Καμπάνια ενημέρωσης των εργαζομένων για τα χαράτσια που επιβάλλονται στους Καλαματιανούς μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ, με απώτερο σκοπό την πλήρη απαξίωση της δημοτικής επιχείρησης ώστε να περάσει ευκολότερα στους ιδιώτες, ξεκινάει το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ….
Το Σωματείο απευθύνει στους εργαζόμενους «κάλεσμα για κοινό αγώνα πριν να είναι αργά. Δεν περιμένουμε να μας καταργήσουν για να αντιδράσουμε. Προβλέπουμε το μέλλον και προετοιμαζόμαστε».
Σημειώνεται ότι μόλις την περασμένη Δευτέρα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να δοθούν χορηγία στο Δήμο Καλαμάτας 70.000 ευρώ, προκειμένου να πληρωθούν εταιρείες για ένα Φεστιβάλ Χορωδιών που θα γίνει το 2015 και για ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία.
Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ στην πρώτη ανακοίνωσή του για το θέμα αυτό τονίζει τα εξής: «Τα τελευταία χρόνια μετά το 2009, έχει εξαπολυθεί επίθεση από το μεγάλο ντόπιο και ξένο Κεφάλαιο στους εργαζόμενους και στις εργασιακές τους σχέσεις. Προετοιμάζουν, με την συμβολή μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών, το έδαφος για ξεπούλημα των πάντων και κατάργηση όλων των κατακτήσεων. Με την ανοχή αν όχι και τη συμβολή των πουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, τα έχουν καταφέρει θαυμάσια. Το ταξικό μας σωματείο, που κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση, φυλάει Θερμοπύλες. Όμως δεν φθάνει να τα καταφέρει μόνο του. Παρέχουμε εξαρτημένη εργασία σε μια υπηρεσία υψίστου κοινωνικού ενδιαφέροντος, αφού έχει να κάνει με το κοινωνικό αγαθό πού λέγεται νερό.
Δεν τρέφουμε αυταπάτες και δεν υποστηρίζουμε ότι σήμερα το νερό αντιμετωπίζεται ως κοινωνικό αγαθό από τις πολιτικές ηγεσίες του Κεφαλαίου.
Το αποδεικνύουν οι τιμολογιακές πολιτικές και ο τρόπος διαχείρισης από τις εκάστοτε Δημοτικές αρχές.
Το Σωματείο μας ποτέ δεν συνδύαζε τον μισθό των εργαζομένων με την τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης. Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ, που τις περισσότερες, αν όχι όλες, τις φορές ήταν και ο Πρόεδρος του Σωματείου, ποτέ δεν ψήφισε τους προϋπολογισμούς και τις αυξήσεις στις τιμές του νερού.
Δεν απολογούμαστε για το νομικό καθεστώς της διαχείρισης του νερού και των υπηρεσιών προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από την Αποχέτευση και το Βιολογικό. Έχουμε καταγγείλει τον 1069/80. Το νερό είναι βασικό κοινωνικό αγαθό για την επιβίωση και δεν επιτρέπεται να πωλείται
Tags
# Ελλάδα
# greece
# kalamata
# messinia
# news
Share This
About OMAΔΑ UNWIRED
news
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΤΟ KALAMATA NEWS ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου