Pages

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Στο επίκεντρο το ΕΣΠΑ και η ρευστότητα στην αγορά

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ξεπεράσει θετικά τόσο τους στόχους του μνημονίου σε ότι αφορά στο ΕΣΠΑ για το 2011, όσο και τον στόχο των εσόδων για το ίδιο έτος, ενώ το τελευταίο διάστημα ενίσχυσε την αγορά με ρευστότητα ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων.
Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος και ο κ. Χρυσοχοϊδης συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει τις αναγκαίες παρεμβάσεις της χώρας στην ΕΕ ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά.

Προβληματισμός και απαισιοδοξία για τo ελαιόλαδο...

«Μέχρι τα Χριστούγεννα η τιμή παραγωγού ήταν 2,10. Τώρα, λόγω των αργιών στην Ιταλία, δεν έχουμε φορτώσει και δεν υπάρχει τιμή, περιμένουμε να περάσουν οι γιορτές και θα δούμε» μας είπε χθες ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων Ηλίας Βαρούτσος, σχετικά με την αγορά του ελαιολάδου στην περιοχή του.
Στο ερώτημα εάν μπορεί να κάνει κάποια εκτίμηση για τη συνέχεια, ο κ. Βαρούτσος απάντησε: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας πω τίποτα. Πιστεύω ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον από τους Ιταλούς, αν και, σε σχέση με πέρυσι, έχει μειωθεί η ζήτηση και από την πλευρά τους, αφού και αυτοί αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα».
2,25 η ΕΑΣ
Εν τω μεταξύ, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας συνεχίζει να αγοράζει ελαιόλαδο με επιταγή τριών μηνών στην τιμή των 2,25 ευρώ το κιλό, από τα 2,30 που είχε ξεκινήσει πριν από λίγες μέρες. Όπως σημείωσε στο «Θ» ο πρόεδρος Βασίλης Κοζομπόλης, υπάρχουν παραγωγοί που ανταποκρίνονται, αλλά προφανώς οι περισσότεροι θέλουν μετρητά, καθώς υπάρχει έλλειψη ρευστότητας.
«Άλλες χρονιές είχαμε την πολυτέλεια να δίνουμε προκαταβολή 2 ευρώ, για την οποία κάποιοι μας κατηγορούσαν και τη δαιμονοποιούσαν κιόλας. Όπως φαίνεται, τότε μάλλον στηριζόταν το προϊόν, ενώ τώρα που δεν υπάρχει προκαταβολή βλέπουμε ότι πέφτει. Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι, στους παραγωγούς που θα μας εμπιστευθούν, να δώσουμε κάτι καλύτερο».
Της Μαρίας Νίκα

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Αλλαγή του χρόνου από την πλατεία της Καλαμάτας...

Για ακόμη μια χρονιά ο δήμος Καλαμάτας σε μια προσφορά σε όλους, μας καλεί να βρεθούμε όλοι μαζί αύριο το βράδυ για να αλλάξουμε τον χρόνο , να ευχηθούμε ο ένας στον άλλον και να καταλάβουμε επιτέλους ότι είμαστε όλοι άνθρωποι και όχι ανθρωποφάγοι…
Το μεγάλο αυτό γεγονός θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση BEST σχεδόν σε όλη την Πελοπόννησο όπου εκπέμπει αλλά και διαμέσου της ιστοσελίδας του best-tv.gr σε όλο τον κόσμο όπου οι απανταχού Μεσσήνιοι ομογενείς και όχι μόνο θα δουν από την αγαπημένη τους Καλαμάτα την αλλαγή του χρόνου στην Ελλάδα.
Όλοι μαζί λοιπόν αύριο το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, όποιος και να είναι ο καιρός, όπου για ακόμη μια χρονιά ο Δήμος Καλαμάτας μας θυμίζει την αγάπη και ότι ο ένας έχει πάντα ανάγκη τον άλλον

Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται και ο Γιωργάκης χτενίζεται...

Στα πρόσωπα της βραδιάς η πρώτη θέση ανήκει ασφαλώς στον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη. Μίλησε για 45 λεπτά και κατεδάφισε τους πάντες και τα πάντα, λέγοντας πράγματα που αν εκστόμιζε άλλος θα είχε γίνει σεισμός. Μίλησε για «μαϊμού συνέδρους» και ανύπαρκτα μέλη στις κομματικές οργανώσεις, για τους «τσιγγάνους που κουβαλούσαμε να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές». Ζήτησε η επόμενη εκλογή να μη γίνει χύμα, αλλά μόνο από τα μέλη του κόμματος, αφού προηγουμένως εξακριβωθεί ότι είναι πραγματικά μέλη. Και στο τέλος τους άφησε κάγκελο με μια προσωπική αναφορά. «Όταν με πρότεινε για πρωθυπουργό ο Παπανδρέου το είπα στην κόρη μου. Και μου απάντησε: «Τη μαμά τη ρώτησες;». Και γυρίζοντας στην Άννα Διαμαντοπούλου: «Εσύ Άννα την ακούς τη μαμά σου;».
● Το ερώτημα Κακλαμάνη προς την Διαμαντοπούλου (όπως το μετέφεραν «Τα Νέα») μάλλον ήταν «χτύπημα» στο σαμάρι για ν’ ακούσει το γαϊδούρι! Γάτα ο Γιώργος το ’πιασε το υπονοούμενο αλλά τι να κάνει Απόστολος είναι αυτός και ό,τι θέλει μπορεί να πει! Οπότε περιορίστηκε σ’ ένα χαμόγελο… Πάντως εγώ πέφτω από τα σύννεφα με τα παιδιά του «τρίτου» δρόμου. Ό,τι το ΠΑΣΟΚ θα γινόταν υπόθεση των «μαμάκηδων» δεν το είχα σκεφθεί προσκολλημένος στη ρήση του αείμνηστου Ανδρέα προς τη μαμά Μαργαρίτα, όταν τον πίεζε να υπουργοποιήσει τη δεκαετία του ’80 το «παιντί»: «Δεν κάνει το παιδί Μαργαρίτα…». Να όμως που το παιδί τα ’κανε όλα και στα γρήγορα, παραδίδοντας τη χώρα στην ομηρία του ΔΝΤ και την επικυριαρχία της διεθνούς τοκογλυφίας!
Γι’ αυτό, ρε Απόστολε, δεν βρήκες να πεις τίποτε; Ή μήπως δεν σε αφήνει η… μαμά; Τελικά θα σας «τρελάνει» κιόλας ο ΓΑΠ και μετά θα φύγει…
Θ.Τ.

Η Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων στο ΣΔΙΤ

Υπεγράφη από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα η υπαγωγή του έργου της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις διατάξεις του νόμου ΣΔΙΤ.
Ως επείγον και προ ημερησίας διάταξης, το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, παρουσία του ειδικού γραμματέα ΣΔΙΤ Νίκου Μαντζούφα. Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης είπε ότι από σήμερα θα «βγει» στον αέρα ο διεθνής διαγωνισμός, ενώ δήλωσε ότι την 1η Ιουλίου του 2012 δε θα υπάρχει καμία χωματερή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Επίσης, αναφερόμενος σε θέματα που προωθεί η Περιφέρεια, είπε ότι έρχονται εξελίξεις για την Ολυμπία Οδό, λέγοντας ότι η Ευρώπη ζητά να ξεκαθαρίσει το έργο και να προχωρήσει.
Στη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ που συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης συμμετείχαν οι: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ως πρόεδρος, Ευάγγελος Βενιζέλος, υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τάσος Γιαννίτσης, υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Πάρις Κουκουλόπουλος, υφυπουργός Εσωτερικών, Θάνος Μωραΐτης, υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς και ο κ. Νίκος Μαντζούφας και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.
Μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ήδη εφαρμόζεται ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και αναθέρμανσης της οικονομίας, και στο πλαίσιο αυτό προωθούμε δυναμικά και τα έργα ΣΔΙΤ, ειδικότερα στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων, με παράλληλη συγχρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους.

Σε διαλυση το ΠΑΣΟΚ χωρις σωτηρια....

Χωρία καμιά απάντηση στα καυτά προβλήματα του ΠΑΣΟΚ έληξε η πρόσφατη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου όπως αναφέρει ο Βουλευτής του νομού μας Οδυσσέας βουδούρης καλώντας την σύγκληση της Κ.Ο προκειμένου να εκφράσει κάθε μέλος της την άποψη του
Η επιστολή έχει ως εξής:
Αγαπητέ Πρόεδρε,
Η πρόσφατη κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, των υπουργών και αναπληρωτών υπουργών, που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, καθώς και ορισμένων μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ανέδειξε το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κίνημά μας. Δεν έδωσε όμως καμία συγκεκριμένη απάντηση σχετικά με την επίλυση τους.
Ήταν βέβαια αναμενόμενο, εφόσον η σύνθεση αυτής της συνεδρίασης δεν είχε ούτε θεσμική υπόσταση αλλά ούτε και πολιτική. Η έλλειψη θεσμικής υπόστασης είναι προφανής. Για την πολιτική, θα ήθελα να επισημάνω, όπως ειπώθηκε με διάφορους τρόπους και από πολλούς συναδέλφους βουλευτές, ότι η άποψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ως θεσμικού σώματος απουσίαζε εντελώς. Θεωρώ χρήσιμο να υπενθυμίσω ότι ολοκληρωμένη συνεδρίαση της ΚΟ έχει να πραγματοποιηθεί από τον Ιούνιο 2011. Δεν θεωρώ βέβαια ολοκληρωμένες τις συνεδριάσεις, όπου έγινε μόνο ενημέρωση από εσάς, χωρίς να δοθεί σε κάθε μέλος η δυνατότητα να εκφράσει την άποψή του, ώστε δια του διαλόγου να προκύψει ένα πολιτικό συμπέρασμα.
Έκτοτε έχουν μεσολαβήσει συνταρακτικά γεγονότα, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ καλούμαστε ταυτόχρονα να στηρίξουμε ένα εξαιρετικά δύσκολο κυβερνητικό έργο και να δρομολογήσουμε δημοκρατικά, διάφανα και αποτελεσματικά τις εξελίξεις στο κίνημά μας.
Θεωρώ συνεπώς επιβεβλημένο -εκτός από τη σύγκλιση του Πολιτικού Συμβουλίου, που θα δρομολογήσει τη σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου- να συγκληθεί άμεσα ολοκληρωμένη συνεδρίαση της ΚΟ

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Εξελέγη το Δ.Σ. του Δημ. Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας

Με το Προεδρικό Διάταγμα για σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας εν αναμονή και υπό τις αντιδράσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή προχώρησε στη συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο παραπάνω νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως εξής: Πρόεδρος: Στέλιος Στασινόπουλος, Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Μανδηλάρης, Μέλη: Ιωάννης Αδαμόπουλος, Θόδωρος Μπρεδήμας, Λίλιαν Ψυλάκη, Δημήτρης Θωμόπουλος, Χαράλαμπος Καρακύκλας και Γιώργος Παπαδόπουλος. Το νέο Δ.Σ. συμπληρώνεται από το λιμενάρχη Κώστα Λαμπρόπουλο.
Από τα οκτώ νέα μέλη του Συμβουλίου τα έξι προτάθηκαν από τη Δημοτική Αρχή και τα υπόλοιπα δύο (Θ. Μπρεδήμας και Γιώργος Παπαδόπουλος) από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Η διαδικασία που ακολουθήθηκε καθορίστηκε από την πλειοψηφία και υπήρξε η αιτία να σημειωθούν σοβαρές αντιδράσεις από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, οι οποίες και κατηγόρησαν τη Δημοτική Αρχή για καταστρατήγηση της έννοιας της εκπροσώπησης.
Μάλιστα, πρότειναν είτε να αυξηθούν τα μέλη σε έντεκα (11), ώστε να εκπροσωπηθούν και οι τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, είτε να επιλεγούν πέντε μέλη από την πλειοψηφία και τρία από τις μειοψηφίες. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε το γεγονός ότι από το νέο συμβούλιο απουσιάζει εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Παρά τις δικαιολογημένες αντιδράσεις, ο δήμαρχος Παν. Νίκας στη μοναδική ένσταση που έδειξε να συμφωνεί ήταν με αυτή της εκπροσώπησης του Επιμελητηρίου, κάτι που θα εξετάσει, όπως είπε, αμέσως μόλις εκλεγεί η νέα διοίκηση του οργάνου.

Νίκας σε Μενδώνη και Κουκουλόπουλο

Συνάντηση με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Λ. Μενδώνη, θα έχει σήμερα ο δήμαρχος Παν. Νίκας. Όπως ανέφερε χθες, στην ατζέντα θα είναι θέματα που αφορούν στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για να ξεκινήσουν οι ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία.
Παράλληλα, θα συζητηθεί η σύσταση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου που θα αναλάβει να λειτουργεί το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, το οποίο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Επίσης, θα εξεταστούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Λίγο αργότερα, ο κ. Νίκας θα συναντήσει τον υφυπουργό Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλο. Όπως ανέφερε, θέμα της συνάντησης θα είναι η μεταφορά των μαθητών: «Στο Δήμο Καλαμάτας, αλλά και σε όλη την περιφέρεια, υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών με ειδικές ανάγκες, και πρέπει να αντιμετωπιστεί τάχιστα. Όπως υπάρχει ζήτημα και με το δεκατιανό ενός ποσοστού παιδιών που οι οικογένειές τους δεν έχουν τη δυνατότητα να το καλύψουν, ιδιαίτερα στα ολοήμερα σχολεία».

Στα τρία η παράταξη Δράκου στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου

Ήταν ένας θάνατος που είχε προαναγγελθεί από καιρό. Η παράταξη Δράκου πριν από λίγο στο Περιφερειακό Συμβούλιο διασπάστηκε στα τρία. Ενώ ο Δράκος καταψήφισε την πρόταση προ ημερησίας διατάξεως την συζήτηση για την δημοπράτηση του έργου της διαχείρισης στερεών αποβλήτων δεν τον ακολούθησαν σύμβουλοι του οι οποίοι ψήφισαν να γίνει η συζήτηση.
Σε λίγο θα ληφθεί η απόφαση για τον Διεθνή Διαγωνισμό και η Πελοπόννησος θα γίνει η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που σπάει το ταμπού και προχωρά σε ολοκληρωμένη διαχείριση των σκουπιδιών. Έτσι και αλλιώς είναι μια σημαντική ημέρα για την Πελοπόννησο… κάποιοι σύμβουλοι του κ. Δράκου το κατάλαβαν και πήραν την ιστορική ευθύνη

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Πρώτη σε απαισιοδοξία οι Έλληνες σε όλη την Ευρώπη!

Δεν ήταν κάτι το οποίο δεν περιμέναμε, απλά η έρευνα αυτή μας επιβεβαίωσε...
Το 76% των Ελλήνων πιστεύει ότι τα χειρότερα για την Ελλάδα δεν έχουν έρθει, ενώ το 99% ότι η κατάσταση της Ελλάδας είναι σοβαρά επιδεινούμενη.
Μαζί με εμάς απαισιόδοξοι είναι και οι Ιρλανδοί, οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι και οι Βούλγαροι. Tα σχόλια φίλοι μου δικά σας...

Ποιοί βουλευτές απέσυραν τις διεκδικήσεις αναδρομικών;

Φασαρία, δημοσιότητα ,αντιδράσεις , ενόχληση και αρνητικά συναισθήματα αισθάνθηκαν οι πολίτες από τη δημοσιοποίηση των «θιγομένων» βουλευτών και πρώην βουλευτών , που εν μέσω κρίσης και φτώχειας των Ελλήνων, τόλμησαν και ζήτησαν τα εξωφρενικά ποσά των αναδρομικών!!
Η κατακραυγή της κοινωνίας μεγάλη!
Οι αντιδράσεις το ίδιο ,από τα πολιτικά κόμματα που είχε πολιτευθεί ο κάθε ένας από τους διεκδικήσαντες.Η Ν.Δ. με ξεκάθαρη θέση έθεσε τους πολιτευτές και βουλευτές της προ των ευθυνών τους.Δηλ. όποιος επιμείνει στη διεκδίκηση δε θα είναι υποψήφιος του κόμματος στις προσεχείς εκλογές!
Μέχρι εδώ καλά!
Αλλά επειδή κάθε θαύμα διαρκεί τρεις ημέρες και στην Πελοπόννησο όλοι γνωριζόμαστε , ελπίζουμε με δηλώσεις τους όσοι έκαναν αυτές τις προσφυγές να μας ενημερώσουν αν πράγματι έδωσαν εντολή στους δικηγόρους τους να αναστείλουν τις ενέργειες που απαιτούνται για την παύση της διεκδίκησης, διότι το απλό «θάψιμο » του θέματος, δεν κατοχυρώνει πως αν κερδηθεί η προσφυγή σε …ανύποπτο χρόνο δε θα τα ζητήσουν!
Περιμένουμε λοιπόν , διότι και οι εκλογές είναι προ των πυλών και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν!

Άλλαξε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος για τις φήμες απόσυρσης;

Φήμη σχετικά με το βουλευτή Μεσσηνίας και πρώην υφυπουργό Αμυνας Γιάννη Λαμπρόπουλο, διαχύθηκε τις τελευταίες ώρες και την αναπαρήγαγαν πολλά ΜΜΕ τα οποία όμως δεν τη διασταύρωσαν.
Έτσι κυκλοφορεί ότι ο κ.Γιάννης Λαμπρόπουλος…αποσύρεται απο την πολιτική και τις επόμενες μέρες θα το ανακοινώσει κιόλας σε συνέντευξη τύπου.
Είναι γνωστό ότι οι φήμες δεν παλεύονται ακόμα και αυτές που δημιουργεί ένας νους όταν απλά κάνει την προσωπική επιθυμία είδηση, κάτι που το βλέπουμε συχνά τον τελευταίο καιρό.
Εμείς κάναμε κάτι πάρα πολύ απλό το οποίο βεβαίως οφείλουν να κάνουν όλοι οι δημοσιογράφοι.
Επικοινωνήσαμε πριν λίγο με το Μεσσήνιο βουλευτή και του μεταφέραμε με τη μορφή ερώτησης την παραπάνω φήμη..
Ο κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος γέλασε με την ψυχή του στο άκουσμα και μόνο της ερώτησης και μετά συμπλήρωσε:
«Αυτά γράφονται χρόνια τώρα. Να έχετε καλές και ευχάριστες γιορτές και πρώτα ο Θεός και του χρόνου θα ανταλλάξουμε και πάλι ευχές από το ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ μου γραφείο».
Η δήλωση του κ. Λαμπρόπουλου δε σηκώνει καμία παρερμηνεία και κλείνει το θέμα.
Κανείς βεβαίως δεν πιστεύει σοβαρά ότι μπορεί να αποσυρθεί από αυτήν την κρίσιμη εκλογική μάχη ένας πολιτικός που δεν έχει αλλοιωθεί απο το πολιτικό σύστημα και στη Μεσσηνία τον ψηφίζουν άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους. Πάντως άλλα έλεγε σε φίλους του και σε πολιτικούς αναφέροντας ότι θα έδινε τόπο στα νιάτα. Συνέβη κ;aτι που δεν το γνωρίζουμε;

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ο Στέλιος Στασινόπουλος ο νέος πρόεδρος του Λιμανιού

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ σε πανηγυρική ατμόσφαιρα πριν λίγο το Δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας με την ανακήρυξη του νέου πρόεδρου της Λιμενικής επιτροπής να είναι ο πρώην πρόεδρος του Βιοτεχνικού πάρκου Καλαμάτας Στέλιος Στασινόπουλος
Όπως είναι είδη γνωστό μετά την πρόσφατη παραχώρηση των Λιμενικών Ταμείων στους Δήμους με απόφαση του υφυπουργού κ. Α.Γεωργιάδη τα δεδομένα στις παραλιακές ζώνες αλλάζουν μια και εκεί θα έχει το πρώτο και τελευταίο λόγο ο Δήμος της περιοχής.
Ένα από τα πρώτα πράγματα που συζητήθηκαν για την παραλιακή ζώνη είναι η κατεδάφιση των αποθηκών στο ανατολικό μέρος του λιμανιού που αποτελεί «έκτρωμα» στην όλη κατάσταση.

Πολιτικός σεισμός από τις δηλώσεις Γκιλμάζ

Μετά την παραδοχή του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μ.Γιλμάζ πως τουρκικά χέρια έκαιγαν ελληνικά δάση, έλληνες πολιτικοί ζητούν με καθυστέρηση αποκατάσταση των ζημιών και αποζημιώσεις.
Σοβαρές χαρακτηρίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τις πληροφορίες που αποδίδονται στον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Μ. Γιλμάζ, για επιχείρηση εμπρησμού ελληνικών δασών από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του και επισημαίνει ότι οι πληροφορίες αυτές " πρέπει να διερευνηθούν".
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου κ Γρ. Δελαβέκουρας αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι " η ελληνική πλευρά αναμένει να ενημερωθεί από τις αρμόδιες Αρχές της Τουρκίας".
ΝΔ: Βαριές σκιές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις από τις δηλώσεις Γιλμάζ
Για βαριές σκιές στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κάνει λόγο η ΝΔ μετά τις αποκαλύψεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Μεσούτ Γιλμάζ ότι το «βαθύ κράτος» της Τουρκίας έκαιγε Ελληνικά δάση, στο πλαίσιο επιχειρήσεων των μυστικών υπηρεσιών.
Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος ζητά από την κυβέρνηση Ερντογάν να παράσχει προς την Ελλάδα την απαιτούμενη, σε βάθος, ενημέρωση για όλες τις πτυχές της σκοτεινής αυτής υπόθεσης και να προχωρήσει στην πλήρη αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς που υπέστη η Ελλάδα ενώ τονίζει πως επιβάλλεται να υπάρξει κατηγορηματική δημόσια δέσμευση από τουρκικής πλευράς ότι τέτοιου είδους «βρώμικες επιχειρήσεις» έχουν πάψει να σχεδιάζονται και να εκτελούνται από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και τα διάφορα παρακλάδια τους.
«Το πολιτικό θέμα που έχει προκύψει είναι τεράστιο και πρέπει να απασχολήσει - εκτός των άλλων- και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την οποία επιθυμεί να προσεγγίσει, ακόμη περισσότερο, η σημερινή Τουρκία» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος προκαλεί με χλιδή στο Λονδίνο

Γράφει η "Γαλάζια Σουπιά"...
Την Χριστουγεννιάτικη Αγγλία επέλεξε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος της Ν.Δ., Ανδρέας Λυκουρέντζος προκειμένου να περάσει το Σαββατοκύριακο των Άγιων Ημερών μαζί με την οικογένειά του. Αφού εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας του Λονδίνου συνέχισε προς την Oxford Street και στην Regent Street, προκειμένου να ψωνίσει ρούχα της τελευταίας λέξης της μόδας από τα πολυκαταστήματα. Ο Αρκάς Βουλευτής δεν προτίμησε την ιδιαίτερη πατρίδα του την Τρίπολη, αλλά προτίμησε το κοσμοπολίτικο Λονδίνο. Φαίνεται ότι την ίδια ώρα που ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να αντέξει άλλα χαράτσια και η ανεργία στους νέους έχει φτάσει στο κόκκινο, ορισμένοι πολιτικοί δεν τους έχει ακουμπήσει καθόλου η κρίση και συνεχίζουν να κάνουν πράξη το «σεμνά και ταπεινά».

Υποχρεωτική η δήλωση καταθέσεων στην φορολογική

Υποχρεωτική από το 2012 η δήλωση όλων των καταθέσεων στις τράπεζες. Από το νέο έτος όλοι οι φορολογούμενοι θα υποχρεούνται να δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση όλες τους τις καταθέσεις, τις αγορές ομολόγων, μετοχών ή άλλη ακίνητη και κινητή περιουσία! Συγκεκριμένα, η απόφαση του υπουργείο προβλέπει ότι στις φορολογικές δηλώσεις που θα καταθέσουμε σε λίγους μήνες, θα υπάρχουν νέα, ξεχωριστά "κουτάκια" με κωδικούς, στα οποία μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να δηλώσουμε τις καταθέσεις μας στις τράπεζες εσωτερικού και εξωτερικού.. Εξετάζεται να υπάρχει ένα ξεχωριστό έντυπο δήλωσης "πόθεν έσχες" που θα συνυποβάλλεται με τη δήλωση εισοδήματος κάθε χρόνο.
Υπεγράφη η πρώτη εξουσιοδότηση από βουλευτή για έρευνα λογαριασμών στις ελβετικές τράπεζες, μετά το σάλο που προκλήθηκε... από τις καταγγελίες του Ελβετού βουλευτή κ. Ιωσήφ Ζησιάδη για Έλληνες πολιτικούς που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Μαρία Κυριακοπούλου απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών...

Σε υπηρεσίες και φορείς ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας..

Σειρά επισκέψεων σε δημόσιες υπηρεσίες αλλά και το νοσοκομείο της Καλαμάτας είχε χθες ανήμερα των Χριστουγέννων ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς.
Ο Αντιπεριφερειάρχης βρέθηκε κοντά στους εργαζόμενους της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Καλαμάτας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.
Συνομιλώντας μαζί με τους εργαζόμενους, τόνισε ότι το έργο που επιτελούν καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου είναι υψηλό και συνεχές, ακόμα και τις εορτάσιμες ημέρες, όπως αυτή των Χριστουγέννων. Μέσα από τις επιτυχίες του έργου τους και την προσφορά εργασίας τους, κάνουν τους πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας. Τους ευχήθηκε Χρονιά Πολλά και την Πρωτοχρονιά να την περάσουν σπίτι τους με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Στην συνέχεια επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και αντάλλαξε ευχές τόσο με τους ασθενής και συνοδούς τους όσο και με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Τόνισε πως τέτοιες ημέρες ο καθένας έχει το λόγο του να τις περνάει με δικούς του ανθρώπους, υπάρχουν όμως εργαζόμενοι, όπως οι ιατροί και νοσηλευτές, που αυτές τις μέρες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και προσπαθούν να δώσουν στους νοσηλευόμενους κουράγιο και δύναμη, δημιουργώντας ένα γιορτινό περιβάλλον.

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Aνακοινώθηκε το πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας

Ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την δράση 1.1 «Βιολογική Γεωργία» του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» που αφορά διετή παράταση των σε ισχύ συμβάσεων.
Δικαιούχοι της συγκεκριμένης δράσης είναι όσοι είναι ήδη ενταγμένοι στο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας και έχουν αγροτεμάχια στα οποία δεν έχει λήξει η περίοδος δέσμευσης και τηρούν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους μέχρι και την 18η Νοεμβρίου 2011.
Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι από 29/11/2011 έως 23/12/2011 αλλά ορίζονται επιμέρους περίοδοι ανάλογα με τον ΑΦΜ του αιτούντος.
Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων ή στις αντίστοιχες ΕΑΣ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Δεληγιάννη 9 Τρίπολη, τηλ.: 27102226967) και στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Επίσης ανακοινώνεται ότι αναμένεται, εντός του πρώτου 15νθημέρου του Δεκεμβρίου, η δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ένταξη νέων δικαιούχων στην δράση 1.1 της «Βιολογικής Γεωργίας».

«Μαχαίρι» έως και 500 ευρώ μετά τα Χριστούγεννα

Ψυχρολουσία περιμένει τους δημοσίους υπαλλήλους από την Τρίτη, καθώς από τις 27 Δεκεμβρίου… ενεργοποιείται το ενιαίο μισθολόγιο. Οι μηνιαίες μειώσεις στις αποδοχές τους θα φθάσουν έως τα 500 ευρώ, οι οποίες θα ισχύσουν αναδρομικά από το Νοέμβριο, ενώ έρχεται γαλλογερμανικό σχέδιο που ανοίγει «παράθυρο» για απολύσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, η ενιαία Αρχή πληρωμών του υπουργείου Οικονομικών έχει καταχωρίσει στο αρχείο της σχεδόν όλες τις μισθολογικές καταστάσεις των υπαλλήλων, με βάση και τη βαθμολογική τους μεταβολή. Η καταβολή της μισθοδοσίας θα αφορά σχεδόν σε όλους τους υπαλλήλους σε υπουργεία, νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Αν η μείωση των αποδοχών που θα προκύψει ξεπερνά το 25%, οι επιπλέον περικοπές θα κατανεμηθούν σε δύο ισόποσες δόσεις το 2012 και το 2013.
Επιπλέον μειώσεις θα γίνουν με την εκκαθάριση μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου καθώς θα συμπεριληφθεί και ένα μέρος των περικοπών, που αντιστοιχούν στο Νοέμβριο, μιας και το μισθολόγιο ισχύει αναδρομικά.
Γαλλογερμανικό μοντέλο για έξοδο απο το Δημόσιο
Σύμφωνα επίσης με το Mega, τα υπουργεία διοικητικής μεταρρύθμισης και εσωτερικών θα πρέπει μέσα στον Ιανουάριο να λάβουν τις εκθέσεις με τις αλλαγές που πρέπει να προωθηθούν άμεσα, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η αξιολόγηση του προσωπικού, ανοίγοντας έτσι την πόρτα για απολύσεις, μετά το φιάσκο της εφεδρείας.
Οι Γάλλοι από την Oμάδα Kρούσης έχουν αναλάβει να παραδώσουν στο υπ. διοικητικής μεταρρύθμισης, συγκεκριμένο οδηγό δράσης για τις αλλαγές που απαιτούνται στη δημόσια διοίκηση και αφορούν από κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών μέχρι δραστικό περιορισμό θέσεων προϊσταμένων.
Αντίστοιχη έκθεση θα παραδώσουν οι Γερμανοί της Oμάδας Kρούσης στο υπ. Εσωτερικών με αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν ελληνικά δάση»

Ισχυρισμός-σοκ από τον Μεσούτ Γιλμάζ
Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ παραδέχθηκε, μιλώντας σε τουρκική εφημερίδα ότι πίσω από πολλές πυρκαγιές σε ελληνικά δάση
κρύβονταν τούρκοι μυστικοί πράκτορες.
Σύμφωνα με τον Γιλμάζ, την εποχή της πρωθυπουργίας της Τανσού Τσιλέρ, από το 1995 έως το 1998 πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ έβαζαν φωτιά σε ελληνικά δάση.
«Όλοι οι πρωθυπουργοί όταν τελειώνει η θητεία τους και έρχεται νέος πρωθυπουργός, τον ενημερώνουν σχετικά με το που και πως χρησιμοποιήθηκαν τα μυστικά κονδύλια. Και εγώ ενημέρωσα σχετικά τον διάδοχό μου και οι προκάτοχοί μου έπραξαν το ίδιο», λέει ο Γιλμάζ.
«Οι Ερμπακάν, Ετσεβίτ και Ντεμιρέλ ενημέρωσαν τους διαδόχους τους για τα μυστικά κονδύλια. Μόνο η Τσιλέρ δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για της διάθεση μυστικών κονδυλίων της περίοδο που ήταν πρωθυπουργός. Υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά όπου πέρα των μυστικών κονδυλίων όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες. Και κρατικά μυστικά είναι τα σχετικά με την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας. Για θέματα όπως για τις δολοφονίες Κούρδων δεν υπάρχει κάτι σχετικό», συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Μέτρα προστασίας για τους άστεγους της Πελοποννήσου

Με επιστολή που απέστειλε ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας, προς τον γενικό γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσο Αποστολόπουλο, ενημερώνει ότι το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια για την …αξιοποίηση όλων των δομών, ώστε να αυξηθούν τα πλαίσια προστασίας αστέγων ατόμων, ή οικογενειών που στερούνται κατοικίας ιδίως κατά την χειμερινή περίοδο, όπου παρατηρούνται πολύ μικρές θερμοκρασίες.
Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας καλούνται να ορίσουν κλειστούς θερμαινόμενους χώρους της περιοχής τους (π.χ. κλειστό γυμναστήριο), οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι και προσβάσιμοι επί 24ωρου βάσεως κατά τις ημέρες που η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι κάτω των 4ο βαθμών Κελσίου, ώστε άμεσα να προωθούνται για προσωρινή φιλοξενία άστεγα άτομα από τη συγκεκριμένη περιοχή. Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι καλούνται να ορίσουν άμεσα έναν, ή περισσότερους στεγασμένους χώρους στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό. Είναι αναγκαίο μέχρι τις 23/12/2011 να γνωστοποιήσουν εγγράφως τις ακριβείς διευθύνσεις των χώρων αυτών, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας υπευθύνου για κάθε περαιτέρω συνεννόηση.

Ιδού ο πυγμάχος που έδωσε την παραγγελία για το φονικό

Ο πιο άριστος πυγμάχος που γνώρισαν ποτέ οι ελληνικές φυλακές είναι ο Βασίλης Βαρελάς που φέρεται ως ο αρχηγός, η συμμορία του οποίου σκότωσε τον Αλβανό πατέρα και τον μόλις τριών ετών γιο του. Σε ανύποπτο χρόνο και πολύ πριν το φρικτό διπλό φονικό, ο ρεπόρτερ Βασίλης Χήτος -όπως μας πληροφόρησε- είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει δια ζώσης με τον Βασίλη Βαρελά. Ο Βασίλης Χήτος προσπάθησε να επικοινωνήσει από χθες το μεσημέρι τρεις φορές και με τον αναζητούμενο δίδυμο αδελφό του Χρήστο, αλλά στις τηλεφωνικές κλήσεις ο τελευταίος δεν απαντούσε στο κινητό του τηλέφωνο. Να πούμε πως για το διπλό φονικό φέρεται να χρησιμοποιήθηκε Αλβανός δολοφόνος που χθες συνελήφθη στο Πόρτο Ράφτη και τώρα ανακρίνεται στην Καλαμάτα. Ο Βασίλης Βαρελάς είχε
κατηγορηθεί στο παρελθόν σε σοβαρές υποθέσεις λαθρεμπορίας ναρκωτικών, ενώ κατά την κράτησή του στις ελληνικές φυλακές ήταν ανίκητος, αφού θεωρείται ως ο κορυφαίος πυγμάχος σε δύναμη, τέχνη και αντοχή.

Έξω από τα δόντια για «κηπουρούς» που έγιναν υπουργοί!

Σφοδρή επίθεση εναντίον του πολιτικού συστήματος και προσωπικά στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη (σε εκδήλωση του Κοινωνικού Συνδέσμου) ο κ. Γ. Φλωρίδης λέγοντας ότι ο κ. Παπανδρέου «μετέτρεψε το υπηρετικό του προσωπικό σε Υπουργικό Συμβούλιο», διευκρινίζοντας ότι όταν μίλησε κάποτε για «κηπουρούς» του κ. Παπανδρέου που έγιναν υπουργοί, είχε αδικήσει τους επαγγελματίες κηπουρούς.
Σε μία κατάμεστη αίθουσα του Μακεδονίας Παλλάς με ακροατήριο κυρίως από στελέχη (ή πρώην στελέχη) του ΠαΣοΚ αλλά από τον κοινωνικό χώρο της ΝΔ, τα μέλη του Κοινωνικού Συνδέσμου, αφού ξεκαθάρισαν ότι δεν φιλοδοξούν να κάνουν τον Σύνδεσμό τους κόμμα, αλλά σίγουρα όπως είπαν το πολιτικό σύστημα χρειάζεται ριζικό μετασχηματισμό που δεν μπορεί να προκύψει από
τα υπάρχοντα κόμματα παρά μόνο από την υπέρβασή τους. Αναφέρθηκαν επίσηςστην έλλειψη δημοκρατικότητας στα πολιτικά κόμματα και κυρίως στο ΠαΣοΚ:
«Η έλλειψη δημοκρατίας στα κόμματα στην ακραία εκδοχή της μεταφέρθηκε το 2009 στην κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου με την
μετατροπή του υπηρετικού προσωπικού σε Υπουργικό Συμβούλιο» είπε ο κ. Φλωρίδης ο οποίος σημείωσε για τον κ. Παπανδρέου ότι αποτελεί την ακραία αντίληψη του ηγεμόνα που όταν εκλέγεται αρχηγός του κόμματος κατακτά το κόμμα και όταν εκλέγεται Πρωθυπουργός κατακτά τη χώρα.
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι το «το ΠαΣοΚ νίκησε κατά κράτος τον Πρωθυπουργό του, τον Κώστα Σημίτη και τέλειωσε το εκσυγχρονιστικό εγχείρημα»και ότι από το 1922 η Ελλάδα ηττάται συνεχώς έχοντας μόνον δύο στρατηγικές κατακτήσεις: την ένταξη της Ελλάδας στην (τότε) ΕΟΚ επί Κωνσταντίνου Καραμανλή και την ένταξή της Ελλάδας στην ευρωζώνη με το ευρώ επί κ. Κ. Σημίτη

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Και στον δήμο Καλαμάτας η παραχώρηση του λιμενικού ταμείου

Τελικά από 1-1-2012 θα παραχωρηθεί και στον Δήμο Καλαμάτας το Λιμενικό Ταμείο αφού ο Δήμαρχος Π.Νίκας πρόλαβε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να βάλει τον φάκελο μέσα στο υπουργείο και να είναι και αυτός από τους πρώτους δήμους σε όλη την Ελλάδα που θα παραχωρηθούν τα λιμενικά ταμεία. Όπως είπε και ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ Άδωνης Γεωργιάδης στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST πριν λίγες ημέρες ο δήμος της πρωτεύουσας της Μεσσηνίας είχε κάνει αίτηση γι αυτό από το 2001!
Σύμφωνα με πληροφορίες την Τρίτη θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας για να εκλέξει την λιμενική επιτροπή που κάποιες φήμες λένε ότι έχει ζητήσει να είναι επικεφαλής δηλαδή πάλι πρόεδρος ο Νίκος Τζάννες. Το άκουσμα αυτό σήμερα σε όλη την πόλη φυσικά έχει προκαλέσει γέλια διότι ο Δήμαρχος Π. Νίκας δεν πρόκειται να κάνει ένα τέτοιο σοβαρό λάθος και όπως λένε πολλοί δεν καταλαβαίνει από όποιες πιέσεις… και να βάλει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου

Ενοχλημένος σφόδρα ο Δήμαρχος Καλαμάτας...

Ελαφρώς ενοχλημένος φάνηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας , σε συνέντευξη τύπου που έδωσε , σχετικά με την παραχώρηση των κρατικών Λιμενικών Ταμείων στους Δήμους!
Αδιόρατα , έδειξε ενόχληση πιθανώς από την ετοιμότητα του έτερου Δημάρχου της Πύλου , που βρέθηκε πιο προετοιμασμένος , με αποτέλεσμα να πετύχει άμεσα τα θετικά αποτελέσματα για το Δήμο του. Λέτε το….σαράκι της ζήλειας να μπήκε έστω και λίγο στον πολυπράγμονα δήμαρχο Καλαμάτας;
Από τα λεγόμενά του φάνηκε πως αναφερόταν έμμεσα στον Καφαντάρη διαπιστώνοντας ως …καδμεία την όποια επιτυχία , λόγω της έλλειψης πόρων που έχουν οι μικρότεροι Δήμοι από την εκμετάλλευση των λιμανιών.
Η Πύλος όμως , συνεχίζει να είναι ένα σημαντικό λιμάνι και μπορεί με σωστή στρατηγική να έχει αυξημένα έσοδα και να βοηθηθεί ουσιαστικά και η όμορφη πόλη από τη σωστή διαχείριση.
Βέβαια είναι σωστοί οι προβληματισμοί του Προέδρου της ΠΕΔ για τους μικρούς Δήμους που θα διεκδικήσουν και αυτοί στη συνέχεια τη διαχείριση των λιμένων τους.
Πάντως αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος ιδίως αυτήν την περίοδο, είναι συνεργασία και όχι παραγκωνισμοί , τριβές , αντιπαλότητες και ανταγωνισμός!
Βέβαια εκ των πραγμάτων αυτός είναι αναπόφευκτος ,μιάς και στη Μεσσηνία τρείς δήμαρχοι είναι πρώην Αντινομάρχες της Νομαρχοντίας Δράκου ( Νίκας, Καφαντάρης, Αναστασόπουλος).
Είδαμε πως με….χειρουργικές κινήσεις εγκατέλειψαν το… σκάφος πριν βυθιστεί ενώ φανερό είναι πως σε κάθε τους δήλωση , εμφιλοχωρεί μία ελλοχεύουσα ανταγωνιστικότητα.

Μετά την Καλαμάτα «Φρένο» και στην ΑΕΚ

Μετά την απαγόρευση οργανωμένης παρουσίας φίλων του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο, ο Παναγιώτης Μπιτσαξής, «άναψε κόκκινο» και στην ΑΕΚ.
Με επιστολή του προς την αστυνομία και με αφορμή τα επεισόδια στο ματς κυπέλλου με την Καλαμάτα, ο ΓΓΑ ζήτησε την απαγόρευση μετακίνησης των οργανωμένων φίλων της Ένωσης στη Λιβαδειά, για τον αγώνα με το Λεβαδειακό.
Η επιστολή του κυβερνητικού παράγοντα:
«Στις 22/12/2011 κατά τον αγώνα Κυπέλλου μεταξύ των ομάδων Καλαμάτας και ΑΕΚ, οπαδοί της ΑΕΚ ενεπλάκησαν σε σοβαρά επεισόδια μέσα και έξω από το γήπεδο της Καλαμάτας. Πολίτες της Καλαμάτας υπέστησαν ζημιές στις περιουσίες τους, σπάσανε αυτοκίνητα, βιτρίνες καταστημάτων, ακόμα και πόρτες σπιτιών.
Όλα αυτά συνέβησαν στο πλαίσιο μετακίνησης οπαδών της ΑΕΚ για την παρακολούθηση του ως άνω αγώνα. 
Ανεξάρτητα από το γεγονός της εμπλοκής στα επεισόδια οπαδών της Καλαμάτας, εκτιμώ ότι λόγοι δημόσιας τάξης επιβάλλουν την απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων και μετακίνησης των οπαδών της ΑΕΚ στον αγώνα Λεβαδειακός-ΑΕΚ που θα διεξαχθεί στην Λειβαδιά στις 7/1/2012 και ώρα 19.30 για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League».

Η Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ)

Στην Σπάρτη συνεδρίασε την Τρίτη, το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ενότητας Πελοποννήσου, υπό την προεδρεία του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα.
Η συζήτηση ξεκίνησε με θέμα τον Αυτοκινητόδρομο Λεύκτρου- Σπάρτης, παρουσία και με τη συμμετοχή του εκπροσώπου του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Ι. Καρνέση, προϊσταμένου της ΕΥΔΕ/ΜΚ/ΕΠΠ, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις που τέθηκαν και εξέφρασε τη θέση του Υπουργείου σε απόψεις που παρατέθηκαν.
Από πλευράς ΠΕΔ, το θέμα εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Σπάρτης, Στ. Αργειτάκος. Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα σχετικά με τους ιδιοκτήτες, την αρχαιολογική υπηρεσία, την επικοινωνία των περιοχών(ανάγκη για κόμβους), Τράπεζες και διόδια.
Το μεγάλο αυτό έργο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, κατά τον κ. Καρνέση, θα παραδοθεί για χρήση στα τέλη του 2013. Τελικά το Δ. Σ. απεφάσισε ομόφωνα : α) να υιοθετηθούν οι επισημάνσεις και τα αιτήματα της εισήγησης, έτσι όπως διατυπώθηκαν από το Δήμαρχο Σπάρτης β) να οργανωθεί επίσκεψη στον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων.
Διαχείριση Απορριμμάτων
Στο δεύτερο θέμα, που είναι και το πιο σοβαρό για την Περιφέρεια, έγινε αποτίμηση των αποτελεσμάτων της ημερίδας για τα απορρίμματα και συγκροτήθηκε επιτροπή, που θα συμμετάσχει σε σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Κουκουλόπουλο, μέχρι το τέλος του μήνα.
Την Επιτροπή θα αποτελούν κατά βάση οι 5 Δήμαρχοι Πρωτευουσών, όπου η κατεύθυνση της αντιπροσωπείας της ΠΕΔ είναι, να υπάρξει πίεση για χρονοδιάγραμμα όσον αφορά τη συγκρότηση του ΦΟΔΣΑ και γενικότερα την επίλυση του προβλήματος και συζήτηση για άλλα θέματα όπως της μπαλοποίησης και τα τέλη.
Οι διαπιστώσεις των δημάρχων ήταν, μεταξύ των άλλων, ότι δημιουργεί δυσκολίες, η διαφορετικότητα στην προσέγγιση του θέματος από τον Περιφερειάρχη και τον Υπουργό Εσωτερικών, ότι τα χρήματα που διατίθενται επαρκούν για μια μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης και ότι δεν υπάρχει σαφής σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της απαράδεκτης κατάστασης, η οποία επικρατεί.
«ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»
Στο Δ.Σ παρουσιάστηκαν, με εισήγηση του κ. Καρλή, Προέδρου της εταιρείας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο οικονομικό επίπεδο. Για την άρση του αδιεξόδου, το Δ.Σ. απεφάσισε να συναινέσει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 15.000,00€, που συνεπάγεται εκταμίευση από πλευράς ΠΕΔ, του ποσού των 11.184,00€.
Περιουσιακά Στοιχεία
Στο Δ.Σ. παρουσιάστηκε η εισήγηση για την αξιοποίηση της ακίνητης και κινητής περιουσίας της ΠΕΔ, σημειώνεται ότι η ΠΕΔ έχει στην κατοχή της 5 ακίνητα στις έδρες των νομών και 3 αυτοκίνητα. Τελικά αποφασίστηκε α) να παραχωρηθούν τα κτίρια (πλην της έδρας) κατά χρήση ή χρησιδάνειο στους Δήμους των πρωτευουσών του νομού, εάν το επιθυμούν β) να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δήμου Καλαμάτας και να παραχωρηθεί σε αυτόν το κτίριο της πρώην ΤΕΔΚ Μεσσηνίας και γ) να παραχωρηθούν με δωρεά τα 2 από τα 3 αυτοκίνητα, μετά από υποβολή σχετικού αιτήματος, στους Δήμους του Νομού, όπου η αντίστοιχη ΤΕΔΚ είχε στην κατοχή της, τα παραπάνω αυτοκίνητα.
Τέλος, αποφασίστηκε ο ορισμός εκπροσώπων της ΠΕΔ σε Επιτροπές και Συμβούλια Περιφερειακού και Νομαρχιακού Επιπέδου

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το διπλό φονικό της Καλαμάτας

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά και εκβίαζε καταστηματάρχες.
Συνελήφθη ο εκτελεστής της διπλής ανθρωποκτονίας, ο οποίος εκτελούσε συμβόλαια θανάτου, καθώς και ο ηθικός αυτουργός

Συνελήφθησαν μέχρι τώρα οκτώ (8) άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα έξι (6) άτομα
Εξιχνιάστηκε η διπλή ανθρωποκτονία, του 35χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας και του 2χρονου ανήλικου παιδιού του, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί, στα τέλη του προηγούμενου μηνός Νοεμβρίου (29-11-2011), στο Δημοτικό Διαμέρισμα Άριος του Δήμου Καλαμάτας. Όπως προέκυψε, ήταν «συμβόλαιο θανάτου» που εκτέλεσε 29χρονος αλλοδαπός κατά παραγγελία ενός 49χρονου ημεδαπού.
Η εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας έγινε στο πλαίσιο παράλληλης ευρείας αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά και εκβίαζε καταστηματάρχες στην ευρύτερη περιοχή.
Στην εγκληματική οργάνωση, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, συμμετείχαν δεκατέσσερα (14) μέλη, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα οκτώ (8) μέλη, μεταξύ των οποίων επτά (7) Ελληνες και ένας (1) αλλοδαπός. Οι άλλοι έξι (6) δεν συνελήφθησαν, μέχρι στιγμής, και αναζητούνται.
Τις αστυνομικές έρευνες διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, συνεπικουρούμενη από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής (Ανθρωποκτονιών) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κλιμάκιο του οποίου μετέβη από προχθές στους τόπους των ερευνών.
Μεταξύ των οκτώ (8) συλληφθέντων, βρίσκεται και ο 29χρονος αλλοδαπός, Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος εκτελούσε «συμβόλαια θανάτου» κατά παραγγελία. Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο (2) εντάλματα συλλήψεως που αφορούσαν στην ανθρωποκτονία ενός 32χρονου ημεδαπού, το Νοέμβριο του 2008 στη Μικρομάνη Μεσσηνίας, καθώς και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός άλλου ημεδαπού, τον Μάρτιο του 2009, στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής
Ο 29χρονος, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, είχε πάρει εντολή να δολοφονήσει τον 35χρονο αλλοδαπό από αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, έναν 49χρονο ημεδαπό που επίσης συνελήφθη.
Η σύλληψη του 29χρονου πραγματοποιήθηκε, χθες (22.12.2011) το πρωί στο Πόρτο Ράφτη Αττικής, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας στο σπίτι που διέμενε.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν αναπτύξει, από καιρού, δίκτυο εκβιαζόμενων καταστηματαρχών και επιχειρηματιών, από τους οποίους εισέπρατταν συστηματικά διάφορα χρηματικά ποσά. Παράλληλα, διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στην ευρύτερη περιοχή.
Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων που πρόεκυψαν, μέσα από φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές έρευνες και μεθόδους:
Εξακριβώθηκε ο τρόπος δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, το είδος και το γεωγραφικό εύρος των δραστηριοτήτων τους σε ότι αφορά τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και τις εκβιάσεις καταστηματαρχών και επιχειρηματιών της περιοχής
Διακριβώθηκε η ταυτότητα των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, οι ιεραρχικές σχέσεις τους, καθώς και οι μεταξύ τους ρόλοι.
Αποκαλύφθηκε, μέσα από την αστυνομική έρευνα για τη δράση τους, η διπλή ανθρωποκτονία του 35χρονου αλλοδαπού και του ανήλικου παιδιού του από τον 29χρονο εκτελεστή.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας κοινή αστυνομική επιχείρηση, που άρχισε χθες (22-12-2011) το πρωί και συνεχίσθηκε μέχρι αργά το βράδυ, κατά την οποία, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας και στο Πόρτο Ράφτη Αττικής, τα οκτώ (8) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Στις αστυνομικές επιχειρήσεις συμμετείχαν, εκτός των Υπηρεσιών Ασφαλείας, αστυνομικοί των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, καθώς και η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.).

Συνάντηση Αποστολόπουλου με συλλόγους εργοληπτών δημοσίων έργων

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των Συλλόγων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών είχε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Τάσος Αποστολόπουλος.
Οι αντιπρόσωποι των εργοληπτικών εταιριών έθεσαν υπ’ όψιν του Γενικού Γραμματέα σειρά αιτημάτων που περιλάμβαναν την ανάγκη συνδρομής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την ταχεία κίνηση των διαδικασιών για την εκταμίευση πόρων από το Υπουργείο Εσωτερικών (ιδίως από το πρόγραμμα «Θησέας»), την αντιμετώπιση φαινομένων κατάχρησης της δυνατότητας κατάτμησης έργων από ορισμένους Δήμους και την παρέμβαση κατά περιπτώσεων παράκαμψης της προτεραιότητας κατά τις πληρωμές ενταλμάτων.
Ο κ. Αποστολόπουλος ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι ήδη το Υπουργείο Εσωτερικών δρομολόγησε την καταβολή πληρωμών για το σύνολο του προγράμματος «Θησέας», με την προϋπόθεση ότι οι δήμοι θα αποστείλουν άμεσα τα σχετικά έγγραφα που πιστοποιούν ότι τα έργα δεν χρηματοδοτούνται από άλλο πρόγραμμα. Επίσης, υπογράμμισε ότι η κατάτμηση έργων δεν αποτελεί σύννομη διαδικασία. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει εγκαλέσει την προσοχή των Δήμων με σχετική εγκύκλιο, ενέργεια στην οποία πρόκειται να προβεί και πάλι.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκ μέρους του Συλλόγου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Πάτρας οι Βασίλης Γαλάνης και Χριστίνα Αλεξοπούλου, εκ μέρους του Συλλόγου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Αιγιαλείας ο Φάνης Καπετσώνης και εκ μέρους του Πανελληνίου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιριών ο Αλέξης Αλεξόπουλος

O Τζανέτος Καραμίχας είναι και πάλι πρόεδρος στο Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες, ύστερα από τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης στην Αθήνα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, που αναρτήθηκαν το βράδυ στην ιστοσελίδα paseges.gr, το νέο Συμβούλιο, όπου μετέχει και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας, Βασίλης Κοζομπόλης, συγκροτήθηκε ήδη σε Σώμα, ενώ μετά από μυστική ψηφοφορία για την κατανομή αξιωμάτων προέκυψε και το νέο προεδρείο. που έχει ως εξής: Πρόεδρος Τζανέτος Καραμίχας, Α΄ Αντιπρόεδρος Μιχάλης Βουμβουλάκης, Β΄ Αντιπρόεδρος Γρηγόρης Αλεξιάδης, Γεν. Γραμματέας Γιώργος Ανέστης, Ταμίας Σταύρος Μπαμπατσούλης. Η σειρά εκλογής των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι: Καραμίχας Τζανέτος, Μπαρλιάς Χρήστος, Κουτσουπιάς Θωμάς, Πεβερέτος Παναγιώτης, Λιόλιος Νικόλαος, Μπαμπατσούλης Σταύρος, Βουμβουλάκης Μιχαήλ, Γωνιωτάκης Γεώργιος, Γκουλιούμης Θεοχάρης, Γιαζιτζόγλου Αλέξανδρος, Αραφαηλίδης Χρήστος, Κιτσικίδης Λάζαρος, Ταουσάνης Ιωάννης, Σκιαδάς Κωνσταντίνος, Φόλιος Διονύσιος, Καρυώτης Ιορδάνης, Αλεξιάδης Γρηγόριος, Μαρασλής Ευάγγελος, Γίτσας Ελευθέριος, Κοζομπόλης Βασίλειος, Ανέστης Γεώργιος.

O Τζανέτος Καραμίχας είναι και πάλι πρόεδρος στο Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες, ύστερα από τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης στην Αθήνα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, που αναρτήθηκαν το βράδυ στην ιστοσελίδα paseges.gr, το νέο Συμβούλιο, όπου μετέχει και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας, Βασίλης Κοζομπόλης, συγκροτήθηκε ήδη σε Σώμα, ενώ μετά από μυστική ψηφοφορία για την κατανομή αξιωμάτων προέκυψε και το νέο προεδρείο.
που έχει ως εξής: Πρόεδρος Τζανέτος Καραμίχας, Α΄ Αντιπρόεδρος Μιχάλης Βουμβουλάκης, Β΄ Αντιπρόεδρος Γρηγόρης Αλεξιάδης, Γεν. Γραμματέας Γιώργος Ανέστης, Ταμίας Σταύρος Μπαμπατσούλης.
Η σειρά εκλογής των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι: Καραμίχας Τζανέτος, Μπαρλιάς Χρήστος, Κουτσουπιάς Θωμάς, Πεβερέτος Παναγιώτης, Λιόλιος Νικόλαος, Μπαμπατσούλης Σταύρος, Βουμβουλάκης Μιχαήλ, Γωνιωτάκης Γεώργιος, Γκουλιούμης Θεοχάρης, Γιαζιτζόγλου Αλέξανδρος, Αραφαηλίδης Χρήστος, Κιτσικίδης Λάζαρος, Ταουσάνης Ιωάννης, Σκιαδάς Κωνσταντίνος, Φόλιος Διονύσιος, Καρυώτης Ιορδάνης, Αλεξιάδης Γρηγόριος, Μαρασλής Ευάγγελος, Γίτσας Ελευθέριος, Κοζομπόλης Βασίλειος, Ανέστης Γεώργιος.

Πήγε Άραξο η Ryanair, εξετάζεται και η Καλαμάτα

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και η αξιοποίησή του για low cost πτήσεις αναμένεται να συζητηθεί στην τελευταία για το 2011 συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, το βράδυ της επόμενης Τετάρτης, στην Τρίπολη.
Πρώτος στόχος της Περιφέρειας είναι η ολοκλήρωση συμφωνίας με την εταιρεία Ryanair. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από Καλαματιανό στέλεχός της, η Ryanair αποφάσισε να συνδέσει το καλοκαίρι σε πρώτη φάση το αεροδρόμιο του Άραξου για την Πελοπόννησο με πτήσεις για το Μπέργκαμο της Ιταλίας και το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή πληροφόρησης, μόλις οριστικοποιηθεί η συγκεκριμένη συμφωνία θα εξεταστεί και η σύνδεση του αεροδρομίου της Καλαμάτας με προορισμούς, οι οποίοι όμως παραμένουν άγνωστοι.
Στο Περιφερειακό
Σύμφωνα με τα στοιχεία που θα παρουσιασθούν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο οικονομικό περιβάλλον που δημιουργείται οι επίγειες και εναέριες μεταφορές είναι αντικείμενο περαιτέρω μείωσης του κόστους. Βασικά πλεονεκτήματα του σχεδιασμού είναι ότι οι πτήσεις χαμηλού κόστους είναι ασφαλείς, δημιουργούν νέες αγορές και είναι οι καταλύτες της αεροπορικής ανάπτυξης την τελευταία δεκαετία στην Ευρώπη. Επίσης, συμβάλλουν στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη περιοχών, καθώς και αεροδρομίων, προσφέρουν ανταγωνιστικές τιμές και προαιρετικές υπηρεσίες, η δυναμική τους αναπτύσσει νέα προϊόντα και υπηρεσίες και συμβάλλουν στην αύξηση της επιβατικής κίνησης.
Παράλληλα, εκτιμάται ότι η τάση στασιμότητας ή ακόμα και πτώσης των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων των εταιρειών χαμηλού κόστους, σε αντίθεση με την αυξητική τάση στις τιμές των άλλων εταιρειών, αποτελεί ακόμα ένα στοιχείο στρατηγικού ενδιαφέροντος στη διαμόρφωση συγκριτικού πλεονεκτήματος για μόχλευση μεγαλύτερων και διαρκέστερων αφίξεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την εξασφάλιση συμφωνιών που θα δρομολογήσουν σταθερή κίνηση με σταθερή συχνότητα στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Καλαμάτα -ΑΕΚ Ο-1

Σε ένα απαράδεκτο αγωνιστικό χώρο η Καλαμάτα στάθηκε όρθια απέναντι στην μεγάλη ΑΕΚ και εάν είχε δοθεί και το πέναλτι ίσως να έκανε την έκπληξη και να απέκλειε την μεγάλη ομάδα της Α Εθνικής.
Παρά τον άσχημο καιρό περίπου 3000 φίλαθλοι κατέκλισαν το Δημοτικό στάδιο Καλαμάτας όπου δεν έλειψαν και οι αψιμαχίες μεταξύ φιλάθλων και το θέαμα που απόλαυσαν λόγω αγωνιστικού χώρου ήταν κάτω του μετρίου.
Τέλος αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες και στο προπονητικό τιμ της Καλαμάτας για αυτήν την υπερπροσπάθεια αλλά και στη διοίκηση με επικεφαλής τον Γιώργο Ράλλη και τον Μπάμπη Βυθούλκα που πραγματικά ξεπέρασαν τον εαυτόν τους για να παραβρεθεί τόσος κόσμος στο γήπεδο

Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας

Αρκετές συλλήψεις από γνωστά άτομα με παρελθόν από την αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μας συνελήφθη ο εκτελεστής αλβανικής καταγωγής της στυγερής δολοφονίας που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα και αποκάλυψε ότι την εντολή του την είχαν δώσει γνωστά άτομα από την Καλαμάτα με θέμα εμπόριο ναρκωτικών και οικονομικές διαφορές. Η νύχτα θα έχει ενδιαφέρον για όσους εγκληματούν και θα αποδοθεί Δικαιοσύνη όπως ζητά ο Μεσσηνιακός λαός....εδώ και καιρό.

Θα πάρει την Χριστουγεννιάτικη πρόκριση η ΑΕΚ

Οι “κιτρινόμαυροι” ξεκινούν την προσπάθεια τους για διατήρηση των κεκτημένων και αντιμετωπίζουν στην Καλαμάτα την ομώνυμη ομάδα (15:00, NewsIt, OTE Sports). Δοκίμασε Φούντα ο Κωστένογλου για την θέση του αμυντικού μέσου. Το πρόγραμμα της Πέμπτης για το Κύπελλο.
Σε κάθε περίπτωση, η επίσκεψη στην Καλαμάτα θα αποτελέσει ένα άτυπο... κρας τεστ, για το πως η Ένωση θα διαχειριστεί την ήττα από τον Ατρόμητο.
Ο Νίκος Κωστένογλου δεν μπορεί να υπολογίζει σε εννέα παίκτες και θα παρατάξει ενδεκάδα ανάγκης. Εκτός αποστολής έμειναν για την ΑΕΚ οι τραυματίες Λυμπερόπουλος, Δέλλας, Κλωναρίδης, Βάργκας και Λεονάρντο, ο τιμωρημένος Μάκος, ο Γκέντσογλου, που είναι εκτός ομάδας και ο Καφές που κρίθηκε ανέτοιμος.
Συνεπώς, ο Κωστένογλου είναι υποχρεωμένος να παρατάξει μία ενδεκάδα ανάγκης, με τον 16χρονος Ταξιάρχη Φούντα να διεκδικεί μία θέση.
Στη δοκιμή ενδεκάδας που έκανε ο τεχνικός της ΑΕΚ, ο Αραμπατζής ήταν γκολκίπερ, ο Αργυρίου δεξί μπακ, ο Καράμπελας αριστερό και οι Κάλα και Μανωλάς δίδυμο στο κένρο της άμυνας. Αμυντικά χαφ θα είναο Ρίκκα και ο Γεωργέας, εκτός κι αν ο Κωστένογλου κάνει τελικά την έκπληξη με τον Φούντα. Σε θέση επιτελικού χαφ θα είναι ο Γκερέιρο, με τον Κάρλος αριστερά και τον Μπέλεκ δεξιά. Στην κορυφή θα παίξει ο Σιαλμάς.
Αναλυτικά, η αποστολή της ΑΕΚ αποτελείται από τους: Κωνσταντόπουλο, Αραμπατζή, Μοσχονά, Κοντοέ, Χέλγκασον, Μανωλά, Κάλα, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Χοσέ Κάρλος, Σιαλμά, Τσίτα, Ρίκκα, Καράμπελα, Αργυρίου, Μπερνς, Γεωργέα, Μπουγαΐδη, Φούντα και Τσουκαλά.

Συμβουλές προς τους καταναλωτές για τις χριστουγεννιάτικες αγορές

Αγοράζετε παιχνίδια από αξιόπιστα καταστήματα και σημεία πώλησης, συστήνει μεταξύ άλλων στους γονείς για τις χριστουγεννιάτικες αγορές παιχνιδιών η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας προκειμένου τα δώρα που θα αγοράσουν να είναι ασφαλή.
Κατά την επιλογή ενός παιχνιδιού συστήνεται στους καταναλωτές:
- Διαβάστε όλες τις προειδοποιήσεις και τις οδηγίες - ποτέ μην αγοράζετε παιχνίδια που ΔΕΝ φέρουν το σήμα CE .
- Επιλέξτε παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία, τις ικανότητες του παιδιού και το επίπεδο δεξιοτήτων.
- Ποτέ μην αγοράσετε ένα παιχνίδι που φέρει την ακόλουθη προειδοποίηση για ένα παιδί κάτω των 3 ετών.
- Μην αγοράζετε παιχνίδια με μικρά αποσπώμενα κομμάτια για παιδιά κάτω των 3 ετών.
Μετά την αγορά ενός παιχνιδιού:
- Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες για τη σωστή συναρμολόγηση του παιχνιδιού και τη χρήση.
- Παρακολουθείτε τα παιδιά καθώς παίζουν ή αν χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό προστασίας που προορίζεται για ορισμένα παιχνίδια (πατίνια ,τροχοπέδιλα, ποδήλατα)
- Βεβαιωθείτε ότι τα παιχνίδια παίζονται όπως έχουν σχεδιαστεί και σύμφωνα με τις αναγραφόμενες οδηγίες χρήσης. Επίσης ότι είναι κατάλληλα για την ηλικία και τις ικανότητες του παιδιού.
- Ελέγξτε τα παιχνίδια από καιρού εις καιρόν αν εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια του παιδιού.
- Πετάτε όλες τις συσκευασίες για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ασφυξίας.
- Τηρείτε πάντα τις οδηγίες χρήσης.
- Διδάξτε στα παιδιά σας να μαζεύουν τα παιχνίδια τους
- Αναφέρετε οποιαδήποτε προβλήματα ασφάλειας ενός παιχνιδιού στον λιανοπωλητή ή τον κατασκευαστή.
Επιπλέον, οι γονείς μπορούν να συμβουλεύονται τη βάση δεδομένων on-line κοινοποιήσεων μέσω του συστήματος ταχείας ενημέρωσης RAPEX για να ενημερωθούν σχετικά με τις πιο πρόσφατες κοινοποιήσεις σχετικά με τα παιχνίδια που είναι μη ασφαλή στη διεύθυνση: http://ec.europa.eu/consumers/dyna/rapex/rapex_archives_en.cfm ή στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή (www.efpolis.gr), όπου δημοσιεύονται μεταφρασμένες στα ελληνικά οι εβδομαδιαίες ανασκοπήσεις του RAPEX: www.efpolis.gr ή στο site της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας www.ggb.gr

Με μετρητά για όλους τα φάρμακα

Νέα αναστάτωση για εκατομμύρια ασφαλισμένους και ασθενείς καθώς οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να διακόψουν την χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων.
Από την τσέπη τους θα πρέπει να πληρώνουν όλοι οι ασφαλισμένοι από τις αρχές του χρόνου τα φάρμακά τους καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) αναστέλλει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων σε όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία ανεξάρτητα εάν χρωστούν στον κλάδο ή όχι.

Αυξάνεται κατά τρεις μήνες η στρατιωτική θητεία

Σε αύξηση της θητείας των κληρωτών κατά 3 μήνες θα προχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με παράλληλη αύξηση του χρόνου παραμονής των διοικητών των μονάδων κατά ένα χρόνο.
Ειδικότερα, η θητεία στα τρία σώματα διαμορφώνεται πλέον ως εξής:
- στον Στρατό Ξηράς από 9 σε 12 μήνες.
- στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία από 12 σε 15 μήνες.
Με την τρίμηνη αύξηση, η «οροφή» του ελληνικού στρατού θα ανέβει από τα 45.000 στα 60.000 άτομα και θα καλυφθούν πολλά από τα κενά που υπάρχουν ακόμα και σε μονάδες πρώτης γραμμής.

Φρένο στους πλειστηριασμούς ακινήτων για ακόμη ένα χρόνο

Το παραπάνω, κατέστησε σαφές ο Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος στη συνεδρίαση του χθεσινού Υπουργικού Συμβουλίου της 15/12/11, απαντώντας μεταξύ άλλων και στην 211-06/10/11 ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής Μεσσηνίας, κ. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου με άλλους 7 βουλευτές, σχετικά με την ανάγκη παράτασης της αναβολής εκτέλεσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας των οφειλετών.
Συγκεκριμένα, με ερώτησή της προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η κα. Γιαννακοπούλου ζητούσε την επέκταση της αναστολής πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που εξαντλούνταν χρονικά στις 31/12/11. Επιπλέον, ζητούσε τη χορήγηση γενναίας παράτασης καθώς όλες οι αναστολές πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που είχαν δοθεί μέχρι πρότινος ήταν εξάμηνης διάρκειας.
Η εισήγηση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης που εγκρίθηκε ομοφώνως από το Υπουργικό Συμβούλιο προβλέπει την παράταση για ένα έτος της απαγόρευσης πλειστηριασμών, προκειμένου να προστατευθούν, ενόψει της συνεχιζόμενης κρίσης και ύφεσης της οικονομίας, οι δανειολήπτες που δεν δύνανται να αντιμετωπίσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις. Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα υποβληθεί το ταχύτερο δυνατόν προς κύρωση στη Βουλή.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Το ντόμινο της καταστροφής των Ελληνικών επιχειρήσεων συνεχίζετε...

Το ντόμινο της καταστροφής συνεχίζετε αλλά μόνο για τις Ελληνικές επιχειρήσεις πράγμα που δείχνει το απόλυτο σχέδιο υποδούλωσης της Χώρας μας στους τοκογλύφους κατακτητές
Αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης, στο πλαίσιο του άρθρου 99, για προστασία από τους πιστωτές, υπέβαλε η αλυσίδα καταστημάτων Alex Pak.
Oπως γνωστοποίησε η διοίκησή της, την τελευταία δεκαετία έχουν πραγματοποιηθεί συνεχείς αυξήσεις κεφαλαίου ύψους 11 εκατ. ευρώ, ενώ ειδικά την περίοδο της κρίσης, την τελευταία τριετία έγιναν αυξήσεις κεφαλαίου ύψους 5,6 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση αποδίδει τις δυσμενείς εξελίξεις για την εταιρεία αφενός στην κρίση, αφετέρου στις «απαράδεκτες πράξεις μικρής μερίδας προμηθευτών, οι οποίοι προείσπραξαν και προσφράγισαν μεταχρονολογημένες επιταγές της εταιρείας πριν τη λήξη τους».
Η αίτηση για το άρθρο είναι, κατά τη διοίκηση, χωρίς σκοπιμότητα και αποτελεί μία αναγκαστική κίνηση άμυνας και ανασύνταξης δυνάμεων και τα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συνεχίσει η επιχειρηματική πορεία των 40 περίπου ετών της εταιρείας.
Η παρεμία λέει ότι «όταν καίγετε το σπίτι του διπλανού σου θα καεί και το δικό σου» γι αυτό είναι λυπηρό που κάποιοι ηλίθιοι!! γελούν και χαίρονται με την καταστροφή των αλλων.

Τουρισμός και ανάπτυξη για το μέλλον της Μεσσηνίας

«Τουρισμός, μεταποίηση και εξαγωγές στο νέο οικονομικό περιβάλλον – διαχείριση της κρίσης και αποφυγή επιπτώσεων» ήταν το θέμα της ημερίδας της οικονομικής εφημερίδας «Εξπρές», χθες βράδυ στο ξενοδοχείο Elite της Καλαμάτας.
Κατά τη διάρκειά της αναπτύχθηκαν οι τρεις αυτοί μεγάλοι τομείς, ενώ ο Όμιλος Καλοφωλιάς βράβευσε ένα νέο αγρότη – επιχειρηματία για την εφαρμογή καινοτόμου συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης παραγωγής αγροτικών προϊόντων, τον κ. Δημήτριο Πάλλα, που διατηρεί μονάδα θερμοκηπίων στα Φιλιατρά.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, η αντιδήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτα Ντίντα, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βασίλης Κοζομπόλης κ.ά.
Χαιρετισμοί
Την εκδήλωση άνοιξε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γ. Καλοφωλιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεσσηνιακή καταγωγή της οικογένειάς του και την αγάπη που έχει για τον τόπο. «Όταν υπάρχει μια μεγάλη κρίση όπως αυτή που ζούμε, το πρώτο που κάνει κάποιος είναι να κοιτάξει τον εαυτό του. Όταν είναι άρρωστος ή φοβάται για το τι θα γίνει, πρέπει με μεγάλη ειλικρίνεια να δει τι θα κάνει μετά. Δεν το λέω αυτό με τόνο απαισιοδοξίας, αλλά με τόνο αισιοδοξίας. Αν δει κανείς τον εαυτό του, οφείλει και υποχρεούται να αισιοδοξεί, κοιτώντας και το παρελθόν της Μεσσηνίας, το οποίο είναι λαμπρό και σε μεγέθη και ανθρώπους. Χρειαζόμαστε να δούμε τον τόπο αυτό με αυτοπεποίθηση και απαιτήσεις, κυρίως, από τον εαυτό μας. Έχει πάρα πολλά να κάνει και να προσφέρει ο τόπος αυτός. Η Μεσσηνία είναι από τους ωραιότερους νομούς, όμως πρέπει να οργανωθούμε», παρατήρησε ο κ. Καλοφωλιάς.
Χαιρετισμό ακολούθως έκανε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αλευράς, ο οποίος είπε ότι χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να αντιμετωπισθεί η κρίση, υποστηρίζοντας πως ο τουρισμός και οι εξαγωγές είναι η ελπίδα της χώρας.
Παρουσίασε τους στόχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον τουρισμό και τη μεταποίηση, ενώ, μεταξύ άλλων, είπε ότι στόχος της είναι το Brand name Πελοπόννησος, η πιστοποιημένη αγροτική ανάπτυξη, η ανάδειξη της Πελοποννήσου ως ενιαίου τουριστικού προορισμού και γι’ αυτό, όπως είπε, σχεδιάζεται δεκαετές τουριστικό πλάνο.
Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε τη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού Πελοποννήσου και Φορέα Πιστοποίησης Αγροτικών Προϊόντων.
Ο δήμαρχος Μεσσήνης κ. Αναστασόπουλος επικεντρώθηκε στις προσπάθειες του Δήμου για τον εντοπισμό αγροτών που θέλουν να ασχοληθούν και με άλλες καλλιέργειες, εκτός από αυτές που τώρα ασχολούνται, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η αντιδήμαρχος Καλαμάτας Π. Ντίντα.

Σε αναμμένα κάρβουνα οι αγρότες

Σε αναζήτηση χρημάτων για επιδοτήσεις. Στάλθηκαν στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, οι καταστάσεις για την ενιαία ενίσχυση, που αφορούν στην εξόφληση του υπόλοιπου 50% της επιδότησης.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε χθες ο κ. Αλευράς, οι καταστάσεις εστάλησαν την Παρασκευή και «αυτή τη στιγμή καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθούν τα χρήματα, ενώ στόχος και πίεση του υπουργού κ. Σκανδαλίδη, είναι να πληρωθούν μέχρι τα Χριστούγεννα οι αγρότες.
Είμαστε όλοι σε δύσκολη οικονομική συγκυρία, και μπορώ να πω υπεύθυνα, ότι, επειδή στις 5 Γενάρη θα καταβληθεί στην ΑΤΕ το ποσό της προκαταβολής της πρώτης δόσης στους αγρότες, είναι σίγουρο ότι αυτή η ημερομηνία είναι και καταληκτική για τη δεύτερη δόση. Πιστεύω, όμως, ότι θα βρεθούν χρήματα και οι αγρότες θα πληρωθούν πριν τα Χριστούγεννα».

Αναβλήθηκε η συζήτηση για τα δημοτικά τέλη

Αναβλήθηκε έπειτα από αίτημα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρου Μπρεδήμα η συζήτηση για τον επανακαθορισμό των τελών καθαριότητας και φωτισμού που ήταν προγραμματισμένη στην Οικονομική Επιτροπή. Αιτία στάθηκε αφενός η ελλιπής ενημέρωση, αφού τα στοιχεία δόθηκαν, όπως είπε, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση, και αφετέρου η έλλειψη γνωμοδότησης από τις αντίστοιχες Τοπικές Κοινότητες. Θετική εμφανίστηκε η πλειοψηφία σε μία τέτοια προοπτική, αφού διά του αντιδημάρχου Δημήτρη Μπούχαλη έγινε δεκτό το αίτημα αναβολής για καλύτερη ενημέρωση μέχρι την επόμενη συνεδρίαση, αν και όπως είπε δεν απαιτείται γνωμοδότηση από τις Τοπικές Κοινότητες. Μάλιστα ο κ. Μπούχαλης σημείωσε ότι επ' ουδενί δεν πρόκειται για αυξήσεις, αλλά για εξορθολογισμό των τελών.

Κλαίγοντας στον Σαμαρά ένας συνταξιούχος

Πλήθος νεολαίων της ΟΝΝΕΔ αλλά και περαστικοί από την Ερμού έσπευσαν να χαιρετήσουν τον Σαμαρά κατά τη σημερινή επίσκεψη του στο Κοινωνικό Παντοπωλείο στο οποίο συλλέγονται τρόφιμα και άλλα είδη με προορισμό τους φτωχούς συμπολίτες μας.
Την ώρα που ο Σαμαράς έφευγε τον πλησίασε ένας συνταξιούχος λέγοντας ότι η βασική του σύνταξη είναι μόλις 390 ευρώ. «Πρόεδρε, σε παρακαλώ μη δεχτείς να μας κόψουν κι άλλο τις επικουρικές. Θα πεθάνουμε» του είπε συγκινημένος. «Έχεις δίκιο , έχεις απόλυτο δίκιο» ανταπάντησε ο Σαμαράς.
Το ίδιο ακριβώς συνέβη και λίγα μέτρα παρακάτω όταν πήγε να μπει στο αυτοκίνητο του. «Πρόεδρε, μη μας πεις ψέματα. Ό,τι υποσχέθηκες να το κάνεις. Δεν είναι δυνατόν να μας κόψουν κι άλλο τις επικουρικές» του είπε μια ηλικιωμένη κυρία. Λίγο νωρίτερα ο Σαμαράς , όπως από το πρωί γράφουμε, είχε αποφασίσει ότι δεν πρόκειται να συνηγορήσει στη λήψη ενός τέτοιου μέτρου.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΑΣ: Στον ...Ολυμπο των επιτυχιών

Η Ομάδα ΔΙΑΣ,αναμφίβολα, δικαίωσε όσους είχαν την έμπνευση για τη συγκρότησή της και, πλέον, μαζί με τις άλλες ομάδες της ΕΛΑΣ, εκτοξεύει ...κεραυνούς κατά της εγκληματικότητας.
Η επιτυχία της έγκειται στην άμεση επέμβαση των αστυνομικών που υπηρετούν σε αυτή και στο γεγονός ότι βρίσκεται συνεχώς μέσα στις γειτονίες και στους δρόμους, αποτρέποντας με την παρουσία της την εκδήλωση παραβατικών συμπεριφορών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου οι 372 ομάδες σύντομα θα ενισχυθούν με ακόμη 70 αστυφύλακες και ειδικούς φρουρούς, οι οποίοι έχουν ήδη επιλεγεί. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής επιπλέον προσωπικού για το επόμενο στάδιο στελέχωσης.
Απο τις 7.194 συλλήψεις οι 222 αφορούν ληστείες και οι 1.241 κλοπές και διαρρήξεις. Για ναρκωτικά συνελήφθησαν 802 άτομα, ενώ οι συλλήψεις για όπλα ανέρχονται σε 397. Ακόμα συνελήφθησαν, το ίδιο χρονικό διάστημα, 2.472 φυγόποινοι και 1.508 μη νόμιμοι μετανάστες.
Κατά το πρώτο 11μηνο έχουν ελεγχθεί 358.613 από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ οχήματα και 481.711 άτομα, με μέσο όρο 1.087 οχήματα και 1.460 άτομα, κάθε μέρα.
Επίσης, προσήγαγαν 28.577 άτομα, με μέσο όρο 87 άτομα κάθε μέρα και διαχειρίστηκαβ 171.995 κλήσεις - σήματα του κέντρου της Άμεσης Δράσης Αττικής, με μέσο όρο 521 κλήσεις την ημέρα.
Σπύρος Κουντούρης

Το πόθεν έσχες Παπανδρέου – Σαμαρά

Αναλυτικά το πόθεν έσχες του Γεωργίου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:
Εισόδημα: 129.000
Συζύγου: 2.000
Ακίνητα ΓΑΠ: ακίνητο στην Ν. Ερυθραία
Ακίνητα συζύγου: 2 ακίνητα στην Πάτρα
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ (από κοινού): 81.000 ευρώ
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ:
Συζύγου: αμοιβαία κεφάλαια ύψους 228.000 ευρώ
ΟΧΗΜΑΤΑ: 1 αυτοκίνητο 2000 κεκ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ:
Εισόδημα: 217.000 ευρώ
Συζύγου: 54.000 ευρώ
Ακίνητα Σαμαρά: 2 διαμερίσματα, 3 αγροτεμάχια, 1 οικόπεδο , 1 αποθήκη ενώ αγόρασε και 1 αγροτεμάχιο στην Πύλο 3 στρεμμάτων αξίας 110.000 ευρώ από εισοδήματα προηγουμένων ετών.
Ακίνητα συζύγου: 2 διαμερίσματα, 2 οικόπεδα, 1 μονοκατοικία, 1 κατάστημα , 1 γραφείο.
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ (από κοινού): 308.000 + 4.000 λίρες Αγγλίας
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ:
Σαμαράς: 3.500 μετοχές ΑΝΕL LINES
ΟΧΗΜΑΤΑ: 2 αυτοκίνητα 1500κ.β και 2000κ.β

'Εκθεση σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου

Με μεγάλη επιτυχία και με κατάμεστο το Πνευματικό Κέντρο εγκαινιάστηκε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, από τον Πρόεδρο της Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ κ. Νίκο Μπασακίδη και τον Διευθυντή του Εικαστικού Τομέα της ΦΑΡΙΣ κ. Παναγιώτη Λαμπρινίδη, η 'Εκθεση των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου « Σήμερον η κτίσις αγάλλεται και πανηγυρίζει κι ευφραίνεται…»
Πλήθος κόσμου θαύμασε τις δημιουργίες παιδιών, εφήβων και ενηλίκων και οι σπουδαστές δέχονταν συνεχώς εγκωμιαστικά σχόλια για τα έργα τους.
Η εκδήλωση εκτός από την έκθεση με εικαστικά έργα: ζωγραφικής, αντιγράφου βυζαντινής εικόνας, κεραμικής, ελεύθερου & γραμμικού σχεδίου και έργα από τα 30 παιδικά τμήματα του Εικαστικού Εργαστηρίου περιελάμβανε και κατασκευή ευχετήριας κάρτας με πρωτότυπα υλικά, ανταλλαγή ευχών, δώρο-γούρι για όλους τους επισκέπτες και Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, ευγενική χορηγία από τα καταστήματα Κανονιέρης.
Παράλληλα, παρά τη βροχή, εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στα σπιτάκια της Κεντρικής Πλατείας με το Σύλλογο Τριτέκνων Μεσσηνίας και του Εθελοντές του Δημοτικού Παντοπωλείου.

Οι υπουργοί προκαλούν με χλιδή και χρήμα...

Εδω η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα χρεοκοπίας, οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται, η ακρίβεια χτυπάει κόκκινα, πολλοί συνάνθρωποι μας ζουν πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας, πολλοί ξένοι οίκοι κυκλοφορούν σενάρια για επιστροφή της Ελλάδας στην Δραχμή και ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος σαν να μην τρέχει απολύτως τίποτα και ζώντας στην κοσμάρα του, αγοράζει με χρήματα του Ελληνικού λαού (αντί να το αγοράσει από την παχυλότατη αμοιβή του) το νέο iphone 4 S Αξίας 669,00 €.
Τελικά τι μπορείς να βρεις στο internet.... ΛΑΒΡΑΚΙΑ!!!!!
Δείτε τα χάλια του υπουργού και φτύστε τον.... για να μην τον ματιάσουμε και του χαλάσει...
Ο προκλητικός Υπουργός πολιτισμού, κολλητός του Jefry Papandreos δεν είχε από την μισθοδοσία του 670 ευρώ για να πάρει το κωλο-τηλέφωνο; Έπρεπε να το πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος;
Δείτε το έγγραφο και μην ξεχάσετε στις επόμενες εκλογές να ξαναψηφίσετε ΠΑΣΟΚ...

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Συσκέψεις για το ΕΣΠΑ στους τομείς υποδομών, υγείας και παιδείας

Διαδοχικές συσκέψεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, πραγματοποιήθηκαν, για την εξέλιξη του προγράμματος του ΕΣΠΑ. Οι συσκέψεις αφορούσαν τους τομείς των υποδομών, υγείας και παιδείας. Παρευρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες, οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι διοικητές των νοσοκομείων και εκπρόσωποι του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων. Ο κ. Τατούλης έθεσε για άλλη μια φορά σε προτεραιότητα το ΕΣΠΑ, και ζήτησε απ' όλους ενημέρωση για την εξέλιξη των ενταγμένων έργων, ωρίμανση των έργων που πρόκειται να ενταχθούν και ακόμα γρηγορότερη κινητικότητα για νέες εντάξεις έργων "προκειμένου να εκμεταλλευτούμε το σημαντικό αυτό χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε στη διάθεση μας, αλλά και να προετοιμαστούμε για την επόμενη προγραμματική περίοδο", όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δύο εγκλήματα αναζητούν δράστες

Με δύο ανεξιχνίαστα – προς το παρόν - σκληρά εγκλήματα κλείνει για τη Μεσσηνία το 2011. Την άγρια δολοφονία του επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα στα τέλη Φεβρουαρίου στα Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας, που βρέθηκε νεκρός στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, και την αποτρόπαια δολοφονία πριν από λίγες ημέρες του Αλβανού Φελίπ Μεσάι και του 2,5 χρόνων γιου του Κέρι, στο βάλτο, στις όχθες του Παμίσου, η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Ποιο είναι, όμως, το προφίλ ενός δράστη που δεν έχει κανέναν φραγμό και αδίστακτα αφαιρεί τη ζωή ενός παιδιού με μαχαίρι;
Οι περισσότεροι καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως για να φτάσει κάποιος να κάνει κακό σε ένα παιδί, πρέπει να είναι άρρωστος. Κατηγορηματικά όχι, απαντά η ψυχολόγος – ψυχοθεράπευτρια Αγγελική Μαστοράκη – Μπενά, σε μια προσπάθεια σκιαγράφησης του χαρακτήρα των δραστών και της μορφής του εγκλήματος. Ήταν νοητικά υγιής και ήξερε τι έκανε.
Καλά οργανωμένα
Αν και το πρόσφατο έγκλημα με το γιο και τον πατέρα φαντάζει στα μάτια της κοινωνίας μας πιο άγριο, η κα Μαστοράκη εξήγησε ότι η βάση και των δύο περιπτώσεων είναι ίδια: «Και στις δύο έχουμε σκληρές και βάρβαρες συνθήκες θανάτου. Έχουμε δύο εγκλήματα πολύ καλά οργανωμένα και δομημένα. Μιλάμε για “επαγγελματίες” με προφίλ “εκτελεστών”. Είναι οι άνθρωποι που έχουν πλήρη συνείδηση του τι κάνουν και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δεν αφήνουν ίχνη. Από τον τρόπο τέλεσης του εγκλήματος φαίνεται ο “επαγγελματισμός τους”. Είναι άνθρωποι που έχουν γνώση των ηθικών, κοινωνικών και νομικών κανόνων, γνωρίζουν το παράνομο και το ανήθικο της πράξης, ωστόσο σχεδιάζουν και εκτελούν.
Μπορεί τα εγκλήματα αυτά να μην “τα χωράει το δικό μας μυαλό”, όπως λέμε, αλλά αυτοί που τα διαπράττουν δεν είναι ψυχασθενείς. Ο ασθενής ψυχικά, όταν διαπράξει ένα έγκλημα, δεν έχει την αντίληψη και τη λογική να καλύψει τα ίχνη του ή να βρει άλλοθι. Αυτό είναι προϊόν της κλασσικής εγκληματολογίας. Συνδέουν τη βιαιότητα ενός εγκλήματος με την παθολογία, ότι οφείλεται σε ψυχική ασθένεια, κάτι το οποίο στη συνέχεια μετατρέπεται σε νομικό τέχνασμα».
Δεν είναι οι ηθικοί αυτουργοί
Σύμφωνα με την ίδια, στατιστικά έχει αποδειχτεί ότι οι δράστες που εκτελούν με τέτοιο επαγγελματικό τρόπο είναι απλά εκτελεστικά όργανα και όχι ηθικοί αυτουργοί: «Οι δράστες αυτοί δε λυγίζουν ούτε μπροστά στην ανικανότητα ενός παιδιού να αμυνθεί. Υπάρχει απουσία συναισθήματος και ενσυναίσθησης, δηλαδή δεν προσπαθούν καν να μπουν στη θέση του θύματος ή της οικογένειάς του. “Κάνουν τη δουλειά τους”, είτε είναι παιδάκι είτε ένας μεγαλόσωμος άντρας. Η σκέψη τους είναι “κάνω τη δουλειά μου και φροντίζω να την κάνω καλά”. Στο τέλος πιθανότατα να βιώνουν και μια ικανοποίηση που έφεραν σε πέρας την αποστολή τους».
Ιδιαίτερα στην περίπτωση του εγκλήματος στον Πάμισο, το πρώτο ερώτημα όλων ήταν: «Μπορεί να κλείσει τα μάτια του και να κοιμηθεί άνθρωπος που έχει πειράξει ένα μωρό; Μπορεί να είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας; Να έχει φυσιολογική ζωή;». ' 'θάρρος'