Pages

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Οι εξελίξεις στην υγεία στο νομό Μεσσηνίας και οι θέσεις του ΚΚΕ

Τις θέσεις της για την υγεία στη Μεσσηνία παρουσίασε αναλυτικά η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ, παράλληλα με την σειρά πρωτοβουλιών που παίρνουν στελέχη της για την ανάδειξη των προβλημάτων που καταγράφονται. Αναλυτικά αναφέρθηκε: Η Υγεία αποτελεί ένα
από τα πιο κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη και τα πλατιά λαϊκά στρώματα και με αφορμή τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Δημόσιας Υγείας η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ θα πάρει το επόμενο διάστημα μια σειρά πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των προβλημάτων στο Χώρο της Υγείας στο νομό και την διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ.
Εργαζόμενοι, άνεργοι συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, υγειονομικοί, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών,
Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει την Υγεία σαν κοινωνικό δικαίωμα και όχι εμπόρευμα, για αυτό καταδικάζει κάθε πολιτική που εξυπηρετεί την επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Υγείας. Καταδικάζει την πολιτική τα ΕΕ και των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίζουν την ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Το ΚΚΕ παλεύει μέσα από την Βουλή αλλά και στους δρόμους για ένα αποκλειστικά, δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, χωρίς διακρίσεις και ανισότητες, με βασικό προσανατολισμό στην πρόληψη.
Για το κεφάλαιο, και το κράτος που το υπηρετεί, η εργατική δύναμη και οι δαπάνες για την αναπαραγωγή της, τη θεραπεία και την αποκατάστασή της αποτελούν κόστος που περιορίζει τα κέρδη τους, είναι εμπόδιο στην ανταγωνιστικότητα. Γι' αυτό μειώνονται οι κρατικές παροχές για την περίθαλψη, οι ιατρικές εξετάσεις, τα φάρμακα, οι υπηρεσίες Πρόνοιας και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να βάζουν το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη για να πληρώνουν από το λεηλατημένο εισόδημά τους.
Στην ίδια πολιτική οφείλεται η ανεργία και η ημιαπασχόληση, η ανατροπή του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, η επιδείνωση των συνθηκών δουλειάς, κατοικίας, της ποιότητας και της ποσότητας της διατροφής, η έλλειψη θέρμανσης και η αιθαλομίχλη, οι άστεγοι. Γεννώνται δηλαδή όλες αυτές οι συνθήκες και οι παράγοντες που οδηγούν άμεσα και μακροπρόθεσμα στην πρόωρη φθορά της υγείας του λαού, επιδεινώνεται συνολικά το βιοτικό του επίπεδο. Ταυτόχρονα γίνονται ανύπαρκτες ουσιαστικά οι δημόσιες υποδομές και τα μέτρα για τη Δημόσια Υγεία.
Αυτή η ταξική αντιλαϊκή πολιτική αποτυπώνεται και στον κρατικό προϋπολογισμό του 2014, όπου σε σχέση με το 2013 προβλέπεται μείωση των δαπανών στο υπουργείο Υγείας κατά 19,7%, στον ΕΟΠΥΥ μείωση κατά 30%, στα κρατικά νοσοκομεία μείωση κατά 32% και στη φαρμακευτική δαπάνη μείωση κατά 15%. Αποτυπώνεται στο κλείσιμο των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ και στη συγχώνευση-κατάργηση κλινικών και νοσοκομείων και άλλων μονάδων υγείας με εργαλείο την αξιολόγηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου