H διαχείριση των απορριμμάτων σαν δημόσιο θέμα αφορά τον δημότη και απαιτείται διαφάνεια - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

H διαχείριση των απορριμμάτων σαν δημόσιο θέμα αφορά τον δημότη και απαιτείται διαφάνεια

H διαχείριση των απορριμμάτων σαν δημόσιο θέμα αφορά τον δημότη και απαιτείται διαφάνεια

Share This
Με μια επιστολή του σήμερα στο ΥΠΕΚΑ ο επικεφαλής Για την«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» και Περιφερειακός Σύμβουλος ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ ζητά τα αυτονόητα που από ότι φαίνεται όπως αναφέρει υπάρχει μεγάλη μυστικότητα και όλοι αναρωτιούνται γιατί; Δείτε την επιστολή:
Προς Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη Ιωάννη Μεσογείων 119, Αθήνα 11523 email: secmin@prv.ypeka.gr τηλ. 210 6969870 2η ΕΠΙΣΤΟΛΗ Θέμα: Επί αναμονής της χορήγησης αντιγράφου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ»
Σχετ.: Το 5155/23.10.2013 έγγραφό μας Με το παραπάνω έγγραφό μας ζητήσαμε τη χορήγηση αντιγράφου της Μ.Π.Ε. για το εν λόγω έργο. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί καμία απάντηση. Επειδή: 1) Μεσολάβησε η απάντηση του γραφείου τύπου του Υπουργείου σας που μας υπενθυμίζει ότι η διαχείριση των απορριμμάτων σαν δημόσιο θέμα αφορά τον κάθε δημότη και ως εκ τούτου απαιτείται διαφάνεια, ενημέρωση, συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και της τοπικής αυτοδιοίκησης. 2) Έχει παρέλθει αρκετά ο προβλεπόμενος χρόνος, της κατ’ αρχάς αξιολόγησης της μελέτης από το Υπουργείο σας, προκειμένου να δοθεί για διαβούλευση ενώ πλησιάζει ο χρόνος (31-12-2013) που λήγει η δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου μέσω του ΕΣΠΑ. 3) Έχουμε ζήσει στο μεγαλείο της την αδιαφάνεια στη διαχείριση του εν λόγω έργου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με αποτέλεσμα να διαχέονται κάθε είδους φήμες και σενάρια. 4) Οι κάτοικοι στο Δήμο Οιχαλίας, παρά τις υποσχέσεις, βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις για να μην εγκατασταθεί η μονάδα επεξεργασίας στην περιοχή τους. 5) Η πρόσφατη ανακοίνωση της προσωρινού αναδόχου στον τοπικό τύπο προκαλεί με αναφορές για επιλογή των χώρων με «απολύτως διάφανο και αντικειμενικό τρόπο» και ότι «υλοποιείται ο εγκεκριμένος Περιφερειακός Σχεδιασμός (ΠΕΣΔΑ)». Επανερχόμαστε στο από 23/10/2013 αίτημά μας θέλοντας να ενημερωθούμε έγκαιρα και να συμμετάσχουμε ουσιαστικά στο διάλογο για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Ιδιαίτερα όταν μέχρι σήμερα, μέσα από τη λειψή ενημέρωση που έχουμε, φαίνεται ότι στον εν λόγω διαγωνισμό υπάρχουν «ανοικτά» θέματα με την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων που θέτουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ΠΕΣΔΑ, με αποτέλεσμα να μην παρέχονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και να υπάρχει απειλή περιβαλλοντικής υποβάθμισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages