Pages

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

«Οι δεματοποιητές δεν είναι τίποτα άλλο από το κρύψιμο των σκουπιδιών κάτω από το χαλί

Με α­να­κοί­νω­ση της η Το­με­α­κή Ε­πι­τρο­πή Μεσ­ση­νί­ας του ΚΚΕ, σχο­λιά­ζει τη φω­τιά στον σκου­πι­δό­το­πο το α­πό­γευ­μα της Τρί­της στον Ά­γιο Νι­κό­λα­ο της Πύ­λου. Στην α­να­κοί­νω­σή της η Το­με­α­κή Ε­πι­τρο­πή Μεσ­ση­νί­ας του ΚΚΕ το­νί­ζει:
«Η φω­τιά το α­πό­γευ­μα της Τρί­της στον Ά­γιο Νι­κό­λα­ο της Πύ­λου, στον χώ­ρο του δε­μα­το­ποι­η­τή, έρ­χε­ται να ε­πι­βε­βαι­ώ­σει με τον πιο τρα­γι­κό τρό­πο αυ­τά που λέ­ει ε­δώ και χρό­νια το ΚΚΕ.Οι δε­μα­το­ποι­η­τές δεν εί­ναι τί­πο­τα άλ­λο α­πό το κρύ­ψι­μο των σκου­πι­δι­ών κά­τω α­πό το χα­λί, για να μην τα «βλέ­πει η πε­θε­ρά» (ο λα­ός στην προ­κει­μέ­νη πε­ρί­πτω­ση).Έ­χουν τε­ρά­στι­ες ευ­θύ­νες οι κυ­βερ­νή­σεις αλ­λά και η Πε­ρι­φέ­ρεια κα­θώς και η Δη­μο­τι­κή Αρ­χή της Πύ­λου, που στή­ρι­ξαν και ε­φάρ­μο­σαν αυ­τή την πο­λι­τι­κή με χέ­ρια και με πό­δια.
Το ΚΚΕ α­πό την πρώ­τη ώ­ρα ή­ταν αν­τί­θε­το στις χω­μα­τε­ρές (π.χ. στην Μα­ρα­θό­λακ­κα στην Κα­λα­μά­τα) αλ­λά και στους δε­μα­το­ποι­η­τές, ό­ταν οι δή­μαρ­χοι ε­κλε­κτοί των κομ­μά­των του κε­φα­λαί­ου πα­νη­γύ­ρι­ζαν ό­τι σω­θή­κα­με. Το πρό­βλη­μα δεν θα λυ­θεί προς το συμ­φέ­ρον των λα­ϊ­κών στρω­μά­των ού­τε με την συμ­φω­νί­α της Πε­ρι­φέ­ρειας με την ΤΕΡ­ΝΑ, η ο­ποί­α θα δι­α­χει­ρί­ζε­ται τα σκου­πί­δια για 40 χρό­νια, θα α­πο­φα­σί­ζει η ί­δια για το πό­τε και που αυ­τά θα πη­γαί­νουν και πό­σα θα κο­στί­ζουν υ­πέ­ρογ­κα στο λα­ό (η τι­μή θα ε­κτι­να­χθεί στα 150€ τον τό­νο).
Ευ­θύ­νες ό­μως έ­χουν και ό­σοι ω­ραι­ο­ποι­ούν την Ε.Ε. ως φι­λο­πε­ρι­βαλ­λον­τι­κή, που κοι­τά­ει το κα­λό του λα­ού και του πε­ρι­βάλ­λον­τος και ό­χι των σκου­πι­δο­ερ­γο­λά­βων.
Η Ε.Ε. ο­ρί­ζει τους κα­νό­νες με βά­ση τα «θέ­λω» των ερ­γο­λά­βων, φτιά­χνει τους κα­νό­νες στα μέ­τρα τους για να μπο­ρούν να βγά­ζουν χρυ­σά­φι α­πό τα σκου­πί­δια.
Η μό­νη ρε­α­λι­στι­κή, σύγ­χρο­νη πρό­τα­ση που σέ­βε­ται τον άν­θρω­πο και το πε­ρι­βάλ­λον και συμ­φέ­ρει τους ερ­γα­ζό­με­νους και τα λα­ϊ­κά στρώ­μα­τα εί­ναι αυ­τή του ΚΚΕ, που λέ­ει ό­τι η δι­α­χεί­ρι­ση των α­πορ­ριμ­μά­των και το οι­κο­νο­μι­κό κό­στος πρέ­πει να εί­ναι στην ευ­θύ­νη του κρά­τους. Να δη­μι­ουρ­γη­θεί έ­νας Ε­νια­ίος Δη­μό­σιος Φο­ρέ­ας Δι­α­χεί­ρι­σης ο ο­ποί­ος με Κεν­τρι­κό Σχε­δια­σμό θα ε­φαρ­μό­ζει κά­θε σύγ­χρο­νη μέ­θο­δο ε­πε­ξερ­γα­σί­ας ε­πι­στη­μο­νι­κά τεκ­μη­ρι­ω­μέ­νη με τις ε­λά­χι­στες ε­πι­πτώ­σεις στον άν­θρω­πο και στο πε­ρι­βάλ­λον, που θα δί­νει βά­ρος στην πρό­λη­ψη και την δι­α­λο­γή στην πη­γή. Δι­α­φω­νού­με με την ε­πι­λο­γή της καύ­σης. Δι­α­φω­νού­με με ο­ποι­α­δή­πο­τε εμ­πλο­κή του ι­δι­ω­τι­κού κε­φα­λαί­ου στη δι­α­δι­κα­σί­α της δι­α­χεί­ρι­σης των α­πορ­ριμ­μά­των.
Αυ­τά πρέ­πει να πα­λέ­ψει ο λα­ός της Πύ­λου και ό­λης της Μεσ­ση­νί­ας, για­τί δι­α­φο­ρε­τι­κά θα α­κο­λου­θού­με τους «σω­τή­ρες» ερ­γο­λά­βους ή θα πέ­φτου­με σε το­πι­κι­στι­κά α­δι­έ­ξο­δα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου