Η ΕΙΔΗΣΗ: ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΣΤΟ ATHENS PRIDE ME 32.000 ΚΟΣΜΟ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η ΕΙΔΗΣΗ: ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΣΤΟ ATHENS PRIDE ME 32.000 ΚΟΣΜΟ

Η ΕΙΔΗΣΗ: ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΣΤΟ ATHENS PRIDE ME 32.000 ΚΟΣΜΟ

Share This
Το Athens Pride απέδειξε πως εκτός απο πανηγυράκι που θέλουν κάποιοι και κάποιες να το χαραχτηρίζουν πως είναι μια μεγάλη γιορτή της διαφορετικότητας. Ναι γιορτή. Γιατί ακόμα και στους συνεχείς αγώνες οι επιτυχίες που κατακτιούνται αξίξει να γιορτάζονται.
To Athens Pride γιόρτασε φέτος τα 11α γενέθλιά του.  Η φετινή Γιορτή είναι ίσως πιο σημαντική από τις 10 προηγούμενες, αφού είναι η πρώτη που διεξάγεται μετά την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου που αφορά το νέο σύμφωνο συμβίωσης με το οποίο αίρεται ο αποκλεισμός των ομόφυλων ζευγαριών. Η Μεσσηνία σύμφωνα με την Ομάδα φίλων υποστήριξης LGBT ατόμων Μεσσηνίας σε δελτίο τύπου αναφέρει ότι ήταν παρών συμπατριώτες μας, ενώ συνομίλησαν με εκπροσώπους της διοργάνωσης και ακτιβιστές. Ηταν μάλιστα θετικοί για την διεκδίκηση της Καλαμάτας ως Πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης πράγμα που σημαίνει ότι η πόλη της Καλαμάτας αργά ή γρήγορα θα πάρει θέση...
%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%
Ιστορική χαρακτήρισαν τη στιγμή που λαμβάνει χώρα το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, τόσο ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Κωστής Παπαϊωάννου, όσο και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.
Περισσότερα από 32.000 άτομα βρέθηκαν εχθές στην πλατεία Κλαυθμώνος για να ζητήσουν από την κοινωνία να “πάρει θέση” απένταντι στη διαφορετικότητα. Eνδιαφέρον παρουσίασε η ξεκάθαρη τοποθέτηση που έκανε ο Γ..Γ. Ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ότι η Κοινότητα δεν ζητάει να τις παραχωρηθούν ειδικά δικαιώματα αλλά ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία στηρίζει η ελληνική πολιτεία όπως επιβεβαίωσε και η Πρόεδρος της Βουλής που υποσχέθηκε περισσότερα ως την επόμενη διοργάνωση.
13 πρεσβείες φέτος στο πλευρό του Athens Pride και αστυνομικοί!!

IMG_1384.jpg
Παρότι φέτος ήταν «τραυματισμένο» απο την αποχή πολλών ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεων,που όλοι ευχόμαστε να λυθεί η διαφωνία και να ήταν αυτή η πρώτη και τελευταία χρονιά που συνέβη αυτό, το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας (Athens Pride), αποτέλεσε σημείο συνάντησης χιλιάδων ανθρώπων που γιόρτασαν, διεκδικώντας παράλληλα την ισότητα και την αποδοχή του σεξουαλικού προσανατολισμού κάθε ατόμου.
IMG_1503.jpg
b11.jpg
Ενα Athens Pride γεμάτο ενθουσιασμό και την πολυπληθή συμμετοχή στην καθιερωμένη παρέλαση, που φέτος συμπλήρωσε των μαγικό αριθμό των 32.000 συμμετεχόντων και έσπασε όλα τα ρεκόρ.
11535723_942318172455408_169432952085951
Ζωντάνια και παλμό στην κορυφή της παρέλασης για άλλη μια χρονιά απο τους αγαπημένους ZUMBA® Instructors που ξεσήκωσαν τα πλήθη.
IMG_1466.jpg
Φέτος είδαμε και πολύ ενδιαφέροντες συμμετοχές στα περίπτερα του εκτός των συνηθισμένων αλλά πάντα αγαπημένων υποστηρικτών του Athens Pride
IMG_1291.jpg
Θα σταθούμε σε μία απο αυτές που ήταν το περίπτερο και το στην περέλαση European Students for Liberty Πολύ τους αγαπήσαμε!!
Γιατί τα παιδιά παράγουν πραγματικά έργο στηρίζουντην νεολαία και τους αξίζει κάθε προβολή.
10355726_976521162388287_393602818362648

Πολλές πολλές πολλές οι ενδιαφέροντες παρουσίες που για άλλη μια χρονιά τίμησαν το Athens Pride.Φυσικά ήταν εκεί και το αγαπημένο Γιώργος Χ2 της Θεσσαλονίκης.Γιώργος Τσιτιρίδης-Γιώργος Λαζαρίδης(που έδωσε και πολύ όμορφες pride τσαντούλες του enola)
IMG_1479.jpg

Και η Color Youth στην παρέλαση του Athens Pride.Παρότι η CY είχε δηλώσει πως απέχει απο τις προφεστιβαλικές δράσεις και την πλατεία (περίπτερο) έδωσε ένα δυναμικό παρών στην παρέλαση έτσι όπως της αξίζει
CY.jpg

 Το Athens Pride κατάφερε και φέτος σε μια γιορτή για τον άνθρωπο,τα δικαιώματα να μαζέψει όλον τον κόσμο και να τους ενώσει, όπως ακόμα και οικογένειες με παιδιά που τάσσονται υπέρ της διαφορετικότητας.Αυτός άλλωστε είναι και ένας απο τους βασικούς στόχους του Φεστιβάλ. Με φωτογραφίες που μας παραχώρησαν οι Julian Asimakopoulos και το gayhellas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages