Θ. Πετράκος: «ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα καταργήσει το νόμο που επέβαλε κούρεμα των τιμών των οικιακών Φωτοβολταϊκών» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Θ. Πετράκος: «ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα καταργήσει το νόμο που επέβαλε κούρεμα των τιμών των οικιακών Φωτοβολταϊκών»

Θ. Πετράκος: «ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα καταργήσει το νόμο που επέβαλε κούρεμα των τιμών των οικιακών Φωτοβολταϊκών»

Share This
Συ­νάν­τη­ση Θα­νά­ση Πε­τρά­κου με μέ­λη του συλ­λό­γου ι­δι­ο­κτη­τών φω­το­βολ­τα­ϊ­κών στέ­γης του πα­ραρ­τή­μα­τος Μεσ­ση­νί­ας. Ο Βου­λευ­τής Μεσ­ση­νί­ας του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Θα­νά­σης Πε­τρά­κος συ­ναν­τή­θη­κε με τα  μέ­λη του Πα­νελ­λη­νί­ου Συλ­λό­γου Ι­δι­ο­κτη­τών Φω­το­βολ­τα­ϊ­κών Στέ­γης (ΠΑ.ΣΥ.ΦΩ.Σ.) του πα­ραρ­τή­μα­τος του Ν. Μεσ­ση­νί­ας, με τους ο­ποί­ους συ­ζή­τη­σε τα προ­βλή­μα­τα που αν­τι­με­τω­πί­ζουν με­τά το «κού­ρε­μα» στις τι­μές α­πό το Υ­πουρ­γεί­ο Πε­ρι­βάλ­λον­τος, Κλι­μα­τι­κής Αλ­λα­γής και Ε­νέρ­γειας (Υ­ΠΕ­ΚΑ). Ει­δι­κό­τε­ρα ο Βου­λευ­τής συ­ζή­τη­σε τα ε­ξής ζη­τή­μα­τα:Την δύ­σκο­λη οι­κο­νο­μι­κή κα­τά­στα­ση στην ο­ποί­α βρί­σκον­ται οι ι­δι­ο­κτή­τες φω­το­βολ­τα­ϊ­κών στέ­γης και την α­δυ­να­μί­α να αν­τα­πε­ξέλ­θουν στις οι­κο­νο­μι­κές υ­πο­χρε­ώ­σεις, κα­θώς πολ­λοί α­πό αυ­τούς έ­χουν πά­ρει α­κό­μη και δά­νεια για να εγ­κα­τα­στή­σουν τα φω­το­βολ­τα­ϊ­κά συ­στή­μα­τα στις στέ­γες των σπι­τι­ών τους, τα ο­ποί­α και έ­χουν δε­σμευ­τεί για 25 χρό­νια. Την πο­ρεί­α του δι­κα­στι­κού α­γώ­να που έ­χει ξε­κι­νή­σει ο Σύλ­λο­γος για την μο­νο­με­ρή πα­ρα­βί­α­ση της σύμ­βα­σης α­πό τη ΔΕ­Η και το ελ­λη­νι­κό δη­μό­σιο.
Τον ά­δι­κο τρό­πο με τον ο­ποί­ο αν­τι­με­τω­πί­ζει το Υ­ΠΕ­ΚΑ τους ι­δι­ο­κτή­τες Φω­το­βολ­τα­ϊ­κών Στέ­γης.
Τις νο­μο­θε­τι­κές πα­ρεμ­βά­σεις που μπο­ρούν να γί­νουν ώ­στε να αμ­βλυν­θεί το πρό­βλη­μα που αν­τι­με­τω­πί­ζουν.
Τους τρό­πους αν­τί­δρα­σης α­πέ­ναν­τι στην α­ναλ­γη­σί­α της κυ­βέρ­νη­σης που αν­τι­με­τω­πί­ζει τους Ι­δι­ο­κτή­τες Φω­το­βολ­τα­ϊ­κών Στέ­γης ως ε­πεν­δυ­τές την ώ­ρα που δεν μει­ώ­νει αλ­λά αν­τί­θε­τα ε­πι­δο­τεί τους ι­δι­ώ­τες με­γα­λο-πα­ρα­γω­γούς η­λε­κτρι­κής ε­νέρ­γειας.Ο κ. Πε­τρά­κος εί­πε ό­τι, ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ εί­ναι ρι­ζι­κά αν­τί­θε­τος με την εκ  μέ­ρους της  κυ­βέρ­νη­σης μο­νο­με­ρή τρο­πο­ποί­η­ση των  συμ­βά­σε­ων.  Τό­νι­σε ό­τι οι Ι­δι­ο­κτή­τες Φω­το­βολ­τα­ϊ­κών Στέ­γης δεν  εί­ναι στην ου­σί­α ε­πεν­δυ­τές ά­ρα πρέ­πει να προ­στα­τεύ­ον­ται.   Ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ εί­ναι αν­τί­θε­τος με  τις μει­ώ­σεις στις τι­μές που ε­πέ­βαλ­λε το Υ­ΠΕ­ΚΑ οι ο­ποί­ες για  τους  πιο πολ­λούς μά­λι­στα εί­ναι τε­ρά­στι­ες (φτά­νουν το 40%­). Δε­σμεύ­τη­κε ό­τι ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ ως κυ­βέρ­νη­ση θα κα­ταρ­γή­σει το  νό­μο που  ε­πέ­βα­λε το μο­νο­με­ρές και  τε­ρά­στιο κού­ρε­μα των  τι­μών των οι­κια­κών Φ.Β.  δι­ό­τι θα κα­ταρ­γή­σει τις ε­πι­δο­τή­σεις προς τους ι­δι­ώ­τες με­γα­λο-πα­ρα­γω­γούς η­λε­κτρι­κής ε­νέρ­γειας α­πό Φ.Α. και έ­τσι θα ε­ξα­λει­φτεί και το έλ­λειμ­μα του ΛΑ­ΓΗ­Ε που χρη­σι­μο­ποί­η­σε η κυ­βέρ­νη­ση ως πρό­σχη­μα για να ε­πι­βάλ­λει με­γά­λες μει­ώ­σεις στις τι­μές των Φω­το­βολ­τα­ϊ­κών Στέ­γης. Συ­νε­πώς δεν  θα υ­πάρ­χει κα­μί­α α­νάγ­κη μια  κυ­βέρ­νη­ση του  ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ να  δι­α­τη­ρή­σει το  κού­ρε­μα των  τι­μών. Τέ­λος δε­σμεύ­τη­κε να εί­ναι σε συ­νε­χή ε­πα­φή με τον ΠΑ.ΣΥ.ΦΩ.Σ. και να προ­χω­ρή­σει ά­με­σα σε κοι­νο­βου­λευ­τι­κές πα­ρεμ­βά­σεις για να γί­νουν του­λά­χι­στον δί­και­ες τρο­πο­ποι­ή­σεις στο  νό­μο και  να με­τρια­στούν τα προ­βλή­μα­τα που αν­τι­με­τω­πί­ζουν α­πό τις μει­ώ­σεις των τι­μών οι ι­δι­ο­κτή­τες των φω­το­βολ­τα­ϊ­κών στέ­γης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages