«Κομμάτια» στο ΠΑΣΟΚ για τον Πέτρο Τατούλη! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Κομμάτια» στο ΠΑΣΟΚ για τον Πέτρο Τατούλη!

«Κομμάτια» στο ΠΑΣΟΚ για τον Πέτρο Τατούλη!

Share This
TATOYLHSΤΗΝ ΑΡΣΗ της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του Θεόδωρου Καρυπίδη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε σήμερα Παρασκευή η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας υπόψη «τα νέα δεδομένα» που ανέκυψαν, επικαλούμενη σχόλια, δηλώσεις και θέσεις του τέως υποψήφιου περιφερειάρχη στο παρελθόν.
Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε αναζήτηση άλλης υποψηφιότητας, την οποία θα αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή, μετά από διαβούλευση με τις τοπικές οργανώσεις.
Υπενθυμίζεται ωστόσο πως ο Θόδωρος Καρυπίδης, μιλώντας την Πέμπτη, στον ΣΚΑΪ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κατέβει ως υποψήφιος και χωρίς τη στήριξη της Κουμουνδούρου.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, εκ μέρους της Αριστερής Πλατφόρμας και ζήτημα άρσης της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ωστόσο η πλειοψηφία του οργάνου απέρριψε τέτοια συζήτηση. Στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως πρόκειται για διαφορετικής τάξης θέμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», τα ζητήματα που τέθηκαν από την πλευρά της μειοψηφίας, στην οποία πάντως φαίνεται πως έχει προσχωρήσει και η ΑΝΑΣΑ (άλλη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκειται στην πλευρά Τσίπρα), ήταν πολλά και περιγράφηκαν με ένταση.
Μεταξύ των άλλων, η μειοψηφία θέτει σοβαρό ζήτημα αντίδρασης από τη βάση του κόμματος, καθώς επιχειρηματολογεί παραπέμποντας στην άρνηση τοπικών οργανώσεων της Πελοποννήσου να συνταχθούν με τον Οδυσσέα Βουδούρη ή να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιό του.
Οι αποφάσεις και η συζήτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα παραπέμπεται στο εγγύς μέλλον (ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει την Κυριακή από την Ιταλία).
Οι φόβοι όμως που εκφράζονται από πρόσωπα της προεδρικής πλειοψηφίας εστιάζονται στο κλίμα μέσα στο οποίο αναμένεται να γίνει η επόμενη συνεδρίαση της ΚΕ, όπου αφενός θα πρέπει να επικυρωθεί η απόφαση για την αντικατάσταση του Θόδωρου Καρυπίδη και αφετέρου να δοθούν τα χρίσματα στους υποψήφιους δημάρχους που δεν έχουν ακόμη οριστεί σε πολλές πόλεις.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι θεωρούν βέβαιο πως, ενόψει αυτής της συνεδρίασης, το θέμα Βουδούρη θα τεθεί εκ νέου με μεγάλη ένταση και πως με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα η αλλαγή της επιλογής της ηγεσίας μπορεί να είναι μονόδρομος, προκειμένου να μην οδηγηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε κλίμα εμφυλιοπολεμικό στις κάλπες του Μαΐου.
«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΓΙΑ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ
Οι πληροφορίες που είχαν διαχυθεί, εδώ και καιρό, έφερναν μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ να έχουν σοβαρές αντιδράσεις στην στήριξη του Πέτρου Τατούλη. Καλά πληροφορημένες πηγές μιλούν ακόμα και για στελέχη που βρίσκονται πολύ κοντά στον Ευάγγελο Βενιζέλου. Ενώ κάποπια από τα τοπικά στελέχη είχαν συζητήσεις με την ΔΗΜΑΡ για την στήριξη του Γιάννη Πανούση.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα news Messinia, καταπέλτης εναντίον της υποψηφιότητας Τατούλη ήταν, την Πέμπτη το βράδυ στην πολύωρη σύσκεψη, στην Χαριλάου Τρικούπη, η Νάντια Γιαννακοπούλου, παρουσία του γραμματέα του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη .
Η Νάντια μετέφερε στην σύσκεψη το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο, μιλώντας ευθέως για υπόνοιες σκανδάλων στην διαχειριστική περίοδο Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις σημερινές πολιτικές θέσεις του, οι οποίες ταυτίζονται σε πολλά σημεία με ακροδεξιές αντιλήψεις!
Στην γραμμή Νάντιας με παραπλήσιες θέσεις συνέπλευσαν ο Διονύσης Αλευράς, ο Γιώργος Δέδες, ο Γιώργος Πουλοκέφαλος ο Λεωνίδας Γρηγοράκος κλπ.
Αντίθετα, υπέρ της συνεργασίας ….άνευ όρων τάχθηκαν οι : Ντίνα Νικολάκου, Γιαννακούρας ,Χειβιδόπουλος, Στρατηγάκος, Αργυράκης κλπ.
Στην σύσκεψη φάνηκε πλέον ξεκάθαρα το μεγάλο πρόβλημα του Πέτρου Τατούλη στις αντιπεριφέρειες Μεσσηνίας και Κορινθίας, κάτι το οποίο το έχει επισημανθεί σε παλαιότερες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα.
Τα πάντα, πλέον, θα εξαρτηθούν στις συνεδριάσεις των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος, με πιθανότερο αποτέλεσμα την απόρριψη της υποψηφιότητάς του και την διεκδίκηση της Περιφέρειας από ένα προβεβλημένο στέλεχος της Κεντροαριστεράς στην Πελοπόννησο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages