ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Share This
Φορολογικές επιβαρύνσεις ύψους 3,17 δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο και περικοπές δαπανών - κατά κύριο λόγο από τις συντάξεις -  ύψους 850 εκατομμύρια ευρώ είναι ο λογαριασμός της συμφωνίας με βάση την έκθεση του Γενικού 
Λογιαστηρίου του Κράτους που συνοδεύει το  νομοσχέδιο με τα μέτρα που αναμένεται να ψηφίσει σήμερα Τετάρτη η Βουλή. Οπως αναφέρεται στην έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους, ο λογαριασμός έχει ως εξής:
-ΦΠΑ:  Επιπλέον έσοδα 2,39 δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο από το ΦΠΑ και τις μετατάξεις προιόντων σε υψηλότερο συντελεστή. Ξεχωρίζει η επιβολή ΦΠΑ στα φροντιστήρια όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και των ξένων γλωσσών, η αύξηση του ΦΠΑ στα εστιατόρια (στο 23%) και στα ξενοδοχεία (στο 13%) αλλά και η μετάταξη σειράς προϊόντων και υπηρεσιών από το 13% στο 23%.
Τα πρόσθετα έσοδα για το 2015 υπολογίζονται σε 795 εκατ. ευρώ.
-ΦΟΡΟΣ ΚΕΡΔΩΝ: 410 εκατομμύρια ευρώ θα εξασφαλίσει το κράτος από την αύξηση του φόρου στα νομικά πρόσωπα (σ.σ ο συντελεστής αναπροσαρμόζεται από το 26% στο 29%).
Η αύξηση της προκαταβολής φόρου για τα νομικά πρόσωπα (σ.σ από 80% πηγαίνει 100% για τις μεγάλες επιχειρήσεις και στο 75% από 55% για τις υπόλοιπες) θα αποδώσει για το πρώτο έτος 445 εκατομμύρια ευρώ.
- ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ: 75,6 εκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από την αύξηση του φόρου στα ασφάλιστρα. Περισσότερο θα πληρώσουμε για τις ασφάλειες πυρός (ο συντελεστής ανεβαίνει στο 25%) και αυτοκινήτου (συντελεστής πηγαίνει στο 15%).
-ΦΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ: 48,5 εκατομμύρια ευρώ θα καταβάλλουν οι έχοντες σκάφη αναψυχής - επιβάλλεται φόρος πολυτελούς διαβίωσης 13% στα σκάφη άνω των πέντε μέτρων ενώ αυξάνεται ο φόρος στα ΙΧ άνω των 2500 κυβικών και στις πισίνες.
- ΑΥΞΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ: 251 εκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από την αύξηση των συντελεστών της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ.
Πόσα πληρώνουν οι συνταξιούχοι
Μεγάλη είναι η επιβάρυνση για τους συνταξιούχους.
-Η εισφορά υπέρ υγείας, θα αφαιρέσει από τα εισοδήματα τους 854 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Εφέτος η επιβάρυνση θα είναι 422 εκατομμύρια ευρώ.
-Μείωση συντάξεων: Aπό τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων (σ.σ δεν θα δίδεται η κατώτατη εγγυημένη σύνταξη παρά μόνο με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας) προβλέπεται να εξοικονομηθούν 4,2 εκατ. ευρώ για το 2015, 25,7 εκατομμύρια ευρώ για το 2016, 42,87 εκατομμύρια ευρώ για το 2017 και 60 εκατομμύρια ευρώ για το 2018.
-Ενοποιήσεις ταμείων: 16 εκατομμύρια ευρώ θα εξοικονομηθούν από την αναπροσαρμογή των χορηγούμενων επικουρικών συντάξεων λόγω της ένταξης ταμείων και τομέων επικουρικής ασφάλισης στο ΕΤΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages