Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά Σύλλογοι χωριών της Άνω Μεσσηνίας και της Τριφυλίας, που ζητούν να διερευνηθεί εάν έχει πράγματι πλαστογραφηθεί η εισήγηση βάσει της οποίας το Περιφερειακό Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το σκουπιδεργοστάσιο στην Καλλιρρόη και γενικότερα την υπόθεση της ανάθεσης διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιωτικό όμιλο…
Οι ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι Σύλλογοι παρουσιάστηκαν το πρωί, σε μεγάλη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο ξενοδοχείο «REX» στην Καλαμάτα. Όπως υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων, η υπόθεση ανάθεσης της διαχείρισης των σκουπιδιών στην ΤΕΡΝΑ περιλαμβάνει σειρά αυθαιρεσιών, παρατυπιών, ελλείψεων, κενών. Τόνισαν δε ότι θα εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα που ο νόμος τους επιτρέπει να μεταχειριστούν, ενώ θα γίνει και κλιμάκωση του αγώνα με ακτιβιστικές ενέργειες, ώστε να γλιτώσουν η Καλλιρρόη και η ευρύτερη περιοχή από το σκουπιδεργοστάσιο και το σκουπιδότοπο που θα λειτουργεί δίπλα του.
Την αποφασιστικότητά τους για την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια σε αυτή την υπόθεση τόνισαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντιναίων Δημήτρης Καπόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιρροητών, Πέτρος Μπούρκουλας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κοκλαίων, Απόστολος Μαντάς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων και Συνδέσμων Τριφυλίας, Παναγιώτης Λούτος.
Στο ακροατήριο βρίσκονταν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιρρόης Αντώνης Διαγούπης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Οιχαλίας Κώστας Ρεϊντζόπουλος, ο πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Καλαμάτας Στέφανος Κουνιάδος, ο περιφερειακός σύμβουλος και μέλος της επιτροπής αγώνα Σωτήρης Παναγιωτόπουλος.
Την κύρια εισήγηση έκανε ο Πέτρος Μπούρκουλας, που αρχικά εξέφρασε την απορία του για το πώς κατάφερε η ΤΕΡΝΑ, μέσα σε μόλις ένα μήνα, να ετοιμάσει τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε έναν τόμο 2.117 σελίδων. Στη συνέχεια όμως σημείωσε ότι υπάρχουν αποσπάσματα της συγκεκριμένης μελέτης που επαναλαμβάνονται σε 6-7 διαφορετικά σημεία και ότι η μελέτη είχε τόσα κενά ώστε το ίδιο το υπουργείο Περιβάλλοντος ζήτησε με έγγραφά του να καλυφθούν εκ των υστέρων. Συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι η μελέτη αυτή προβλέπει άλλα πράγματα από αυτά που προβλέπει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας, ο οποίος είχε αναθεωρηθεί μόλις το 2012, αλλά και ότι αρκετές υπηρεσίες Υπουργείων δήλωσαν αδυναμία να γνωμοδοτήσουν σχετικά.
Του Σταύρου Μαρτίνου
Tags
# ειδήσεις
# Ελλάδα
# greece
# kalamata
# messinia
# news
Share This
About OMAΔΑ UNWIRED
news
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΤΟ KALAMATA NEWS ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου