Pages
▼
Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015
ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΜΗΕΡΙΔΑ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΡΙΑ
Σημαντική επιτυχία είχε το διεθνές σεμινάριο για την τέχνη της σύνθεσης του ελαιόλαδου Στην κοινωνία μας και σε όλες τις εκφράσεις της υπάρχει ένα σημαντικό ζητούμενο: η συνέπεια λόγων και έργων. Είναι γνωστές οι φράσεις "πολλά λέγονται αλλά δεν γίνονται και άλλα που "γίνονται χωρίς να έχουν λεχθεί". Όσοι μετέχουν στο εγχείρημα της Ομάδας Γευσιγνωσίας Ελαιόλαδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου κάνουν, κατά παρέκκλιση, αυτά που έχουν λεχθεί και, πολύ περισσότερο, δεν κάνουν τίποτα αντίθετο απ' όσα έχουν υποστηρίξει κατά καιρούς. Παρά τους χαμηλούς επικοινωνιακούς τόνους που κρατούν, έχουν καταφέρει, σε διάστημα ελάχιστων χρόνων, να πραγματοποιούν με εξαιρετική επιτυχία διεθνή σεμινάρια, με συμμετοχές επιστημόνων από τις ΗΠΑ μέχρι την Αυστραλία, να έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των περισσότερων ιδιωτικών μονάδων τυποποίησης ελαιόλαδου που δρουν στη Μεσσηνία, οι δράσεις τους να χρηματοδοτούνται και από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιόλαδου, να πρόκειται στην ουσία για μια αυτοχρηματοδοτούμενη λειτουργία, ενώ, παράλληλα, να σχεδιάζουν συνεχώς καινούργια πράγματα. Χωρίς υπερβολές πρόκειται αυτή τη στιγμή για τη "ναυαρχίδα" του ΤΕΙ Πελοποννήσου, αλλά και γενικότερα του ελαιόλαδου στη Μεσσηνία. Η τελευταία τους προσπάθεια, η διοργάνωση διεθνούς σεμιναρίου για τηΝ τέχνη της σύνθεσης πολυποικιλιακών ελαιόλαδων, η οποία διεξήχθη σε τρεις πόλεις, Καλαμάτα, Χανιά και Αθήνα, σημείωσε τεράστια επιτυχία. Όπως αναφέρεται σε σχετικό ενημερωτικό δελτίο Τύπου, "παρ’ ότι η Κορωνέικη ποικιλία δικαιωματικά κυριαρχεί ως μονοποικιλιακό ελαιόλαδο στην Ελλάδα, υπάρχουν και άλλα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα άλλων ελληνικών ποικιλιών τα οποία χρήζουν διερεύνησης, προβολής και αξιοποίησης. Στο πρόγραμμα «Εξαιρετικά παρθένο πολυποικιλιακό ελαιόλαδο: η τέχνη της σύνθεσης» αναλύθηκαν τα γευσιγνωστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν τις ελληνικές ποικιλίες, με σκοπό τη σύνθεση νέων γεύσεων και αρωμάτων σε πολυποικιλιακά ελαιόλαδα και τη σταθερή αναπαραγωγή τους σε κάθε ελαιοκομική περίοδο. Θάρρος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου