Το Πανεπιστήμιο Ahvaz του Ιράν πραγματοποίησε μελέτη για την διερεύνηση της επίδρασης του ψευδάργυρου και του βορίου, όταν ψεκάζονται στα φύλλα της ελιάς, στην ποιότητα των καρπών τριών ποικιλιών, των Keylet, Coronaiki, και Mission.Πραγματοποίησαν δυο διαφυλλικούς ψεκασμούς σε επιλεγμένα δέντρα με 0,25% θειικού ψευδάργυρου και 0,25% βορικού οξέως, μια σε περίοδο πλήρης άνθισης και μια μετά από 15 ημέρες μετά την ανθοφορία.Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης του καρπού, το περιεχόμενο σε λάδι αυξήθηκε από 11,7 – 19,4%, οι υδατάνθρακες έτειναν να μειωθούν από 5,9 – 4,9% και βελτιώθηκε η αναλογία ακόρεστων/κορεμένων λιπαρών οξέων, σε σύγκριση με άλλα δέντρα.Το υψηλότερο επίπεδο ολεικού οξέος (57,2%) και το χαμηλότερο επίπεδο παλμιτικού οξέος καταγράφηκαν στην ποικιλία Coronaiki.
Tags
# Ελλάδα
# greece
# kalamata
# messinia
# news
Share This
About OMAΔΑ UNWIRED
news
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΤΟ KALAMATA NEWS ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου