Η εν φωτό επιχείρηση ήταν ένα μικρό (αποτυχημένο) μαγαζάκι με ελληνική κουζίνα στο Ditmars της Αστόρια στη Νεας Υόρκη. Μέχρι που ένας Αλβανός που δούλευε παραμάγειρας σε γνωστό (παρακείμενο) Greek ρεστοράν, με τις οικονομίες του το αγόρασε. Κατα τα εν Ελλάδι πρότυπα "απλώθηκε αριστερά - δεξιά, μέσα έξω και πάνω στο πεζοδρόμιο (με άδεια), έβαλε μεγάλες μερίδες , Έλληνες σερβιτόρους,
μαϊμού φέτα, αλλά γνήσιο ελαιόλαδο, και η συνταγή της επιτυχίας ολοκληρώθηκε.
Ο κόσμος κάνει ουρά, και ο αλβανός μετανάστης έχει χεσ..εί στο U.S. τάληρο.
Έχει βάλει και ένα τεράστιο ΒΑΝ ζωγραφισμένο με τοπίο της Σαντορίνης, κι αντε να ...
μη πιστέψουν ακόμα κι οι ομογενείς που συρρέουν, ότι δεν τρώνε Κυκλαδίτικη κουζίνα.
Προσωπικά, είχαμε την "τύχη" να μας καθίσουν εντός της ταβέρνας όπου η οχλαγωγία και η φασαρία από την ανοιχτή πόρτα της κουζίνας με τους 8 χαμηλόμισθους μεξικανο-σαντινίστας ψηστο-πιατάδες, ήταν ανυπόφορη.
Το σέρβις και το φαγητό (εκτός από την άνοστη χωριάτικη) καλό, αλλά ο τρόπος που καθάριζαν τα άνευ τραπεζομάντιλου τραπέζια , ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ.
Το busboy , μάζευε τα ποτήρια και τα πιάτα, σκούπιζε τα "υπολείμματα" φαγητού στην επιφάνεια του τραπεζιού με τις χρησιμοποιημένες χαρτοπετσέτες που είχαν αφήσει οι πελάτες, κι αυτό ήταν όλο.
Κάθιζαν τους επόμενους, οι οποίοι με την σειρά τους πρόσθεταν τα δικά τους μικρόβια .
Γι αυτό αν σας φέρει ο δρόμος στη ξενιτειά και επισκεφτείτε τις"ΚΥΚΛΑΔΕΣ",
φέρτε μαζί σας ένα μεγάλο σφουγγάρι με απολυμαντικό κουζίνας.
Θα σας βοηθήσει να απολαύσετε το φαγητό , αντι αν το αφοδεύσετε ...αχώνευτο...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου