Φτωχοί δηλώνουν Αρκάδες-Μεσσήνιοι και Λάκωνες - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Φτωχοί δηλώνουν Αρκάδες-Μεσσήνιοι και Λάκωνες

Φτωχοί δηλώνουν Αρκάδες-Μεσσήνιοι και Λάκωνες

Share This
Σε 13 δήμους της Αττικής και σε 2 της Θεσσαλονίκης κατοικούν οι πιο πλούσιοι Έλληνες, οι οποίοι δήλωσαν πέρυσι στην εφορία μέσο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως και 26 φορές υψηλότερο από το σύνολο των φορολογούμενων.
Σε 13 δήμους της Αττικής και σε δύο της Θεσσαλονίκης κατοικούν οι πιο πλούσιοι Έλληνες, οι οποίοι δήλωσαν πέρυσι στην Εφορία μέσο ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως και 26 φορές υψηλότερο από το μέσο οικογενειακό εισόδημα του συνόλου των φορολογούμενων, το οποίο ήταν 20.202,35 ευρώ.
Συγκεκριμένα, ο οικονομικός πλούτος της χώρας φαίνεται ότι βρίσκεται συγκεντρωμένος στο Ψυχικό, την Εκάλη, το Κολωνάκι, το Κέντρο Αθηνών, το Ρουφ, την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, τη Δροσιά, τη Ροδόπολη, τον Διόνυσο, την ‘Ανω Γλυφάδα, τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη Αττικής, την Πυλαία και το Πανόραμα Θεσσαλονίκης.
Αντίθετα, οι φτωχότεροι φορολογούμενοι κατοικούν σε περιοχές των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, ‘Αρτας, Αχαΐας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ημαθίας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κοζάνης, Λακωνίας, Λάρισας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πειραιά, Ροδόπης και Τρικάλων.
Τα στοιχεία αυτά των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος προκύπτουν από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών. Η διαφορά στο μέσο ετήσιο εισόδημα των πλέον πλούσιων (Παλαιό Ψυχικό) και των φτωχότερων φορολογούμενων (Οργάνη Ροδόπης) είναι 535.981 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages