Συνάντηση Αναστασόπουλου με Ειδικό Γραμματέα Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνάντηση Αναστασόπουλου με Ειδικό Γραμματέα Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνάντηση Αναστασόπουλου με Ειδικό Γραμματέα Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Share This
Συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δημήτριο Ιατρίδη και συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητάς του.
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Ιατρίδη για τις προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος στα πλαίσια της πρόσφατης πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στα μέτρα 321 και 322 του άξονα 3 του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» αλλά και την αναγκαιότητα ένταξης αυτών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Οι προτάσεις αυτές είναι :
«ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ Τ.Κ. ΧΑΡΑΥΓΗΣ, ΜΑΝΕΣΙ, ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ» με προϋπολογισμό  615.000,00 € στο μέτρο 321.
«ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΟΔΙΩΝ, ΔΕ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΟΥΣ», με προϋπολογισμό 178.580,50 € στο μέτρο 322
«ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Κ. ΒΑΛΥΡΑΣ ΔΕ ΙΘΩΜΗΣ» με προϋπολογισμό 494.000,00 € στο μέτρο 322
Επίσης τον ενημέρωσε και για την πρόταση με τίτλο: «Εγγειοβελτιωτικές υποδομές τ.κ. Τρικόρφου» με προϋπολογισμό  613.000,00 €, η οποία είχε υποβληθεί από το τέλος του 2011 σε αντίστοιχη πρόσκληση του ίδιου προγράμματος, αλλά μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ωρίμανση του φακέλου, εξαιτίας των χρονοβόρων διαδικασιών έκδοσης των περιβαλλοντικών όρων αλλά και της χορήγησης άδειας εκτέλεσης έργου αξιοποίησης υδατικών πόρων, η οποία άδεια είναι προαπαιτούμενο για την ένταξη του έργου. Το έργο αυτό αφορά την κατασκευή αρδευτικού δικτύου (αντλιοστάσιο, καταθλιπτικός αγωγός, δεξαμενή αποθήκευσης & δίκτυο διανομής) και στοχεύει στην άρδευση ελαιοκαλλιεργειών χιλίων περίπου στρεμμάτων και ιδιαίτερα χονδροελιάς Καλαμών (βρώσιμης ελιάς), στην περιοχή του Τρικόρφου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages