ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡΙ ΓΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ-ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΣΤΗΝΕΙ Η Π.Ε. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡΙ ΓΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ-ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΣΤΗΝΕΙ Η Π.Ε.

ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΡΙ ΓΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ-ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΣΤΗΝΕΙ Η Π.Ε.

Share This
Σε κα­ραν­τί­να κη­ρύ­χθη­κε κτη­νο­τρο­φι­κή εκ­με­τάλ­λευ­ση στον Ά­ρι, κα­θώς βρέ­θη­κε μο­λυ­σμέ­νο α­πό βρου­κέλ­λω­ση (με­λι­ταί­ο πυ­ρε­τό) έ­να κριά­ρι. Το ζώ­ο ε­πι­βάλ­λε­ται να σφα­γεί, ε­νώ υι­ο­θε­τεί­ται σει­ρά μέ­τρων για τον α­πο­κλει­σμό πε­ραι­τέ­ρω με­τά­δο­σης της νό­σου. Σχε­τι­κή α­πό­φα­ση του Πε­ρι­φε­ρειά­ρχη υ­πε­γρά­φη στις 16 Μα­ΐ­ου 2014.Ο κα­ταρ­ρο­ϊ­κός πυ­ρε­τός πέ­ρα­σε και τα σύ­νο­ρα της Μεσ­ση­νί­ας α­φού σύμ­φω­να με α­να­κοί­νω­ση της  του τμή­μα­τος Κτη­νι­α­τρι­κής της  Πε­ρι­φε­ρεια­κής Ε­νό­τη­τας Μεσ­ση­νί­ας ε­πι­βε­βαι­ώ­θη­κε κρού­σμα και στο Νο­μό Μεσ­ση­νί­ας.
Ε­πί­σης, ό­πως το­νί­ζε­ται στην  α­να­κοι­νώ­σει:
-­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­  « Ο κα­ταρ­ρο­ϊ­κός πυ­ρε­τός εί­ναι Ζω­ο­νό­σος ι­ο­γε­νούς προ­έ­λευ­σης που με­τα­δί­δε­ται με τα κου­νού­πια του γέ­νους C­u­l­l­i­c­o­i­d­es. Εί­ναι κατ΄ ε­ξο­χή νό­σος του προ­βά­του που μπο­ρεί να προ­σβά­λει και βο­ο­ει­δή και αί­γες α­συμ­πτω­μα­τι­κά ή με εμ­φα­νή συμ­πτώ­μα­τα.
-­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­   Εί­ναι νό­ση­μα υ­πο­χρε­ω­τι­κής δή­λω­σης. Ο ι­ός δε­ν  με­τα­δί­δε­ται στον άν­θρω­πο ού­τε α­πό τα νο­σούν­τα ζώ­α ού­τε α­πό τα προ­ϊ­όν­τα των ζώ­ων.
-­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­   Η α­σθέ­νεια έ­χει οι­κο­νο­μι­κές ε­πι­πτώ­σεις στο κτη­νο­τρο­φι­κό κε­φά­λαι­ο.
-­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­   Τα ζώ­α που ε­πι­ζούν α­πό την νό­σο α­πο­κτούν φυ­σι­κή α­νο­σί­α εφ΄ ό­ρου ζω­ής. Στα προ­σβλη­θέν­τα κο­πά­δια μπο­ρεί να πα­ρα­τη­ρη­θούν α­πο­βο­λές και στει­ρό­τη­τα των αρ­σε­νι­κών.
-­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­   Τα μέ­χρι τώ­ρα κρού­σμα­τα φαί­νε­ται ό­τι α­νή­κουν σε ο­ρό­τυ­πο με χα­μη­λή με­τα­δο­τι­κό­τη­τα και θνη­σι­μό­τη­τα (Ε­λα­φρά μορ­φή).
-­ ­ ­ ­ ­ ­ ­ ­   Μέ­τρα πρό­λη­ψης και πε­ρι­ο­ρι­σμού της νό­σου συ­νί­σταν­ται τα ε­ξής:
o­   Ψε­κα­σμός στά­βλων – χώ­ρων – κο­προ­σω­ρού  κά­θε 7 μέ­ρες με κατάλληλα  συνθετικά πυρεθροειδή – εντομοαπωθητικά.
o   Ψεκασμός αυτοκινήτων πριν και μετά τη φόρτωση των ζώων με εντομοαπωθητικά.
o   Ενημέρωση του τμήματος Κτηνιατρικής ή και των Αγροτικών Κτηνιατρείων:
Τηλ.: 27210 95836 / 27210 95877 / 27230 22122 / 27240 22254»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages