Pages

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ψευδάργυρος και Βόριο αυξάνουν το ελαιόλαδο

Το Πανεπιστήμιο Ahvaz του Ιράν πραγματοποίησε μελέτη για την διερεύνηση της επίδρασης του ψευδάργυρου και του βορίου, όταν ψεκάζονται στα φύλλα της ελιάς, στην ποιότητα των καρπών τριών ποικιλιών, των Keylet, Coronaiki, και Mission.Πραγματοποίησαν δυο διαφυλλικούς ψεκασμούς σε επιλεγμένα δέντρα με 0,25% θειικού ψευδάργυρου και 0,25% βορικού οξέως, μια σε περίοδο πλήρης άνθισης και μια μετά από 15 ημέρες μετά την ανθοφορία.Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης του καρπού, το περιεχόμενο σε λάδι αυξήθηκε από 11,7 – 19,4%, οι υδατάνθρακες έτειναν να μειωθούν από 5,9 – 4,9% και βελτιώθηκε η αναλογία ακόρεστων/κορεμένων λιπαρών οξέων, σε σύγκριση με άλλα δέντρα.Το υψηλότερο επίπεδο ολεικού οξέος (57,2%) και το χαμηλότερο επίπεδο παλμιτικού οξέος καταγράφηκαν στην ποικιλία Coronaiki.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου