Σαμαράς: Μείωση σε πετρέλαιο και έκτακτη εισφορά - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σαμαράς: Μείωση σε πετρέλαιο και έκτακτη εισφορά

Σαμαράς: Μείωση σε πετρέλαιο και έκτακτη εισφορά

Share This
Εξαγγελία φοροελαφρύνσεων, σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικά μηνύματα για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, χαρακτήρισαν την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Ο κ. Σαμαράς μιλώντας με αριθμούς από την ελληνική οικονομία ταυτόχρονα στην ομιλία του χρησιμοποιήσε επιχειρήματα για την αποδόμηση της εξαγγελθείσας οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.  «Γιατι βάζουν μόνο 5 δισ. στο πρόγραμμά τους; Πέτσινες υποσχέσεις ειναι γιατί δεν βάζουν κάτι παραπάνω να μην στενοχωρήσουν τις συνιστώσες τους;».«Φιλότιμο δεν ειναι το «όχι σε όλα». Γιατί τότε ούτε το Άγιο Όρος δεν σε σώζει. Να σέβεσαι τις θυσίες του ελληνικού λαού, όχι να τις απαξιώνεις και να τις μηδενίζεις» πρόσθεσε.Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε τη μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές καθώς και τη μείωση της έκτακτης ειφοράς αλληλεγγύης. Επίσης παρουσίασε τον οδικό χάρτη φορολογίας για τον επόμενο χρόνο.
Ξεκινώντας ο κ. Σαμαράς είπε πως η Ελλάδα πλέον δεν κοιτάει πίσω στο χτες αλλά μπροστά. «Φέτος περνάμε από διαχρονική κατρακύλα στην άνοδο με ανάπτυξη και καθημερινή μείωση της ανεργίας. Το τρίτο τρίμηνο η οικονομία θα έχει θετικό πρόσημο μετά από έξι χρόνια συνεχόμενης ύφεσης. Ακόμα πληγωμένη αλλά όρθια η Ελλάδα. Με προβλήματα που ένα ένα λύνονται. Με πληγές που επουλώνονται και κοιτάει μπροστά. Ο δρόμος που επιλέξαμε ήταν να διορθώσουμε σφάλματα και στρεβλώσεις δεκαετιών, αγκυλώσεις κρατισμού, υπέρογκο χρέος κάθε διάθεση επιχειρηματικότητας» Άφησε αιχμές για όσους πριν από ένα χρόνο ειρωνεύονταν το success story που ερχόταν για τη χώρα και στο οποίο έκανε εκτενή αναφορά ο διεθνής τύπος.
Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε ένα πακέτο στοχευμένων φοροελαφρύνσεων όπως είχε μέρες τώρα αποκαλύψει το newpost.gr.

«Αυτά είναι τα πρώτα βήματα ελάφρυνσης»

  • Πετρέλαιο θέρμανσης: Μείωση κατά 30% στον ειδικό φόρο ενώ θα διατηρηθούν και τα επιδόματα.
  • Ληξιπρόθεσμες δόσεις: Περισσότερες δόσεις για να διευκολυνθούν οι οφειλέτες
  • Έκτακτη εισφορά: Προανήγγειλε μείωση
  • ΕΝΦΙΑ: Διευρύνθηκε η φορολογική βάση – διορθώνουμε το λάθος- όσοι το έκαναν το λάθος θα λογοδοτήσουν. Θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
«Υπάρχει πλέον ενιαία βάση για ακίνητη περιουσία ενώ τα αυθαίρετα τακτοποιούνται. Η επιβάρυνση του ΕΝΦΙΑ είπε ο κ. Σαμαράς θα μειώνεται με τον χρόνο και θα καταλήξει να γίνει ένας ανταποδοτικός φόρος καθώς θα αποτελέσει το βασικό έσοδο για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο κ. Σαμαράς έκανε έναν μίνι απολογισμό για όλους τους τομείς της κυβερνητικής του πολιτικής όπως είναι η υγεία και το συμμάζεμα στην συνταγογράφηση καθώς και την δυνατότητα για όλους τους ανασφάλιστους να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες περίθαλψης.Στον τομέα της εργασίας μίλησε για την ταχύτητα με την οποία δινονται πλέον οι συντάξεις αλλά και για τα συστήματα που παρακολουθούν την εργασία και ελέγχουν την αδήλωτη εργασία. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για τον μεγάλο φυσικό πλούτο της χώρας, ενώ αναφερόμενος στην πληγή του μεταναστευτικού είπε πως «πλέον οι μετανάστες είναι λιγότεροι αυτοί που έρχονται από αυτούς που φεύγουν».

Σαμαράς: Θα εφαρμοστούν στο μέτρο του δυνατού οι αποφάσεις του ΣτΕ για τους ενστόλους

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Σαμαράς στους ενστόλους όλης της χώρας. Είπε πως θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ και θα υπάρξει άμεσα η μέγιστη δυνατή αποκατάστασή τους.
Είπε, μάλιστα, πως οι πρώτες αυξήσεις που θα δοθούν θα είναι στους ένστολους και αυτό είναι εφικτό, καθώς έχουν συμμαζευτεί τα οικονομικά του κράτους.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη. Όπως τόνισε με την αξιοποίηση του ΟΛΘ δίνονται νέες αναπτυξιακές δυνατότητες στην πόλη. «Προχωράμε στην στελέχωση της ΝΕΡΙΤΘεσσαλονίκης όπου σύντομα από εδώ θα γίνονται παραγωγές και θα μεταδίδονται στα πέρατα του κόσμου», προανήγγειλε επίσης.

Εξαγγελίες για το χρέος

«Τα πιο σημαντικά είναι αυτά που έρχονται όπως το χρέος: Μέσα στους επόμενους μήνες η Ελλάδα θα λάβει επίσημη πιστοποίηση ότι το χρέος της είναι βιώσιμο. Είναι υπέρογκο αλλά άρχισε να μειώνεται έστω και οριακά. Όταν το ΑΕΠ μεγαλώσει με την ανάπτυξη το χρέος θα αρχίσει να μειώνεται» σημειώσε.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως βγήκαμε στις αγορές ενάμιση χρόνο νωρίτερα με τα επιτόκια τόνισε να πέφτουν διαρκώς.
«Ολοκληρώνεται», είπε ο πρωθυπουργός, “τους επόμενους μήνες η ανακεφαλαιοποίηση τωντραπεζών που θα φέρει ρευστότητα στην αγορά και ανάκαμψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages