Όπως διαπιστώθηκε, όσοι έτρωγαν το ελαιόλαδο κατανάλωναν λιγότερες θερμίδες και δεν παρουσίασαν αύξηση του σωματικού τους βάρους. Εξετάσεις αίματος στις οποίες υποβλήθηκαν έδειξαν πως είχαν υψηλότερα επίπεδα σεροτονίνης - είναι η ορμόνη της ευεξίας στον εγκέφαλο που παίζει ρόλο και στη ρύθμιση της όρεξης. Οι επιστήμονες από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου (TUM) και το Πανεπιστήμιο της Βιέννης, που πραγματοποίησαν τη μελέτη, εξεπλάγησαν από τη διαφορά, διότι το έλαιο κράμβης και το ελαιόλαδο περιέχουν παρόμοια λιπαρά οξέα, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του TUM.Έτσι, εστίασαν την προσοχή τους στα συστατικά των ελαίων και των λιπών που τους προσδίδουν το χαρακτηριστικό τους άρωμα, επειδή το ελαιόλαδο διαθέτει ορισμένα που δεν υπάρχουν στα υπόλοιπα. Για να δουν εάν οι υπόνοιές τους ευσταθούσαν, πρόσθεσαν τα συστατικά αυτά (αλλά όχι το ίδιο το ελαιόλαδο) σε γιαούρτια και χώρισαν τους εθελοντές τους σε δύο ομάδες: η μία έτρωγε το γιαούρτι με τα συστατικά του ελαιολάδου και η άλλη σκέτο γιαούρτι.
Όπως διαπιστώθηκε, όσοι έτρωγαν το ελαιόλαδο κατανάλωναν λιγότερες θερμίδες και δεν παρουσίασαν αύξηση του σωματικού τους βάρους. Εξετάσεις αίματος στις οποίες υποβλήθηκαν έδειξαν πως είχαν υψηλότερα επίπεδα σεροτονίνης - είναι η ορμόνη της ευεξίας στον εγκέφαλο που παίζει ρόλο και στη ρύθμιση της όρεξης. Οι επιστήμονες από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου (TUM) και το Πανεπιστήμιο της Βιέννης, που πραγματοποίησαν τη μελέτη, εξεπλάγησαν από τη διαφορά, διότι το έλαιο κράμβης και το ελαιόλαδο περιέχουν παρόμοια λιπαρά οξέα, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του TUM.Έτσι, εστίασαν την προσοχή τους στα συστατικά των ελαίων και των λιπών που τους προσδίδουν το χαρακτηριστικό τους άρωμα, επειδή το ελαιόλαδο διαθέτει ορισμένα που δεν υπάρχουν στα υπόλοιπα. Για να δουν εάν οι υπόνοιές τους ευσταθούσαν, πρόσθεσαν τα συστατικά αυτά (αλλά όχι το ίδιο το ελαιόλαδο) σε γιαούρτια και χώρισαν τους εθελοντές τους σε δύο ομάδες: η μία έτρωγε το γιαούρτι με τα συστατικά του ελαιολάδου και η άλλη σκέτο γιαούρτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου