Pages

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΝΙΚΗ ΗΘΟΥΣ ΜΕ 2-0 Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟ

Αναλυτικά, τα σημερινά αποτελέσματα, η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική στον 3ο όμιλο της Γ” Εθνικής έχουν ως εξής:

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

(8η αγωνιστική)

Παναρκαδικός – Αχαϊκή 3-1
Καλαμάτα – Παναργειακός 2-0
ΠΑΟ Λουτρακίου – Κύμη 3-0 α.α.
ΠΑΟ Βάρδας – Αστέρας Μαγούλας 2-2
Μανδραϊκός – Βύζας Μεγάρων 0-1
Πανελευσινιακός – Δόξα Μανολάδας 0-1
Αιολικός – Ζακυνθιακός 2-0
Ρεπό: Ερμής Κιβερίου

Η Βαθμολογία (σε 8 αγώνες)

Δόξα Νέας Μανολάδας 18

Καλαμάτα             17

Παναργειακός        17

Αιολικός               16

Πανελευσινιακός       15

ΠΑΟ Λουτρακίου            15

ΠΑΟ Βάρδας          9

Παναρκαδικός          8

Ερμής Κυβερίου             7

Βύζας Μεγάρων 7

Αχαϊκή               6

Ζακυνθιακός            6

Αστέρας Μαγούλας       6

Μανδραϊκός               4

Κύμη                –   –
Επόμενη αγωνιστική (9η)

Αχαϊκή – Παναργειακός
Κύμη – Παναρκαδικός
Αστέρας Μαγούλας – Καλαμάτα
Βύζας Μεγάρων – ΠΑΟ Λουτρακίου
Δόξα Μανολάδας – ΠΑΟ Βάρδας
Ζακυνθιακός – Μανδραϊκός
Ερμής Κιβερίου – Αιολικός
Ρεπό: Πανελευσινιακός


Καλαματιανοί και μάλιστα επώνυμοι σε offshore που ελέγχει το ΣΔΟΕ

Πρωταθλήτρια στη φοροδιαφυγή φαίνεται να είναι η Ελλάδα, καθώς περισσότερες από 23.000 αλλοδαπές και υπεράκτιες εταιρείες έχουν αναπτύξει κερδοσκοπική δραστηριότητα στο έδαφός της τα τελευταία 30 χρόνια. Τα νούμερα αυτά αφορούν αλλοδαπές και offshore εταιρείες, οι οποίες στην πλειονότητά τους απέκτησαν ελληνικό ΑΦΜ και νόμιμους εκπροσώπους στην Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 έως τα τέλη 2011. Μάλιστα, μία από αυτές τις εταιρείες που εδρεύει στα νησιά Κέιμαν ελέγχεται από τη ΔΟΥ Καλαμάτας. 

Βαρθολομαίος και Φραγκίσκος ενώνουν Ορθοδοξία και Καθολικισμό

Με τον πλέον σαφή και καθαρό τρόπο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αποκαλύπτει τους στόχους της συνάντησής του με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Φανάρι. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Ιταλών καθολικών επισκόπων L Avvenire μια μέρα πριν την άφιξη του Πάπα στην Πόλη είναι κατηγορηματικός και αποκαλύπτει ότι ο στόχος είναι να «διασχίσουμε την οδό που υπέδειξε ο Ιησούς Χριστός προκειμένου να γίνουμε ένα».

Όπως έχει επισημάνει από τις 28 Μαΐου του 2014 το koolnews το όλο θέμα προετοιμάζεται μεθοδικά και ως πρώτο βήμα αναμένεται σχετικά σύντομα να ανακοινωθεί ότι ενώνεται ο εορτασμός του Πάσχα που οι Ορθόδοξοι και οι Καθολικοί άρχισαν να γιορτάζουν ξεχωριστά 800 χρόνια πριν από το Σχίσμα των Εκκλησιών το 1054. [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ]

Χαρακτηριστικά, ο οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρει στη συνέντευξή του:

«Ο ειλικρινής εναγκαλισμός εν φιλήματι ειρήνης μεταξύ των προκαθημένων της Ρώμης και της Κωνσταντινούπολης υποδεικνύει την επιθυμία να διασχίσουμε την οδό που υπέδειξε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός ίνα ώσι έν. Οι προκάτοχοί μας είχαν εγκαινιάσει τον θεολογικό διάλογο μεταξύ των Εκκλησιών μας και οι επακόλουθες συναντήσεις ασχολήθηκαν με πολλά θέματα που έχρηζαν μιας ιστορικής επαναξιολόγησης. Τώρα ο αγαπητός μας αδελφός Φραγκίσκος συνεχίζει αυτή την χειρονομία που δεν αποτελεί μια εκκλησιαστική αβροφροσύνη, αλλά είναι κάτι πολύ περισσότερο».

Σε σχέση με την «δυνατότητα νέας προοπτικής του διαλόγου καθολικών και ορθοδόξων», στην οποία αναφέρεται η ιταλική εφημερίδα, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας σημειώνει: «Η μύχια οικειότητα που αισθανθήκαμε με τον Πάπα Φραγκίσκο, από τη στιγμή της εκλογής του, αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα νέο έναυσμα για την πορεία προς την ενότητα. Οικειότητα που δεν είναι ένα καρπός συναισθηματισμού, αλλά η πλήρης ένταξη στο μήνυμα του Χριστού, επιθυμία της συνάντησης μεταξύ αδελφών για μια από κοινού μαρτυρία. Η νέα προοπτική που ο Πάπας Φραγκίσκος δίνει στο αξίωμα του Επισκόπου της Ρώμης, στη συνοδικότητα για τη διοίκηση της Εκκλησίας, είναι πολύτιμα στοιχεία για την Ανατολή, που παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή αυτές τις αλλαγές. Έτσι λοιπόν και αυτή η συνάντηση διανοίγει μια νέα προοπτική στον διάλογο καθολικών και ορθοδόξων, χωρίς την προσκόλληση σε σχήματα του παρελθόντος, αλλά εξαγνισμένη στο φως του Ευαγγελίου και της Παράδοσης της Εκκλησίας».

Με αναφορά του, δε, στην Εκκλησία της πρώτης χιλιετίας, η οποία θεωρείται συχνά πρότυπο και από τους ταγούς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Οικουμενικός Πατριάχης αναφέρει ότι «ακόμη μια φορά η Εκκλησία πρέπει να επανααποκαλυφθεί πέραν των ανθρωπίνων σχημάτων στα οποία συχνά περιορίζεται και να επανοικειοποιηθεί την ζωή εν Χριστώ. Στην υπέρβαση αυτής της ιδίας, επανευρίσκει την κοινή πορεία πέραν των νομικών, θρησκευτικών και ερμηνευτικών φραγμών. Σε αυτή την προοπτική η πρώτη χιλιετία υποδεικνύει στην Εκκλησία εκείνη την «εν Χριστώ ζωή» προς την ενότητα των τέκνων της. Η πρώτη χιλιετία της Εκκλησίας βίωσε εις βάθος την ενότητα, ενώ ήταν απολύτως άγνωστη η ιδέα της Ένωσης».


Νύχτα συλλήψεων στην Πελοπόννησο!

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην ΠεριφέρειαΠελοποννήσου
Συνελήφθησαν πενήντα τρία (53) άτομα, προσήχθησαν εκατόν εβδομήντα οκτώ (178) και έγινε έλεγχος σε χίλια εβδομήντα εννέα (1079)
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε οκτακόσια δεκαπέντε (815) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τετρακόσιες μία (401) παραβάσεις
Κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης και λαθραίου καπνού, πλαστά χαρτονομίσματα κ.α
Εξιχνιάστηκε μία περίπτωση κλοπής στη Λακωνία
Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από την Τρίτη (25.11.2014) έως και την Παρασκευή (28.11.2014), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια εβδομήντα εννέα (1079) άτομα, εκ των οποίων οκτακόσια πέντε (805) ήταν ημεδαποί και διακόσια εβδομήντα τέσσερα (274) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε οκτακόσια δεκαπέντε (815) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν εβδομήντα οκτώ (178) άτομα, από τα οποία ογδόντα δύο (82) ήταν ημεδαποί και ενενήντα έξι (96) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα τρία (53) άτομα.
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -107.631,70- ευρώ.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.
  • Μία (1) ημεδαπή ΡΟΜΑ στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Πέντε (5) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Τρείς (3) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Μία (1) ημεδαπή στην Κορινθία, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -52.193,85- ευρώ.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Εισαγγελέα Στρατοδικείου Αθηνών, για ανυποταξία.
  • Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
  • Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Τέσσερις (4) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
  • Τέσσερις (4) ημεδαποί ΡΟΜΑ στη Λακωνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Τρεις (3) ημεδαποί, εκ των οποίων οι δύο ΡΟΜΑ, στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Έξι (6) ημεδαποί ΡΟΜΑ στη Λακωνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στη Λακωνία, για παραβίαση περιορισμών διαμονής.
  • Τέσσερις (4) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
  • Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
  • Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικό έγγραφο.
  • Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

"Μαγκιά, κλανιά, εξάτμιση" στη Βουλή μας..

Οι μαγκιές είναι καλές για όσους ξέρουν να τις κάνουν... Γιατί από μαγκιές του αέρα, χορτάσαμε... αέρια (κοινώς κλανιές. κατά το μικρόν της ηλικίας μας "μαγκιά, κλανιά, εξάτμιση"). Η πραγματικότητα είναι πως στην πορεία των... πραγμάτων, φευ, αποδείχθηκε πως εκείνο το "φτου φτου φτου έξω από εδώ" μαύρο... μνημόνιο, θα μας κυνηγά και θα μας "στοιχειώνει" για πολύ καιρό ακόμη, αφού οι ρήτρες, οι εφαρμοστικοί νόμοι και τα... παραρήτρια, συντρέχουν σε κάθε ετήσια μεταβολή για τα επόμενα άμεσα χρόνια τουλάχιστον. Το σκίσιμο της "γάτας", έγινε σκίσιμο... καλσόν και ο πόντος έμεινε έρμαιος στο πόσο θα ξηλώνεται λόγω των αναγκών του κωλοτουμπισμού των πολιτικάντηδων υποσχέσεων "άντε για να βγούμε και θα δούμε" κάθε φορά. Οι τροϊκανοί ως "βαμπίρ" των αγορών ζητούν κι άλλο "αίμα". Κι αντί εμείς ως Έλληνες να σηκωνόμαστε όρθιοι σε αντανακλαστικά διέγερσης απέναντι σε τέτοιου είδους καταστάσεις, κρισάρουμε κάθε λογής βλακεία του καθενός που επιθυμεί να παίρνει τον χρόνο του στο τηλεοπτικό καραϊ-δρώμενο για να δείξει ότι είναι κάποιος που καταγγέλει για η καταγγελία-ρουφιανιά είναι στον οργανισμό μας, το εθιστικό μας. Και αρχίζουν ορισμένοι να παίρνουν στα σοβαρά τον διάλογο στο fb "εσύ τί δηλώνεις στην εφορία;" με την απάντηση να είνια "γοητευμένος", ως προσπάθεια δωροδοκίας και σεξιστικών υπονοούμενων για θεσμούς και άλλα τέτοια τινά από τα οποία περιβαλλόμαστε. Με το πιστόλι στον... κρόταφο για μια ακόμη φορά και τα αρπαχτικά να στέκονται και να μας κοιτούν εμείς αεριζόμαστε, αντί να γιγνώσκουμε την σημαντικότητα των στιγμών στο πλαίσιο της όλης διαπραγμάτευσης, για την οποία ναι μεν... αφοδευτήκαμε, αλλά αυτή θα καθορίσει την πορεία για τα επόμενά μας βήματα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΗΝ 7 / 12 / 2014 ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Συμμετοχή του Σωματείου ατόμων με Αναπηρίες Ν. Κορινθίας στην ημερίδα της ΕΣΑμεΑ - ΠΟΜΑμεΑ στην Καλαμάτα

   Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες προσκαλεί τα μέλη του να δηλώσουν το συντομότερο συμμετοχή στην αποστολή του Σωματείου στην Καλαμάτα την Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2014, για να λάβουν μέρος στην ημερίδα που διοργανώνεται στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη - Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, με θέμα, «Κοινωνική Προστασία – Πρόνοια και Άτομα με Αναπηρία: Υπό το πρίσμα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία σε περίοδο οικονομικής κρίσης».
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης.
Η ημερίδα διοργανώνεται από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου, και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου  και του Δήμου Καλαμάτας.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ» (Διοικητήριο-Ψαρών 15).
Δήλωση συμμετοχής  στα τηλ 2741083362 – μέχρι 5 / 12 / 2014  Ώρα αναχώρησης από Κόρινθο 8:00 π.μ. από το χώρο της πλατείας μπροστά στο 1ο δημοτικό σχολείο επι της οδού Εθνικής Αντιστάσεως  

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΞΑΝΑ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ...

Η αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα περιλαμβάνεται σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr στη λίστα με τα μέτρα - δεσμεύσεις που θα αποστείλει μέχρι το Σάββατο η κυβέρνηση στην τρόικα. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θέλει να καλύψει 1 δισ. ευρώ δημοσιονομικού κενού , εκ των οποίων τα 500 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από εξοικονομήσεις σε φορείς της γενικής κυβέρνησης (ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, κ.λπ.) και 500 εκατ. ευρώ από παρεμβάσεις στο σκέλος των εσόδων. Σε αυτές τις παρεμβάσεις, εκτός από την αύξηση του υπερ-μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από το 6,5% στο 8% στα ξενοδοχεία, στα βιβλία, στις εφημερίδες, αλλά και στα εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων (θα εξαιρεθούν τα φάρμακα), περιλαμβάνεται πλέον και η αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα.

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

4 χασισόδεντρα και 15 δόσεις ηρωίνης είχε 52χρονος f

Ένας άνεργος 52χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στα Γιαννιτσάνικα στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας για κατοχή ναρκωτικών. Σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην αυλή του σπιτιού του βρήκαν και κατάσχεσαν 4 φυτά κάνναβης, ύψους από 30 έως 40 εκατοστά. Επίσης, σε έρευνα μέσα στο σπίτι βρέθηκε ηρωίνη 1,9 γραμμαρίων, 21 δισκία, που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, καθώς και μία ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας. Όλα κατασχέθηκαν, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΣ 15/12 ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Παράταση έως 15 Δεκεμβρίου 2014 δίδεται, με απόφαση του Δημάρχου, στην προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων, που προβλέφθηκαν από το Νόμο 4257/2014, άρθρο 51, σχετικά με ρύθμιση οφειλών προς το Δήμο. Όσοι πολίτες επιθυμούν να κάνουν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του παραπάνω Νόμου, θα πρέπει να προσέλθουν στη Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου Καλαμάτας, Αριστομένους 28, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση ένταξης στη ρύθμιση, καταβάλλοντας ταυτόχρονα και την πρώτη δόση. Εάν οι πολίτες εξοφλήσουν πλήρως την οφειλή τους, διαγράφονται οι προσαυξήσεις.

Σύλληψη 52χρονου για ναρκωτικά

Συνελήφθη, σήμερα (28.11.2014) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας (1) 52χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του και σε αύλειο χώρο αυτής, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τέσσερα (4) φυτά κάνναβης, ύψους από -30- έως -40- εκατοστά, μικροποσότητα ηρωίνης, είκοσι ένα (21) δισκία, που εμπίπτουν στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά, καθώς και μία ζυγαριά ακριβείας, τα οποία κατασχέθηκαν.

ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς θα αποτελέσει για εκατοντάδες σεισμόπληκτους της Ηλείας, αλλά και της Αχαΐας η καταβολή της επόμενης δόσης της κρατικής αρωγής για τους σεισμούς του 2008. Τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μετά το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Ήδη δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης για την αποδέσμευση ποσού συνολικού ύψους 11.522.821,18 ευρώ, που υπογράφεται από τον υπουργό κ. Κ. Σκρέκα και τον υφυπουργό κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα χρειαστούν περίπου 15 μέρες για να ξεκινήσει η διάθεση των χρημάτων από το ΤΑΣ. Η απόδοση των χρημάτων στους δικαιούχους, όπως τόνισε ο Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γιώργος Διδασκάλου, θα γίνει με απ’ ευθείας τηλεφωνική τους ενημέρωση από το ΤΑΣ, το οποίο και θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να τους διευκολύνει, ώστε να φτάσουν στα χέρια τους πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Συσκέψεις με τους Δημάρχους Μεσσήνης και Οιχαλίας είχε η Ελ. Αλειφέρη για οδικό δίκτυο

Συνεχίστηκαν σήμερα οι συσκέψεις της Αντιπεριφερειάρχη κας Ελένης Αλειφέρη με τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για τα έργα που προτείνονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Συσκέψεις έγιναν με τους Δημάρχους Μεσσήνης και Οιχαλίας, στις οποίες συμμετείχαν, από το Δήμο Μεσσήνης ο Δήμαρχος κ. Στάθης Αναστασόπουλος και ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Κοντοθανάσης, ενώ από το Δήμο Οιχαλίας ο Δήμαρχος κ. Αριστείδης Σταθόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Καραμπούλας και η Προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών κα. Σίσυ Λάρδα.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕπίσης συμμετείχαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Περικλής Μαντάς, κ. Απόστολος Γκούνης και η κα Αντωνία Μπούζα.Πιο συγκεκριμένα τα έργα που συζητήθηκαν είναι:
Συντήρηση – βελτίωση επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου Π.Ε. Μεσσηνίας
Αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Ο ΣΛΟΒΕΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας ο Πρέσβης της Σλοβακίας κ. Peter Michalko, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Μανιάτη. Συζήτησαν για τις εμπορικές σχέσεις που μπορούν να αναπτυχθούν, οργανώνοντας επιχειρηματικές αποστολές Μεσσήνιων επιχειρηματιών στην Σλοβακία, καθώς και για την συνεργασία που μπορεί να επιτευχθεί στον τουριστικό τομέα. Μάλιστα ο κ. Μανιάτης ανέφερε και τη σπουδαιότητα παρουσίας πολλών ελλήνων φοιτητών στις εξέχουσες πανεπιστημιακές σχολές της Ιατρικής και της Οδοντιατρικής στην πόλη της Μπρατισλάβα. Στο τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και ο κ. Πρέσβης συμφώνησαν να βρίσκονται σε επαφή για να υλοποιήσουν από κοινού στοχευμένες εμπορικές και τουριστικές δράσεις.

Συνεδριάζει η ΠΕΔ Πελοποννήσου

Σας καλούμε στις 3 Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:30, στην Τρίπολη, στο Παλιό Δημαρχείο του Δήμου Τρίπολης (Δ/νση: Εθνικής Αντίστασης 43), στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου της Π.Ε.Δ Πελοποννήσου προκειμένου να συζητήσουμε και να λάβουμε αποφάσεις για τα πιο κάτω θέματα:
Α. Διοικητικά  θέματα
Επαναφορά της αποζημίωσης των αιρετών για τη συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων, της αντιμισθίας στο σύνολο των Αντιδημάρχων, της επαναφοράς θέσεων Ειδικών Συμβούλων - Συνεργατών και Ειδικού Γραμματέα Δημάρχου που καταργήθηκαν με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.
Διοικητική και Τεχνική υποστήριξη των Δήμων, στα πλαίσια των διατάξεων των άρθρων 94 και 95 του Ν.3852/2010 (Καλλικράτης)
Εισηγητής: κ. Αναστασόπουλος Ευστάθιος, Αντιπρόεδρος ΠΕΔ –Δήμαρχος Μεσσήνης
Β. Οικονομικά θέματα
Τροποποίηση του προϋπολογισμού της ΠΕΔ οικονομικού έτους 2014”
Έγκριση προτάσεων ανάληψης υποχρεώσεων σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού της ΠΕΔ Πελοποννήσου οικονομικού έτους 2014
Εισηγητής: κ. Σμυρνιώτης Ιωάννης Γραμματέας ΠΕΔ –Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Τρίπολης
Γ. Επιτροπές & Συμβούλια
Ορισμός αιρετών  εκπροσώπων  της ΠΕΔ Πελοποννήσου με τους αναπληρωτές  τους, για την ανασυγκρότηση των Επιτροπών Ελέγχου Παιδικών Χαρών ανά Περιφερειακή Ενότητα, σύμφωνα με το άρθρο 9 της αριθμ.28492/09-ΦΕΚ 931/τ.Β/18-5-2009 απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών.
Ορισμός αιρετών εκπροσώπων  της ΠΕΔ Πελοποννήσου με τους αναπληρωτές τους, για την ανασυγκρότηση των Επιτροπών Καθαρισμού Λατομικών Περιοχών ανά Περιφερειακή Ενότητα, σύμφωνα με το άρθρο 182 παρ.8 του Ν.4001/2011-ΦΕΚ 179/22-8-2011.
Ορισμός ενός (1)  αιρετού εκπροσώπου της ΠΕΔ Πελοποννήσου με τον αναπληρωτή του, για την ανασυγκρότηση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με το άρθρο 186 του Ν. 3852/2010.
Ορισμός ενός (1) αιρετού εκπροσώπου της ΠΕΔ Πελοποννήσου με τον αναπληρωτή του, προκειμένου να συγκροτηθεί  η Επιτροπή Διαγωνισμού Δημοπρασίας, της Δ/νσης Τεχνικών Έργων  Π.Ε. Λακωνίας, σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 3 του Ν. 3669/2008.
Ορισμός ενός (1) αιρετού εκπροσώπου της ΠΕΔ Πελοποννήσου με τον αναπληρωτή του, προκειμένου να συμμετάσχει στην Επιτροπή Διαχείρισης του τοπικού προγράμματος LEADER της Αναπτυξιακής Πάρνωνα-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, σύμφωνα με το άρθρο 2 του κανονισμού λειτουργίας της παραπάνω Επιτροπής.
Εισηγητής : κ. Καμπόσος Δημήτριος Πρόεδρος ΠΕΔ –Δήμαρχος Άργους –Μυκηνών

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου
Δημήτριος Καμπόσος
Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στην Καλαμάτα

Πρόγραμμα που υλοποιεί ο δήμος της πόλης Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις ενηλίκων πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Ιατρείο Καλαμάτας, τις εργάσιμες ημέρες από τις 9.00 έως τις 14.30. Η διενέργεια των εξετάσεων εντάσσεται στο πρόγραμμα τηλεϊατρικής που υλοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας. Oι εξετάσεις γίνονται παράλληλα σε ορεινά χωριά του Δήμου, με τη συνεργασία των υπαλλήλων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στο σφυρί το Ειρηνοδικείο Μεσσήνης μαζί με άλλα 11 ακίνητα !


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ
Δώδεκα ακίνητα βγάζει στο... ηλεκτρονικό σφυρί το ΤΑΙΠΕΔ, τα έξι από τα οποία είναι πρώην Ειρηνοδικεία σε Μεσσηνία, Δράμα, Εύβοια, Αχαΐα, Ηλεία και Θεσπρωτία, ένα είναι διατηρητέο στην Πάτρα και άλλα πέντε βρίσκονται στην Πλάκα.
Για τα έξι πρωην Ειρηνοδικεία και το κτήριο στην Πάτρα η προθεσμία εκπνέει στις 17 Δεκεμβρίου ενώ για τα ακίνητα στην Πλάκα η τελική ημερομηνία είναι η 8η Δεκεμβρίου.


Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

"Πράσινο φως" για τη δημιουργία Πάρκου Αρωματικών Φυτών

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεώργιος Καρασμάνης με σχετική του απόφαση, στις 18 - 11 - 2014  ενέκρινε τη δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση στο Δήμο Μεσσήνης τριάντα (30) στρεμμάτων που βρίσκονται στο Κτήμα Αβραμιού (Βελίκα) Μεσσηνίας, ιδιοκτησίας του Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας για τη δημιουργία Πάρκου Αρωματικών Φυτών.Η διεκδίκηση της συγκεκριμένης έκτασης αποτέλεσε αίτημα της Δημοτικής Αρχής προς το Υπουργείο εδώ και δύο χρόνια,ως μοχλός τόνωσης της αγροτικής παραγωγής αλλά και της τουριστικής δραστηριότητας που αποτελούν τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης του Καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης. 
Υποστηρίχθηκε ουσιαστικά η  ενδυνάμωση των παραδοσιακών καλλιεργειών αλλά και το αυξημένο ενδιαφέρον για εναλλακτικές καλλιέργειες όπως αυτές του ιπποφαούς , μύρτιλλου , ροδιάς κλπ. Σχεδιάστηκε λοιπόν ένας ξεχωριστός χώρος στον οποίο θα αναδεικνύονται οι εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας. Στην ειδική μελέτη που εκπονήθηκε ,μεταξύ άλλων  προβλέπεται:
•           Καλλιέργεια  αυτοφυών φυτών και τεχνητής βλάστησης αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών για κάλυψη αναγκών των επισκεπτών.
•           Τυπικοί μικροί οπωρώνες με φαρμακευτικά δενδρώδη    (Ιπποφαές, ροδιά, Μύρτιλλακ.άλ.)
•           Γραφείο ενημέρωσης κοινού
•           Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων
•           Δημιουργία αποστακτηρίων
•           Εγκαταστάσεις εστίασης
Η κατασκευή και λειτουργία των εγκαταστάσεων αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για το Δήμο :
•           Θα  αναδείξει τη γεωργική παραγωγή, ως στοιχείο της οικονομίας και την έμμεση υποστήριξη της οικονομίας του πρωτογενούς τομέα στη Μεσσήνη,
•           Θα υποστηρίξει τους αγρότες  της περιοχής,
•           Θα δημιουργήσει και θα συμβάλλει σε συνέργειες με συνεταιρισμούς,  ομάδες παραγωγών ,μεμονωμένους παραγωγούς, για τη λειτουργία του θεματικού πάρκου αρωματικών φυτών
•           Θα συμβάλλει στην επιστημονική καθοδήγηση στο πλαίσιο ανάπτυξης της ερευνητικής δραστηριότητας,
•           Θα δημιουργήσει  μία ανταποδοτική υποδομή πολυλειτουργική, που θα συνδυάζει δραστηριότητες αναψυχής και οικονομίας για το κοινό.
•           Θα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή αφού οι σχεδιαζόμενες εγκαταστάσεις θα είναι επισκέψιμες για το ευρύ κοινό , υποβοηθώντας έτσι και την τουριστική δραστηριότητα.

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΦΑΝΤΟΙ

Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το σχέδιο νόμου για την ενίσχυση της Ανακύκλωσης και την βελτίωση της διαχείρισης των αποβλήτων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη με τον Πρόεδρο της Ένωσης ΠεριφερειώνΕλλάδος κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό. Παρευρέθηκαν σ’ αυτήν και οι Γενικοί Γραμματείς ΥΠΕΚΑ κα Ν. Γιαννακοπούλου, Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Δ. Καλογερόπουλος, καθώς και ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων κ. Κ. Τριάντης.
Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η πρόθεση του Υπουργείου για ειλικρινή και ουσιαστική συνεργασία με τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις και τους λοιπούς φορείς σχεδιασμού των ΠΕΣΔΑ, προκειμένου να εφαρμόζεται αποτελεσματικά η ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία, να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι στη διαχείριση αποβλήτων και την Ανακύκλωση και να διασφαλισθούν οι πόροι χρηματοδότησης του νέου ΕΣΠΑ.
Ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε., εξέφρασε στον Υπουργό τη βούληση των Περιφερειών να διαμορφώσουν τους Περιφερειακούς Σχεδιασμούς στο πλαίσιο του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Σχεδιασμού, και εισηγήθηκε τη μη αναγκαιότητα της δεσμευτικής γνώμης του ΥΠΕΚΑ για τους Περιφερειακούς Σχεδιασμούς. Ο κ. Αγοραστός, ανέφερε ότι οι Περιφέρειες με υψηλό αίσθημα ευθύνης αντιμετωπίζουν και πρέπει να αντιμετωπίσουν την διαχείριση απορριμμάτων, σε συμμόρφωση με τον Εθνικό Σχεδιασμό, ώστε να επιτευχθεί ο εθνικός στόχος και να αποφευχθούν δυσβάστακτα πρόστιμα.

Στο "Χέρι " του Τατούλη είναι η κατασκευή Μνημείου εκτελεσθέντων στην Κατοχή


ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ !
Σε δηλώσεις για το μνημείο εκτελεσθέντων στην Κατοχή, η Δημοτική Αρχή  Καλαμάτας απαντάει για πολλοστή φορά ότι δεν έχει καμία αντίρρηση για την κατασκευή του, σε όποιο σημείο του παλιού Στρατοπέδου επιλεγεί ως το καταλληλότερο.
Τονίζεται ότι κατά το παρελθόν και επί Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, υπήρχε και υπάρχει ένα σημαντικό ποσό, το οποίο αποτελεί προσφορά των συγγενών των θυμάτων και σήμερα βρίσκεται στα ταμεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Εφόσον η Περιφέρεια συμφωνεί για την κατασκευή του μνημείου, ο Δήμος δεν έχει καμία αντίρρηση να τοποθετηθεί αυτό σε οποιοδήποτε σημείο του παλιού στρατοπέδου. 
Επίσης, ο Δήμος δεν έχει καμία αντίρρηση να του εκχωρηθούν τα χρήματα των συγγενών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για να προχωρήσει ο ίδιος τη διαδικασία φιλοτέχνησης του μνημείου, κατά τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία.
Επομένως, το ζήτημα είναι το τι θέλει η Περιφέρεια. Ο Δήμος συμφωνεί σε όλα

Μοναδικά μικρά ξενοδοχεία στην Πελοπόννησο

Θα ήταν υπερβολή να ισχυριστώ ότι η Jacoline Vinke, η συγγραφέας τριών βιβλίων και δημιουργός της επιτυχημένης ιστοσελίδας smallhotelsingreece.com, μπορεί και να γνωρίζει την Ελλάδα καλύτερα από μένα κι εσένα. Όμως, σκέψου ότι εδώ και δεκαπέντε χρόνια γυρίζει όλη τη χώρα και καταγράφει τα πιο όμορφα μικρά ξενοδοχεία, σημειώνοντας ποιο σερβίρει καλό πρωινό, ποιο είναι το πιο ταιριαστό για τον χειμώνα, ποιο προσφέρει τις πιο πολλές δυνατότητες για τρέκινγκ, μαθήματα μαγειρικής ή ιππασία… Ή σε ποιο μαγειρεύει κάθε Χριστούγεννα μια χωριανή με τέτοια τέχνη, που θα τη ζήλευαν και φτασμένοι σεφ! «Πλέον πολλά μικρά ξενοδοχεία προσφέρουν όχι μόνο ένα εξαιρετικό πρωινό, μια πανδαισία τοπικών προϊόντων και γεύσεων, αλλά καλλιεργούν τους δικούς τους λαχανόκηπους και σερβίρουν καλό και νόστιμο, φρέσκο, ελληνικό φαγητό. Η Ελλάδα οδεύει προς το να γίνει ένας ισχυρός γαστρονομικός προορισμός!».
Magnify Image
Το 1998 που γύρισε με την οικογένειά της από το Παρίσι, όπου εργαζόταν ως Οικονομολόγος Περιβάλλοντος, όπως μου εξηγεί «τα πιο πολλά μικρά ελληνικά ξενοδοχεία που επισκέπτονταν τα Σαββατοκύριακα ήταν απλά καταλύματα, ένα δωμάτιο με άνετα κρεβάτια, ντους και κάτι για πρωινό. Αλλά μέσα σε ελάχιστο χρόνο όλα άλλαξαν και σύντομα εμφανίστηκαν οι πρώτοι ανακαινισμένοι πύργοι, αναστηλωμένα ιστορικά κτίρια, πετρόχτιστα αναπαλαιωμένα σπίτια, όπως και μερικά νεόχτιστα, με πανέμορφους κήπους και ευρύχωρα, ευχάριστα δωμάτια! Μοντέρνα ή παραδοσιακά, απλά ή πολυτελή, ξεφύτρωναν παντού, προσφέροντας περισσότερη άνεση, καλύτερα λουτρά και… θέρμανση, καθώς και νοστιμότερο πρωινό, με πίτες και σπιτικές μαρμελάδες, χωρίς όμως ακόμα να τολμούν να προσφέρουν ιδιαίτερο φαγητό στα εστιατόριά τους…». Mηλιά. Φωτο: Julia Klimi «Eκτός ορισμένων εξαιρέσεων», θυμάται, «όπως η Μηλιά, στα Χανιά. Το πρώτο εντελώς οικολογικό μικρό ξενοδοχείο που πρόσφερε “slow food” φαγητό, τότε που ακόμα κανείς δεν γνώριζε καν το διεθνές διατροφικό κίνημα Slow Food − κρέατα ελευθέρας βοσκής, άγρια μανιτάρια, εποχικά φρούτα και λαχανικά, γάλα από τα τριγύρω αγριοκάτσικα, τσάι του βουνού. Τα πάντα εκεί ήταν οργανικά και φρέσκα εκτός από τον καφέ και το βούτυρο, που δεν μπορούσαν ακόμα να φέρουν τη γεύση τους στο σημείο που ιδανικά θα ήθελαν εκείνοι.
Τα δοκίμασα όλα −κάπως διστακτικά ακόμα τότε, πρέπει να παραδεχτώ− και ήταν όλα τόσο νόστιμα!». www.smallhotelsingreece.com/hotels/crete/miliaΕνώ τώρα; «Πλέον πολλά μικρά ξενοδοχεία προσφέρουν όχι μόνο ένα εξαιρετικό πρωινό, μια πανδαισία τοπικών προϊόντων και γεύσεων, αλλά καλλιεργούν τους δικούς τους λαχανόκηπους και σερβίρουν καλό και νόστιμο, φρέσκο, ελληνικό φαγητό. Η Ελλάδα οδεύει προς το να γίνει ένας ισχυρός γαστρονομικός προορισμός!». Από τις δικές της, προσωπικές σημειώσεις γεννήθηκαν το 2002 τα βιβλία «Μοναδικά μικρά ξενοδοχεία στην Ελλάδα» και «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα» με 222 μικρά ξενοδοχεία της χώρας μας! Και τα δύο είναι μεταφρασμένα στα αγγλικά με υπέροχες φωτογραφίες και πληροφορίες που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ταξιδευτή και, βέβαια, αποτελούν ένα ενδιαφέρον δώρο για τους αγγλόφωνους φίλους. Από όλα αυτά τα ξενοδοχεία, για τα οποία γνωρίζει τα πάντα, ανανεώνοντας τις πληροφορίες της με ετήσιες επισκέψεις, της ζητήσαμε να μας προτείνει μερικά για τις γιορτές που, όμως, εκτός από ευχάριστη διαμονή, να σερβίρουν και εξαιρετικό φαγητό, για όποιους θέλουν φέτος να γευτούν τις τοπικές συνταγές της Ελλάδας στο γιορτινό τους πιάτο!
Ταξιδεύοντας στη Μάνη, ούσα ακόμα στο στάδιο της έρευνας για τα τελευταία μου βιβλία, γεύτηκα ένα από τα καλύτερα πρωινά σε ένα μικρό, στυλάτο ξενοδοχείο που λειτουργεί σε ένα κτίριο του 18ου αιώνα στο ιστορικό χωριό Κοίτα, το Citta dei Nicliani, με μόλις οκτώ δωμάτια και υπέροχες βεράντες με θέα τη θάλασσα.Οι Αθηναίοι ιδιοκτήτες του εγκατέλειψαν την πόλη και τώρα απολαμβάνουν τους περιπάτους τους στη φύση μαζεύοντας κάππαρη, σπαράγγια, θαλασσινό αλάτι, μάραθο και μυρωδικά, φτιάχνοντας τις δικές τους ελιές και μαρμελάδες (με ιδιαίτερα επιτυχημένες αυτές με ντομάτα και κολοκύθα). Το σπιτικό ριζότο με μανιτάρια που δοκίμασα για βραδινό ήταν εξαιρετικό, αλλά το πρωινό την επομένη ήταν απίστευτο: ομελέτα με μυρωδικά και σπαράγγια, καπνιστό χοιρινό μαγειρεμένο σε κρασί, τηγανητό φασκομηλο, γιαούρτι με ντόπια γλυκά του κουταλιού, φρέσκο τυρί με μέλι και τοπικά γλυκάκια. www.smallhotelsingreece.com/hotels/peloponnese-and-kythira/citta-dei-nicliani Magnify Image Citta dei Nicliani Magnify Image Citta dei Nicliani Magnify Image Citta dei Nicliani
Magnify Image
Magnify Image
Magnify Image
Μια επίσης υπέροχη γαστρονομική εμπειρία που είχα ενώ ταξίδευα στην Πελοπόννησο ήταν στοEumelia, ένα οικολογικό, απίστευτα άνετο εξοχικό ξενοδοχείο, με πέντε μόνο μικρά πανέμορφα σπιτάκια καταμεσής σε έναν ελαιώνα στη Λακωνία, με εκατοντάδες οπωροφόρα δένδρα, αμπελώνες, παραγωγικά ζώα, λαχανόκηπους και καλλιέργειες μυρωδικών τριγύρω τους. Φρέσκο ψωμί από τον κοντινό φούρνο για πρωινό, όπως και αυγουλάκια από τις χαρούμενες κοτούλες του αγροκτήματος, μαρμελάδες από τα δικά τους φρούτα, βιολογικό γάλα, μέλι, γιαούρτι, σαλάμι και τυριά της περιοχής. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στους κήπους του αγροκτήματος και να διαλέξουν τι θέλουν να γευτούν, αλλά τις μέρες των γιορτών τη φροντίδα των γευμάτων (που μαγειρεύονται εξ ολοκλήρου με φρέσκα βιολογικά και ντόπια προϊόντα και σερβίρονται στο μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι για όλους τους επισκέπτες) αναλαμβάνει σεφ που παραδίδει και μαθήματα μαγειρικής σε όσους το επιθυμούν.
Magnify Image
Για μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία αξίζει να επισκεφθείτε το ξενοδοχείο Kinsterna Hotel στους λόφους δίπλα στη Μονεμβασιά.
Το κτίριο του 13ου αιώνα, αναπαλαιωμένο στην εντέλεια, έχει μετατραπεί σε ένα πολυτελές spa με πανέμορφα δωμάτια, εξαιρετικό φαγητό και χαλαρή ατμόσφαιρα. Είναι ένα από τα πιο απίθανα ξενοδοχεία της Ελλάδας. Έχει τον δικό του ελαιώνα, λαχανόκηπο, αμπέλια και οπωροφόρα δένδρα που προσφέρουν απλόχερα τα αγαθά τους για τα γεύματα του Kinsterna. Λειτουργούν δύο εστιατόρια, ένα all-day και το πιο σικάτο και γκουρμέ Kinsterna restaurant, που σερβίρει ό,τι πιο φρέσκο και εκλεκτό διαθέτει η περιοχή καθώς και το δικό τους ελαιόλαδο.

Επεκτείνει προς Νότο το γερμανικό οικονομικό χώρο η Fraport

Η ανάδειξη της Fraport ως νικήτριας στην αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων επιβεβαιώνει το στρατηγικό ενδιαφέρον που είχε επιδείξει το Βερολίνο για τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των υποδομών της Ελλάδας, ευθύς εξ αρχής από την εκκίνηση του προγράμματος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο λόγος δεν είναι άλλος από την πίεση για διεύρυνση του οικονομικού χώρου του Βερολίνου, σε μία συγκυρία που παραπέμπει στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν η Γερμανία, αποκομμένη τότε τη δυνατότητα του αποικιακού ιμπεριαλισμού, ανοίχτηκε προς Νότον, χρηματοδοτώντας με τεράστια κεφάλαια τον σιδηροδρομικό διάδρομο Βερολίνο - Βαγδάτη.
Άλλωστε, βασικός τεχνικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ στη διαδικασία διαμόρφωσης του σχεδίου αποκρατικοποίησης των αεροδρομίων ήταν η Lufthansa Consulting, θυγατρική του ομώνυμου αεροπορικού ομίλου, η οποία είχε προσληφθεί στις αρχές του 2012. Σημειωτέον ότι στη Fraport, η οποία διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, συμμετέχει με ποσοστό 8,5% η Lufthansa.
Πάντως, κυβερνητικά στελέχη μιλούν για «επικύρωση της παραμονής της χώρας στο ευρώ, "διαβατήριο" για την έναρξη υλοποίησης ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα και πιστοποιητικό για την ανάπτυξη στη χώρα».

Η ελληνογερμανική κοινοπραξία Fraport - Slentel υπερνίκησε τους υπόλοιπους διεκδικητές, προσφέροντας στο ΤΑΙΠΕΔ εφάπαξ τίμημα 1,234 δισ. ευρώ, καθώς και ετήσια αμοιβή ύψους 22,9 εκατ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές για τα 7+7 περιφερειακά αεροδρόμια (Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας και Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης, Σκιάθου).
Το ποσό, σε τρέχουσες τιμές, ανέρχεται αθροιστικά σε 2,150 δισ. ευρώ, το οποίο διαιρούμενο με τα 19 εκατ. επιβατών των 7+7 αεροδρομίων, «μεταφράζεται» ως τίμημα 112 ευρώ ανά επιβάτη, σύμφωνα με ανάλυση στελεχών της αεροπορικής αγοράς.  
Όπως αναφέρουν έμπειρα στελέχη της αγοράς, η μέση αποτίμηση των ευρωπαϊκών αεροδρομίων ανέρχεται σε περίπου 10-12 φορές τα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων κέρδη τους (EBITDA).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ομίλου Κοπελούζου και της Fraport, ο παραχωρησιούχος των αεροδρομίων «αναμένεται να αποφέρει έσοδα πάνω από 180 εκατομμύρια ευρώ το 2016 και EBITDA που θα υπερβαίνει τα 90 εκατομμύρια ευρώ».

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 2 Δεκεμβρίου τέθηκε η πρόταση νόμου «Διαχείριση, Έλεγχος και Εφαρμογή Αναπτυξιακών Παρεμβάσεων για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020». Σύμφωνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ Κωνσταντίνο Σκρέκα, το σχέδιο νόμου αποτελεί το πλαίσιο για τη λειτουργία του συστήματος των αναπτυξιακών παρεμβάσεων της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 μέσω των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, τα οποία λειτουργούν βάσει ενός κοινού πλαισίου που ορίζεται από τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το σχέδιο νόμου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη υλοποίησης της νέας Προγραμματικής Περιόδου. Καταρτίστηκε δε με βάση τις προτεραιότητες και το αναπτυξιακό όραμα του «Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης – ΕΣΠΑ 2014-2020», το οποίο επιδιώκει να εξασφαλιστούν προϋποθέσεις ευημερίας που θα στηρίζεται στην ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων αυτών του πρωτογενή τομέα.

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Γιατί ο Νίκος Τσούτσιας «πέφτει στη φωτιά για τον Σαμαρά»...

...και ποιοι ανησυχούν για την αναβάθμισή του στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου;

Aναβαθμισμένος εμφανίζεται εσχάτως και μετά τις επανειλημμένες επικοινωνιακές «ανορθογραφίες» που προκάλεσαν την οργή του Αντώνη Σαμαρά ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού στη Βουλή και συντοπίτης του από τη Μεσσηνία,Νίκος Τσούτσιας. «Πέφτει στη φωτιά για τον Σαμαρά χωρίς να έχει προσωπικές στρατηγικές ή κολλήματα», λένε στενοί του φίλοι, που τον γνωρίζουν από την εποχή των πρώτων του συναντήσεων με τον σημερινό ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου. Ο δημοσιογράφος είναι μέλος του κεντρικού «γαλάζιου» επικοινωνιακού οργάνου, που μία φορά την εβδομάδα, συγκεκριμένα κάθε Τρίτη απόγευμα, συνεδριάζει για να καταστρώσει τα επικοινωνιακά πλάνα της κυβέρνησης.
Σε αυτές τις συνεδριάσεις παίρνουν μέρος ακόμη οι στενοί συνεργάτες Σαμαρά,..
Χρύσανθος Λαζαρίδης, Γιώργος Μουρούτης και Κώστας Μπούρας, ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, η Σοφία Βούλτεψη, η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Θανάσης Μπούρας, ο δημοσκόπος Δημήτρης Μαύρος και (επίσης εσχάτως) ο Αδωνις Γεωργιάδης ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.
Εδώ και λίγες ημέρες ο Ν. Τσούτσιας έχει ξεκινήσει μετά από συνεννόηση με Σαμαρά σειρά πολυεπίπεδων και πολυμέτωπων επαφών, με στόχο την άμεση βελτίωση σημαντικών λεπτομερειών στο επικοινωνιακό κομμάτι. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο άλλοτε διευθυντής σύνταξης των ειδήσεων της ΕΡΤ ήταν ο πρώτος με τον οποίο επικοινώνησε ο πρωθυπουργός (μέσω του τριψήφιου τηλεφώνου με το οποίο επικοινωνούν) μετά τη συνομιλία του με τον Γιώργο Βλάχο στο Κοινοβούλιο, όπου ειπώθηκε η περιβόητη φράση «λαθάρα» (όπως χαρακτήρισε ο Σαμαράς τα πισωγυρίσματα με τις 100 δόσεις). Αλλωστε, ο Ν. Τσούτσιας διατηρεί και το πόστο του επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.
Από την άλλη, πάντως, όπως γίνεται αντιληπτό, αυτή η ενεργοποίηση του Νίκου Τσούτσια σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία έχει λειτουργήσει επιβαρυντικά αναφορικά με το power game που εκτυλίσσεται πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου, αφού προστέθηκε άλλος ένας ισχυρός παίκτης. «Υπάρχει μια συνεχής διελκυστίνδα, που πρέπει να τερματιστεί εδώ και τώρα», επισημαίνουν τακτικοί συνομιλητές  του πρωθυπουργού, μη μπορώντας να κρύψουν την ανησυχία τους.
από ρεπορτάζ του Θανάση Φουσκίδη, στην εφημερίδα Παραπολιτικά, υπό τον τίτλο «Επικοινωνιακή "βαβέλ" στο Μέγαρο Μαξίμου»

Σύσκεψη για εντάξεις έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη κ. Ελένης Αλειφέρη με αντικείμενο τα έργα που προτείνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) για το Δήμο Καλαμάτας και το Δήμο Τριφυλίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, από το Δήμο Καλαμάτας ο Αντιδήμαρχος Υποδομών & Πολεοδομίας κ. Ανδρέας Καραγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Συντηρήσεως Έργων και Κτιρίων κ. Σαράντος Μαρινάκης και ο Δ/ντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Βασίλης Τζαμουράνης, ενώ από το Δήμο Τριφυλίας ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κατσίβελας και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Ιωάννης Αδρακτάς. Συγκεκριμένα, έγινε μια εκτενής αναφορά στις προτεραιότητες που υπάρχουν για την εκτέλεση έργων που αφορούν τη συντήρηση – βελτίωση του επαρχιακού και εθνικού δικτύου, καθώς και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ...

Από τη Διεύθυνση Διοικητικού του Δήμου Καλαμάτας γίνεται προσεκτική έρευνα όσον αφορά στους τίτλους σπουδών, στους φακέλους των εκατοντάδων υπαλλήλων (κάθε κατηγορίας) που υπηρετούν στο Δήμο και ιδιαίτερα των υπαλλήλων που προσλήφθηκαν στις δεκαετίες 1980 και 1990. Για οτιδήποτε παράνομο εντοπισθεί, θα κινηθούν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το νόμο και τις εγκυκλίους των συναρμόδιων Υπουργείων.

«Πολεμική» συνεδρίαση για το Καλαματιανό Καρναβάλι 2015

Μπαρούτι μύριζε εδώ και καιρό η κατάσταση στην Καρναβαλική Επιτροπή Καλαμάτας, αφού μέσα από το Facebook είχε δημιουργηθεί πολεμικό κλίμα αλληλοκατηγοριών, το οποίο κορυφώθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Συγκεκριμένα, για τη Δευτέρα είχε προγραμματιστεί στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας σύσκεψη με στόχο την ψήφιση του οικονομικού και διοικητικού απολογισμού για το 2014. Αρχικά προέκυψε θέμα αν θα έπρεπε στη συνάντηση να είναι παρόντες δημοσιογράφοι και μη μέλη του Συλλόγου. Τελικά, πάρθηκε η απόφαση να είναι ανοιχτή η συνάντηση, αλλά να μην αναφερθούν προσωπικά δεδομένα (χρέη προς την οικονομική επιτροπή κ.λπ.). Επίσης, η απολογιστική να γίνει στα γραφεία της Καρναβαλικής Επιτροπής, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου. Από τη στιγμή που ξεκίνησε ο υπεύθυνος οικονομικών και αντιδήμαρχος, Δημήτρης Μπούχαλης, να παραθέτει τα στοιχεία, προέκυψαν οι πρώτες ενστάσεις και διαμαρτυρίες. Αφού, τελικά, έγινε κάτι σαν συζήτηση, με υπονοούμενα να εκτοξεύονται εκατέρωθεν, άρχισαν οι ερωτήσεις από τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής. 
Όσο περνούσε η ώρα, όλο και δυνάμωνε η κόντρα. Καθώς τελείωσε ο οικονομικός απολογισμός, πέρασαν στο διοικητικό, όπου επίσης επικράτησε ένταση σχετικά με το περσινό καρναβάλι, με τη στάση του αντιδημάρχου Δημήτρη Βεργόπουλου να αποχωρήσει πριν τελειώσει η συνάντηση, αλλά με μείζον θέμα αυτό της παραχώρησης του Καρναβαλιού στη «Φάρις». Τούτο εξόργισε αρκετά από τα μέλη, αφού θεωρούσαν ότι έπρεπε να αποφασίσουν ή, έστω, να ενημερωθούν.Η ένταση κορυφώθηκε, όταν η πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής και δημοτική σύμβουλος, Αναστασία Μπελογιάννη, ενημέρωσε τα μέλη ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας είχε ανακοινώσει από την επομένη της λήξης του Καρναβαλιού στην ίδια ότι η διοργάνωση έπρεπε να περάσει στη «Φάρις».
Με πληροφορίες από το Θάρρος

ΣΕ ΛΥΟΜΕΝΟ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε και φέτος στην Καλαμάτα η μνήμη της Αγίας Αικατερίνης.Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο ομώνυμος λυόμενος Ιερός Ναός της Αγίας στο κέντρο της πόλης.Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος με τη συμμετοχή πολλών ιερέων.Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο βίο και την προσωπικότητα της Αγίας, επικαλούμενος τη χάρη της για υγεία και δύναμη.
Στη συνέχεια, εξήρε το έργο και τις προσπάθειες του προϊσταμένου του Ναού Αρχιμανδρίτη Ευθυμίου Θεοδωρόπουλου για την ολοκλήρωση της ανέγερσης του νέου Ιερού Ναού, ο οποίος έχει θεμελιωθεί δίπλα από τον σημερινό λυόμενο. 

GTS_1100.jpgGTS_1089.jpg

Παρατάξεις αντιπολίτευσης: Έχουμε διαφορετική αντίληψη από τον κ. Τατούλη

Στην προσφιλή τακτική των ύβρεων και των χαρακτηρισμών κατέφυγε για μια ακόμη φορά ο Περιφερειάρχης , κ. Τατούλης, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου (24/11/2014), σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μεταφέρει την ατμόσφαιρα της «κερκίδας» στο συλλογικό όργανο. Με μια αψυχολόγητη και ανεύθυνη τοποθέτησή του δυναμίτισε την -μέχρι εκείνη στιγμή απόλυτα ήρεμη- συνεδρίαση, χαρακτηρίζοντας ως «χουλιγκάνους» τα στελέχη της αντιπολίτευσης, αναγκάζοντας σύσσωμη την αντιπολίτευση να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση. Η χθεσινή επίθεση αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, σε μια σειρά συστηματικών υβριστικών επιθέσεων, κατά της αντιπολίτευσης, που στην γκάμα της περιλαμβάνει όρους και χαρακτηρισμούς, όπως «κομμουνιστοσυμμορίτες», «λούμπεν», «φασιστοειδή», κ.ά. Καταγγέλλουμε στο λαό της Πελοποννήσου αυτή την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του Περιφερειάρχη ,που στόχο έχει να υποβαθμίσει, να αποδυναμώσει και εν τέλει να απαξιώσει το κορυφαίο αιρετό όργανο της Περιφέρειας, ώστε να μην ελέγχονται ο τρόπος και οι μέθοδοι άσκησης της εξουσίας που ο ίδιος προσπαθεί να επιβάλλει. Τον καταλαβαίνουμε!
Η πολιτική του απραξία και τα συσσωρευμένα άλυτα προβλήματα της Πελοποννήσου τον παρασύρουν σε πρακτικές αντιδημοκρατικού εκτροχιασμού. Τα ψέματα, οι φαρισαϊσμοί, τα ποικιλώνυμα τερτίπια και η ακατάσχετη κενολογία φθάνουν στο τέλος τους. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα ασκήσουμε υπεύθυνα τη λειτουργία μας μέσα και έξω από το συλλογικό όργανο, όπως αυτή απορρέει από το θεσμικό μας ρόλο. «Η σιωπή των αμνών» που ονειρεύεται να επιβάλλει ο κ. Περιφερειάρχης δεν θα περάσει. Η πολιτική εκ μέρους του, των αλαλαγμών και των ύβρεων δεν έχουν καμία θέση στο θεσμικό όργανο της Περιφέρειας. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο του.