Pages

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Απολογισμός Αναστασόπουλου στο Δημαρχείο της Μεσσήνης

Στο Δημαρχείο της Μεσσήνης έγινε χθες η συγκέντρωση των υποψηφίων και φίλων της Δημοτικής Ένωσης Μεσσήνης, όπου έγινε παρουσίαση από το Στάθη Αναστασόπουλο των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, από της αναλήψεως των καθηκόντων της έως σήμερα.
Ο Δήμαρχος στην παρουσίασή του, η οποία διήρκησε 1 ώρα, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της καθημερινότητας, να συντηρήσει τις υποδομές του Δήμου και να διεκδικήσει την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων.
Στην αρχή ο κ. Αναστασόπουλος παρουσίασε τα προβλήματα που συνάντησε η δημοτική αρχή από τη συνένωση των Καποδιστριακών Δήμων, με την εφαρμογή του προγράμματος Καλλικράτης και ανέλυσε τη συνάντηση με τον Υπουργό κ. Ντόλιο για το θέμα της στελέχωσης του προσωπικού του Δήμου με μηχανικούς και γεωπόνους προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι νέες αρμοδιότητες των Δήμων.
Στη συνέχεια αναπτύχθηκε η προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των δημοτών στην έδρα των δημοτικών ενοτήτων με την λειτουργία των ΚΕΠ, με την ενοποίηση υπηρεσιών Πρωτοκόλλου – Δημοτολογίου – Ληξιαρχείο, την είσπραξη εσόδων από τις έδρες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων, την ισομερή κατανομή Δημοτικών Τελών, την εφαρμογή του προγράμματος «Διαύγεια».
Οι διεκδικήσεις του Δήμου για την εκτέλεση αναπτυξιακών έργων, όπως το έργο της βελτίωση της 7ης Επαρχιακής Οδού στα τμήματα Μεσσήνη – Εύα- Βαλύρα, το έργο της βελτίωση από Λάμπαινα έως Αρχαία Μεσσήνη, το έργο της Ε.Ο. από Ριζόμυλος έως Κορώνη καθώς και η υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων του ποταμού Παμίσου.
Επίσης παρουσιάστηκαν τα έργα που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, ύψους 27 εκ. € τα οποία αφορούν έργα οδοποιίας (δρόμος Βελίκα – Νεοχώρι και Δροσιά – Κουρτάκι – Βλάση – Αγιοι Απόστολοι), έργα ύδρευσης (αντικατάσταση δικτύου στο Μηλιώτη, την ύδρευση της Μεσσήνης και των τοπικών κοινοτήτων) καθώς και το έργο της αποχέτευσης του Πεταλιδίου.
Παράλληλα παρουσιάστηκαν οι προτάσεις σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα, οι οποίες βρίσκονται σε φάση αξιολόγησης και αφορούν έργα αποχέτευσης (Αίπειας, Αρχαίας Μεσσήνης, Λευκοχώρας – αβραμιού), εγγειοβελτιωτικών (Τρικόρφου, δεξαμενή Πετραλώνων, αυλάκι Βαλύρας), οδοποιίας (Βουφράδων, Κακοπέτρι – Βουλκάνος κλπ.), φωτοβολταικών (σχολεία, στάσεις κλπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου