Εντολή ελέγχου για τις γκρίζες βίλες που κατασκευάστηκαν με επιδοτήσεις έδωσε ο Λ. Ρακιντζής. Καταπέλτης το πόρισμα για την εταιρεία «Ευρυτανία ΑΕ».
Η βίλα του Μιχάλη Λιάπη στο Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας. Αριστερά, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής
Εντολή ελέγχου έδωσε χτες ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής για τις γκρίζες βίλες που ανακατασκευάστηκαν με επιδοτήσεις που έχουν δοθεί σε ξενώνες και τουριστικά καταλύματα στην Κεντρική Ελλάδα και στα νησιά του Αιγαίου, με αφορμή τα δημοσιεύματα του «Εθνους της Κυριακής» και του «Εθνους» για τη βίλα Λιάπη.
Στόχος των ελέγχων θα είναι η διαπίστωση εάν τα κονδύλια αξιοποιήθηκαν για τον σκοπό που είχαν εγκριθεί και όχι για ανακαινίσεις σπιτιών ενώ στις περιπτώσεις που θα καταγραφεί ότι δεν λειτούργησαν τουριστικά καταλύματα θα ζητηθεί η επιστροφή των χρημάτων από τους ιδιοκτήτες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την περίπτωση της χρηματοδότησης του σαλέ της οικογένειας Λιάπη, τα κονδύλια εγκρίθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 από την αναπτυξιακή εταιρεία «Ευρυτανία ΑΕ» της νομαρχίας Ευρυτανίας για την οποία οι οικονομικοί επιθεωρητές είχαν διενεργήσει πόρισμα το οποίο επέρριπτε ευθύνες στον τότε νομάρχη και νυν βουλευτή της ΝΔ, Κ. Κοντογεώργο για παράνομη παροχή εγγύησης στην «αμαρτωλή» εταιρεία βάσει της οποίας έλαβε δάνειο 4,7 εκατ. ευρώ.
Το πόρισμα που ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2012 αξιοποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές οι οποίες απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα στον βουλευτή της ΝΔ Κ. Κοντογεώργο και επέβαλαν εγγύηση 60.000 αποδίδοντάς του την κατηγορία της απιστίας κατά του Δημοσίου.
Σύμφωνα με τον έλεγχο των οικονομικών επιθεωρητών η εταιρεία «Ευρυτανία ΑΕ», που βρισκόταν σε δραματική οικονομική κατάσταση το 2006 μετά από χρόνια κακοδιαχείρισης και με ληξιπρόθεσμες οφειλές που ξεπερνούσαν τα 4,7 εκ. ευρώ, έλαβε παράνομα δάνειο το 2006 από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με παροχή εγγύησης από τη Νομαρχία Ευρυτανίας που ήταν και ο βασικός μέτοχος της εταιρείας.
Την περίοδο εκείνη ο τότε νομάρχης Κ. Κοντογεώργος κατείχε και τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας οπότε εκπροσωπούσε τη δανειζόμενη εταιρεία αλλά και τον εγγυητή. Σύμφωνα με το πόρισμα των επιθεωρητών η παροχή εγγύησης από τη Νομαρχία προς την εταιρεία ήταν παράνομη αφού εκλαμβάνεται ως επιχορήγηση η οποία σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης «δεν επιτρέπεται η επιχορήγηση από νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, δήμο ή κοινότητα, οποιασδήποτε επιχείρησης που συνιστούν ή συμμετέχουν».
Tags
# ειδήσεις
# Ελλάδα
# Μεσσηνία
# greece
# kalamata
# news
Share This
About OMAΔΑ UNWIRED
news
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΤΟ KALAMATA NEWS ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου