Pages

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

Εγγράφως παρενέβη ο Δήμαρχος στη δημόσια διαβούλευση για το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ένταξη των Ρομά. Σε έγγραφο που απέστειλε προς την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, αναφέρονται τα εξής:
«Ο Δήμος Καλαμάτας, έχοντας ζωτικό ενδιαφέρον για την κοινωνική ένταξη της ευάλωτης κοινωνικής ομάδας των ΡΟΜΑ, προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ για την προστασία τής σε πολλές περιπτώσεις επαπειλούμενης κοινωνικής συνοχής και ειρήνης, καταθέτει με βάση τις υφιστάμενες συνθήκες στα διοικητικά όριά του, τις παρακάτω παρατηρήσεις επί του υπό διαβούλευση σχεδίου:
1.  Στο Κεφάλαιο 2ο : Ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης
 2.1. Υφιστάμενη κατάσταση σε περιφερειακό επίπεδο
 Σελ. 27: Η δεύτερη παράγραφος, προκειμένου να αποτυπώνει την πραγματικότητα, θα πρέπει να διορθωθεί και να συμπληρωθεί όπως ακολουθεί:
Οι μόνες ενέργειες οργανωμένης μετεγκατάστασης που έγιναν την προηγούμενη δεκαετία στο Ν. Μεσσηνίας (και όχι Καλαμάτας) στη θέση «Μπιρμπίτα» [σύνορο Δήμων Μεσσήνης και Καλαμάτας σε ιδιόκτητα οικόπεδα των Δήμων αναφοράς], δεν στέφθηκαν από επιτυχία κατά βάση λόγω αδυναμίας ουσιαστικής αποδοχής του σχεδίου από τους ίδιους τους ωφελούμενους, η οποία οφειλόταν σε κακό προγραμματισμό και οργάνωση της μετεγκατάστασης από την αρμόδια Ν.Α. Μεσσηνίας, και στην συνέχεια εγκατάλειψη του οικισμού στην τύχη του.
Σελ. 28: στα συνηθέστερα προβλήματα, θα πρέπει να προστεθεί στην απουσία τίτλων ιδιοκτησίας, στην μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων «η καταπάτηση ξένης ιδιωτικής περιουσίας».
2. 2.1.11.1 Swot ανάλυση οικισμών Δήμου Καλαμάτας
Σελ. 138: Οικισμοί Αρφαρών, Αριοχωρίου & Πλατέος, Ασπροπουλιάς (και όχι Ασπρουλίων), Μπιρμπίτας (και όχι Μπιρμίτα), Σπερχογείας (και όχι Σπερχογείων)
Στα πλεονεκτήματα αναφέρονται οι συνθήκες στέγασης ως ικανοποιητικές και το οικιστικό περιβάλλον ως αποδεκτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου