Pages

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ανοιχτή επιστολή Λ. Γαϊτανάρου στον πρωθυπουργό

ΠΡΟΣ Kov ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
Κύριε Πρωθυπουργέ.
Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια η Μεσσηνία σας καλωσορίζει για να εορτάσουμε όλοι μαζί την Μεγάλη θρησκευτική εορτής της Βαπτίσεως του Κυρίου, και να ευχηθούμε το ταχύτερον ο Νομός μας να πάρει την θέση που είχε και να φύγει από τον πάτο που βρίσκεται. Τα βασικά θέματα της Μεσσηνίας αυτά που κατέχω βεβαίως, Αγροτικά -Διοικητικά – Ποδοσφαιρικά Σας τα έχω αναλύσει με κάθε λεπτομέρεια με πολλές επιστολές. Σήμερα σας υπενθυμίζω τα βασικά, για τα οποία αν θέλετε και εσείς, να βοηθήσετε η Μεσσηνία να βρει τον δρόμο της και να επανέλθει στην παλιά της σειρά. Είναι θέμα καθαρώς ελληνικό διότι πριν από 40 χρόνια φάνηκε ότι η Ελλάδα μόνη της είχε μια καλή οικονομική πορεία για λίγα χρόνια. Διότι όλοι οι άλλοι Νομοί έχουν μείνει στην θέση τους (βιοτικά) πλην της Μεσσηνίας.
Και αυτό πρέπει να το διαπιστώσατε και σεις με την σημερινή σας επίσκεψη στην εορτή αυτή Την ημέρα της Βαπτίσεως του Κυρίου, παλιά ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, δεν μπορούσε να ψάλει το Τροπάριο της Βαπτίσεως από τις πολλές σειρήνες των πλοίων, των βιομηχανιών «Κυλινδρόμυλοι Ευαγγελίστρια», «Πυρηνελαιουργεία Λιναρδάκης», «Σακκερός – Γεωργική Ελαιουργική», δεκατέσσερα (14) τυποποιητήρια Σύκων, Σταφίδος και Ελαιολάδου και από τις τρουμπέτες μικρών πλοιαρίων, η προκυμαία του Λιμένος Καλαμάτας ήταν γεμάτη από εμπορεύματα για εξαγωγή οινοπνεύματος, βαρέλια πετιμεζιού, συσκευασμένα στις τοπικές βιομηχανίες, τα οποία σήμερα δεν υπάρχουν καν. Συσκευασμένα σύκα που η Μεσσηνία και η Λακωνία είχαν παραγωγή 28.000 τόνους και τώρα έχομε μόνο 3000 τόνους. Συσκευασμένο ελαιόλαδο και ελιές Καλαμάτας, μεγάλες ποσότητες πορτοκαλιών, με αποτέλεσμα να φορτώνονται από το Λιμάνι για τις αγορές του εξωτερικού και εσωτερικού, καθώς επίσης να φορτώνονται μεγάλες ποσότητες σιτηρών και αλεύρων για το εξωτερικό, φθάνοντας τότε στους 500.000 τόνους μαζί με το μετάλλευμα του Μονάχου. Επίσης 9.500.000 τόνους μαύρης σταφίδας, την οποία κατά το πλείστον επεξεργάζετο η Γεωργική Βιομηχανία που είναι σήμερα το Μέγαρο Χορού με αποτέλεσμα σήμερα να παράγουμε 2.500.000 τόνους. Να τι φταίει για την μείωση της παραγωγής. Υπήρχαν 115 μόνιμοι λιμενεργάτες και 75 παραμπάτες, 18 φορτηγίδες (μαούνες) και πάνω από 300 δέματα μεγάλα μουσαμάδες και παλέτες στην προκυμαία. Έτσι ήταν το λιμάνι που δεν μπορούσες να προχωρήσεις στην προκυμαία.
Και τώρα το τρομερό φαινόμενο που παρουσιάζει το λιμάνι της Καλαμάτας. Άδειο!!! Εν αντιθέσει με τ’ άλλα λιμάνια Πατρών και Ηρακλείου – Χανιών – Βόλου – Καβάλας και άλλων τα οποία μείνανε στη θέση τους όμως και οι Νομοί, αμετακίνητα!!! Τι φταίει; Και διερωτώμαι, οι παράγοντες του Νομού μας πώς ένιωσαν την στιγμή εκείνη της Βαπτίσεως, σ’ ένα άδειο λιμάνι;; και για το κατάντημα του Νομού Μεσσηνίας! Από τρίτο κατά κεφαλήν εισόδημα να έχει φθάσει στο πάτο του πάτου!!; Ένα παράδειγμα για το κατάντημα της Μεσσηνίας είναι ο τρόπος εκποιήσεως της Γεωργικής Βιομηχανίας. Το κτήριο που σήμερα είναι «Μέγαρο Χορού». Η Γεωργική Ελαιουργική Αφοί Λιναρδάκη, μετετράπη σε Μέγαρο Χορού κατά τον πιο χειρότερο τρόπο!!! Η Εθνική Κεφαλαίου το είχε εκτιμήσει 1.600.000.000 δρχ. και αντί να καταβάλουν προσπάθεια οι αρμόδιοι παράγοντες να το διατηρήσουν ως Εργοστάσιο, και ενώ ήσαν τέσσερις εταιρείες για να το αγοράσουν, για την βιομηχανοποίηση του προϊόντος, αυτοί σταμάτησαν την παραγωγή! Ο Δήμος έκανε Δημοτικό Συμβούλιο και κατήργησε το οικοδομικό τετράγωνο τις ημέρες του πλειστηριασμού, και το αγόρασε μετά σε εξευτελιστική τιμή. Μετά την αγορά του επανέφερε το οικοδομικό τετράγωνο. (Αναμένεται δικαστική απόφαση η οποία ακυρώνει την αγοραπωλησία). Το παλιό εργοστάσιο αυτό το είχατε εσείς ο ίδιος επισκεφθεί, είχατε δώσει συγχαρητήρια στον Γεώργιο Ηλ. Λιναρδάκη την ημέρα που ο αείμνηστος πατέρας σας έκοψε τις αλυσίδες του τραίνου, το οποίο βρισκόταν έξω από το εργοστάσιο. Έτσι η παραγωγή της μαύρης σταφίδας για την Μεσσηνία τελειώνει και μένει το Μέγαρο Χορού. «Κόψαμε τα χέρια του παιδιού για να τα κάνουμε κουτάλια».
Αλλά το αρκούδι νηστικό δεν χορεύει!! Να ερημώσουν τα χωριά, να κλείσουν τα σχολεία, να εγκαταλειφθεί τελείως η γεωργία, να μην υπάρχουν νέοι αγρότες και οι γέροι στα χωριά με τα «διαβατήρια» στα χέρια για το μακρινό τους ταξίδι. Το Ελληνικό Ελαιόλαδο άριστης ποιότητος προϊόν που θα έπρεπε να είναι γεμάτα τα S/M του εξωτερικού δεν υπάρχει! Το ίδιο ισχύει για όλα τα ελληνικά προϊόντα τα οποία είναι αρίστης ποιότητος. Κύριε Πρωθυπουργέ, σας δίνεται η ευκαιρία να συνδέσετε τ’ όνομα σας και να μείνει αξέχαστο το πέρασμά σας. Και αυτό για να το πετύχετε πρέπει να χρησιμοποιήσετε νέους ανθρώπους με όραμα και φαντασία. Απομακρύνετε τους παλιούς οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να αποδώσουν και (έχουν φθαρεί)! Και να έλθουν οι νέοι, κατάλληλοι και ικανοί για τις κατάλληλες θέσεις. Κανένας δεν γεννήθηκε μαθημένος. Αρκεί να έχει όρεξη να δουλέψει. Εγώ έχω προσωπική πείρα και χωρίς να θέλω να μιλήσω για τον εαυτό μου, (διότι όποιος μιλάει για τον εαυτό του είναι ηλίθιος), ανίδεος που ήμουν τότε, όπως ξέρετε, (μου έδιναν τότε τον Δομάζο και δεν τον έπαιρνα) έγραψα την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ιστορία. (Πρόεδρος των προέδρων όλων των εποχών του Ελληνικού Ποδοσφαίρου). Το ίδιο ισχύει και για τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, διοικητικός σύμβουλος και εκπρόσωπος επί 22 χρόνια, αιρετός παμψηφεί, μέχρι της συντάξεώς μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου