Pages

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΙ

Δυναμική αντίδραση με περιοδεία και ομιλία στο Βασιλίτσι αναφορικά με τα όσα έχουν εξελιχθεί ετοιμάζει την Δευτέρα η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ. Στην συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ο Γραμματέας της Τ.Ε Νίκος Κουτουμάνος, ζήτησε από τον κόσμο να βγάλει τα συμπεράσματά του και να οργανώσει την πάλη του. Αναλυτικά:
 »Στην πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ ανέδειξαν την ασυδοσία των καπιταλιστών που ασχολούνται με τον λεγόμενο ποιοτικό τουρισμό, ως αποτέλεσμα της πολιτική των κυβερνήσεων και της E.E. που υλοποιεί και στηρίζει η Περιφέρεια και οι Δήμοι αφού
  • Τους διαθέτουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για υποδομές ( λιμάνια, μαρίνες, αεροδρόμια)
  • Χαρίζουν φιλέτα γης, αξίας εκατομμυρίων ευρώ.
  • Αδειοδοτούν κλειστά τουριστικά συγκροτήματα σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, ιδιαίτερα στη Μεσσηνία, με χιλιάδες πεντάστερα δωμάτια, εκατοντάδες επαύλεις, βίλες και γκολφ, που δεν αφήνουν σχεδόν κανένα έσοδο στον μικροεπαγγελματία του τουρισμού
Η παραπάνω κραυγαλέα πολιτική στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου αποθρασύνει μερικούς που νομίζουν οτι είναι κράτος εν κράτη.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που αναδείξαμε και στο περιφερειακό συμβούλιο, με τη λεγόμενη επένδυση στο Βασιλίτσι.
Να θυμίσουμε οτι εκεί το 2007 μετά το θάνατο του εργάτη απο τη Συρία που έπεσε στο ακάλυπτο φρεάτιο του ασανσέρ αναδείχτηκε οτι οι εμπλεκόμενοι με τη βίλα ιδιοκτήτες και κατασκευαστές δεν αδιαφορούσαν μόνο για τα μέτρα ασφαλείας αλλά είχαν συνολικά καταπατήσει όλους τους νόμους που ισχύουν για τον απλό λαό, αφού με μια απλή άδεια για ανακατασκευή της πέργολας επιχειρούσαν να κατασκευάσουν – και τελικά παρά τη μικρή καθυστέρηση των ελέγχων του 2007 κατασκεύασαν- έργα ασύλληπτων διαστάσεων με αποκορύφωμα το ιδιωτικό λιμάνι.
Έχει ευθύνες η πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο Πύλου που με σειρά αποφάσεων έδωσε αέρα στα πανιά του λεγόμενου επενδυτή, χαρακτήρισε κοινόχρηστη γλίστρα το χώρο που τώρα υπάρχει το λιμάνι για να ξεκινήσουν τα έργα, ενώ έκανε και τρεις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις την ίδια μέρα για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) που έδωσε το πράσινο φως για να φτιαχτεί ιδιωτικός λιμενίσκος, παραβιάζοντας ακόμα και την κείμενη νομοθεσία.
Μεγαλύτερες ευθύνες έχει η  πλειοψηφία της Περιφέρειας όπου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με μεταμεσονύχτιες συνεδριάσεις έδωσαν πράσινο φως στις υποτιθέμενες επενδύσεις.
Η τελευταία εξέλιξη με την προσπάθεια της πλειοψηφίας στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου να συγκροτήσει διαπαραταξιακή επιτροπή έτσι ώστε να κάνει επι τόπου έρευνα για ένα ζήτημα που βγάζει μάτι είναι τουλάχιστον υποκριτική. Ακόμα και οι άλλες δυνάμεις αναγκάστηκαν παρά την παρατεταμένη “αφωνία” τους να μην πάρουν μέρος στη διαπαραταξιακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου