Ερευνητικό Σεμινάριο με θέμα: «το μετά της κρίσης στην πολιτική: κόμματα, συνδικάτα και κοινωνικές ενώσεις», διοργανώνει το τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Κόρινθο.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου και ώρα 4:00 μ.μ., στο κτήριο της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών (Δαμασκηνού και Κολοκοτρώνη, Κόρινθος). Ομιλητής, θα είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Τάκης Καφετζής.
Το σεμινάριο απευθύνεται στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες και στους υποψήφιους διδάκτορες όλων των κατευθύνσεων και είναι ανοιχτό για το κοινό. Στόχος αυτού του σεμιναρίου είναι να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σημερινής κρίσης τοποθετώντας τα στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, της επικυριαρχίας των αγορών και της αργόσυρτης διάβρωσης των σχέσεων κοινωνικής και πολιτικής αντιπροσώπευσης, οι οποίες, με τις όποιες ιστορικές μεταλλαγές τους, είναι ο προνομιακός τόπος συγκρότησης/νομιμοποίησης του Πολιτικού για περισσότερο από δύο αιώνες τώρα.
Οι κρίσεις στους νεότερους χρόνους και στην εποχή της ύστερης νεοτερικότητας ξεκινούν από το πεδίο της οικονομίας και ‘επεκτείνονται’ στα άλλα επίπεδα των κοινωνιών. Αυτό είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό των κρίσεων στις καπιταλιστικές κοινωνίες, ενώ οι όποιες ειδοποιητικές διαφορές μεταξύ τους ως προς τη μορφή, την έκταση και τη διάρκεια μιας κρίσης εντοπίζονται αναλυτικά και ερμηνευτικά στους τρόπους με τους οποίους συναρθρώνονται οι σφαίρες της Πολιτικής, της Οικονομίας και της Κουλτούρας.
Ο Τάκης Καφετζής γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και στο Παρίσι, και είναι διδάκτορας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Υπήρξε ερευνητής του Ινστιτούτου Πολιτικής Κοινωνιολογίας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών από το 1985 έως το 2004. Από το 2004 διδάσκει ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τα επιστημονικά ενδιαφέροντα και το έργο του αφορούν στην πολιτική κουλτούρα, στη θεωρία του Κράτους, στα ζητήματα ξενοφοβίας και ρατσισμού, και στην εμπειρική μελέτη της Πολιτικής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου