4,5 εκατ. ευρώ αδιάθετα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

4,5 εκατ. ευρώ αδιάθετα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων της Καλαμάτας

4,5 εκατ. ευρώ αδιάθετα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων της Καλαμάτας

Share This
Στο ταμείο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων βρίσκονται 4,5 εκατ. ευρώ, ποσό που αναλογεί στο τίμημα απαλλοτρίωσης 600 περίπου ιδιοκτησιών από τη διέλευση του νέου αυτοκινητόδρομου Τρίπολης - Καλαμάτας και συγκεκριμένα από τον Άγιο Φλώρο έως και ένα τμήμα της Θουρίας.
Σε αυτή την τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο οι ιδιοκτήτες περιμένουν εναγωνίως την απόδοση των χρημάτων με τα οποία θα αποζημιωθούν για τις περιουσίες τους. Όμως, σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε από έναν εξ αυτών, υπάρχει ζήτημα γραφειοκρατίας. Κατά τους ισχυρισμούς του,  το πρόβλημα εντοπίζεται στη ΔΟΥ Καλαμάτας, όπου και το τμήμα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα βιβλία. «Είναι κρίμα να στερείται η τοπική αγορά ενός τέτοιου μεγάλου ποσού», ανέφερε χαρακτηριστικά.  
Θα πρέπει, δε, να αναφερθεί ότι αναζητήσαμε και την προϊσταμένη της ΔΟΥ Καλαμάτας, προκειμένου να μας πληροφορήσει τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά βρισκόταν σε άδεια και ο αναπληρωτής της δεν είχε γνώση του θέματος.     
 
Πιθανή πληρωμή στα τέλη του μήνα;
Από την πλευρά του, ο νομικός εκπρόσωπος μέρους των ιδιοκτητών, Στάθης Σταματόπουλος, μας ανέφερε, όσον αφορά στη διαδικασία, πως τα σχετικά έγγραφα βρίσκονται στην Καλαμάτα εδώ και δύο εβδομάδες περίπου και θα πρέπει να γίνει η καταχώρηση των αποζημιούμενων και του ποσού που τους αναλογεί σε ειδικά βιβλία, ενώ η διαδικασία πληρωμής θα ξεκινήσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, από αύριο. Ωστόσο, ο ίδιος πιθανολογεί πως η πληρωμή θα γίνει περί τα τέλη του μήνα.
Ο κ. Σταματόπουλος ανέφερε, επίσης, ότι με μια πρώτη ανάγνωση διαπίστωσε πως απουσιάζουν από τους σχετικούς καταλόγους περί τους 50-70 ιδιοκτήτες, οι οποίοι, λόγω της γραφειοκρατίας, θα καθυστερήσουν να ενταχθούν στις λίστες αποζημίωσης. «Μπήκαμε στη διαδικασία εντοπισμού τους για να ενημερωθούν. Το ΤΠ&Δ βρήκε τις χαμένες αποφάσεις και τις προωθεί», είπε χαρακτηριστικά.
Παρατήρησε δε, πως το θέμα θα έπρεπε να έχει λήξει εδώ και ένα περίπου έτος, ενώ εξήγησε ότι η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται οφείλεται στον έλεγχο των αποφάσεων από το υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, που κάνει ένταξη της αναγνώρισης στους πίνακες απαλλοτρίωσης. Η κατάσταση αυτή ελέγχεται στη συνέχεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που καταρτίζει δική του κατάσταση, προκειμένου να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες. Όμως, στο ΤΠκΔ υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος για να ελέγχει ό,τι απαιτείται, από τους 2-3 που υπήρχαν εκεί κατά το παρελθόν.    καλαματαblogs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages