Η επιπλέον πληρωμή στην ΕΑΣ σε αναφορά στη Βουλή - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η επιπλέον πληρωμή στην ΕΑΣ σε αναφορά στη Βουλή

Η επιπλέον πληρωμή στην ΕΑΣ σε αναφορά στη Βουλή

Share This
Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης Ευαγγ. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου κατάθεσε ως αναφορά ανακοίνωση των συνεταιρισμών της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης, με την οποία διαμαρτύρονται για την απόφαση της Ένωσης Συνεταιρισμών (Ε.Α.Σ) Ν. Μεσσηνίας να επιβάλλει «χαράτσι» τριάντα ευρώ (30,00€) στους αγρότες για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης του έτους 2012.
Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί επισημαίνουν στην ανακοίνωση τους ότι η ΕΑΣ Ν. Μεσσηνίας ήδη χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων και ζητούν την παρέμβαση του Υπουργείου ώστε να καταργηθεί το χαράτσι που τους επιβάλλει η Ένωση.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ
''Με έκπληξη και αγανάκτηση παρακολουθούμε μέρες τώρα στα Μεσσηνιακά Μ.Μ.Ε. να ξετυλίγεται το σήριαλ της Ε.Α.Σ. Μεσσηνίας, που θέλει με απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. να επιβάλλει «το χαράτσι» των τριάντα (30,00 €) ευρώ, σε όλους τους παραγωγούς και αγρότες της Μεσσηνίας, που θα ενεργοποιήσουν τα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης για το έτος 2012, με διάφορα τερτίπια και δικαιολογίες.
Η Ε.Α.Σ. Μεσσηνίας πληρώνεται για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, που στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού του υπολογιστή, με το ποσό των 28,00 € από τον φορολογούμενο Έλληνα πολίτη μέσω του Υπουργείου Γεωργίας.
Η επιβολή αυτή του χαρατσιού είναι αιτία πολέμου για μας γιατί η Ένωση κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι ζόρι τραβάει ιδιαίτερα ο αγρότης, ο μισθωτός και ο συνταξιούχος, κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι η κοινωνία βράζει και δεν αντέχει άλλο. Έτσι με την πράξη της αυτή, φανερώνει πώς αντιλαμβάνεται την εξυπηρέτηση του αγρότη – παραγωγού, τον οποίο τόσα χρόνια απομυζά.
Δεν γνωρίζει η Ε.Α.Σ. για τις εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προϊόντων και τη δραματική μείωση του εισοδήματος των αγροτών; Πώς λοιπόν έρχεται και βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη του αγρότη παραγωγού;
Επίσης πως εξυπηρετεί την περιοχή του τέως Δήμου Κορώνης κλείνοντας το γραφείο της, παρ' όλες τις αντιδράσεις των αγροτικών συνεταιρισμών της περιοχής, για δήθεν οικονομία, στέλνοντας τον κάθε συναλλασσόμενο παραγωγό με αυτή, για μια ερώτηση στη Μεσσήνη, αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία και τα χρήματα που θα ξοδέψει ο κάθε αγρότης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages