Pages

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Οι εκλογές έφυγαν τα ...σκουπίδια μένουν

Δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές τα σκουπίδια δεν εχουν μαζευτεί ακόμα...
Ευτυχώς, οι πινακίδες «Απαγορεύεται η τοιχοκόλλησις, Νόμος 2147» είναι γραμμένες μόνο στα ελληνικά, οπότε το αστείο είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση, δεν το πιάνουν οι ξένοι τουρίστες που περνούν μπροστά από ένα πολύχρωμο τοιχοκολλημένο μωσαϊκό στο δρόμο τους για... το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Στην Ηλιουπόλεως στο ύψος της Δάφνης, οι κολώνες ψηφίζουν Βενιζέλο
Κοντά στα γραφεία του ΛΑΟΣ στην Καλλιρόης, το πανό και οι αφίσες παραμένουν στη θέση τους
Ευτυχώς η πινακίδα είναι στα ελληνικά και δεν την καταλαβαίνουν οι τουρίστες...
Χαμηλά σε πάροδο της Συγγρού, αφίσες ξεχασμένες από πριν τις εκλογές
Αρκετά καλός στην καθαριότητα ο Δήμος Αθηναίων, όμως ξέχασε τους πίνακες με τα εκλογικά διαμερίσματα...
Τα κλειστά μαγαζιά και τα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ είναι ακόμα γεμάτα προεκλογικές αφίσες
Κι αν οι αφίσες κάθε είδους συναυλίας, θεατρικής παράστασης και φεστιβάλ ανακυκλώνονται διαρκώς με αλλεπάλληλες επικαλύψεις κάθε βράδυ, οι προεκλογικές αφίσες που έχουν περισσέψει από τις εκλογές «βγάζουν μάτι».
Είναι αλήθεια ότι στο κέντρο της Αθήνας, το προεκλογικό σκουπιδαριό περιορίζεται, πλέον, μόνο σε λαμαρίνες εργοταξίων, ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ και εγκαταλελειμμένα κτίρια, ενώ οι κολώνες και οι κοινόχρηστοι χώροι στις πλατείες έχουν καθαριστεί σχετικά καλά. Λίγο πιο έξω όμως, κοντά στα όρια του δήμου Αθηναίων και μπαίνοντας στους περιφερειακούς δήμους, η εικόνα είναι ακριβώς όπως την παραμονή των εκλογών.
Αν και σκισμένα, πλέον, από τους ανέμους της περασμένης εβδομάδας, τα προεκλογικά πανό είναι εκεί, και δεν φαίνεται να περιμένουν κάποια παρέμβαση από συνεργείο καθαρισμού του αρμόδιου Δήμου, ή, (σε έναν άλλο, ιδεατό κόσμο…) του ίδιου του κόμματος που τα τοποθέτησε… Μοναδική ελπίδα, κάποια επόμενη συναυλία ή φεστιβάλ στην ίδια περιοχή, ώστε να φύγουν τα προεκλογικά σκουπίδια μόνο και μόνο για να αντικατασταθούν με κάτι άλλο…BHMA.

Σύγχρονο σχέδιο... μάρκετινγκ για την Πελοπόννησο τρέχει από την Περιφέρεια

Η υλοποίηση ενός σύγχρονου σχεδίου μάρκετινγκ στην Πελοπόννηος για την συνολική και συγκροτημένη προβολή και προώθησή της αποτελεί, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας. Η συμμετοχή των φορεών του τουρισμού και η όλη διαβούλευση, που θα συνεχιστεί με δήμους και επιμελητήρια, αναμένεται να προσδώσει την βασική κατεύθυνση που μπορεί να κινηθεί η Πελοπόννησος.
To στρατηγικό σχέδιο marketing αποτελεί μέρος μιας σειράς υποστηρικτικών δράσεων που υλοποιεί αυτή τη περίοδο η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ήδη ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχου με αντικείμενο δημιουργία μιας ενιαίας ταυτότητας (branding) για την Πελοπόννησο, η καταγραφή και φωτογράφηση του συνόλου του τουριστικού κεφαλαίου, και οι προδιαγραφές για την θέσπιση ενός Πελοποννησιακού Σύμφωνου Ποιότητας.

Άμεση παρέμβαση Σαμαρά στα πυρόπληκτα δάνεια

Ανάσα παρόλο τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα αλλά και ο ίδιος έδωσε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς στους πυρόπληκτους νομούς που περιλαμβάνεται και η Μεσσηνία στο θέμα των πυρόπληκτων δανείων αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες να αλλάξουν πολλά στο σοβαρό αυτό θέμα που ξέρουμε όλοι ότι οι τράπεζες εφαρμόζουν-εξηγούν όπως θέλουν...
Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, φιλοξενούμενος απόψε στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST, για το θέμα με τα πυρόπληκτα δάνεια των επιχειρήσεων, αφού ανέδειξε για μια ακόμα φορά το σύνθημα που είχαν όλοι στην Μεσσηνία ότι ο Νομός έχει να κερδίσει από την μοναδική ευκαιρία που του παρουσιάζεται να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός Μεσσήνιος δήλωσε τα εξής:
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η κυβέρνηση του, απέδειξαν σε μόλις 15 ημέρες ότι δεν έχουν χάσει την επαφή με την κοινωνία και σε καίριας σημασίας ζητήματα παρεμβαίνουν και δίνουν λύσεις προς όφελος των πολιτών.
Ο Πρωθυπουργός δείχνει το στίγμα του για το πώς θα πορευτεί στο μέλλον, υλοποιώντας όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις με στόχο την όσο το δυνατόν γρηγορότερη έξοδο της χώρας μας από την κρίση.
Με στόχο την ανάπτυξη, είναι σε επεξεργασία, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, οι καταργήσεις – συγχωνεύσεις – αποκρατικοποιήσεις οργανισμών του δημοσίου, με όφελος την εξοικονόμηση πόρων για το ελληνικό δημόσιο καθώς και η επανεκκίνηση του ΕΣΠΑ, προκειμένου να αξιοποιηθούν τα περίπου 15 δις ευρώ που είναι αδιάθετα μέχρι σήμερα.

Κίνημα " ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΩ " στις επιχειρήσεις !

Μία στις δέκα επιχειρήσεις δεν υπέβαλε φορολογική δήλωση !!
Παρόμοιο σκηνικό διαμορφώνεται και στα φυσικά πρόσωπα, με μόλις 1,5 εκατ. φορολογούμενους να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση (σε σύνολο 5,5 εκατ.).

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον επιχειρηματικό τομέα λόγω της οικονομικής κρίσης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική λίστα, μία στις δέκα επιχειρήσεις δεν έχουν υποβάλει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το 2011, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 20.000. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει τηλεφωνική... κρούση από την Εφορία, προκειμένου να υποβάλουν, έστω και καθυστερημένα, τις δηλώσεις τους.
Παρόμοιο σκηνικό διαμορφώνεται και στα φυσικά πρόσωπα, με μόλις 1,5 εκατ. φορολογούμενους να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση (σε σύνολο 5,5 εκατ.).

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ στις παραλίες της Καλαμάτας

Ανεμίζουν από σήμερα και για το έτος 2012, οι Γαλάζιες Σημαίες στις παραλίες του Δήμου Καλαμάτας και συγκεκριμένα στην παραλία της Ανάστασης και της Μικρής Μαντίνειας. Θεωρείται δεδομένο ότι η ύπαρξη της Γαλάζιας Σημαίας, είναι βασική προϋπόθεση για την προσέλκυση τουριστών που προέρχονται κυρίως από χώρες του εξωτερικού.
Η Γαλάζια Σημαία είναι διεθνές σύμβολο και εκτός από την καθαρότητα των νερών, που είναι αναμφισβήτητη για τις παραλίες μας, αποτελεί σήμα κατατεθέν για την τήρηση πολύ αυστηρών προδιαγραφών και προϋποθέσεων, οι οποίες σχετίζονται με:
Περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση
• Πληροφορίες για το παράκτιο οικοσύστημα και το ευαίσθητο φυσικό περιβάλλον στον παράκτιο χώρο.
• Συνεχής πληροφόρηση του κοινού για την ποιότητα των νερών κολύμβησης.
• Πληροφορίες για το Διεθνές Πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» στον Πίνακα Ανακοινώσεων της ακτής.
• Έντυπες πληροφορίες και αναρτημένες οδηγίες συμπεριφοράς για την ακτή.
• Δραστηριότητες που να προβάλουν ενεργά τη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της ακτής.
Ποιότητα νερών κολύμβησης
• Ποιότητα των νερών κολύμβησης, που να επιβεβαιώνεται με δειγματοληπτικές μετρήσεις
• Μη απόρριψη βιομηχανικών λυμάτων στην ακτή
• Επεξεργασία αστικών λυμάτων, όπως απαιτεί η Ευρωπαϊκή Οδηγία
Περιβαλλοντική Διαχείριση
• Σχέδιο χρήσης γης και περιβαλλοντική διαχείριση
• Περιοδικός καθαρισμός της ακτής από σκουπίδια, αποτσίγαρα κλπ.
• Επαρκείς κάδοι απορριμμάτων, που να αδειάζονται σε τακτά διαστήματα
• Διευκολύνσεις για ανακυκλώσιμα υλικά
• Επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, με ελεγχόμενο σύστημα αποχέτευσης
• Απαγόρευση της οδήγησης οχημάτων και μοτοποδηλάτων στην ακτή
• Απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης
• Επιτήρηση κατοικίδιων ζώων στην ακτή
• Συντήρηση κτιρίων και εξοπλισμού στην ακτή
Ασφάλεια, ναυαγοσωστικά, πρώτες βοήθειες, υπηρεσίες και εγκαταστάσεις
• Εκπαιδευμένοι ναυαγοσώστες - ή άμεση πρόσβαση σε τηλέφωνο - σωστικά εφόδια και πρώτες βοήθειες
• Σχέδια για την αντιμετώπιση κάποιου ατυχήματος ρύπανσης, με άμεση ενημέρωση του κοινού
• Ασφαλής δίοδος στην ακτή και φροντίδα για άτομα με ειδικές ανάγκες

Νέος πρόεδρος της Βουλής ο Μεϊμαράκης

Με 223 ψήφους – ρεκόρ εκλέχθηκε νέος Πρόεδρος
Με 223 ψήφους, ρεκόρ για την ιστορία του κοινοβουλίου, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εκλέχθηκε νέος πρόεδρος της Βουλής.Ειδικότερα από το σύνολο τον 290 ψήφων, ο κ. Μειμαράκης έλαβε 223.
Στην κάλπη βρέθηκαν επίσης 66 λευκά και ένα άκυρο. Σύμφωνα με τον Γιάννη Τραγάκη είναι ο μεγαλύτερος αριθμός ψήφων που κατάφερε να συγκεντρώσει προτεινόμενος Πρόεδρος της Βουλής μετά τη μεταπολίτευση.

Το παλιό Νοσοκομείο που θα γίνει...Δγημαρχείο

Ικανοποιητική η εξέλιξη των εργασιών για την στέγαση του Νέου Δημαρχείου Καλαμάτας !
Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Καλαμάτας συνοδευόμενος από στελέχη
του Δήμου, στο υπό κατασκευή νέο Δημαρχείο, όπου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των εργασιών.
Το νέο Δημαρχείο πέρα από την αξιοποίηση των κτηρίων του Παλαιού Νοσοκομείου θα αναβαθμίσει τη δυτική περιοχή της Καλαμάτας, θα προσφέρει άριστους χώρους εργασίας για τους 800 περίπου υπαλλήλους του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του και θα αναβαθμίσει το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η μελέτη ανακατασκευής έχει πληρωθεί από τον αείμνηστο Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο (εκτίμηση κόστους μελέτης 400.000€) και η ανακατασκευή πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων).

Φθινόπωρο τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας και τελευταία πραγματοποιείται έλεγχος σε όλα τα επίπεδα και επιδιόρθωση ατελειών και λεπτομερειών.

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Παν.Νίκας στο χώρο, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των κατασκευών και την ποιότητα του έργου.
Εντός των ημερών το κτήριο ηλεκτροδοτείται και ακολουθούν οι αναγκαίες δοκιμές στα πολλά και πολύπλοκα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα.
Ο εξωτερικός χώρος θα διατεθεί για μία παράσταση του 18ου Φεστιβάλ Χορού.
Τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού υπολογίζεται να πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο από τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά.

.Απόφαση "ανάσα" του Υπουργείου Οικονομικών

Αμεση λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει τους επιτηδευματίες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις πυρόπληκτες περιοχές της χώρας έδωσε το υπουργείο Οικονομικών σήμερα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τουenikos.grτο οικονομικό επιτελείο, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Γ.Μαυραγάνη,
ο οποίος χειρίστηκε το ζήτημα προσωπικά λόγω της απουσίας του υπουργού Οικονομικών, Γ.Ζανιά και του αναπληρωτή υπουργού Χ.Σταϊκούρα(οι οποίοι συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών) ικανοποίησε το αίτημα των επιμελητηρίων πυροπλήκτων νομών να δοθεί χρόνος στους δανειολήπτες των εν λόγω περιοχών για την εξόφληση των οφειλών τους προς τα τραπεζικά ιδρύματα.
Για την απόφαση το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εκδώσει και σχετική ανακοίνωση.
Οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων των νομών Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Ευβοίας και της περιοχής Αιγιαλείας του νομού Αχαΐας, οι οποίοι επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007 είχαν ζητήσει, με σχετική επιστολή τους, κάποιες τροποποιήσεις στην ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την αναστολή των χρεολυτικών δόσεων της 30/06/2012 και 31/12/2012 για ένα έτος.
Για την ένταξή τους στην ρύθμιση οι δανειολήπτες έπρεπε να υποβάλουν σχετική αίτηση μέχρι και σήμερα στα πιστωτικά ιδρύματα με απαραίτητη προϋπόθεση την συνυποβολή βεβαίωσης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας.Οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων ζήτησαν να δοθεί τρίμηνη προθεσμία στην διαδικασία επειδή, όπως ανέφεραν στην επιστολή τους «πάρα πολλές επιχειρήσεις στις επικρατούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες αδυνατούν να εκπληρώσουν τις παραπάνω προϋποθέσεις με δεδομένο μάλιστα ότι η σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος από το υπουργείο έφθασε στις τράπεζες στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας».
Παράλληλα, ζήτησαν η ίδια παράταση να δοθεί και για τα δάνεια, τα οποία δεν έχουν την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Σύλληψη στη Μικρομάνη για χασίς

Έχοντας επάνω του 13,3 γραμμάρια χασίς συνελήφθη χθες στη Μικρομάνη 53χρονος από κοντινό χωριό, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν άλλα 350 γραμμάρια. Ο συγκεκριμένος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για χασίς.
Ο 53χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, ενώ στο σπίτι του βρέθηκε και ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.

Κοντά στο θέμα των πυρόπληκτων δανείων η Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η κυβέρνηση μελετά επισταμένως το θέμα των πυρόπληκτων δανείων στο να δοθεί παράταση και στο να αλλάξουν οι όροι ως προς το θέμα των εγγυήσεων με την συμμετοχή του Ελληνικού δημοσίου που είναι μερικά και αλλά χωρίς την εγγύηση του δημοσίου.
Ο Πρωθυπουργός κ Αντώνης Σαμαράς πάντα σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει δώσει εντολή να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια στα πλαίσια της νομιμότητας και των συμφωνιών με την Ευρώπη στο θέμα αυτό που «καίει» τους πυρόπληκτους νομούς.

Προτεραιότητα για την προβολή των οικισμών του Ταυγέτου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες, το βράδυ, με τη συμμετοχή όλων των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου από τη Μ. Μαντίνεια, το Ελαιοχώρι, τα χωριά της Αλαγονίας μέχρι και τα Λεϊκα.
Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν η συνεννόηση για την καλύτερη δυνατή προβολή της ενδιαφέρουσας αυτής περιοχής και την αύξηση των επισκεπτών.
Κατατέθηκαν προτάσεις, για την έκδοση θεματικών εντύπων (για τα Μοναστήρια, τη χλωρίδα και τη πανίδα, για την ιστορία, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό, για τα γεφύρια και τα καλντερίμια), καθώς και την οργάνωση και τη δομή της τουριστικής ιστοσελίδας.

Πάνε για αποχή οι δικηγόροι για τα..δικαστήρια φούρνους...

ΑΦΟΡΗΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΜΕ ΑΠΟΧΗ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
Αγανάκτησαν οι δικηγόροι της Καλαμάτας, λόγω της αφόρητης κατάστασης που επικρατεί και πάλι στα δικαστήρια, από τη διακοπή λειτουργίας του κλιματισμού, προφανώς για οικονομικούς λόγους.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος απειλεί με αποχή την Πέμπτη και την Παρασκευή εάν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Χθές η κατάσταση ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη όχι μόνο για τους δικηγόρους αλλά και για τους δικαστές, τους δικαστικούς υπαλλήλους και τους πολίτες, μάρτυρες και κατηγορούμενους.
Όλοι στα δικαστήρια ήταν μούσκεμα στον ιδρώτα και εξαντλημένοι.

Σε υψηλή θέση του ΣΔΟΕ ο Στέλιος Στασινόπουλος

Η αξιοποίηση των Μεσσηνίων... ξεκίνησε με τις πρώτες πληροφορίες της τηλεόρασης BEST να σημειώνουν πως ο Στέλιος Στασινόπουλος αναμένεται να αναλάβει υψηλή θέση στην... πυραμίδα του ΣΔΟΕ. Σε μια περίοδο όπου τα έσοδα και η καταπολέμηση της σπατάλης και της φοροδιαφυγής είναι πρώτο μέλημα για να κλείσουν και οι πολλές... τρύπες, ο έμπειρος Προϊστάμενος της Εφορίας της Μεσσήνης και αυτοδιοικητικός (Πρόεδρος της ''Διοκλής'' του δήμου Καλαμάτας και προοριζόμενος για Πρόεδρος του νέου Λιμενικού Ταμείου), πρόκειται να στελεχώσει το βασικό πυρήνα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Γραφεία-"μαϊμού" εκμεταλλεύονται ανέργους

Στα νύχια επιτήδειων πέφτουν χιλιάδες πολίτες που αναζητούν απεγνωσμένα εργασία. Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των ανέργων, έχει προκαλέσει την αύξηση των γραφείων εύρεσης εργασίας, πολλά από τα οποία όμως είναι... "μαϊμού".
Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής", υπάρχουν γραφεία που υπόσχονται δουλειά στους άνεργους, χωρίς να έχουν καμία σχέση με τα νόμιμα γραφεία.
Την ίδια στιγμή εκατοντάδες είναι οι αναρτήσεις και στο διαδίκτυο, σχετικά με αγγελίες που υπόσχονται υψηλές αμοιβές ή καλοπληρωμένη εργασία στο εξωτερικό.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας δέχονται καθημερινά δεκάδες καταγγελίες για γραφεία "μαϊμού" που αποσπούν χρήματα από ανυποψίαστους ανέργους.
Τα συνηθέστερα θύματα απάτης είναι νέοι, μακροχρόνια άνεργοι και αλλοδαποί οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στη χώρα και αναζητούν εργασία σε κάποιο σπίτι με τη μορφή οικιακών βοηθών, κηπουρών, φροντίδας ηλικιωμένων ή παιδιών.
Οι τρόποι εξαπάτησης, ποικίλουν, καθώς άλλες εταιρείες αποσπούν χρήματα, χωρίς ουσιαστικά να παρέχουν πρόσβαση σε κάποια δουλειά, ενώ άλλες αποσπούν χρήματα από υποψηφίους προωθώντας τους σε δουλειές χωρίς ασφάλεια.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι τα νόμιμα γραφεία δεν λαμβάνουν χρήματα από υποψήφιους, αλλά από τις εταιρείες που τους αναθέτουν να τους βρουν προσωπικό.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Στο ΕΣΠΑ η επέκταση του βιολογικού της Καλαμάτας

Μια ακόμη είδηση που χαροποιεί ιδιαίτερα αποκάλυψε στην παρέμβασή της στην τηλεόραση BEST η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου. Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε σήμερα η αναβάθμιση και επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού της Καλαμάτας, ένα έργο ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και των διαμερισμάτων της..
Για το έργο υπήρξε η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ΔΕΥΑ Καλαμάτας και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί με περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ.

Στο ΕΣΠΑ έργα για το Τζάνε-Καλαμάκι

Στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, εντάσσεται το έργο της κατασκευής του τμήματος από τη γέφυρα του ποταμού Τζάνε μέχρι το Καλαμάκι, στο δρόμο Ριζομύλου – Κορώνης. Ο προϋπολογισμός του έργου, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ανέρχεται σε 25,2 εκ.ευρώ.

Φωτιά έχει πάρει το κτίριο της περιφέρειας. Και δεν οφείλεται στον καύσωνα που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την Αρκαδική πρωτεύουσα αλλά στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.
Την επομένη ημέρα των εκλογών της 17ης Ιουνίου ο περιφερειάρχης συγκάλεσε ευρύτατη σύσκεψη με τους συνεργάτες του και τους έβαλε όλους κυριολεκτικά στην πρίζα.
Του ξεκαθάρισε ότι ο καθένας στον τομέα του πρέπει να υπερβάλει εαυτό για να υλοποιηθούν όλοι οι στόχοι του προγράμματος για το 2012. Ο κ. Τατούλης είναι εξαιρετικά ανήσυχος με τις πολιτικές εξελίξεις και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα δείκτη ασφαλείας στην Πελοπόννησο.Ανεξάρτητα απο την πορεία της κυβέρνησης η περιφέρεια πρέπει να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που τις προσφέρεται σε τεχνικό και οικονομικό επίπεδο. “Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μισό ευρώ από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα γιατί τα λεφτά αυτά καταλήγουν τελικά στην κοινωνία και στους πολίτες μας.Ούτε μισό ευρώ δεν θα πάει χαμένο, για αυτό οι αντιπεριφερειάρχες τόσο οι θεματικοί όσο και των νομών πρέπει να κάνουν τα αδύνατα δυνατά.”

Μείωση τιμών για Έλληνες αλλά παραμένουν ακριβά τα ξενοδοχεία

Οι ξενοδόχοι ρίχνουν τις τιμές για τους Έλληνες σε όλες τις κατηγορίες των ξενοδοχείων!
Συγκεκριμένα, η Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής (ΕΞΧ) αποφάσισε να ρίξει τις τιμές, σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να τονωθεί ο εγχώριος τουρισμός για το διάστημα 15 Ιουλίου – 20 Αυγούστου.

Σε αντίθεση με τις άλλες χρονιές, που οι προσφορές και τα «πακέτα» ευνοούσαν τους ξένους, φέτος οι τιμές είναι καλύτερες για τους Έλληνες, όπως αναμένεται να ανακοινωθεί από την Ένωση!
Συγκεκριμένα, για διανυκτερεύσεις στο χρονικό διάστημα 15 Ιουλίου-20 Αυγούστου, η ΕΞΧ αποφάσισε:
α) για ξενοδοχείο ενός αστεριού 50 ευρώ/ διανυκτέρευση
β) για μονάδα δύο αστέρων 60 ευρώ
γ) για τρία αστέρια 70 ευρώ
δ) για τέσσερα αστέρια 90-110 ευρώ και
ε) για τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων μέχρι 180 ευρώ/ βραδιά.
Οι τιμές αυτές αφορούν σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό για παραμονή τουλάχιστον πέντε ημερών, ενώ μπορούν να συνδυαστούν και με ημιδιατροφή με μικρή επιβάρυνση. : Ημερησία

Ομπρέλες ή στέγαστρα στην κεντρική πλατεία για τις καφετέριες;

Λιγότερο απόλυτος εμφανίζεται πλέον ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, όσον αφορά τη θέση ότι μετά την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας η σκίαση των κοινόχρηστων χώρων των καφετεριών θα γίνεται αποκλειστικά με ομπρέλες και σε καμία περίπτωση με στέγαστρα.
Χθες επισκέφθηκαν το δήμαρχο επαγγελματίες της πλατείας και του είπαν ότι θα είναι καταστροφικό, όχι μόνο για τους ίδιους αλλά γενικά για την κίνηση στο κέντρο της πόλης, το να μπουν ομπρέλες στην πλατεία, για το λόγο ότι αυτές δεν εξασφαλίζουν ζέστη το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι, άρα ο κόσμος δε θα κάθεται στα μαγαζιά και θα μειωθεί η κυκλοφορία στο εμπορικό κέντρο.
Ο δήμαρχος ρωτήθηκε σχετικά από τους δημοσιογράφους και απάντησε ότι θα γίνει αυτό που επιτρέπει ο νόμος, επαναλαμβάνοντας βέβαια ότι «τα ξώσπιτα» θα απομακρυνθούν. Απομάκρυνση των «ξώσπιτων» όμως δε σημαίνει οπωσδήποτε αντικατάστασή τους από ομπρέλες. Μέχρι πριν από κάποιους μήνες ο δήμαρχος προσέθετε ότι ο νόμος δεν επιτρέπει κάτι περισσότερο από ομπρέλες, τώρα όμως φαίνεται ότι αφήνει ανοιχτή μια χαραμάδα για κάποιου τύπου στέγαστρα.

Βυθίστηκε σκάφος στο λιμάνι Καλαμάτας!

Ερασιτεχνικό σκάφος βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή περίπου 300 μέτρα από το λιμάνι της Καλαμάτας.
Η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας ενημερώθηκε
μετά τα μεσάνυχτα από 42χρονο επιβαίνοντα του σκάφους «Ο ΣΙΜΟΣ» Λ.Κ. 1440 ότι, ενώ βρισκόταν για αλιεία μαζί με έναν 62χρονο στη θαλάσσια περιοχή περίπου 300 μέτρα από το λιμάνι της Καλαμάτας, παρουσίασε εισροή υδάτων από άγνωστη αιτία με αποτέλεσμα τη βύθισή του.
Οι δύο επιβαίνοντες βρέθηκαν στη θάλασσα και ο 42χρονος κολυμπώντας βγήκε στη στεριά ενημερώνοντας τη Λιμενική Αρχή.
Πλωτό περιπολικό του Λιμενικού που έσπευσε στο σημείο, εντόπισε και περισυνέλεξε τον 62χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Και οι δύο επιβαίνοντες του ερασιτεχνικού σκάφους διακομίσθησαν για προληπτικούς λόγους με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Το σκάφος βυθίστηκε ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

Φορολογικού περιεχομένου οι πρώτες εξαγγελίες της κυβέρνησης

Ποιες πορτάσεις εξετάζει το οικονομικό επιτελείο.
Σύμφωνα με το κείμενο προγραμματικών αρχών και δεσμεύσεων που συνομολόγησαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα θα αυξηθεί το αφορολόγητο όριο, θα μειωθούν οι συντελεστές ΦΠΑ σε κάποιους κλάδους και θα μειωθεί η φορολόγηση των ακινήτων με την εισαγωγή ενιαίου φόρου για την ακίνητη περιουσία.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση συνεργασίας θα θέσει στην τρόικα στα πλαίσια της διαβούλευσης για τι αλλαγές στη φορολογία την αύξηση του αφορολόγητου ορίου από τα 5.000 ευρώ στα 8.000 ευρώ. Αυτό αυτομάτως θα σημαίνει 300 ευρώ λιγότερο φόρο το 2013 για 5,5 εκατομμύρια φορολογουμένους.
Ακόμη, θα προταθεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και στα είδη βασικής ανάγκης από το 23% στο 12%, αλλά και η κατάργηση του ενιαίου τέλους ακινήτων που καταβάλουν οι πολίτες μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και η αντικατάσταση του με ένα φόρο που θα ομοιάζει με το ΕΤΑΚ 2009, χωρίς όμως την έκτακτη εισφορά .

Σε εξέλιξη φωτιά κοντά στην Κάντια Ναυπλίου - υπό έλεγχο στο Αγνάντι Μεσσηνίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 11 το πρωί, κοντά στον οικισμό Άγιος Αντώνιος, στην Κάντια Ναυπλίου, και κατευθύνεται προς την Μαραθιά.
Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, καίει καλλιέργειες και εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση.
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν, υπό τον συντονισμό του περιφερειάρχη πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχου Θανάση Ρούμπου, 18 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και από αέρος, δύο αεροσκάφη «Πεζετέλ» και δύο «Καναντέρ».
Υπό έλεγχο, εξάλλου, τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στο Αγνάντι Πεταλιδίου Μεσσηνίας.
Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής για πλήρη κατάσβεση και για την αποτροπή αναζωπυρώσεων.

"Μεταναστεύουν" στη Μεγαλόπολη για τα φάρμακά τους οι Μεσσήνιοι!!!

Μάθαμε κάτι πριν από λίγο και εάν επιβεβαιωθεί από το ρεπορτάζ μας, θα σημαίνει... τραγωδία. Πολίτες από τη Μεσσηνία άρχισαν να "μεταναστεύουν" στη Μεγαλόπολη για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους, αφού οι ελλείψεις είναι τεράστιες από την συνεχιζόμενη απεργία των φαρμακοποιών του νομού.
Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως στον σύλλογο, ήδη καταγράφονται αντιδράσεις για αυτήν την σκληρή στάση, με κυρίαρχα τις διαφοροποιήσεις να έρχονται από την πλευρά της Τριφυλίας (πρόσφατη η παρέμβαση άλλωστε και του Άλκη Ξύγκα).

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

8ο Φεστιβάλ Χορού και το φως καλλιτεχνών και παραστάσεων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των καλλιτεχνών και των παραστάσεων του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012, στις 21:30 το βράδυ, σε μια πολύ ευχάριστη και ζεστή ατμόσφαιρα, στον κατάμεστο χώρο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη λαμπρότητα και τη σπουδαιότητα του Φεστιβάλ για την πόλη, αλλά και τη χώρα μας, ευχαρίστησε την κα Μαραγκοπούλου και τους συνεργάτες του Φεστιβάλ και ευχήθηκε καλή επιτυχία.
Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού κα Βίκυ Μαραγκοπούλου, καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους, αναφέρθηκε στην υψηλή ποιότητα του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, παρά τις όποιες αντιξοότητες και προσκάλεσε το κοινό της Καλαμάτας να παρακολουθήσει το πολύ ελκυστικό πρόγραμμα των παραστάσεων και των παράλληλων εκδηλώσεων.
Στη συνέχεια, η γνωστή ιστορικός Τέχνης και Διευθύντρια του MIRfestival κα Χριστιάνα Γαλανοπούλου, παρουσίασε τους καλλιτέχνες, τις παραστάσεις, τις παράλληλες εκδηλώσεις, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και τα εργαστήρια του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ενώ συγχρόνως προβάλλονταν στιγμιότυπα από τις παραστάσεις και τους καλλιτέχνες.
Καλλιτεχνικές Σχολές Δήμου
•Ωδείο, • Εικαστικό Εργαστήρι
• Σχολή Χορού, παρουσιάζουν το έργο τους
Ο Δήμος ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, η Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ και οι σπουδαστές των σχολών της, με την υποστήριξη των καθηγητών τους και του Συλλόγου των Γονέων, οργανώνουν μια σειρά από εκδηλώσεις, στις οποίες θα παρουσιαστεί το έργο του εκπαιδευτικού έτους 2011-2012.
Οι Σχολές της ΦΑΡΙΣ, πέρα από το εκπαιδευτικό έργο που προσφέρουν σε 1000 και πλέον σπουδαστές, με τη δραστηριότητα τους ενισχύουν και την πολιτιστική κίνηση της πόλης.
Οι εκδηλώσεις, στο τέλος της χρονιάς, δίνουν τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να αξιολογήσουν το καλλιτεχνικό έργο των σχολών, κάτι που έμπρακτα επιβεβαιώνεται από την ανά έτος αύξηση του αριθμού των σπουδαστών.
Φέτος συμπεριλαμβάνονται και εκδηλώσεις στη Θουρία, το Πλατύ και τα Αρφαρά, ως αποτέλεσμα του πιλοτικού προγράμματος που υλοποιήθηκε εκεί, με σκοπό την επέκταση της λειτουργίας των σχολών και εκτός της Καλαμάτας.
Ιδιαίτερη εκδήλωση αποτελεί η συναυλία με γνωστά Ελληνικά τραγούδια, από τη Συμφωνική Ορχήστρα και την Παιδική Χορωδία του Ωδείου σε συνεργασία με τη Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Καλαμάτας «ΟΡΦΕΑΣ». Τα έσοδα της εκδήλωσης αυτής θα διατεθούν προς ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 51 ΑΤΟΜΩΝ στην Αντιπεριφερεια Μεσσηνίας

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου συνολικά πενήντα ενός (51) ατόμων με ειδικότητα παγιδοθετών και εργατών αποθήκης.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012.
Απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής:
1.Αίτηση
2.Φωτοαντίγραφο: των δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας
3.Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, πρόσφατης έκδοσης, από τον οικείο Δήμο ή Κοινότητα.
4.Οι πολύτεκνοι και τα τέκνα πολυτέκνων οικογενειών: Πιστοποιητικό Δήμου ή Κοινότητας, πρόσφατης έκδοσης, στο οποίο να βεβαιώνεται η οικογενειακή τους κατάσταση ή αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής αρχής, συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε.).

Σκληραίνουν τη στάση τους οι φαρμακοποιοί

Με νέο γύρο κινητοποιήσεων απειλούν και πάλι οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).
Έπειτα από ένα μικρό «διάλλειμα» το τελευταίο δεκαήμερο στη διάρκεια του οποίου οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας χορηγούσαν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ – εξαιρουμένων των Αθηναίων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις τις τελευταίες πέντε εβδομάδες- ο ΠΦΣ αποφάσισε και πάλι να δώσει στα μέλη του το έναυσμα για νέες κινητοποιήσεις τον Ιούλιο για τη διεκδίκηση των οφειλών του περασμένου Απριλίου.

Σε συνεδρίαση του το απόγευμα της Δευτέρας το προεδρείο του ΠΦΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία εκ νέου τη χορήγηση φαρμάκων μόνο τοις μετρητοίς στους πολίτες από την ερχόμενη Δευτέρα 2ηΙουλίου, εφόσον δεν υλοποιηθεί η καταβολή των 120 εκατ. ευρώ προς τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας για τις φαρμακευτικές δαπάνες των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.
Παράλληλα, ο ΠΦΣ ζήτησε τις επόμενες ημέρες συναντήσεις με τις νέες ηγεσίες των εμπλεκόμενων υπουργείων Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών. Στο πλαίσιο αυτό, οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας συγκαλούν την Τρίτη, Τρίτη, έκτακτη σύσκεψη.
Εκτός από τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας κ.κ. Α. Λυκουρέντζο και Ι. Βρούτση και τον αναπληρωτή υπουργό υγείας κ. Μ. Σαλμά, στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Γ. Βουδούρης, ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ρ. Σπυρόπουλος, ο προέδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θ. Αμπατζόγλου και οι πρόεδροι των άλλων Ταμείων.
Σημειώνεται ότι ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, κ. Χρήστος Κίττας είχε δεσμευτεί προς τον κλάδο των φαρμακοποιών ότι θα γίνει η αποπληρωμή του μήνα Απριλίου μέχρι τέλος του τρέχοντος μήνα. Σύμφωνα βεβαίως με την συμβατική υποχρέωση του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς η αποπληρωμή έπρεπε να είχε γίνει μέχρι και τις 23 Ιουνίου, αλλά τόσο ο πρόεδρος του ασφαλιστικού οργανισμού κ. Γεράσιμος Βουδούρης όσο και ο κ. Κίττας είχαν ζητήσει σε κάθε τόνο ανοχή από τον κλάδο δεδομένης της μειωμένης ρευστότητας του κρατικού κορβανά.
Κατά πληροφορίες, καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες για την εξεύρεση των χρημάτων από τους αρμόδιους στα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας, ωστόσο είναι προφανές πως δεν πρόκειται για απλή διαδικασία. Στην παρούσα φάση πάντως και με το χρονικό περιθώριο να είναι ασφυκτικό η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί κυρίως στην καλή θέληση των φαρμακοποιών δεδομένου ότι οι εκπρόσωποι του κλάδου πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία

Επιχείρηση ανασύνταξης ξεκινά το νέο ΠΑΣΟΚ

Επιχείρηση ανασύνταξης ξεκινά αύριο για το ΠΑΣΟΚ από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που όπως σας είχαμε ενημερώσει, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να αλλάξει ακόμη και όνομα. Αυτό μοιάζει να είναι και μια βασική απαίτηση του κόσμου του ΠΑΣΟΚ, για να ξεφύγει από το παλιό, «φθαρμένο». Κι ενώ το ΠΑΣΟΚ, πάντα είχε μια σχέση άρρηκτη με τη Μεσσηνία, τώρα βλέπει να χάνεται μετά τις εκλογές και η τελευταία εδώ έδρα, είχε τρεις το 2009!
Μένει, λοιπόν, να απαντηθεί το ποια θα είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ σε μια «γαλάζια» - «πρωθυπουργική» Μεσσηνία. Και ποια πρόσωπα θα αξιοποιηθούν στη νέα σελίδα, εδώ όπου υπάρχει και ο μεγάλος προβληματισμός.

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Ωσεί παρών στις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς

Ωσεί παρών στις Βρυξέλλες θα επιχειρήσει να είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει υποχρεωθεί από τους θεράποντες ιατρούς, κατά την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, να βρίσκεται στο σπίτι του στην Κηφισιά. Σήμερα το μεσημέρι, ο κ. Σαμαράς έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο «Αττικό». Η πρωθυπουργική κατοικία αναμένεται να μετατραπεί κατά τις προσεχείς ημέρες σε «μίνι Μαξίμου», με ένα ειδικό «στρατηγείο» να στήνεται για τις ανάγκες της διαρκούς επικοινωνίας του Α. Σαμαρά με την ελληνική αντιπροσωπεία.
Η δυσμενής εξέλιξη έχει προκαλέσει εντονότατη δυσαρέσκεια στον κ. Σαμαρά, στενός συνεργάτης του οποίου, ενώ ακόμη οι γιατροί άφηναν ανοιχτό παράθυρο για μετάβασή του στις Βρυξέλλες, περιέγραφε με ανάγλυφο τρόπο στο newpost.gr, την ψυχολογική κατάσταση του πρωθυπουργού: «Νιώθει σαν θηρίο μέσα στο κλουβί».
Ωστόσο, ο κύβος ερρίφθη και πλέον, το ενδιαφέρον εστιάζεται κατά μείζονα λόγο στην όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία της ελληνικής αντιπροσωπείας για την «επίσημη πρώτη» της νέας ελληνικής κυβέρνησης στις Βρυξέλλες.
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μεταξύ των στενών επιτελών – Κεδίκογλου, Μπούρα, Λαζαρίδη- στο Μαξίμου και εν συνεχεία υπό τον Α. Σαμαρά στο Αττικό νοσοκομείο, όπου προετοιμάστηκε η ελληνική ατζέντα και ακολούθησε σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών με τη συμμετοχή των μελών της ελληνικής αντιπροσωπείας –τους κ.κ. Αβραμόπουλο, Ζανιά, Χατζηδάκη και Σταϊκούρα.
Οι κεντρικοί άξονες της διαπραγμάτευσης περιγράφονται στο εννεασέλιδο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς, που δημοσιοποιήθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο από το Μέγαρο Μαξίμου. Σε αυτό αναλύονται όλα τα σημεία που θα επιδιώξει να διαπραγματευτεί η ελληνική πλευρά, δεδομένης πάντα και τη σκληρής στάσης που επιμένει να τηρεί το Βερολίνο.
Χωρίς να ανεβάζουν τον πήχη, από το Μαξίμου ευελπιστούν να διασφαλίσουν κάποιου είδους δέσμευση των εταίρων για μερικά από τα κοινωνικού χαρακτήρα σημεία που αναφέρονται στην προγραμματική συμφωνία.
Πέραν της επιμήκυνσης εφαρμογής του προγράμματος που είναι ίσως ό,τι πιο βέβαιο μπορεί να θεωρήσει ότι έχει η ελληνική πλευρά, από το Μαξίμου θεωρούν ότι είναι πιθανό να πετύχουν ακόμη δύο πράγματα:
Πρώτον, την αποκατάσταση των αδικιών, αρχής γενομένης από τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Δεύτερον τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ο οποίος, δεδομένης της ελληνικής πραγματικότητας αναμένεται να κινητοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τα γρανάζια της ελληνικής οικονομίας.
Δυσεπίλυτο πρόβλημα πάντως δείχνει να αποτελεί και το ζήτημα του ορισμού του κ. Ράπανου ως νέου υπουργού Οικονομικών. Η ορκομωσία του νέου υπουργού αναβλήθηκε εκ νέου, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του.
Παρ' ότι φαίνεται ότι αναφορικά με την υπουργοποίησή του, ενυπάρχει και πολιτικό θέμα, ο ίδιος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό, φέρεται να τον διαβεβαίωσε ότι το θέμα υγείας που αντιμετωπίζει είναι χρόνιο και μπορεί να το διαχειριστεί.

Ευρωπαική μέρα μουσικής 2012 !

Ελληνοσουηδική συνεργασία για τη γιορτή της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής στην Καλαμάτα
Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε στην Καλαμάτα η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής την Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012.

Μια μπάντα από τη Σουηδία παιάνισε στην Καλαμάτα (Ιστορικό Κέντρο – πεζόδρομος Αριστομένους – Παραλία) μαζί με σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, εορτάζοντας από κοινού την μεγάλη αυτή Ευρωπαϊκή Γιορτή.
Η 26μελής μπάντα φιλαρμονικής προέρχεται από σχολείο της σουηδικής πόλης Finspång (έτος ίδρυσης 1943).
Σε μια εποχή που οι κάθε μορφής διεθνείς συνεργασίες της χώρα μας λαμβάνουν ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτήρα, η φετινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής ενώνει στην Καλαμάτα σπουδαστές μουσικής από το Νότο της ηπειρωτικής Ελλάδας και τον Νότο της Σουηδίας, σε μια κοινή κατάθεση πολιτισμού και συμβολική κίνηση αλληλεγγύης και προσφοράς.
Οι νέοι μουσικοί μετά την πρόβα τους στο Δημοτικό Ωδείο, ξεκίνησαν στις 8.00 μ.μ. της Πέμπτης, 21 Ιουνίου, από την πλατεία 23ης Μαρτίου στο Ιστορικό Κέντρο, παιάνισαν περπατώντας όλον τον πεζόδρομο της οδού Αριστομένους, μεταφέρθηκαν στην παραλία της πόλης, ανατολικά του λιμανιού όπου και παιάνισαν ως τον Φάρο και στη συνέχεια έδωσαν 45λεπτη συναυλία δίπλα στη θαλάσσια καλαματιανή αύρα.
Ο κόσμος που κατέκλυσε την Προκυμαία για να ακούσει και να χειροκροτήσει απήλαυσε ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από παραδοσιακά σουηδικά τραγούδια, αλλά και ελληνικά (η Γερακίνα!), καθώς και εμβατήρια ή άλλα έργα για μπάντα επιλεγμένα και προετοιμασμένα ειδικά για την ευκαιρία αυτή του φετινού εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής.\
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη διεύθυνση του cafe Αίγλη (Ναυαρίνου 41), που μετά το τέλος της εκδήλωσης, προσέφερε κεράσματα στους φιλοξενούμενους σπουδαστές από τη Σουηδία, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πόσο ζεστοί και φιλόξενοι είναι οι άνθρωποι της πόλης μας

Φούλαραν οι παραλίες σε Ρωμανού – Πετροχωρι και Βοιδοκοιλιά

Χιλιάδες Μεσσήνιοι και επισκέπτες επέλεξαν σήμερα να επισκεφθούν τις μοναδικές παραλίες της Μεσσηνίας αρκετοί εκ των οποίων προτίμησαν τις παραλίες του Δήμου Πύλου-Νέστορος Ρωμανού – Πετροχωρι και Βοιδοκοιλιά νοιώθοντας την ανάγκη για να δροσιστούν και να χαλαρώσουν. Άλλωστε σήμερα ο υδράργυρος ανέβηκε στα ύψη και μία βουτιά στα πεντακάθαρα νερά της περιοχής έδωσε μία σταγόνα δροσιάς σε μικρούς και μεγάλους

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Απίστευτο-Μετεκλογικά παιχνίδια με το νόμο Παυλόπουλου, ο ίδιος δεν γνωρίζει πως εφαρμόζεται!

Η είδηση που πρώτη παρουσίασε η τηλεόραση BEST για πιθανή ανατροπή των εδρών με τη Ν.Δ. να βγάζει ενδεχόμενα και τέταρτη έδρα στη Μεσσηνία, κάνει σήμερα το γύρο της Επικράτειας. Ο εκλογικός νόμος δείχνει να... πέρασε (!!!) εκ παραδρομής στα πληροφοριακά συστήματα με μιαν άλλη κατανομή, με τη Λακωνία και την εκεί τριεδρική να είναι το σημείο αναφοράς και «ανατροπής».
Η Λακωνία λοιπόν είναι μία από τις 12 τριεδρικές στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τον μικρότερο αριθμό ψηφοδελτίων, ωστόσο είναι και ο νομός στον οποίο δεν βγάζει έδρα το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, αφού εξαντλεί ήδη το σύνολο των εδρών του, στην πρότελευταία τριεδρική (71 έδρες). Συνεπώς την τρίτη έδρα στο γειτονικό μας νομό – αφού οι άλλες δύο πάνε σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ – την παίρνει το κόμμα με τα μεγαλύτερα υπόλοιπα που είναι η Χρυσή Αυγή. Αποτέλεσμα αυτού είναι στη δεύτερη κατανομή εδρών η Χρυσή Αυγή πιθανόν να μην βγάλει την έδρα της στη Μεσσηνία και την 129η έδρα της η Ν.Δ. συμπτωματικά να την βγάζει εδώ, με αυτή να πηγαίνει στο 4ο στη λίστα του κόμματος μετά τους Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Λαμπρόπουλο και Δημήτρη Σαμπαζιώτη που είναι ο πολιτικός μηχανικός και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος Μίλτος Χρυσομάλλης. Η τηλεόραση BEST προκειμένου να διευκρινιστούν όλα αυτά που ''χάνονται'' μεταξύ των... επινοήσεων του εκλογικού νόμου και της όλης μετάδοσης των αποτελεσμάτων επικοινώνησε και με τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών και έγκριτο Νομικό, υπεύθυνο για την τελευταία μορφή που ο νόμος παρουσιάζει, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει κάποια επίσημη δήλωση, σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει για την όλη αυτή εξέλιξη. Πάντως, όλα θα ξεκαθαρίσουν στην απόφαση ανακύρηξης των βουλευτών και των αποτελεσμάτων που πρόκειται να γίνουν μέσα στην εβδομάδα (προς το τέλος της πιθανότατα) από την αρμόδια για την διεξαγωγή των εκλογών Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή στην οποία προΐσταται η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση του Μαγνητικού Τομογράφου

Ικανοποιητικά και με ταχύς ρυθμούς κινούνται οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στον οποίο θα εγκατασταθεί ο Μαγνητικός Τομογράφος στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας προϋπολογισθείσας δαπάνης 1.000.000 €.
Την επόμενη εβδομάδα η ανάδοχος εταιρεία τοποθετεί τον μαγνητικό κλωβό και στις 5 Ιουλίου θα εγκατασταθεί στο σύνολο του ο μαγνητικός τομογράφος.
Επίσης την άλλη εβδομάδα γίνεται η εγκατάσταση του νέου αξονικού τομογράφου προϋπολογισθείσας δαπάνης 450.000 €. Ο νέος εξοπλισμός έρχεται να αντικαταστήσει τον παλαιάς τεχνολογίας αξονικό τομογράφο που λειτουργεί 12 χρόνια με αποτέλεσμα να παρουσιάζει συχνά λειτουργικά προβλήματα.
Ταυτόχρονα ολοκληρώθηκαν και οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια μαστογράφου προϋπολογισθείσας δαπάνης 350.000 € και τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Πελοποννήσου η προέγκριση για την υπογραφή της σύμβασης.

Πώς και πότε θα δηλώσετε τα ακίνητα στην εφορία

Οι μεταβολές στην οικογενειακή κατάσταση που πρέπει να δηλωθούν είναι ο γάμος, εφόσον η σύζυγος έχει ακίνητα, η διάσταση, το διαζύγιο, η παύση χαρακτηρισμού των τέκνων ως προστατευομένων μελών ή ο θάνατος
Υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω του Taxisnet και μέχρι τις 31 Ιουλίου 2012 θα υποβληθεί φέτος η δήλωση στοιχείων ακινήτων, το γνωστό έντυπο Ε9. Οσοι αγόρασαν είτε πούλησαν ακίνητα το 2011 υποχρεούνται να υποβάλουν το Ε9 και να συμπληρώσουν τον αριθμό και την ημερομηνία του συμβολαίου, καθώς και το ονοματεπώνυμο του συμβολαιογράφου.
Υποχρέωση για υποβολή Ε9 έχει φέτος:
- Κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο που εντός του έτους 2011 απέκτησε εμπράγματα δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε ακίνητα.
- Κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο που εντός του έτους 2011 είχε οποιαδήποτε μεταβολή στα ακίνητά του, τα οποία είχαν δηλωθεί στο έντυπο Ε9 τα προηγούμενα έτη.
- Κάθε υπόχρεος που στις δηλώσεις Ε9 (ετών 2005 έως 2011) συμπεριέλαβε σύζυγο ή λοιπά προστατευόμενα μέλη, εφόσον έχουν επέλθει εντός του έτους 2011 μεταβολές στην οικογενειακή του κατάσταση, όπως αυτή έχει απεικονισθεί στις δηλώσεις Ε9 των προηγούμενων ετών, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν μεταβολές στην περιουσιακή του κατάσταση. Οι μεταβολές στην οικογενειακή κατάσταση που πρέπει να δηλωθούν είναι ο γάμος, εφόσον η σύζυγος έχει ακίνητα, η διάσταση, το διαζύγιο, η παύση χαρακτηρισμού των τέκνων ως προστατευομένων μελών ή ο θάνατος.
- Οικοπεδούχοι και εργολάβοι, εφόσον έχουν υποχρέωση.
Απαντήσεις στα πιο συνηθισμένα ερωτήματα για τη συμπλήρωση και υποβολή του Ε9 δίνει η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.
Οι σύζυγοι υποβάλλουν κοινό έντυπο Ε9;
Ναι. Οι σύζυγοι υποβάλλουν υποχρεωτικά κοινό έντυπο Ε9.
Σε περίπτωση γάμου εντός του 2011 υποχρεούται οι σύζυγοι να υποβάλουν κοινό Ε9;
Ο υπόχρεος-σύζυγος υποβάλει Ε9 μόνο εφόσον η σύζυγος έχει εμπράγματα δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε ακίνητα τα οποία έχουν αναγραφεί στις δηλώσεις Ε9 προηγουμένων ετών.
Σε περίπτωση θανάτου του υπόχρεου εντός του 2011 πώς θα υποβληθεί το Ε9;
Οι κληρονόμοι υποβάλλουν Ε9 έτους 2012 στο όνομα του αποβιώσαντος. Στο εσωτερικό του εντύπου δεν θα αναγραφεί κανένα ακίνητο. Υπόχρεοι να δηλώσουν τα ακίνητα αυτά στη δήλωση στοιχείων ακινήτων είναι οι εξ αδιαθέτου κληρονόμοι κατά το ποσοστό τους, εφόσον δεν έχει δημοσιευθεί διαθήκη μέχρι τις 31-12-2011 ή οι εκ διαθήκης κληρονόμοι κατά το ποσοστό τους, εφόσον έχει δημοσιευθεί διαθήκη μέχρι τις 31-12-2011.
Οταν επέλθει μεταβολή εντός του έτους 2011 στην οικογενειακή κατάσταση λόγω θανάτου της συζύγου ή των προστατευόμενων μελών ποιος υποχρεούται να το δηλώσει στο Ε9;
Ο υπόχρεος – σύζυγος θα υποβάλει Ε9 έτους 2012 συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους, σημειώνοντας «Χ» στις αντίστοιχες ενδείξεις «σχέση με τον υπόχρεο» καθώς και «μεταβολή σχέσης – διαγραφή – λόγω θανάτου». Στο εσωτερικό του εντύπου δεν θα αναγραφούν στοιχεία των ακινήτων του θανόντος.
Τέκνο που δεν είναι πλέον προστατευόμενο την 1η Ιανουαρίου 2012, υποχρεούται σε υποβολή Ε9 για το έτος 2012;
Ο υπόχρεος-γονέας που στις δηλώσεις Ε9 των προηγούμενων ετών συμπεριέλαβε τα ακίνητα τέκνου του, το οποίο το 2012 δεν είναι προστατευόμενο μέλος, υποβάλλει δήλωση Ε9 έτους 2012. Στο εσωτερικό του εντύπου που θα υποβληθεί από τον υπόχρεο-γονέα δεν θα αναγραφούν τα στοιχεία των ακινήτων του τέκνου. Το τέκνο οφείλει να υποβάλει έντυπο Ε9 έτους 2012, με το οποίο δηλώνει μόνο τις μεταβολές των ακινήτων του. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει μεταβολή στα στοιχεία των ακινήτων του, δεν θα υποβάλει δήλωση Ε9 έτους 2012.
Με το Ε9 υποβάλλονται και οι τίτλοι κυριότητας;
Οχι, υποχρεούται, όμως, ο υπόχρεος στις σημειώσεις φορολογουμένου να αναγράψει τον αριθμό παραστατικού και την ημερομηνία αυτού που αποδεικνύει τη μεταβολή, (π.χ. συμβόλαιο, άδεια οικοδομής κ.λπ.).
Ακίνητο που αποκτήθηκε μέσα στο έτος 2011 και μεταβιβάστηκε το ίδιο έτος υποχρεούται ο υπόχρεος να το αναγράψει στο Ε9 έτους 2012;
Στην περίπτωση αυτή δεν απαιτείται η αναγραφή του συγκεκριμένου ακινήτου στη δήλωση στοιχείων ακινήτων.
Πώς θα δηλωθούν οι μεταβολές στην ιδιοκτησία των ακινήτων
Οι στήλες και οι κωδικοί για τις αλλαγές στα ακίνητα:
Νέο ακίνητο: Για να δηλώσετε νέο ακίνητο που αποκτήσατε το 2011, ως αύξων αριθμός του νέου ακινήτου θα αναγραφεί ο επόμενος αριθμός που ακολουθεί τον τελευταίο αύξοντα αριθμό της τελευταίας δήλωσης Ε9. Κατά την εισαγωγή νέου ακινήτου ή εμπράγματου δικαιώματος δεν συμπληρώνεται η στήλη του Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου (Α.Τ.ΑΚ.), παρά μόνο η στήλη του αύξοντα αριθμού. Στη στήλη 24 του πίνακα 1 ή στη στήλη 22 του πίνακα 2 (κωδικός μεταβολής) πρέπει να αναγραφεί ο κωδικός αριθμός 1 (δήλωση νέου ακινήτου).
Διαγραφή ακινήτου: Κατά τη διαγραφή του ακινήτου υποχρεωτικά αναγράφεται ο Α.Τ.ΑΚ. και όχι ο αύξων αριθμός. Στη στήλη 24 του πίνακα 1 ή 22 του πίνακα 2 (κωδικός μεταβολής) θα αναγραφεί ο κωδ. αριθμός 3 (διαγραφή ακινήτου).

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Οικουμενική εκπροσώπηση στη Σύνοδο Κορυφής

Οικουμενική εκπροσώπηση στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες θα έχει η χώρας μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα ταξιδέψουν στην βελγική πρωτεύουσα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.
Οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης θεσμικά δεν μπορού να συμμετέχουν στις εργασίες της Συνόδου, ωστόσο η παρουσία τους θα έχει και συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα, αφού θα αποτελέσει την άτυπη πρεμιέρα για την υλοποίηση της πρότασης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για σχηματισμό «εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης».
Ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να υιοθετήσει την πρόταση δείχνοντας στους εταίρους μας ό,τι η νέα κυβέρνηση έχει πραγματικά οικουμενικό χαρακτήρα αλλά και αποφασιστικότητα να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι πιστωτές μας.
Τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Κουβέλης θα έχουν τη δυνατότητα για κατ' ιδίαν συναντήσεις και σε επίπεδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος αλλά και του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, προκειμένου να κάνουν όσο μπορούν περισσότερους κοινωνούς των ελληνικών θέσεων.
Το έργο, τόσο του κ. Σαμαρά, όσο και των άλλων πολιτικών αρχηγών, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς η Άνγκελα Μέρκελ και άλλοι Γερμανοί αξιωματούχοι, εξακολουθούν να επιμένουν ότι δεν τείθεται θέμα αλλαγής των όρων του Μνημονίου. Ο νέος πρωθυπουργός θα κληθεί να δώσει μάχη με πρώτο στόχο την επέκταση στα τέσσερα χρόνια από τα δύο της αποπληρωμής του δανείου.
Ωστόσο σύμφωνα με αναλυτές, η στάση του Βερολίνου αναμένεται να είναι αρχικώς άκαμπτη, προκειμένου να μη φανεί ότι υποχωρεί στα ελληνικά αιτήματα, δημιουργώντας έτσι προηγούμενο για τις υπόλοιπες χώρες που βρίσκονται στο Μηχανισμό Στήριξης. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν δημιουργηθεί τριγμοί εντός της Ένωσης, μετά την χορήγηση βοήθειας στις ισπανικές τράπεζες, με πολλές χώρες να συζητούν για μια συνολική επίλυση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.

Το θρίλερ με τις έδρες στην Μεσσηνία δεν έχει τέλος

Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης BEST υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο η Ν.Δ να πάρει και τέταρτη έδρα στην Μεσσηνία καθώς στα υπόλοιπα που υπάρχουν μετά τη νέα επεξεργασία της κατανομής των εδρών, φαίνεται πως η «Χρυσή Αυγή» ίσως πάρει την έδρα της Ν.Δ στην Λακωνία (βγάζει στην τριεδρική της τα μεγαλύτερα ποσοστά πανελλαδικά 10,64% ) και την χάσει συμπτωματικά στην Μεσσηνία, βάσει της β΄ κατανομής.
Αν όντως επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτή που αναμένετε να εξεταστεί μέσα στην εβδομάδα από την ανώτατη εφορευτική επιτροπή τότε την έδρα στην Μεσσηνία την παίρνει ο Μίλτος Χρυσομάλλης και στην Λακωνία μένει εκτός η Φεβρωνία Πατριανάκου

Όνειρο ήταν και πάει....

Το όνειρο της Εθνικής για επανάλληψη του θαύματος της Πορτογαλίας (2004), σταμάτησε στα προημιτελικά του EURO 2012.
Oι Γερμανοί ανώτεροι πήραν τη νίκη και την πρόκριση με 4-2. Αξίζουν συγχαρητήρια όμως στον Σάντος και στους παίκτες του. Οι Λαμ (39΄), Κεντίρα (61΄), Κλόζε (68΄), Ρόις (74΄) πέτυχαν τα γκολ των νικητών, οι οποίοι στην τετράδα θα αντιμετωπίσουν την Αγγλία ή την Ιταλία.
Ο Γιώργος Σαμαράς είχε ισοφαρίσει προσωρινά για την εθνική μας στο 55΄, ενώ στο 89΄ ο Σαλπιγγίδης με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χιούμελς, Μπαντστούμπερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ, Σούρλε (67΄ Μίλερ), Ρόις (80΄ Γκέτσε), Κλόζε (80΄ Γκόμεζ).
ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλας (46΄ Γκέκας), Παπασταθόπουλος, Κυρ.Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Μάκος (72΄ Λυμπερόπουλος), Κατσουράνης, Νίνης (46΄ Φωτάκης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης.

Η εικόνα της τουριστικής Καλαμάτας μπροστά από το λιμενικό ταμείο

Αυτή είναι η εικόνα στο λιμάνι της Καλαμάτας μπροστά από το λιμενικό ταμείο σε ένα έργο που έκανε ο πρώην πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Νίκος Τζάννες και το πολυδιαφήμιζε συνέχεια κατά την κατασκευή του...Το αίσχος είναι μικρή λέξη για την εικόνα αλλά και για τα άλλα... που άφησε πίσω του ο πρώην πρόεδρος και πρώην τραπεζίτης που δεν πίστευε ότι θα φύγει από αυτήν την θέση που πολλοί τον είχαν ονομάσει και σαν Δήμαρχο του λιμανιού κάτι που καμάρωνε...
Ευτυχώς που την θέση αυτή την απέκτησε ένας επιχειρηματίας ο Σταύρος Παπαχρήστου που ξέρει καλά τον αγώνα των επαγγελματιών και ιδιαίτερα αυτών που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Γιορτάστηκε με τιμή....η Μάχη της Βέργας

Κορυφώθηκαν σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουνίου, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 186η επέτειο της Μάχης της Βέργας.
Κατά την εκδήλωση τελέσθηκε τρισάγιο στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καλαμάτας, Βουλευτών, του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, του Δημάρχου Δυτικής Μάνης, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας, εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων και πλήθους κόσμου.
Στη συνέχεια όλοι οι παρευρισκόμενοι, μετέβησαν πεζοί από τον Ιερό Ναό, στο Ηρώο των πεσόντων, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, και έγιναν καταθέσεις στεφάνων.
Ακολούθησαν απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Βέργας και παραδοσιακοί χοροί από το Χορευτικό τμήμα του Δημοτικού Σχολείου Βέργας και το Χορευτικό Σύλλογο «Λεύκιππος».
Τέλος, η εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά μικρής δεξίωσης από το Δήμο Καλαμάτας, σε όλους τους παρευρισκόμενους.
Στο μεταξύ, χθες, πραγματοποιήθηκε πολιτιστική εκδήλωση από τη Δημοτική Κοινότητα Βέργας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο στο Πάρκο του Αλμυρού, με τη συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου, Πολιτιστικών Φορέων και πλήθους κόσμου.
Η δημοτική αρχή στηρίζει με κάθε τρόπο αυτές τις εκδηλώσεις (διάθεση Φιλαρμονικής, επιχορήγηση, διάθεση μέσων, κλπ).

Στηρίζουμε τα ξαδέλφια μας τους Έλληνες και όχι την Μέρκελ

Το πλευρό της Εθνικής μας ομάδας παίρνει η ιταλική εφημερίδα, La Repubblica, ενόψει του κρίσιμου αγώνα μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας για τα προημιτελικά του Euro 2012.
«Η αξιοπρέπεια των φτωχών, η Ευρώπη στηρίζει την Εθνική Ελλάδας», γράφει η εφημερίδα και συμπληρώνει λέγοντας πως «Έλληνες κατά Γερμανών, σημαίνει κάπως, και υπόλοιπη Ευρώπη κατά των Γερμανών, φτωχά νομίσματα και οικονομική περιφέρεια κατά των Γερμανών».

«Εμείς οι Ιταλοί μοιάζουμε, σίγουρα, πολύ περισσότερο στους Έλληνες εξαδέλφους απ' ότι στην κυρία Άγκελα και πρέπει να μας επιτραπεί να ορθώσουμε και εμείς, λίγο αλόγιστα, ίσως, την αξιοπρέπειά μας» γράφει ο αρθρογράφος Μαουρίτσιο Κροσέττι.
«Απλοποιώντας το όλο θέμα, η Γερμανία, ως εθνική ποδοσφαίρου, θέλει να αποκλείσει την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η Γερμανία, ως κράτος, θέλει να αποκλείσει την Ελλάδα από το ευρώ. Και στις δυο περιπτώσεις, η αντίσταση μοιάζει σχεδόν αδύνατη», γράφει η Λα Ρεπούμπλικα. «Παρά ταύτα- συμπληρώνει-έστω και αν η εθνική Ρωσίας έμοιαζε αχτύπητη, οι φτωχοί Έλληνες κατάφεραν να την βάλουν στο τσεπάκι τους».
Η ιταλική προοδευτική εφημερίδα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, παραλληλίζει την στρατηγική των Ελλήνων παικτών, που «καλύπτουν τα νώτα τους και περνούν στην αντεπίθεση» με εκείνη των αρχαίων πολεμιστών που γνωρίσαμε χάρη στον Όμηρο, και καταλήγει:
«Αύριο, όλο το κοινό θα στηρίζει την ικανότατη ομάδα της Γερμανίας, τους παίκτες με τον κάπως δυσοίωνο αετό στο στήθος. Εκείνη, όμως, η μπλε κουκίδα στις κερκίδες, μοιάζει με μια μικρή παλλόμενη καρδιά. Θα είναι αρκετή για να τους κερδίσει;»

Χαμός στον Αθηναικό τύπο η Πλατεία της Καλαμάτας

Διχάζει η πλατεία στην Καλαμάτα
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ. Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Γεωργίου Β΄ της Καλαμάτας είναι ένα θέμα που έχει διχάσει την κοινωνία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, προϋπολογισμού τριών εκατομμυρίων ευρώ στο οποίο αντιτάχθηκαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο όσο και κάτοικοι της πόλης.

Ομως οι εργασίες ξεκίνησαν (με πόρους του ΕΣΠΑ) και φαίνεται πως είναι θέμα ημερών τα συνεργεία να φθάσουν στο μαρμάρινο πλακόστρωτο που έχει αναδειχθεί σε σύμβολο της έντονης πολεμικής.
Η διαμόρφωση της συγκεκριμένης πλατείας έγινε στις αρχές του 1970 (αποδίδεται στον αρχιτέκτονα Ηλία Σκρουμπέλο) και σε ένα τμήμα αυτής τοποθετήθηκαν λευκά και μαύρα μάρμαρα σε εξαιρετικά γεωμετρικά σχέδια με εναλλαγές άσπρου-μαύρου παραπέμποντας στην op art. Ο αρχιτέκτονας-πολεοδόμος Χάρης Σαββίδης, με καταγωγή από την Καλαμάτα, αγωνίζεται για την υπόθεση της πλατείας. «Σήμερα», σημειώνει ο κ. Σαββίδης, «από το αρχικό πλακόστρωτο της ανακαίνισης του ’70 παραμένει μόνο το τμήμα από τα ζαχαροπλαστεία και νότια. Η κατάσταση των πλακών είναι κάκιστη». Και πιστεύει ότι και τώρα, την ύστατη στιγμή «η μόνη δυνατότητα συντήρησης και ανάδειξής του είναι η συνολική αποκατάσταση των πλακών που το συναποτελούν. Το εγχείρημα αυτό δεν είναι και τόσο δύσκολο, αφού τα μάρμαρα είναι από τα πλέον οικονομικά και υπάρχουν ακόμα σε αφθονία στο εμπόριο». Το μαρμάρινο πλακόστρωτο δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα για τον ίδιο και άλλους Καλαματιανούς. Το μεγαλύτερο τμήμα της πλατείας επιστρώνεται με πλάκες γρανίτη και τσιμεντένιους κυβόλιθους, ενώ οι χώροι πρασίνου περιορίζονται στο ελάχιστο. Η ιστορία του πλακόστρωτου της Καλαμάτας ως μικρογραφία μιας μεγαλύτερης εικόνας που δεν μας κολακεύει.

"Κόβω 30% τον μισθό των υπουργών- μειώνεται η χρήση κρατικών αυτοκινήτων"

Την πρώτη του κίνηση ως πρωθυπουργός ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς. Είπε πως κόβει το 30% του μισθού των υπουργών και ζήτησε από τον υπουργό εσωτερικών να μειώσει στο απολύτως απαραίτητο την χρήση των κρατικών αυτοκινήτων.
Είπε ακόμα πως η κυβέρνηση αυτή είναι ενιαία , παρά τον διακομματικό χαρακτήρα της και πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο λάθους, αφού ο Ελληνικός λαός βλέπει ξανά την ελπίδα μέσα από τον σχηματισμό αυτής της κυβέρνησης.
Προέτρεψε ακόμα τους υπουργούς να βγαίνουν στα κανάλια μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητα.
Έκλεισε δε με ένα ρητό "ότι κάνουμε θα μας κρίνει η ιστορία, πριν την ιστορία θα μας κρίνει ο λαός, αλλά ο αυστηρότερος κριτής μας πρέπει να είναι ο εαυτός μας"

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Εκβάθυνση του λιμανιού της Φοινικούντας

Επιτέλους , το κορυφαίο τουριστικό χωριό της Μεσσηνίας θα μπορεί να δεχθεί περισσότερα σκάφη καθώς έγινε η εκβάθυνση που ήταν αναγκαία τα τελευταία χρόνια. Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά επισκέφθηκε την περιοχή της Φοινικούντας και παρουσία του αντιδημάρχου του Δήμου Πύλου Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα, ενημερώθηκε από τους αρμόδιους του έργου, για τις εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης του αλιευτικού καταφυγίου.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα μπορούν πλέον να ελλιμενίζονται όχι μόνο τα αλιευτικά σκάφη αλλά και τουριστικά σκάφη, που θα βοηθήσουν να αυξηθεί η τουριστική κίνηση και θα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Τέλος, τόσο ο σύλλογος αλιέων όσο και ο σύλλογος επαγγελματιών Φοινικούντας, θεωρούν τις εργασίες ουσιαστικές και απαραίτητες, οι οποίες ήταν χρόνιο αίτημά τους και με την ολοκλήρωση τους τα οφέλη θα είναι πολλαπλά.

Στο "σφυρί" από ιδιώτες 40 ελληνικά νησιά !

«Σαράντα Έλληνες θέλουν να πωλήσουν τα ιδιωτικά τους νησιά», σύμφωνα με δηλώσεις του κτηματομεσίτη Φαρχάντ Βλαντί στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Ο κ. Βλαντί, υποστηρίζει πως ποτέ άλλοτε δεν είχε τέτοια προσέλευση Ελλήνων που βγάζουν τα νησιά τους στο σφυρί, αλλά δεν εξηγεί γιατί στην ιστοσελίδα της εταιρείας του (http://www.vladi-private-islands.de) έχει μόνο πέντε αγγελίες για ελληνικά νησιά.

Ο κτηματομεσίτης δηλώνει πως ακόμα και αυτές οι πέντε αγγελίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα για χρόνια καθώς είναι σχεδόν αδύνατο για κάποιον ξένο να αποκτήσει ελληνικό νησί γιατί χρειάζεται 32 άδειες.
Ο επενδυτής, ειδικά για νησιά κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, πρέπει να περάσει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στη συνέχεια από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το Περιβάλλοντος, τον τοπικό δήμο, κλπ. «Πρόσφατα είχα έναν Γάλλο που ενδιαφέρονταν για ελληνικό νησί, αλλά μετά την όγδοη άδεια λύγισε» δηλώνει ο Φ. Βλαντί.
Περίοπτη θέση στην ιστοσελίδα έχει το νησί της Αγίας Τριάδας, απέναντι από την Ερέτρια, το οποίο πωλείται προς 18 εκατ. ευρώ και ανήκει από το 1958 στην οικογένεια Παπανικολάου. Σύμφωνα με τα κουτσομπολιά της εποχής, ο Σοφοκλής Παπανικολάου, Γενικός Επιμελητής σε τρείς βασιλείς (Γεώργιο Β, Παύλο και Κωνσταντίνο) το αγόρασε έναντι ευτελούς τιμήματος από οικογένεια βοσκών που ήθελαν χρήματα για να παντρέψουν την αδελφή τους.Στην άλλη πλευρά της Ευβοιας βρίσκεται ένα ακόμα νησί που πωλείται μέσω του Φ. Βλαντί, η Αργυρόνησος, αλλά στην ιστοσελίδα δεν αναφέρεται τίμημα. Ένα νησί στο σύμπλεγμα των Εχινάδων, μεταξύ Ιθάκης και Λευκάδας, εμφανίζεται, επίσης, σε αγγελίες να πωλείται με τιμή εκκίνησης τα 45 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρεται στην αγγελία, το νησί «έχει ένα σπίτι και μια εκκλησία και κατσίκες με έναν βοσκό ο οποίος πηγαινοέρχεται στο νησί κάθε τέσσερις ημέρες». Μάλιστα «οι ιδιοκτήτες έχουν συμφωνία με τον βοσκό ώστε όταν πωληθεί το νησί να σταματήσει τις επισκέψεις με το κοπάδι».
Περίπου ενάμισι χιλιόμετρο από την Κόρινθο βρίσκεται το νησάκι Αγ. Αθανάσιος το οποίο επίσης πωλείται έναντι 1,6 εκατ. ευρώ και όπως αναφέρεται στην αγγελία είναι εκτός των περιορισμών που προβλέπονται για τις περιοχές Natura. Ο Φ. Βλάντι μεσολαβεί και για την πώληση μεγάλης έκτασης στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, έναντι δύο εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Ράπανος στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου Οικονομικών

Ένας αξιωματούχος του δημόσιου τομέα με μακρά εμπειρία στα οικονομικά και με αριστερές καταβολές, που είχε φυλακιστεί επί Χούντας, είναι ο Βασίλης Ράπανος, ο άνθρωπος που θα κάθεται από σήμερα στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου Οικονομικών με τη σύμφωνη γνώμη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Ο 64χρονος οικονομολόγος γεννήθηκε στην Κω, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ, και στη συνέχεια έκανε το Master και το διδακτορικό του στα Πανεπιστήμια του Καναδά.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Ελλάδα, διακρίθηκε στον αντιδικτατορικό αγώνα. Ήταν ενεργό μέλος σε αντιστασιακή ομάδα η οποία τοποθετούσε βομβιστικούς μηχανισμούς σε στόχους που συνδέονταν με τη δικτατορία.
Συνελήφθη το 1969 και καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλακή, την οποία εξέτισε στην Αίγινα, τον Κορυδαλλό και το Γεντί Κουλέ,. Εκεί γνώρισε τον Σάκη Καράγιωργα, ο οποίος βρισκόταν σε διπλανό κελί.
«Η φυλακή έγινε το πανεπιστήμιο μου», θυμάται ο κ. Ράπανος για την εμπειρία του, την οποία χαρακτηρίζει «τυχερή», καθώς αφιέρωσε τον ελεύθερο χρόνο που είχε στη φυλακή για να διαβάζει βιβλία. Μετά την αποφυλάκισή του, στην αμνηστία του 1973, ο κ. Ράπανος πήρε το πτυχίο του και έφυγε για τον Καναδά.
Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα εργάστηκε στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) όπου έκανε έρευνα σε οικονομικά θέματα, και το 1992 έγινε καθηγητής στο Πανεπιστήμια Αθηνών όπου διδάσκει Οικονομική Ανάλυση και Δημόσια Οικονομικά.
Καριέρα στον δημόσιο τομέα
Το 1995 επί Παπανδρέου τοποθετήθηκε υποδιοικητής και έπειτα διοικητής στην Κτηματική Τράπεζα της Ελλάδας. Επί διοικήσεώς του, το 1998, η Κτηματική συγχωνεύθηκε με την Εθνική Τράπεζα, στης οποίας το διοικητικό συμβούλιο παρέμεινε μέχρι το 2004.
Την διετία 1998-2000, επί κυβερνήσεως Σημίτη, είχε τοποθετηθεί και στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ. το 2000 τοποθετήθηκε εκπρόσωπος της χώρας στην νομισματική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προετοίμασε την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ. Την τετραετία 2000-2004 ήταν πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο υπουργείο Οικονομικών, όταν η Ελλάδα αναπτυσσόταν με γοργούς ρυθμούς. Έχει διατελέσει ακόμα, αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας στον ΟΟΣΑ ενώ τη διετία 2007-2009 ήταν επιστημονικός συνεργάτης του ΙΟΒΕ.
Το 2009 επανήλθε στον τραπεζικό τομέα, καθώς η κυβέρνηση Παπανδρέου τον επέλεξε για πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, θέση την οποία έχει μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα είναι πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.
Λόγω των σπουδών, της ερευνητικής του δουλειάς και της εμπειρίας του σε τράπεζες και δημόσιους οργανισμούς, ο Βασίλης Ράπανος θεωρείται ότι έχει βαθιά γνώση των δημόσιων οικονομικών και των προβλημάτων τους.
«Μετά από 30 χρόνια εργασίας στα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας...νομίζω ότι έχω αποκτήσει μια καλή γνώση γι'αυτά», δήλωσε χτες ο κ. Ράπανος στους Financial Times.
Αν και ο ίδιος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το τι σκέπτεται να κάνει προκειμένου να αναθερμάνει την παραπαίουσα ελληνική οικονομία, ένας συνάδελφός του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών δηλώνει στους Financial Times ότι ο Βασίλης Ράπανος έχει την δική του άποψη για τα φορολογικά θέματα και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή αποτελεσματικά. «Ελπίζω ότι τώρα θα μπορέσει να την βάλει σε εφαρμογή», προσθέτει με νόημα.
«Συστημικός εχθρός» του ΣΥΡΙΖΑ
Η συμφωνία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στην πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει ο Βασίλης Ράπανος τη θέση του υπουργού Οικονομικών, δεν σημαίνει ότι η τοποθέτησή του δεν θα φέρει αντιδράσεις στην πολιτική σκηνή. Κι αυτό γιατί ο κ. Ράπανος θεωρείται «κόκκινο πανί» για τον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της πολύκροτης έκθεσης που είχε δημοσιεύσει η Εθνική Τράπεζα λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Στην έκθεση της η Εθνική έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ, τονίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη συζητείται πλέον ανοικτά στο εξωτερικό και θα οδηγούσε σε μείωση 55% στα εισοδήματα.
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε μιλήσει τότε για ορισμένους αδίστακτους οι οποίοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια, και θέτουν σε κίνδυνο την σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας. «Πιστεύουμε ότι στην ίδια ανεύθυνη τυχοδιωκτική σκοπιμότητα εντάσσεται και η σπουδή της ΕΤΕ χθες να δημοσιοποιήσει μια έκθεση για το ευρώ», είχε υπογραμμίσει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.iefimerid

Μπάστακας στη Ναυαρίνου ο Δήμαρχος Καλαμάτας

Γράμμα στην Αστυνομία για Ναυαρίνου και για μετανάστες στα φανάρια!
Βάρδια… στη Ναυαρίνου έκανε χθες το βράδυ ο δήμαρχος Καλαμάτας -έμεινε μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυχτα όπως σημείωσε ο ίδιος- προκειμένου να σχηματίσει μια πιο πλήρη άποψη για τα προβλήματα που υπάρχουν στην παραλιακή οδό από τους νεαρούς
αλλά και τους μεγαλύτερους …γκαζοφονιάδες!
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, είπε πως είδε νεαρούς με μηχανάκια να κάνουν σούζες, να τρέχουν, να ελίσσονται επικίνδυνα, να έχουν κομμένες εξατμίσεις…
Μετά από αυτή την εμπειρία ο δήμαρχος έστειλε σήμερα το πρωί γράμμα στην Αστυνομική Διεύθυνση και την Τροχαία, προκειμένου να συμπεριλάβει, όπως σημείωσε, και τη Ναυαρίνου στο πλαίσιο των ελέγχων της.
Ο δήμαρχος επέμεινε ότι ο έλεγχος της κίνησης στη Ναυαρίνου είναι θέμα της Τροχαίας, αν και αναγνώρισε ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία και γενικότερα η Αστυνομία έχει και άλλα πολύ σημαντικά θέματα να ασχοληθεί.
Όσον αφορά την προτροπή πολιτών να προχωρήσει η ίδια η δημοτική αρχή στη λήψη γενναίων μέτρων (όπως μονοδρόμηση ή πεζοδρόμηση), που μόνο αυτά είναι ικανά να βελτιώσουν τις συνθήκες στην Παραλία και να την αναδείξουν ως προορισμό τουρισμού και ψυχαγωγίας, ο δήμαρχος από προχθές ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ληφθεί κανένα τέτοιο μέτρο τουλάχιστον μέχρι να διανοιχθεί πλήρως η Κρήτης.
Επίσης ο δήμαρχος ανέφερε ότι έστειλε και δεύτερο γράμμα στην Αστυνομική Διεύθυνση, για την απομάκρυνση των μεταναστών που καθαρίζουν τζάμια αυτοκινήτων στα φανάρια. Ο κ. Νίκας τόνισε πως του έχουν γίνει καταγγελίες ότι οι μετανάστες γίνονται φορτικοί, ιδίως απέναντι σε γυναίκες οδηγούς. Το αίτημά του είναι οι μετανάστες να απομακρυνθούν από τα φανάρια, γιατί η εικόνα τους ανέφερε ότι δεν συνάδει με την τουριστική εικόνα της πόλης.
Πρόσθεσε πάντως ο δήμαρχος ότι η παρέμβασή του αυτή δεν σχετίζεται με το θέμα της «λαθρομεταναύσης», το οποίο υπογράμμισε ότι είναι θέμα άλλων. Αντίθετα, ο κ. Νίκας σημείωσε ότι η δημοτική αρχή έχει κάθε διάθεση να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους, μέσω της προσφοράς φαγητού και άλλης βοήθειας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Στ.Μ

Εξοργισμένοι και αηδιασμένοι... οι Μεσσήνιοι με την στάση Βουδούρη

Και ενώ η Μεσσηνία ετοιμάζεται να ζήσει ιστορικές στιγμές μια θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός όπως όλα δείχνουν από την Μεσσηνία η δήλωση αμφισβήτησης σήμερα ως προς το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά από έναν άλλον «Μεσσήνιο» ήρθε σαν κεραυνός στην Μεσσηνία.
Ο αχαρακτήριστος... κ Βουδούρης και λέμε αχαρακτήριστος διότι αν θα γράψουμε ή αναφέρουμε τους χαρακτηρισμούς σήμερα προς το πρόσωπο του από χιλιάδες Μεσσήνιους στο τηλεφωνικό κέντρο του BEST που «έσπασε» κυριολεκτικά θα ξευτιλιστούμε και εμείς.
Το να γράψει κάτι κάποιος για τον κ Βουδούρη νομίζουμε ότι είναι ανώφελο τον παραπέμπουμε στο άδειασμα του κόμματος του και του υπεύθυνου προέδρου του κ Φ.Κουβέλη που είπαν ότι οι απόψεις του εκφράζουν μόνο τον εαυτόν του... κρίμα κ Βουδούρη.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

H Μεσσηνία παρών το Κράτος απών....

Σήμερα ολοκληρώνεται στην Ουάσινγκτον η 58η Διεθνής Έκθεση Summer Fancy Food Show. Για ένα τριήμερο η καρδιά της προώθησης στον κλάδο των τροφίμων και ποτών χτυπούσε στις μακρινές Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η ελληνική παρουσία στηρίχθηκε κυρίαρχα στην πρωτοβουλία των εξαγωγικών επιχειρήσεων του τόπου μας, με – δυστυχώς – το επίσημο ελληνικό κράτος να δηλώνει την παντελή απουσία του για μία ακόμη φορά, από τέτοιου τύπου σημαντικές προωθητικές ενέργειες.
Η έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης όσον αφορά την εξωστρέφεια των ελληνικών προϊόντων, διεφάνη για μια ακόμη φορά. Όπως αναφέραμε ευτυχώς που υπήρχαν και οι πρωτοβουλίες των εξαγωγέων που έσωσαν κάπως την παρτίδα της ελληνικής προώθησης. Η διεθνής έκθεση τροφίμων και ποτών είχε έντονα μεσσηνιακό χρώμα με την ''Agrexpo'' του Γιώργου Γκούμα και την "Kanakis" του Ηλία Κανάκη, να δίνουν το παρών, συμμετέχοντας και ανταγωνιζόμενες σε υψηλό επίπεδο, ανταποκρινόμενες στις προκλήσεις της παγκόσμιας αγοράς. Και οι δύο εξαγωγείς, σε σύνδεση μέσω skype στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST, μίλησαν για την σημαντική αυτή έκθεση αλλά και την όλη δική τους παρουσία και προσπάθεια.

Κάντε κυβέρνηση να φτιάξουμε νέο Μνημόνιο!

Μπορεί η Άνγκελα Μέρκελ να αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση αλλά η Κομισιόν το είπε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο: έλατε να συζητήσουμε αλλαγές!
Απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει η νέα διαπραγμάτευση είναι να σχηματιστεί, το συντομότερο, κυβέρνηση. Μάλιστα, αν μέχρι την Πέμπτη υπάρχει κυβέρνηση στην Ελλάδα, ένας από τους στόχους του Eurogroup -που συνεδριάζει εκείνη την ημέρα στο Λουξεμβούργο- είναι η έναρξη συζήτησης επί ενός «νέου Μνημονίου».
Πηγές της ευρωζώνης τόνισαν πως διαπιστώνεται η ανάγκη για προσαρμογές στο πρόγραμμα, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και την πορεία των φορολογικών εσόδων.
Όπως διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές, στόχος αυτών των συζητήσεων, που θα ολοκληρωθούν με τις σχετικές υπογραφές, εντός του καλοκαιριού, είναι να υπάρξει διαφάνεια και ασφάλεια στην εφαρμογή του προγράμματος. Ένα νέα Μνημόνιο που θα είναι αποδεκτό από τις δύο πλευρές και θα αφορά, μεταξύ άλλων, και το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης των δόσεων της βοήθειας.
Όλα αυτά ενώ και ο αρμόδιος επίτροπος, Όλι Ρεν, ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα να καταλήξουν σε συμφωνία και το σχηματισμό κυβέρνησης, ώστε να αρχίσουν οι σχετικές συζητήσεις με την τρόικα επί της πρώτης αξιολόγησης της εφαρμογής του δεύτερου προγράμματος.
Όπως τόνισε ο Αμαντέου Αλταφάζ, το ζητούμενο αυτών των συζητήσεων, που θα πρέπει να αρχίσουν σύντομα, είναι να γίνει μια αποτίμηση του που βρισκόμαστε σε ότι αφορά την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί, προκειμένου να αποφασιστούν από κοινού τα επόμενα βήματα. Είναι σημαντικό, τόνισε, η νέα κυβέρνηση να αναλάβει την πλήρη ιδιοκτησία του προγράμματος, με στόχο να ξαναμπεί η χώρα στον σωστό δρόμο.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν σημείωσε ότι η Επιτροπή δεν προβαίνει σε εικασίες επί των δυνατοτήτων να υπάρξει νέο Μνημόνιο, τη στιγμή μάλιστα που μόλις πριν από λίγους μήνες αποφασίστηκε το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα

Προβληματισμός ελληνικών τραπεζών για τα επισφαλή δάνεια

Κοντά στα 30 δισ. ευρώ αναμένεται να είναι η «χασούρα» των τραπεζών από τα επισφαλή δάνεια μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με τη μελέτη του αμερικανικού οίκου «Blackrock». Το συγκεκριμένο ποσό είναι σχεδόν διπλάσιο από το αντίστοιχο που προέκυψε μετά την απομείωση των ελληνικών ομολόγων (PSI).
Ο προβληματισμός είναι έντονος καθώς εφόσον τα χρήματα από τα δάνεια αυτά δεν εξοφληθούν από τους δανειολήπτες, τότε οι απώλειες για τις ελληνικές τράπεζες θα φθάσουν τα 48 δισ. ευρώ.
Κι όλα αυτά ενώ ήδη μέχρι τον περασμένο Απρίλιο η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών είχε «τονωθεί» κατά 121 δισ. ευρώ.