ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΩΟΥΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ Δ.Ε.Θ. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΩΟΥΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ Δ.Ε.Θ.

ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΩΟΥΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ Δ.Ε.Θ.

Share This
Να ξαναβρεί το νήμα της σχέσης της κεντροδεξιάς με μεγάλο τμήμα της κοινωνικής της βάσης, να αποκαταστήσει το αίσθημα εμπιστοσύνης με διαχρονικούς της συμμάχους και παράλληλα να επιδιώξει να κερδίσει και κεντρώους ψηφοφόρους είναι ο βασικός στόχος του Αντώνη Σαμαρά με την ομιλία του στα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ, όπου στο επίκεντρο θα βρεθεί το πακέτο των «στοχευμένων φοροελαφρύνσεων». Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο πρωθυπουργός το πρωί του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, με... όπλο το «φορολογικό πακέτο» θα απευθυνθεί ουσιαστικά στα λαϊκά στρώματα αλλά και στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες σε χαμηλούς τόνους κάνοντας συγκεκριμένες εξαγγελίες για φοροελαφρύνσεις και δίνοντας υποσχέσεις για λιγότερη αδικία, διορθώσεις και φορολογική ισορροπία. Το πακέτο των «στοχευμένων φοροελαφρύνσεων», που καταρτίστηκε εντός του δημοσιονομικού πλαισίου χωρίς να έχει την απόλυτη συμφωνία με την τρόικα είναι η απόλυτη συνθήκη για το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να αλλάξει το κλίμα στην κοινωνία και να ανατραπεί η αρνητική ατμόσφαιρα για την κυβέρνηση που καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις.
Παράλληλα, ο στόχος του κ. Σαμαρά θα είναι να πείσει με το νέο εθνικό του αφήγημα που θα παρουσιαστεί στη ΔΕΘ, μαζί με τον «οδικό χάρτη» επί των οικονομικών, ότι έχει αρχίσει η μεταμνημονιακή περίοδος και θα αναφερθεί με έμφαση και στα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας το τελευταίο διάστημα, μιλώντας για θετικές επιδόσεις που αναγνωρίζονται από τους εταίρους και πιστωτές. Ο κ. Σαμαράς στο πλαίσιο του πακέτου των «στοχευμένων φοροελαφρύνσεων» που δεν δημιουργεί, όπως εκτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου, πρόβλημα στην εκτέλεση του προγράμματος και του προϋπολογισμού, αναμένεται από το βήμα της ΔΕΘ να ανακοινώσει την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, καθώς και την μείωση των φορολογικών συντελεστών για συγκεκριμένες κατηγορίες φυσικών προσώπων, την κατάργηση του φόρου πολυτελείας, θα αναφερθεί στην κατάργηση των περισσότερων φόρων υπέρ τρίτων και στον συμψηφισμό χρεών κράτους–ιδιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages