Στο πλευρό του Γόντικας και η ΔΕΥΑΚ για τις διώξεις... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στο πλευρό του Γόντικας και η ΔΕΥΑΚ για τις διώξεις...

Στο πλευρό του Γόντικας και η ΔΕΥΑΚ για τις διώξεις...

Share This
Κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του ως επικεφαλής σε κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, ενάντια σε παράνομη απόλυση εργαζόμενου σε σχολείο της Τρίπολης, είναι ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου, Νίκος Γόντικας. Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ εκφράζει τη συμπαράστασή του και παράλληλα…καταγγέλλει ότι επιχειρείται ο εκφοβισμός των εργαζόμενων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Ο Νίκος Γόντικας δικάζεται την Τετάρτη, 8 Γενάρη, ενώ το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ σε ψήφισμα-καταγγελία υπογραμμίζει: «Σε όλη την Πελοπόννησο είναι σε εξέλιξη δεκάδες διώξεις, δίκες που αφορούν τη συμμετοχή αγροτών σε κινητοποιήσεις την περίοδο 2012-2013. Πάνω από 60 αγρότες, δεκάδες στελέχη του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας και του Σωματείου μας καλούνται συχνά από την αστυνομία να δώσουν "εξηγήσεις" στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, δήθεν για "παρακώλυση συγκοινωνιών". Το "έγκλημά" τους ήταν ότι παραβίασαν τα "ιερά και τα όσια" της κερδοφορίας των εταιρειών που εκμεταλλεύονται τους δρόμους, με το συμβολικό άνοιγμα των διοδίων που έγινε για την προβολή των αιτημάτων τους και που είχε μεγάλη ανταπόκριση από το λαό.
Η ένταση της καταστολής και της ποινικοποίησης, οι εκατοντάδες διώξεις σε όλη την Ελλάδα, είναι φανερό ότι στοχεύουν στον εκφοβισμό των εργαζομένων, προκειμένου να παραιτηθούν από την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Και με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση, πιστή στην πορεία του αντιλαϊκού μονόδρομου που επιτάσσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της ΕΕ, στο δόγμα "νόμος και τάξη", θέλει να συνεχίσει να υλοποιεί ανενόχλητη την αντιλαϊκή πολική της, διώκοντας με μανία τις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις.
Το σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας συμπλέει και συμπαραστέκεται στον κοινό αγώνα με το λαό της Αρκαδίας και απαιτεί την απόσυρση της δίωξης και την υπόθεση στο αρχείο.
Οι διώξεις των πρωτοπόρων αγωνιστών δεν μας φοβίζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages