Την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων της μειοψηφίας συνάντησε η πρόταση που κατέθεσε χθες κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας ο πρόεδρός της, αντιδήμαρχος Χρ. Ριζάς. Ο κ. Ριζάς ζήτησε από τα μέλη της να ψηφίσουν την πρότασή του να ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων τα έργα «Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας», με προϋπολογισμό 836.400 ευρώ και «Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Καλαμάτας», με προϋπολογισμό 2.816.000 ευρώ περίπου.
Αντιρρήσεις
Από εκεί και μετά άρχισαν οι αντιρρήσεις. Ο δημοτικός σύμβουλος Σπ. Μωρακέας παρατήρησε ότι, αν και η Δημοτική Αρχή είχε επισημάνει πως ήταν μονόδρομος η ανάπλαση των πλατειών, παρουσιάστηκε πρόταση για ανάπλαση και του Ιστορικού Κέντρου, τη στιγμή που θα μπορούσε να επιλέξει υποβαθμισμένες περιοχές. Επίσης, ανέφερε ότι η επιφανειακή ανάπλαση της πλατείας δεν έπρεπε να γίνει.
Υπάρχουν κι άλλες περιοχές με μεγάλα προβλήματα, σχολίασε ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αναστ. Νιάρχος, υπογραμμίζοντας ότι Καλαμάτα δεν είναι μόνο η περιοχή της πλατείας. Κατά την άποψή του, δεν αποτελεί προτεραιότητα η ανάπλασή της και δήλωσε ότι καταψηφίζει την πρόταση ανάπλασής της, ψηφίζοντας λευκό για την ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου.
Από την πλευρά του, ο Βασ. Δικαιουλάκος εξέφρασε την άποψη ότι η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να έχει ως προτεραιότητα: αρχικά την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της πόλης, δευτερευόντως την ανάδειξη των αρχαιοτήτων που βρίσκονται θαμμένες στην πλατεία της Υπαπαντής και μετά τις γειτονιές, παρατηρώντας: «Θα πρέπει να κοιτάμε το μέλλον της πόλης και όχι δράσεις για την ψήφο του δημότη».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου