Κάτι… καλό τρέχει με το ελληνικό σταφύλι και το κάνει αρκετά αρεστό τους βόρειους Ευρωπαίους. Ειδικά στους Γερμανούς, τους Βρετανούς και τους Ολλανδούς. Μπορεί οι συγκεκριμένες αγορές να είναι άκρως απαιτητικές, όμως, η προηγμένη τεχνολογία συλλογής και προώθησης του προϊόντος κατατάσσουν την Ελλάδα σε προνομιακό εξαγωγέα.
Όπως σημειώνει η Καθημερινή, τα άκοκκα ελληνικά σταφύλια των ποικιλιών Thompson και Crimson, ιδιαίτερα αυτά που παράγονται στις ιδανικές κλιματικές συνθήκες της Κορινθίας, θεωρούνται κορυφαίας ποιότητας διεθνώς.
Οι εργαζόμενες στο διαλογιστήριο της εταιρείας Suntip –συνολικά αριθμούν περίπου 150– διαλέγουν ένα ένα τα σταφύλια. Ελέγχουν το μέγεθός του (η Asda, για παράδειγμα, πελάτις της Suntip και βρετανική θυγατρική του αμερικανικού γίγαντα που λέγεται Wal-Mart, δεν δέχεται σταφύλια με περίμετρο μικρότερη από 17 χιλιοστά), την κατάσταση του μίσχου και άλλα πολλά.
Πριν φτάσουν τα σταφύλια στο συσκευαστήριο, στελέχη της εταιρείας έχουν ήδη μεταβεί στα αμπέλια των παραγωγών για να τα ελέγξουν για τα ζάχαρα, την υπολειμματικότητα των φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιήθηκαν, την οξύτητά τους κ.ο.κ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου