Εφυγε από την Ελλάδα για ένα καλύτερο μέλλον και αυτό που βιώνει είναι πέρα από τη φαντασία του.
Ο Νικόλας Στράγκας, με καταγωγή από την Καλαμάτα και τη Μάνη όχι μόνο κατάφερε να κλέψει με τον πλέον γλυκό τρόπο, τις καρδιές των Δανών, αλλά μια από τις δημιουργίες του να έχει ανακηρυχθεί το καλύτερο γλυκό της χρονιάς το 2011 και να διαθέτει εκπομπή σε τηλεπτικό σταθμό της χώρα που σαρώνει σε τηλεθέαση.Ο Ελληνας pastry chef σπούδασε ζαχαροπλαστική στις Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ρόδου και παρακολούθησε σεμινάρια ζαχαροπλαστικής στο εξωτερικό.
Από το 2000 έως το 2003-σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το deluxemagazine, εργάστηκε σε πολλά μεγάλα ξενοδοχεία σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Δανία. Το ταμπεραμέντο του και το μεράκι του, όμως, για τη ζαχαροπλαστική τον έκαναν να ξεχωρίσει.Το 2003 βρέθηκε στις κουζίνες δυο πεντάστερων ξενοδοχείων της Δανίας. Μέχρι το 2010 εργάστηκε στο βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin «Era Ora» της Κοπεγχάγης. Εκείνη ήταν και η χρονιά που αποφάσισε να ανοίξει το «Nikolaos Strangas Cakeaway», το ζαχαροπλαστείο που φέρει την υπογραφή του. Το 2011 απέσπασε το βραβείο για το « Καλύτερο Γλυκό της Χρονιάς» και μαζί με αυτό «κέρδισε» και μια θέση στη δανέζικη τηλεόραση, στη μαγειρική ενότητα της πρωινής εκπομπής MorgenTV στο κανάλι ΤV2. Το 2012 τιμήθηκε από τη Δανέζικη Ακαδημία Γαστρονομίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου