Pages

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνολικά 250 φοιτητές και επισκέπτες του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ επισκέφθηκαν το αμφιθέατρο του Harvard School of Public Health, προκειμένου αρχικά να παρακολουθήσουν την ομιλία ου σκηνοθέτη και παραγωγού της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Cooking Odyssey» Γιώργου Στάμου και στη συνέχεια, να γευτούν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Η διημερίδα, που οργάνωσε το επιφανές εκπαιδευτικό ίδρυμα, ήταν αφιερωμένη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «καθημερινή», για πρώτη φορά στη μεσογειακή διατροφή, εστιάζοντας, μάλιστα, αποκλειστικά στην ελληνική. «Εχει έρθει πλέον το πλήρωμα του χρόνου για μια τέτοια δημόσια συζήτηση, καθώς οι Αμερικανοί έχουν συνειδητοποιήσει τα διατροφικά σφάλματα του παρελθόντος», σχολιάζει στην εφημερίδα ο 43χρονος Ελληνας σκηνοθέτης. Προς αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, είχε συμβάλει η έρευνα από την ομάδα του καθηγητή Τριχόπουλου το 2010 σχετικά με τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής, η οποία έλαβε πολύ μεγάλη δημοσιότητα στις ΗΠΑ. «Ηταν εξαιρετικά τιμητικό εκ μέρους του Χάρβαρντ να μας αναθέσουν τη συνδιοργάνωση του συνεδρίου», σημειώνει ο κ. Στάμου, πρωτεργάτης της εκπομπής, που έχει βραβευθεί το 2012 με Tasty Awards. «Η ενασχόληση με τη μαγειρική αποτελεί μια μόδα που κρατάει χρόνια στην Αμερική», εξηγεί ο ίδιος, «ωστόσο μέχρι και το 2010 οι αναφορές στην ελληνική κουζίνα ήταν αποσπασματικές. Ολα άρχιζαν και τελείωναν γύρω από ένα πιάτο μουσακά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου