Μεγάλη αποδοχή και κύρος ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μεγάλη αποδοχή και κύρος ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας

Μεγάλη αποδοχή και κύρος ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας

Share This
Πολύ «δυνατός» ο Δικηγορικός σύλλογος Καλαμάτας κάτι που αποδεικνύει συνεχώς τόσο από τις παρεμβάσεις του αλλά και από την αποδοχή που έχει σε κάθε του κοινωνική εκδήλωση από κορυφαίους παράγοντες. Δείτε ποιοι παρευρέθηκαν στην εορτή του Αγίου Πνεύματος μεταξύ άλλων που δείχνει την αποδοχή και το κύρος που έχει.
ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

1/ Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας

2/ Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ρένα Ασημακοπούλου

3/ Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες

4/ Ο Αντιπρόεδρος του ΣτΕ, κ. Αρναούτογλου

5/ Ο τέως Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Απόστολος Γεωργιάδης

6/ Αρεοπαγίτες, Γεώργιος Αδαμόπουλος, Βασίλης Λαμπρόπουλος και Αθηναίος Αντώνιος

7/ Αντεισαγγελείς Α.Π., κ. Αθανάσιος Κονταξής και κ. Γεώργιος Μπόμπολης

8/ Επίτιμοι Αρεοπαγίτες, Γεωργακόπουλος Χαράλαμπος, Χρύσανθος Παπούλιας, Κωνσταντίνος Κούκλης

9/ Επίτιμοι Αντιεισαγγελείς Α.Π., Αθανάσιος Ανδρεουλάκος

10/ Κύριοι Πρόεδροι Εφετών, Γεώργιος Κοντός, Γεώργιος Κριμπάς

11/ Η Αντιεισαγγελέας Εφετών Καλαμάτας, Κα. Δέσποινα Σιδηροπούλου και Ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Πειραιά, κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος

12/ Ο Γενικός Επιθεωρητής της Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρος Ρακιντζής

13/ Η Πρόεδρος Πρωτοδικών Καλαμάτας, κα. Μαρία Δανιήλ

14/ Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, κ. Δημήτριος Σταύρου, καθώς και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ανδρέας Καραφλός

15/ Αρκετοί Δικαστές και Αντιεισαγγελείς του Πρωτοδικείου Καλαμάτας

16/ Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
Η μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής, την οποία η Εκκλησία μας σήμερα εορτάζει και πανηγυρίζει λαμπρά, φέρνει στη σκέψη όλων μας το τρίτο Πρόσωπο της Τριαδικής Θεότητας, το Πνεύμα το Άγιο, κι αυτό διότι, το Θείο αυτό Πρόσωπο είναι ο πρωτοστάτης αυτής της εορτής. Την ημέρα αυτή, έχει επιλέξει παραδοσιακά ο ΔΣΚ, ως ημέρα εορτής των μελών του.
Κυρίες και κύριοι,
Η Δικαιοσύνη δεν είναι υπόθεση μόνο των Δικαστών και των Εισαγγελέων. Είναι ευθύνη και μέριμνα των ανωτέρω αλλά και των δικηγόρων. Είναι μεγάλος ο ρόλος των Δικηγόρων στο χώρο απονομής του Δικαίου. Οι δικηγόροι, μέλη των δικηγορικών συλλόγων είναι οι φυσικοί υπερασπιστές της δικαστικής ανεξαρτησίας και οι κυματοθραύστες των κυμάτων αμφισβήτησης και υποβάθμισης τους κύρους της Δικαιοσύνης.
Η απονομή της δικαιοσύνης έχει δυστυχώς γίνει χρονοβόρα, οι εγγυήσεις περί δίκαιης δίκης αμφισβητούνται στα όρια αντοχής τους, οι δικηγόροι παλεύουν με τα πελώρια κύματα της επιβίωσης, οι πολίτες γίνονται μέρα με την μέρα καχύποπτοι και δυσανασχετούν με τη βραδύτητα των ρυθμών απονομής της.

Δυστυχώς, συνάδελφοι, έλαχε στη δική μας γενιά ο κλήρος να ζήσουμε ως έλληνες πολίτες και ως επαγγελματίες την εποχή των Μνημονίων. Η γνωστή δυσοίωνη εικόνα ισχύει με τα ίδια μελανά χρώματα για κάθε πολίτη, για κάθε επαγγελματική τάξη, για κάθε κλάδο. Συνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι, όλοι βιώνουμε στο πετσί μας πλέον τις συνέπειες των περιβόητων μνημονίων, στα οποία μας οδήγησε η επί δεκαετίες αλόγιστη διακυβέρνηση και η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.
Καθόσον μας αφορά, πρωταρχικό ζητούμενο είναι η προσπάθεια εξάλειψης των δυσχερειών και των προσκομμάτων που παρεμβάλλονται στη δυνατότητα που έχει ο μέσος έλληνας πολίτης να καταφύγει στο δικαιϊκό σύστημα.
Δεν είναι μόνο τα πολλαπλά τέλη που επιβάλλονται και διογκώνουν το κόστος καταφυγής στο δικαιϊκό σύστημα, δεν είναι μόνο ο ΦΠΑ που έχει επιβληθεί εδώ και δύο χρόνια και πολλαπλασιάζει το κόστος καταφυγής στη δικαιοσύνη, αλλά και οι διαδικασίες που γίνονται ακόμη πιο πολύπλοκες. Στην προσπάθεια του το ελληνικό κράτος να επιλύσει προβλήματα που αντιμετωπίζονται μόνο στο πρωτοδικείο της Αθήνας, αντιμετωπίζει πλέον και το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης με ένα τρόπο «λογιστικό», με ένα τρόπο που αναφέρεται σε εκκαθάριση των υποθέσεων. Ουσιαστικά έχουμε μια «λογιστικοποίηση» απονομής της δικαιοσύνης, κάτι που προσβάλει βάναυσα και κατάφωρα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του έλληνα πολίτη να έχει ελεύθερη πρόσβαση και καταφυγή στη δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages