Περίπου 165-170 αποχωρήσαντες υπάλληλοι της Βουλής οι οποίοι κατέθεσαν τα χαρτιά τους. Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, άρον άρον έφυγαν οι υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της Βουλής υπό τον φόβο τα χρήματα αυτά να ψαλιδιστούν όπως έγινε με τις συντάξεις των κοινοβουλευτικών υπαλλήλων που είχαν κατοχυρώσει δικαίωμα από το 2010 Με τα τωρινά δεδομένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εν λόγω υπάλληλοι δικαιούνται να λάβουν διπλό εφάπαξ, το ένα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το άλλο από το ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής (ΤΑΥΒ).
Από το πρώτο εφάπαξ οι αποχωρήσαντες υπάλληλοι θα λάβουν περίπου 60.000 ευρώ έκαστος και από το δεύτερο 100.000 ευρώ, ανάλογα και από τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας τους.
Το κόστος λοιπόν αναφέρει η εφημερίδα, που θα κληθεί να καταβάλει το ΤΑΥΒ ξεπερνά τα 17 εκατ. ευρώ, ενώ το πρόβλημα είναι πως από το πρόσφατο κούρεμα τα αποθεματικά του ταμείου έχουν περιοριστεί σημαντικά. Κάποιοι λένε πως δεν αρκούν για τα συγκεκριμένα εφάπαξ και οι δικαιούχοι θα τα λάβουν σε πολλές δόσεις.
Το "καμπανάκι" που οδήγησε δεκάδες υψηλόβαθμα στελέχη της Βουλής να καταθέσουν άρον άρον τα χαρτιά τους είναι τα λόγια του πρωθυπουργού το βράδυ της συζήτησης του προϋπολογισμού, ο οποίος τόνισε πως δεν μπορούν οι υπάλληλοι της Βουλής να παίρνουν το 8πλάσιο εφάπαξ σε σχέση με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.
Μάλιστα, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, το καμπανάκι είχε χτυπήσει νωρίτερα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με αφορμή περίπτωση υπαλλήλου της Βουλής με εφάπαξ 320.000 ευρώ!
Γενικά, σύμφωνα με το Έθνος, ο μέσος όρος των μεικτών αποδοχών των υπαλλήλων της Βουλής υπολογίζεται σε 2.200 έως 2.400 ευρώ το μήνα, με το ποσό αυτό προ περικοπών να άγγιζε τα 3.300 έως 3.5000 ευρώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου