ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ GAY ΚΑΙ LGBT ΖΗΤΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ GAY ΚΑΙ LGBT ΖΗΤΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ GAY ΚΑΙ LGBT ΖΗΤΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ

Share This
ΣΤΗΝ διοργάνωση μιας εκδήλωσης για την διαφορετικότητα σεβόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και μήνυμα ότι όλοι είμαστε ίσοι, προσανατολίζεται ο Δήμος Καλαμάτας μετά από πρόταση φορέων και κινημάτων πολιτών το καλοκαίρι με αφορμή την γιορτή Gay Pride που διεξάγεται στην Αθήνα στις 13 Ιουνίου αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας προτείνοντας να ενταχθεί στο καλεντάρι της Πολιτιστικής ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ της Ευρώπης Καλαμάτα 21.
Πιο αναλυτικά με αφορμή επιστολή της LGBT κοινότητας της Μεσσηνίας προς το Δήμο Καλαμάτας αναφέρει ότι η Ελλάδα πρέπει να σέβεται τα δικαιώματα όλων των πολιτών ανεξάρτητα από τον προσανατολισμό της ερωτικής ταυτότητας και κυρίως η πόλη της Καλαμάτας η οποία διεκδικεί τα ηνία της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021 με την παρουσία χιλιάδων επισκεπτών θα δώσει στην Ευρώπη δείγματα πολιτισμού με αξιώσεις μέσα από σειρά εκδηλώσεων πολιτισμού, τέχνης, διαλέξεων αλλά και δρώμενων. Μάλιστα επισημαίνει ότι το θέμα έχει τεθεί από φορείς της περιοχής παλιότερα στα πλαίσια των μικρών φεστιβάλ που διεξάγονται στην περιοχή μας ενώ αρωγός στην προσπάθεια θα είναι Φορείς που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και ισότητας. 
Θυμίζουμε ωστόσο ότι παρά το στερεότυπο τρόπο εκδηλώσεων εκτιμάται ότι αυτό που αξίζει περισσότερο είναι το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας που αυτοπροσδιορίζονται με τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής διεκδικούν το σεβασμό, το χαμόγελο, την ισότητα και φυσικά την αξιοπρέπεια στην ανθρώπινη υπόσταση. Τέλος να επισημάνουμε ότι για το θέμα έχουν γίνει δημοσιεύματα στα κοινωνικά δίκτυα ενώ και ο τοπικός τύπος έχει αναφερθεί στο θέμα παλιότερα.
ΔΕΙΤΕ και το σχετικό Δελτίο Τύπου
          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΙΛΩΝ LGBT ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ '21- ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ kalamata21.eu, Δήμος Καλαμάτας κ. Νίκα

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ LGBT κοινότητας Μεσσηνίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ΟΜΟΦΟΒΊΑΣ που εορτάζεται και στο Νομό μας στις 17 Μαίου ανακοινώνει ότι φορείς του Νομού σε συλλογική δράση μπορούν να υπενθυμίσουν την ανάγκη έκφρασης των ατόμων που εντάσσονται στο κοινωνικό ιστό του Νομού μας περιμένοντας την ευθεία αναγνώρισης των ισότιμων δικαιωμάτων ως Έλληνες πολίτες όπως όλοι μας μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την καθολική ισχύ του Συμφώνου Συμβίωσης για όλα τα ζευγάρια ανεξαρτήτως φύλου. Είναι ένα καθολικό δικαίωμα που εκτός από νομική ισχύ αφορά την ελεύθερη βούληση δύο ατόμων να συμβιώνουν μαζί.
Πσράλληλα τονίζουμε την ανάγκη δράσεων και ομιλιών για το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των πολιτών σε μια υγιή κοινωνία πέρα από προκαταλήψεις και προφάσεις. Ιδίως αναγνωρίζοντας πλέον το γεγονός ότι η ΚΑΛΑΜΑΤΑ και η ΜΕΣΣΗΝΊΑ τείνει να θεωρείται Παγκόσμιος τουριστικός προορισμός, ο σεβασμός και ισοτιμία στα LGBT άτομα που διαμένουν στο Νομό ή τον επισκέπτονται αποτελεί καθολικό αίτημα. Απευθυνόμαστε στο κ. Δήμαρχο όσο και στους διοργανωτές του Καλαμάτα 21 να το λάβουν σοβαρά υπόψιν στο σχεδιασμό των δρώμενων στα πλαίσια της μεγάλης αυτής πολιτιστικής διεκδίκησης. Στα πλαίσια αυτής της διεκδίκησης προτείνουν δράσεις που θα μπορούσα να περιληφθούν στο σχεδιασμό.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 21
Οι απλές και συλλογικές δράσεις εκ μέρους των οργανωτών θα μπορούσα να ήταν εκτός από ομιλίες για τα δικαιώματα των LGBT, την ευεργετική παρουσία τους στο τουριστικό προιόν του Νομού μας, θα ήταν εφικτό να διοργανωθεί ένα event για τον σκοπό αυτό προσκαλώντας όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν. Στα πλαίσια αυτά δράσεις θα μπορούσαν να υλοποιηθούν τόσο στην Καλαμάτα, την Πύλο, την Μεσσήνη, το Καλονερό Τριφυλίας που θεωρούνται ενεργοί τουριστικοί προορισμοί όπως αναφέρουν και ξένες ταξιδιωτικές ιστοσελίδες.Ελπίζουμε ότι η κοινή γνώμη του Νομού μας είναι ευαισθητοποιημένη σε τέτοια ζητήματα και εκτιμούμε ότι κυρίως η Καλαμάτα παραμένει μια ανοιχτή πόλη σε όλους γεμάτη χρώμα, ζωντάνια, ελευθερία και αγάπη για το κόσμο που μας περιβάλλει. Αν θέλετε πληροφορίες για την Παγκόσμια ημέρα αυτή είναι εδώ http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%BC%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%AF%CE%B1
Ειδήσεις γύρω από ανάλογα θέματα υπάρχουν και στο www.gayworld.gr
Μελλοντικά με ενημερωτικά δελτία θα αναφερόμαστε σε καίρια κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν με το νομό μας όπως το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού που εμπεριέχει πιθανόν φαινόμενα ομοφοβίας σύμφ με τους ειδικούς που ασχολούνται με το θέμα.
ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ LGBT ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
κοινοποίηση Μ.Μ.Ε. τοπικός τύπος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages