Pages

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

150 μαθητές γεύτηκαν τα μυστικά του ελαιολάδου με πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη» f

Το Σάββατο το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο έγινε η τελική εκδήλωση του προγράμματος Το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη» είναι, ως γνωστόν, ένα ιδιωτικό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ίδρυμα, του οποίου στόχος είναι να στηρίξει και να προωθήσει τη βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου στη Μεσσηνία. Βασικοί άξονες δράσης για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η προώθηση των μεσσηνιακών προϊόντων και η συνεχής βελτίωση της ποιότητάς τους. Δεδομένου ότι το ελαιόλαδο είναι το κύριο προϊόν της περιοχής, το Ίδρυμα ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την εκκίνηση και υποστήριξη κάθε ενέργειας που θα μπορούσε να βελτιώσει την ποιότητά του.
Για το λόγο αυτό, σε συνεργασία με την κα Ιωάννα Κοντοζήση, ειδική περιβαλλοντολόγο εκπαιδευτικό, το προσωπικό και τα μέλη της Ομάδας του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του ΤΕΙ Πελοποννήσου, υλοποιήθηκε το πρόγραμμα «Προώθηση των γευσιγνωστικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου ως κριτήριο ποιότητας σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μεσσηνία», το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.
Η γευσιγνωσία ελαιολάδου προσαρμόστηκε στο επίπεδο των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών, προσφέροντας βιωματικές μαθησιακές δραστηριότητες τόσο στο σχολείο όσο στο χώρο του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας. Ειδικότερα, εκπαιδεύτηκαν περισσότεροι από 150 μαθητές από 7 σχολεία της Μεσσηνίας. Άλλωστε, το άρωμα και η γεύση του ελαιολάδου μάς διηγούνται την ιστορία του. Μας δίνουν πληροφορίες για την ποικιλία της ελιάς, τις καλλιεργητικές πρακτικές που εφαρμόσθηκαν στον ελαιώνα, τις συνθήκες επεξεργασίας της ελιάς στο ελαιοτριβείο και τη διαχείριση του ελαιολάδου τόσο κατά την αποθήκευσή του όσο και στην κουζίνα μας.tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου