Pages

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΟΛΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Λίγο πριν το "κλείσιμο" των ψηφοδελτίων για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και τα κόμματα έχουν μπει στην τελική ευθεία, με τα περισσότερα να έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία συγκρότησης των ψηφοδελτίων τους. Για την Μεσσηνία ανά κόμμα έχουμε μέχρι στιγμής τα ακόλουθα:
Νέα Δημοκρατία: Εκτός του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, σίγουροι είναι οι Γ. Λαμπρόπουλος, Δ. Σαμπαζιώτης, Μ. Χρυσομάλλης. Π. Μαντάς και Μ. Οικονομάκου, ενώ δυνατά παίζει το όνομα της δραστήριας περιφερειακής συμβούλου Αντωνίας Μπούζας. Η τελική ανακοίνωση θα γίνει στην υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αυριανή συνεδριάζει της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, με αντικείμενο την επικύρωση των ψηφοδελτίων του κόμματος, τα οποία στη συνέχεια θα δοθούν στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την Λεωφόρο Συγγρού, η ανανέωση στα ψηφοδέλτια είναι περίπου 55-60% και σε αυτά συμμετέχουν πρόσωπα με αναγνωρισιμότητα στις τοπικές κοινωνίες, όπως γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, πρόεδροι επιμελητηρίων, συλλόγων, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, υποψήφιοι ευρωβουλευτές, κ.ά.
ΣΥΡΙΖΑ: Τα δεδομένα στο κόμμα που ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας έχουν αρχίσει να ξεκαθαρίζουν. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ν.Ε. Μεσσηνίας κατά την χθεσινοβραδινή της συνεδρίαση απέστειλε στην Κεντρική Επιτροπή την πρότασή της που είχε 7+1 ονόματα, τα οποία και προέκυψαν μετά από έντονες διεργασίες και διαβουλεύσεις. Η πρόταση της Ν.Ε. περιλαμβάνει τους Θ. Πετράκο, Ν. Πατσαρίνο, Κ. Κουλουμπίνης, Ι. Μαραβελή, Ε. Ψαρρέα, Γ. Κοζομπόλη και Π. Στέφανος. Στους επτά υπάρχει ακόμα το όνομα του Μ. Μάκαρη, το οποίο εφόσον κριθεί θετικά από την Κ.Ε. (θα λάβει την τελική απόφαση) τότε εκτός ψηφοδελτίου θα είναι ένας εκ των Π. Στέφανου και Γ. Κοζομπόλη, όπως προέκυψε από τις διεργασίες εντός του κόμματος μετά από ισχυρά πολιτικά εσωκομματικά παζάρια.
Όλα αυτά την στιγμή που την προσεχή Κυριακή στις 7 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στην Καλαμάτα όπου και θα μιλήσει στο Κλειστό της Παραλίας, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία.  
ΠΑΣΟΚ: Τα πράγματα εδώ δεν έχουν οριστικοποιηθεί. Η Νάντια Γιαννακοπούλου είναι σίγουρη, όπως επίσης και ο Διονύσης Αλευράς ο οποίος είπε τελικά μετά από ισχυρές κεντρικές πιέσεις το "ναι". Αντίθετα αρνητικός στη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο ήταν ο Λ. Φιλιππόπουλος. Στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να βρίσκονται επίσης οι κύριοι Χοτζέας και Κατσαργύρης, ενώ τα υπόλοιπα ονόματα θα οριστικοποιηθούν αύριο.
ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.: Έτοιμο σχεδόν είναι το ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας για το κόμμα Παπανδρέου, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Σ' αυτό θα μετέχουν οι Δ. Δρούτσας, Δ. Μανέτα, Γ. Αργυράκης, Μ. Γερονικολός, Α. Αλεξόπουλος, ενώ τις άλλες θέσεις πιθανότητα θα καταλάβουν η Π. Σβερκούνου - Τσαούση και Σ. Στραβόλαιμος. Υπενθυμίζεται ότι αύριο στην Τρίπολη, στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει ο Γ. Παπανδρέου.
ΚΚΕ: Χωρίς προβλήματα έκλεισε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τη Μεσσηνία. Σε αυτό μετέχουν οι Νίκος Διασάκος, Αντώνης Κατσάς, Παναγιώτης Κουφαλάκος, Σαράντος Κουκούμης, Στέλλα Χρηστέα, Αγγελική Ζαφείρη και Χριστίνα Καντζιλιέρη.
Πράσινοι - ΔΗΜΑΡ: Έτοιμο και το ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας για τον κομματικό φορέα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Τα ονόματα που θα περιλαμβάνονται σ' αυτό είναι οι Μπάμπης Βακαλόπουλος, Δημήτρης Τροχάτος, Τάκης Χαλβατσιώτης, Άννα Κούγια, Ευαγγελία Ράλλη, Nίκος Τσαπόγας και Χαρίκλεια Αργυροπούλου.
Το Ποτάμι: Έτοιμο είναι και το ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας για το κόμμα που ηγείται ο Σταύρος Θεοδωράκης. Η ανακοίνωση θα γίνει επίσημα από το κόμμα αύριο. Σ' αυτό υποψήφιοι θα είναι οι Γιώργος Γιαννόπουλος, Γιώργος Γιαννακέας, Σταυρούλα Κάτσου, Παναγιώτης Μπακέας, Χάρης Σαββίδης, Παναγιώτης Σιαβελής και Γεωργία Υφαντίδου.
Χρυσή Αυγή: Στον επίσημο ιστότοπο του κόμματος της Χρυσής Αυγής ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια για όλη την χώρα. Στην Μεσσηνία μετέχουν οι Ανδρουτσόπουλος Ιωάννης, Γιαννακόπουλος Γεώργιος, Κανελλοπούλου Μαρία, Κονιάρη Στυλιανή, Κουκούτσης Δημήτριος, Κωνσταντακόπουλος Γεώργιος και Οικονομόπουλος Κωνσταντίνος .
ΑΝΕΛ: Στους Ανεξάρτητους Έλληνες υποψήφιοι θα είναι οι Κ. Σπυρόπουλος, Δ. Μπαρμπετσέας, Λίνα Παπαβασιλείου, Κατερίνα Αργυροπούλου Κώστας Ξηρογιάννης και Κ. Πουντέα. Σε εκκρεμότητα είναι μια θέση.
ΛΑΟΣ: Στο κόμμα του Γιώργου Καραντζαφέρη τα ονόματα θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν αύριο. Μέχρι στιγμής γνωστά είναι αυτά των Χ. Καρακύκλα, Χ. Βασιλόγιαννη, Ι. Κόρδας και Γ. Δάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου