Σοκ και δέος: όπλα, αυθαιρεσίες και τσαμπουκάδες στο Βασιλίτσι - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σοκ και δέος: όπλα, αυθαιρεσίες και τσαμπουκάδες στο Βασιλίτσι

Σοκ και δέος: όπλα, αυθαιρεσίες και τσαμπουκάδες στο Βασιλίτσι

Share This
Σοκ και δέος από τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας και που προκαλούν το κοινό αίσθημα αλλά και δίνουν απίστευτες προεκτάσεις γύρω από το νέο επεισόδιο για τη βίλα στο Βασιλίτσι. Σοκάρουν οι φωτογραφίες με τους βαριά οπλισμένους άνδρες που φυλάνε τη βίλα, οι νέες καταγγελίες για τις αυθαιρεσίες στο λιμάνι που έγινε αλλά και οι τσαμπουκάδες και οι απειλές μέχρι και στον αερολιμενάρχη. Τα όσα παρουσιάστηκαν σήμερα στα ρεπορτάζ στην εφημερίδα "Σημερινή" προκάλεσαν αίσθηση. Το "πράσινο φως" σε ένα άνευ προηγουμένου έργο πάνε να δώσουν κάποιοι εδώ κάνοντας τα στραβά μάτια ή αγνοώντας την πραγματική διάσταση των θεμάτων. Έτσι ξαφνικά άρχισαν να κινούνται εσπευσμένα για ένα έργο που ακόμη και η ίδια του η μελέτη προβάλλει άλλα χαρακτηριστικά και όχι την... υπόθεση διάβρωσης της ακτής με τις γνωμοδοτήσεις να τρέχουν με καταιγιστικό ρυθμό τέτοιο που οι πολίτες δεν... απολαμβάνουν.
Όλα πήραν, λοιπόν, τελευταία μια άλλη τροπή με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που κατέθεσε η Jarosite LTD και εκπονήθηκε από τον Γεωλόγο-Γεωτεχνικό περιβάλλοντος και Επικεφαλής Μειοψηφίας στο Δήμο Καλαμάτας, Μιχάλη Αντωνόπουλο. Σε αυτήν ζητούσε να γίνει ένα έργο προστασίας ακτής (επέκτασης) από διάβρωση εντός της θάλασσας και σε απόσταση από την ακτή, να δημιουργηθεί μεμονωμένο αγκυροβόλιο εντός της θάλασσας και τεχνητοί ύφαλοι στον πυθμένα στη θέση "Άγιος Νικόλαος". Ωστόσο η ίδια η ΜΠΕ "ψελλίζει" το ποια ακριβώς είναι η αναγκαιότητα του έργου, εμμέσως καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς περί διάβρωσης της ακτής που φυσιολογικά συμβαίνει σε ολόκληρο το μεσσηνιακό κόλπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages