Pages

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕΩΙΜΕΝΟΣ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ

Μείωση των πωλήσεων στα επίπεδα του 10% καταγράφει η φετινή έρευνα που πραγματοποιεί το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), για την κίνηση των καταστημάτων στην Καλαμάτα. Τα γενικότερα συμπεράσματα είναι πως ήταν «φτωχό» το αποτέλεσμα των εκπτώσεων για το σύνολο της αγοράς, καθώς εκτιμάται ότι η μείωση στον τζίρο των επιχειρήσεων ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι η μεσοσταθμική μείωση της αγοραστικής κίνησης το 2016, σε σχέση με τις χειμερινές εκπτώσεις του 2015, κυμαίνεται στα επίπεδα του -20,8%, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως ο εκτιμώμενος τζίρος για τη χειμερινή εκπτωτική περίοδο θα διαμορφωθεί το 2016 περίπου στα 4,49 δισ. ευρώ, καταγράφοντας απώλειες 1,18 δισ. ευρώ σε σχέση με τις χειμερινές εκπτώσεις του 2015. Από την έρευνα που πραγματοποίησε και εφέτος το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ για τις χειμερινές εκπτώσεις και διερεύνησε τη στάση και τις απόψεις των εμπόρων για το άνοιγμα των Κυριακών, προκύπτει ότι, αν και οι έμποροι της λιανικής είχαν ως στόχο κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων να πλησιάσουν τα επίπεδα του περυσινού τζίρου, αυτό δεν ήταν εφικτό.

Καλαμάτα: Είχε ένταλμα απο τα Χανιά

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 34χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν μία (1) απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βάμου Χανίων και μία (1) απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων, για κλοπή

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας βρίσκονται 25.706 μετανάστες και πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους από Συρία, Ιράκ και Αφγανιστάν. Στην πρώτη γραμμή εισόδου, στα νησιά του Αιγαίου δηλαδή, τη Λέσβο, την Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο την Κω τη Ρόδο και το Καστελόριζο βρίσκονται 5.397 μετανάστες και πρόσφυγες. Στην Καβάλα έχουν προωθηθεί 1.529 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ στην Αττική στα τρία στρατόπεδα και τον Πειραιά βρίσκονται 8.431. Στο... δρόμο προς τα σύνορα για να περάσουν στην Ευρώπη σε Λαμία, Καλαμπάκα, Τέμπη, Γρεβενά, Κοζάνη Πιερία έχουν συγκεντρωθεί 3.349 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ κοντά στα σύνορα στην Ημαθία, τα Διαβατά, το Κιλκίς και την Ειδομένη βρίσκονται 7.000 άτομα που περιμένουν να περάσουν στα Σκόπια. Την ίδια ώρα οι Σκοπιανοί άνοιξαν τη νύχτα χθες τα σύνορα για τη διέλευση μόλις 305 ατόμων από Συρία και Ιράκ, ενώ υπολογίζεται ότι καθημερινά στον τεράστιο χώρο με σκηνές που έχει στηθεί στην Ειδομένη προστίθενται περί τα 1.000 άτομα.

ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΛΙΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Όποιος δηλώνει πάνω από 30.000 ευρώ… καίγεται. Και αυτό διότι θα κληθεί να σηκώσει στους
ώμους ένα πολύ μεγάλο μέρος από τα πρόσθετα μέτρα που θα επιβληθούν για να κλείσει η 1η αξιολόγηση. Το χτύπημα θα είναι διπλό, τουλάχιστον για τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και για τους συνταξιούχους ενώ τα… σπασμένα θα πληρώσουν και αρκετές δεκάδες χιλιάδες μισθωτών που έχουν την …ατυχία να δηλώνουν καθαρές αποδοχές άνω των 1800-2000 ευρώ τον μήνα. Τι θα πρέπει να περιμένουν όσοι ανήκουν στην κατηγορία 30 (χιλιάδες) συν;
1.      Οι μισθωτοί θα υποστούν αύξηση του φόρου εισοδήματος. Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας έχουν ήδη ενημερωθεί από τα αντίστοιχα ελληνικά ότι στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος θα προστεθούν ένα ή δύο κλιμάκια το πρώτο θα προβλέπει συντελεστή 37% και θα αφορά στο τμήμα του εισοδήματος από τις 30-32.000 έως τις 42.000 ευρώ ενώ ένας δεύτερος συντελεστής θα επιβάλλει φόρο 50% στο τμήμα εισοδήματος άνω των 50.000 ευρώ. Για τους έχοντες εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ, η πρόσθετη ετήσια επιβάρυνση θα κινείται από τα 400 ευρώ και πάνω.
2.      Οι συνταξιούχοι που εξακολουθούν να δηλώνουν ετήσιες αποδοχές από συντάξεις άνω των 30.000 ευρώ θα υποστούν διπλό χτύπημα καθώς εκτός από την αύξηση του φόρου που θα φέρει η νέα φορολογική κλίμακα, κινδυνεύουν και με περικοπή της κύριας και της επικουρικής σύνταξης (σ.σ ειδικά για όσους είναι στο ανώτερο πλαφόν, η περικοπή μάλλον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη).
3.      Οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν και αύξηση του φόρου και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ειδικά αν το καθαρό εισόδημα ξεπερνά τις 30-40.000 ευρώ.
4.      Πρόσθετο φόρο θα πληρώσουν και οι ιδιοκτήτες ακινήτων με υψηλά εισοδήματα από ενοίκια. Για τα ενοίκια από τις 12.000 ευρώ και πάνω ο συντελεστής θα ανέβει στο 35% ενώ είναι πιθανό να θεσπιστεί και συντελεστής 45% για τα εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.
Η πολιτική που θέλει να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών θα πλήξει τους λίγους: αυτούς που δηλώνουν τα εισοδήματά τους και ούτως ή άλλως σηκώνουν τα περισσότερα φορολογικά βάρη. Σε σύνολο περίπου οκτώ εκατομμυρίων φορολογουμένων, ούτε καν 600.000 άτομα δεν ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ ενώ αυτοί που σπάνε και το φράγμα των 30.000 ευρώ είναι περίπου 400.000 άτομα. Αντίστοιχα, τους πολλούς φόρους τους πληρώνουν οι λίγοι καθώς προκύπτει ότι το 95% των φορολογουμένων, καταβάλλει το 40% των φόρων ενώ το 5% των φορολογουμένων πληρώνει το 60% των φόρων. Επίσης:
1.      Τα τρία εκατομμύρια δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ. Πρόκειται κυρίως για μισθωτούς και συνταξιούχους οι οποίοι καλύπτονται από το αφορολόγητο των 9.550 ευρώ που προβλέπει η κλίμακα.
2.      Τα 1,86 εκατομμύρια καταβάλλουν ποσά της τάξεως των 100-300 ευρώ ετησίως δηλαδή από 8,5 έως 25 ευρώ τον μήνα. Σε αυτή την ομάδα πληθυσμού, συναντώνται εισοδηματίες που δηλώνουν από ενοίκια μόλις 1000 ευρώ τον χρόνο (σ.σ συνολικά σε αυτή την κατηγορία ανήκουν πάνω από 600.000 άτομα), το μεγαλύτερο μέρος των αγροτών (σ.σ οι περισσότεροι δηλώνουν εισοδήματα έως 2500 ευρώ τον χρόνο). Υπάρχουν και τουλάχιστον 130.000 επιτηδευματίες που δηλώνουν εισοδήματα έως 1000 ευρώ, γι’ αυτούς όμως ο λογαριασμός ανεβαίνει λόγω του τέλους επιτηδεύματος που ανέρχεται στα 650 ευρώ τον χρόνο είτε υπάρχει εισόδημα είτε δεν υπάρχει.
3.      Περίπου 1,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι, πληρώνουν ποσά της τάξεως των 300-1000 ευρώ. Είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι με τις αποδοχές των 10-15.000 ευρώ, εισοδηματίες με αποδοχές από 5000 έως 10.000 ευρώ και λίγοι αγρότες (περίπου 12.800 σε σύνολο άνω των 430.000) που δηλώνουν εισοδήματα από 12-15.000 ευρώ. 

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Ομαδικές ακυρώσεις κρατήσεων λόγω μεταναστών


Άμεσους κινδύνους για την εθνική οικονομία επιφυλάσσουν οι πιέσεις που δέχεται ο ελληνικός τουρισμός εξαιτίας των ανεξέλεγκτων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.
Ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία και πτήσεων για την προσεχή σεζόν, αλλά και περικοπή δρομολογίων από εταιρείες κρουαζιέρας αποτελούν τις πρώτες απτές επιπτώσεις σε νησιωτικούς προορισμούς που δέχονται υψηλές προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.
Οι ξενοδόχοι έχουν προχωρήσει σε μείωση τιμών και προσφορών προκειμένου να τονώσουν την τουριστική ζήτηση. Παρά ταύτα επισημαίνουν τον κίνδυνο ότι αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση θα υπάρξουν αλυσιδωτές επιπτώσεις στα έσοδα των τοπικών επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση στην εθνική οικονομία αλλά και στην απασχόληση.
Πιο αναλυτικά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο ίδιο δημοσίευμα ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, η πτώση των κρατήσεων για τη φετινή σεζόν από κάποιες αγορές στο νησί φτάνει έως και 90%.
Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, από την πλευρά της, επισημαίνει ότι η μέση πτώση των κρατήσεων στο νησί ανέρχεται σε ποσοστό 36%.
Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που αφορούν την κίνηση στην τουριστική αγορά της Χίου, όπου η πτώση φτάνει σε ποσοστό 60%, ενώ έχουν διακοπεί και πτήσεις από προορισμούς όπως η Αυστρία, η Τσεχία και η Ολλανδία.

Παναργειακός – Kαλαμάτα 0-4 H ΛΕΥΚΗ ΜΕΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ

Μεγάλη, τεράστια νίκη της Καλαμάτας μέσα στο Άργος με σκορ 0-4 (!) επί του γηπεδούχου Παναργειακού, νίκη που φέρνει πλέον τα πάνω κάτω στον 3ο όμιλο της Γ' Εθνικής σε ουρά, αλλάκαι στην κορυφή αυτού! Δείτε ξανά το Live του αγώνα:

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό και σήμερα από το Sportstonoto.gr  την περιγραφή του αγώνα από το ΔΑΚ Άργους  του Παναργειακού με τη Μαύρη Θύελλα, όπως και την εξέλιξη όλων των αγώνων της 17ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας: 
Πριν λίγο τελείωσε ο αγώνας στη Χαλκίδα όπου ο τοπικός ΑΟΧ νίκησε εύκολα 4-0 το φιλότιμο και μαχητικό μέχρι τέλους, ΑΟ Λεβάντε. 
Χθες (θυμίζουμε) ο ΠΑΟ Βάρδας δύσκολα στη Βουπρασία 2-1 τον ηρωικό Κανάρη Νενήτων Χίου. 
Λίγος κόσμος και πάλι στο ΔΑΚ Άργους, χωρίς τους οργανωμένους οπαδούς της και πάλι η Μαύρη Θύελλα. 
Περίπου 500 φίλαθλοιτων γηπεδούχων και 20 μεμονωμένοι φίλοι της Καλαμάτας. 
Διαιτητής: Μανούρας (Τρικάλων), Βοηθοί: Κοντιζάς, Γκολές (Πειραιάς).
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Ρίζος, Ρόττα, Μηλιώτης, Κοντέων, Κάβριτς, Πούτσι, Μπούνας, Χόρβατ, Τσόφλιος, Γκαντιάγκα, Ηρακλής. 
Στον πάγκο για τον Παναργειακό έμειναν οι Παντελής, Φασούλης, Χαρίτος, Κόκκαλης, Παπαϊωνάννου, Ευθυμιάδης, Λιόσης. 
ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ: Σταυράκης, Γαλανόπουλος, Λιόλιος, Τσόπελας, Κασμερίδης, Γκίνο, Κολημήτρας, Τορεζάνι, Όττα, Μπενγκλετζής, Ραχίμ. 
Στον πάγκο για την Καλαμάτα οι Γκαρμοίρης, Ρήγας, Γκανταρτζής, Κακαλής, Καλαντζής, Χατζηλιώτας και Κεμάλι. Εκτός έμεινε ο Θεωδόρου. 
Ξεκίνησε το ματς....
Στο 5' σουτ Χόρβατ, έδιωξε Σταυράκης, το ριμπάουντ ο Μπούνας η μπάλα άουτ! 
Τσόπελας - Κασμερίδης τα δύο κεντρικά μπακ της Καλαμάτας, Μπενγκλετζής και Όττα οι δύο επιθετικοί της. 4-4-2 από τον Κώστα Καλογιαννίδη. 
Σπάρτη - Παναρκαδικός 0-1 στο 7' με κεφαλιά ο Σαλαπάτας. 
Σπάρτη - Παναρκαδικός 1-1 με φάουλ του Γέσιτς! 
Είμαστε στο 21', η Καλαμάτα κυρίως αμύνεται, το Άργος όμως δεν έχει κάνει έως τώρα τη μεγάλη φάση, αν και έχει την μπάλα κυρίως αυτο στα πόδια του.
Πανελευσινιακός - Παναιγιάλειος 0-2 . 
Στο 28' και πάντα στο 0-0 στο ΔΑΚ Άργους. 
Αιολικός - Βύζας Μεγάρων 1-0.
Τρίκαλα - Παναχαϊκή 2-0.
Πανσερραϊκός - Καλλιθέα 0-2
 Στο 40 και είμαστε πάντα στο 0-0 στο Άργος. 
 Στο 38' είχαμε την κίτρινη σε Τσόπελα και στο φάουλ κεφαλιά του Μπούνα άουτ. 
Στο 45' κίτρινη ο Κοντέων για τον Παναργειακό. 
Μουρμούρες από την εξέδρα για τον Ρομπέρτο Μπολάνο.
Τέλος πρώτου ημιχρόνου.
Κριτική Α' ημιχρόνου:  Δίκαιο και «Χ» έως τώρα, η Καλαμάτα κάνει την δουλειά της κρατώντας το μηδέν πίσω και στο δεύτερο μέρος λογικά θα κοιτάξει να βγει περισσότερο μπροστά για να κάνει την ζημιά. Αντίθετα ο Παναργειακός παρουσιάζει πολλά προβλήματα στην ανάπτυξή του και προβληματίζει τον κόσμο του. 
Football League (ημίχρονα)
Πανελευσινιακός - Παναιγιάλειος  0-2 (5' Σανδραβέλης, 23' Μπουρλάκης)
Τρίκαλα - Παναχαϊκή  2-0 (8' Νιάρος, 31' Βρούτσινα)
Απόλλων Σμύρνης - Λαμία  0-0
Πανσερραϊκός - Καλλιθέα 2-2 (34' Μπαρέτας, 44' Γιάντσης / 28' Μασένα, 31' Φράγκος).
.............................................................................................................................................................................................

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ 4ο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ...

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 αρχίζει το 4οΚαλαματιανό Καρναβάλι, στις 19.00, στην πλατεία Όθωνος, «το μεγάλο Καρναβάλι της Καλαμάτας, ένα από τα μεγαλύτερα Καρναβάλια της Ελλάδος, το Καρναβάλι της νεολαίας
και όλων όσοι αισθάνονται ότι είναι νέοι», ανέφερε ο Δήμαρχος.
«Την Κυριακή το βράδυ στην πλατεία Όθωνος, εκατοντάδες καρναβαλιστές και καλλιτέχνες θα σημάνουν την έναρξη του μεγάλου Καλαματιανού Καρναβαλιού˙ ένα μεγάλο πανηγύρι. Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει στην Καλαμάτα την Κυριακή. Υπάρχει ένα πρόγραμμα σπουδαίο για όλη τη διάρκεια του Καρναβαλιού, με εκδηλώσεις. Υπάρχει φροντίδα ώστε σε όλα να υπάρχει ποιότητα και όχι χυδαιότητα, ψυχαγωγία πραγματική σε μία πόλη που γιορτάζει, για μία νεολαία που έχει πάρει επάνω της αυτή την υπόθεση», προσέθεσε ο Π. Νίκας. Ευχαρίστησε, δε, την οργανωτική επιτροπή του Καρναβαλιού και κυρίως τους εθελοντές, «τα παιδιά, τα οποία θα στελεχώσουν τις ομάδες και θα προσφέρουν θέαμα, χαρά, διασκέδαση σε όλο τον κόσμο».
Φέτος αναμένεται να λάβουν μέρος 34 πληρώματα και περί τους 2.500 καρναβαλιστές, ενώ υπάρχει ακόμη η δυνατότητα να δηλώσει κάποιος συμμετοχή ή και να συγκροτήσει ένα νέο γκρουπ.
Παράλληλα με το Καρναβάλι θα διεξαχθούν τα Μυστικά της Πριγκίπισσας Ιζαμπώ, ενώ όλες οι πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες από την ιστοσελίδα http://www.kalamatianokarnavali.gr/
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, 19.00 Τελετή έναρξης στην πλατεία Όθωνος
Παρουσίαση: Γιώργος Κρυπάρος
Guest star: Ρένα Βαρδαλαχάκη 
DJs: Λούης Αλεξέας & Thanos D
Συμμετέχουν: Παιδική - Νεανική Χορωδία Γιώργου Σκλήκα, Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, Σχολές Χορού: Ακαδημία Χορού «Απόλλων και Άρτεμις», «Physical», «Χαρά του Παιδιού», «Ξενία Σύλλογος Αθλητικού Χορού», «Just Dance», «Vive Bailando» 
Παρασκευή 4 Μαρτίου, 22.00 ΚΑΠ(ΕΛΑ)
Πάρτυ Καλαματιανού Καρναβαλιού στο PLEASE DON’T TELL / ELECTRIC THEATRE
Παρουσίαση: Ηρώ Λυμπέρη DJ: Βαγγέλης Παπαποστολόπουλος 
Σάββατο 5 Μαρτίου, 19.00 Νυχτερινή παρέλαση «ΑΥΤΟΦΩΤΙΣΤΕIΤΕ» στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη  στην Κεντρική Πλατεία Βασ. Γεωργίου
Παρουσίαση: Λίνα Καλαποθάκη   
DJ: Κlimen    
Σάββατο 12 Μαρτίου, 13.00 Τελικός Παιχνιδιών στην Κεντρική Πλατεία Βασ. Γεωργίου   
Παρουσίαση: Ηρώ Λυμπέρη
DJ: Δημήτρης Σταθουλόπουλος  
Σάββατο 12 Μαρτίου, 18.00 Bachata Guinness Record στην Κεντρική Πλατεία Bασ. Γεωργίου
Παρουσίαση: Λίνα Καλαποθάκη & Γιάννης Δομάτζης 
Τραγούδι: Νεκτάριος Βασιλείου 
Κυριακή 13 Μαρτίου, 14.30 Μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, τελετή λήξης, απονομή βραβείων και συναυλία με τους OΤHERVIEW στην Κεντρική Πλατεία Bασ. Γεωργίου
Παρουσίαση: Άστρη Μαυρέα & Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος
DJs: Νάσος Παπατζιμόπουλος & Ηλίας Μπακέας
ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ ΙΖΑΜΠΩ
Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, 18:00
Πλατεία 23ης Μαρτίου, 10 μέλη του Πληρώματος με τις στολές τους
1ο Quiz «Μυστικά της Πριγκίπισσας ΙΖΑΜΠΩ» - Τελετή Έναρξης 
Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, 17:00
5 μέλη του Πληρώματος με τις στολές τους 
1ο Πακέτο Θεμάτων «Πουγκί της Πριγκίπισσας ΙΖΑΜΠΩ»  
Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, 19:45 
Θέμα Επιτροπής Εθελοντισμού 
Τετάρτη 2 Μαρτίου, 17:00
5 μέλη του Πληρώματος με τις στολές τους
2ο Quiz «Μυστικά της Πριγκίπισσας ΙΖΑΜΠΩ» 
Παρασκευή 4 Μαρτίου, 21:00
6 μέλη του Πληρώματος με τις στολές τους
2ο Πακέτο Θεμάτων «Πουγκί της Πριγκίπισσας ΙΖΑΜΠΩ»
Σάββατο 5 Μαρτίου, 11:00
6 μέλη του Πληρώματος με τις στολές τους
3ο Quiz «Μυστικά της Πριγκίπισσας ΙΖΑΜΠΩ» 
Κυριακή 6 Μαρτίου, (ανάρτηση θέματος, 09:30) 
11:00, …………………………..,  10 μέλη του Πληρώματος με τις στολές τους
Φάση Πλατείας «Μυστικά της Πριγκίπισσας ΙΖΑΜΠΩ» 
Κυριακή 6 Μαρτίου, 15:30 
5 μέλη του Πληρώματος με τις στολές τους
3ο Πακέτο Θεμάτων «Πουγκί της Πριγκίπισσας ΙΖΑΜΠΩ»
Δευτέρα 7 Μαρτίου, 17:00
6 μέλη του Πληρώματος με τις στολές τους
4ο Quiz «Μυστικά της Πριγκίπισσας ΙΖΑΜΠΩ» 
Τετάρτη 9 Μαρτίου, 17:00 
7 μέλη του Πληρώματος με τις στολές τους
4ο Πακέτο Θεμάτων «Πουγκί της Πριγκίπισσας ΙΖΑΜΠΩ» 
+ Παράδοση Σακούλας 20:30 Πνευματικό Κέντρο  
Παρασκευή 11 Μαρτίου, 21:00
10 μέλη του Πληρώματος με τις στολές τους 
5ο Quiz «Μυστικά της Πριγκίπισσας ΙΖΑΜΠΩ» 
Σάββατο 12 Μαρτίου, 13:30
20 μέλη του Πληρώματος με τις στολές τους 
«ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ» για παιδιά και ενήλικες

ΕΛΑΜΨΕ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟ...Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ- ΦΩΤΟ

Η Καλαμάτα ντύθηκε στα… κόκκινα και η πρώτη της «Κόκκινης Νύχτας», που ακολούθησε αυτήν της
«Λευκής Νύχτας» (που έχει καθιερωθεί κάθε καλοκαίρι στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα) ήταν εντυπωσιακή. Πλήθος κόσμου ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του δήμου, των φορέων και των επαγγελματιών, βγήκε έξω αρχικά για βόλτα και για διασκέδαση και συμμετείχε στα διάφορα eventπου σε κάθε γωνιά της πόλης γίνονταν.
Still0227_00011.jpg
Από την πλατεία Όθωνος, την πλατεία 23ης Μαρτίου, όλο το Ιστορικό Κέντρο, την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, τους παράπλευρους της Αριστομένους δρόμους, τον πεζόδρομο της Ιατροπούλου παντού υπήρχε κάτι το ιδιαίτερο με εκδηλώσεις και την πόλη όλη σε γιορτινή ατμόσφαιρα.
Still0227_00004.jpg
Σημαντικό το γεγονός πως οι τιμές χτύπησαν… κόκκινο με πολλές προσφορές και εκπλήξεις – τελευταία άλλωστε ημέρα των εκπτώσεων – από τους καταστηματάρχες της πόλης της Καλαμάτας.
12696264_10207765618153721_764983886_n.jpg
12776692_10207765614913640_889155674_o.jpg
Still0227_00008.jpg
Still0227_00007.jpg
12782114_10207765639994267_2139695170_n.jpg
12782012_10207765638314225_706349645_n.jpg
12421801_10207765643874364_1230622448_n.jpg

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Το 1ο Συμπόσιο Τουρισμού Πύλου είναι γεγονός και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, στις 10:00 το πρωί, οι ομιλητές θα εμβαθύνουν στο θέμα της Φιλοξενίας στον Τουρισμό. Η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο εκδηλώσεων «ΜΗΔΕΝ», στην Πύλο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πύλου Νέστορος και τη συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου (ΣΕΤΑΠ), ο Σύλλογος Κυριών Πύλου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γιάλοβας, το Σωματείο Επαγγελματιών Γιάλοβας και η CostaNavarino. Στην πολυαναμενόμενη Ημερίδα, προσωπικότητες από το χώρο του Τουρισμού θα μας μιλήσουν για την Εξυπηρέτηση των Πελατών, την Ασφάλεια και την Υγιεινή στις Επιχειρήσεις Τουρισμού, καθώς και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα, σχετικά με την σωστή διαχείριση μιας Τουριστικής Επιχείρησής. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

"Προσπαθούμε και ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι για την καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους είπε στο "Πρακτορείο M", ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς. Όπως εξήγησε ο κ. Μπαλτάς, μιλώντας στην εκπομπή "Δύο στις 12", με τους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη, η καθιέρωση ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα συμβάλλει και στην αύξηση των πόρων που εισπράττονται από το κράτος, ενώ έκανε γνωστό ότι η εξορθολόγηση στις τιμές των εισιτηρίων θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, όπως η Ροτόντα στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Μπαλτάς υπογράμμισε ότι έγιναν μέχρι τώρα αυξήσεις στις τιμές εισιτηρίων, λέγοντας ότι κάποιες τιμές ήταν δραματικά χαμηλές, επισημαίνοντας ότι οι αυξήσεις δε θα γίνονται με ήπιο τρόπο και όχι οριζόντια. "Αυξήσαμε τις τιμές σε αρκετούς αρχαιολογικούς χώρους, κάποια εισιτήρια που ήταν δραματικά χαμηλά και προσπαθούμε με έναν έναν ήπιο τρόπο σχετικά να το γενικεύσουμε και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους, όπως η Ροτόντα" είπε.

48 συλλήψεις, 149 προσαγωγές και 846 έλεγχοι στην Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών,πραγματοποιήθηκε χθες (26.2.2016), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια σαράντα έξι (846) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια επτά (607) ήταν ημεδαποί και διακόσια τριάντα εννέα (239) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια δέκα (610) οχήματα.Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν σαράντα εννέα (149) άτομα, από τα οποία ενενήντα εννέα (99) ήταν ημεδαποί και πενήντα (50) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν σαράντα οκτώ (48) άτομα.
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
  • Πέντε (5) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
  • Δύο (2) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
  • Οκτώ (8)ημεδαποί και επτά (7) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
  • Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για καταδικαστικό έγγραφο.
  • Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
  • Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα και γιατί διέμενε παράνομα στη χώρα.
  • Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Πέντε (5) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες σαράντα οκτώ (348) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δώδεκα (12) παραβάσεις της νομοθεσίας περί Εκδιδομένων με Αμοιβή Προσώπων και τέσσερις (4) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, 

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΠΡΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ

Σχετικά με την πράξη εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης Ασπροχώματος, παρατηρείται έλλειμμα 120 - 130 στρεμμάτων. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή τεχνικών υπαλλήλων του Δήμου, αποφασίσθηκε να προταθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η πράξη εφαρμογής να γίνει σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα του ΄85 και τα προβλήματα που θα προκύψουν να αντιμετωπισθούν με μεμονωμένες πράξεις εφαρμογής ή με άλλους τρόπους.
 ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗ
 Αναφορικά με τα οικόπεδα Κατσόγιαννη, επιλύθηκαν προβλήματα που είχαν προκαλέσει εντάσεις στην περιοχή του Φραγκοπήγαδου, με την κύρωση απόφασης για τα επικείμενα και τη διάνοιξη δρόμων, ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο εξυπηρέτησης των κατοίκων της περιοχής.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΛΙΝΑΡΔΑΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ

Αυτή την περίοδο γίνεται από καλλιτέχνες η επιλογή μηχανημάτων του πρώην εργοστασίου Λιναρδάκη, τα οποία φυλάσσονται στα συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας, ώστε ορισμένα από αυτά να εκτεθούν στη βόρεια και νότια πλευρά του αυλείου χώρου του Μεγάρου Χορού. Επίσης, έγινε η αποκατάσταση των κλιβάνων του εργοστασίου που έχουν διασωθεί και βρίσκονται νοτίως του Μεγάρου.

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Στους 20.000 υπολογίζονται οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες αυτή την ώρα στην Ελλάδα, σύμφωνα μεστοιχεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, αριθμός που ωστόσο αναμένεται να αυξηθεί. Τα κέντρα φιλοξενίας της Αττικής έχουν υπερπληρότητα σε πρόσφυγες. Συγκεκριμένα στο Ελληνικό φιλοξενούνται 2.000 άτομα, στον Ελαιώνα 1.200, στο Σχιστό 1.200, ενώ στο λιμάνι του Πειραιά υπολογίζεται ότι βρίσκονται περίπου 1.150 πρόσφυγες. Αντίστοιχα στο νέο κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών βρίσκονται 2.000 πρόσφυγες.
«Κόκκινο» έχουν χτυπήσει οι αριθμοί στην Ειδομένη με σχεδόν 4.000 ανθρώπους εγκλωβισμένους στον καταυλισμό και καθόλου ελεύθερο χώρο και άλλους περίπου 1.500 να περιμένουν στο βενζινάδικο του Πολυκάστρου. Κατά δεκάδες συνεχίζουν να έρχονται με τα πόδια, την ίδια ώρα που οι αρχές της γειτονικής χώρας δεν άνοιξαν σήμερα μέχρι το μεσημέρι την ουδέτερη ζώνη.
Στα νησιά

Σε 482 ανέρχονται οι πρόσφυγες που βρίσκονται σήμερα στα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με τα στοιχεία των λιμενικών αρχών του νομού. Συγκεκριμένα στη Ρόδο φιλοξενούνται 137 άνθρωποι σε κτίριο που έχει διαμορφώσει ο Δήμος κοντά στο λιμάνι, στο Καστελόριζο 85 στο Πολιτιστικό Κέντρο, στο νησί της Λέρου 205 άτομα σε εγκαταστάσεις στα Λέπιδα δίπλα από το υπό κατασκευή hot spot, και στη Κω 55, που βρίσκονται στην ύπαιθρο.
Στο νησί της Λέσβου στις εννιά το πρωί καταγεγραμμένοι και έτοιμοι να αναχωρήσουν βρίσκονταν 1.766 άνθρωποι, οι οποίοι και διαμένουν στον καταυλισμό του hot spot και στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, ενώ όσοι έχουν χρήματα σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης.
Στη Χίο έχουν μείνει 498 πρόσφυγες, οι οποίοι με την ολοκλήρωση της καταγραφής τους θα παραμείνουν στο hot spot της ΒΙΑΛ και στον καταυλισμό της Σούδας.
Σημειώνεται ότι περίπου 1.000 από τους παραπάνω πρόσφυγες και μετανάστες αναμένεται να αναχωρήσουν από τη Λέσβο και τη Χίο σήμερα το βράδυ με το πλοίο «Blue Star 1», το οποίο πραγματοποιεί τακτικό δρομολόγιο για Πειραιά.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Στον προαύλιο χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου Καβάλας έχουν βρει κατάλυμα 680 άτομα. Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο αναμένονται αύριο με το πλοίο της γραμμής 560 πρόσφυγες προερχόμενοι από την Μυτιλήνη.Από το κέντρο φιλοξενίας της Κοζάνης αναχώρησαν σήμερα 150 πρόσφυγες με προορισμό την Ειδομένη. Στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης έχουν απομείνει περίπου ογδόντα πρόσφυγες, οι περισσότεροι από το Αφγανιστάν.
Επίσης, στην περιοχή των Γρεβενών, στον κόμβο του Ταξιάρχη στην Εγνατία οδό, μια ομάδα 30 προσφύγων ξεχώρισε από το μπλοκ των 130 Σύρων που έχουν κατασκηνώσει σε υπαίθριο πάρκινγκ και περπατώντας κατά μήκος της Εγνατίας κατευθύνονται προς την Κοζάνη. Στη Δεσκάτη Γρεβενών φιλοξενούνται στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Γεωπάρκου 60 Σύροι πρόσφυγες .
Τετρακόσιοι πρόσφυγες βρίσκονται στην περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας. Οι πρόσφυγες έχουν φθάσει από χθες με οκτώ λεωφορεία και διανυκτέρευσαν στην ύπαιθρο στην περιοχή του ΣΕΑ Αλμυρού.
Ομαλοποιημένη και χωρίς ένταση, είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο της Μπάρας στα Τρίκαλα, όπου φιλοξενούνται συνολικά 374 πρόσφυγες, Σύροι και Ιρακινοί. Από αυτούς 150 περίπου είναι παιδιά. Χθες το βράδυ εγκατέλειψαν το κλειστό γυμναστήριο 40 περίπου πρόσφυγες, οι οποίοι με συνοδεία περιπολικών και με τα πόδια κατευθύνονται προς την Ειδομένη.

ΘΕΜΑ ΜΕ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Μεσσηνίας ΑΕ κοινοποίησε στο Δήμο Καλαμάτας έγγραφο του Προέδρου του ΚΤΕΛ Σαράντου Κοσμά, με το οποίο ο Πρόεδρος γνωστοποιεί στην Αστυνομία ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, «λεωφορεία της εταιρείας μας τα οποία εκτελούν το βραδινό δρομολόγιο της ώρας 19.00 και 21.30, Πήδημα – Αρφαρά – Αριοχώρι – Πλατύ – Αλώνια – Άρι – Καλαμάτα, δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι εκτόξευσαν εναντίον τους πέτρες και άλλα αντικείμενα, προκαλώντας ζημιές και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών και του οδηγού.
Το σημείο που λαμβάνουν χώρα οι ως άνω επιθέσεις, εντοπίζεται στην επαρχιακή οδό από Αριοχώρι προς Πλατύ και 500 μέτρα πριν από την είσοδο του χωριού Πλατύ, το δε φαινόμενο είχε συμβεί και κατά το παρελθόν, παρουσιάζει όμως έξαρση την τελευταία εβδομάδα. Σας γνωστοποιούμε ότι η εταιρεία μας θα διακόψει την τακτική συγκοινωνία για Πλατύ (σ.σ. έχει ήδη γίνει η διακοπή) κατά τις βραδινές ώρες, έως ότου ληφθούν μέτρα προστασίας ή εντοπιστούν οι υπαίτιοι των ως άνω επιθέσεων»

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Ανάμεσα στις 3 ελληνικές πόλεις που θα διεκδικήσουν την Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2021 είναι και η Καλαμάτα. Η παρουσίαση του Kalamata:21 έπεισε την κριτική επιτροπή και έτσι η Καλαμάτα συνεχίζει την προσπάθεια για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2021. Σ' αυτή την τελική της προσπάθεια αντιπάλους θα έχεις τις πόλεις της Ελευσίνας και της Ρόδου Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής σε ειδική εκδήλωση στο Υπουργείο Πολιτισμού, παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και αντιπροσωπείας του Kalamata:21. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι πρώτες δηλώσεις του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και του Διευθυντή του Καλαμάτα:21 Έκτορα Τσατσουλή αλλά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Κόβονται οι συντάξεις και το μέλλον της χώρας...

Ο κύβος ερρίφθη: Κόβονται οι συντάξεις

«Μονόδρομος» μοιάζει πλέον η λήψη νέων μέτρων και, ιδίως, οι νέες περικοπές στις συντάξεις, προκειμένου να επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στην Αθήνα και να κλείσει η αξιολόγηση. Ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος που μετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς έλεγε σήμερα πως, αν και δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, η όλη συζήτηση κλίνει πλέον προς τη λήψη μέτρων που «αρέσουν» στους δανειστές. «Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά, «αλλά πιστεύω πως με ορισμένες παραμετρικές αλλαγές θα υπάρξει». Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε, ως ενδεχόμενα και μεταξύ άλλων, περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, αλλά και μείωση του ανώτατου πλαφόν για την κύρια σύνταξη (από τα 2.773 ευρώ που είναι σήμερα), αλλά και για τις δεύτερες ή πολλαπλές συντάξεις (από τα 3.680 ευρώ που είναι σήμερα).
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση στο πλαίσιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, είναι το ανώτατο όριο της κύριας σύνταξης να μειωθεί στα 2.304 ευρώ και για το «άθροισμα» των συντάξεων στα 3.072 ευρώ.
Δηλαδή, το νέο πλαφόν για την κύρια σύνταξη τοποθετείται στο εξαπλάσιο της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ, ενώ για τις πολλαπλές στο οκταπλάσιο αυτής.
Την ίδια στιγμή, το Κουαρτέτο αφήνει «παράθυρο» επανεξέτασης της ελληνικής πρότασης για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1,5%.
Σε ό,τι αφορά στο δημοσιονομικό «κενό», ο ίδιος παράγοντας επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν ακόμη «μεγάλες αποστάσεις» με το ΔΝΤ.
Η κυβέρνηση δεν θα μειώσει και πάλι τις συντάξεις, ακόμα και αν το ζητήσουν οι διεθνείς δανειστές της, δήλωνε νωρίτερα σήμερα στο Reuters ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, υπογραμμίζοντας ότι θα προστατευθεί το εισόδημα των αδυνάτων.
Η Αθήνα παραμένει αποφασισμένη να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευθεί, δήλωσε σε συνέντευξή του ο κ. Κατρούγκαλος.
Η πρόβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για μεγαλύτερο του αναμενόμενου δημοσιονομικό κενό – που εκτιμάται στο 5-7% του ΑΕΠ έως το 2018, σύμφωνα με πηγές κοντά στους δανειστές – έχει τροφοδοτήσει εικασίες ότι η Αθήνα ίσως δεχθεί ισχυρές πιέσεις για να μειώσει και πάλι τις συντάξεις, αναφέρει το Reuters.
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος απέρριψε τέτοιους είδους προβλέψεις ως «μη πραγματικές» και είπε ότι ελπίζει πως το θέμα δεν θα τεθεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αξιολόγησης με τους δανειστές, για την οποία αναμένει ότι θα εκκινήσει και πάλι «το πιθανότερο την επόμενη εβδομάδα» και θα ολοκληρωθεί «εντός του Μαρτίου».
«Ακούμε πράγματα, κάποιες φορές ακραία, μέσω διαρροών για το ΔΝΤ τα οποία ελπίζω ότι δεν έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε.
«Η μείωση των συντάξεων είναι κόκκινη γραμμή για εμάς», είπε, προσθέτοντας ότι περισσότερα από τα μισά ελληνικά νοικοκυριά στηρίζονται στις συντάξεις για τα βγάλουν πέρα.
Ερωτηθείς εάν η Αθήνα θα εμμείνει σε αυτό σε περίπτωση που κινδυνεύσει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, απάντησε: «Δεν θα ήταν κόκκινη γραμμή διαφορετικά».
«Η σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση είναι αρκετή (για να επιτευχθεί ο στόχος) και εγγυάται τη βιωσιμότητα του συστήματος έως το 2060», υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας. «Η δεξαμενή των συντάξεων είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με το παρελθόν, αλλά το εισόδημα των αδυνάτων θα προστατευθεί»

ΒΙΝΤΕΟ: Η επιβλητική Μάνη από ψηλά

Η Μάνη είναι ιστορική περιοχή της Πελοποννήσου που καλύπτει τη χερσόνησο του Ταϋγέτου. Γεωγραφικά η κυρίως Μάνη ή «Μέσα Μάνη», όπως ονομάζεται τοπικά, ορίζεται από τον αυχένα του Ταΰγετου Σαγιά και καταλήγει στο Ακρωτήριο Ταίναρο Η επιβλητική Μάνη και οι οικισμοί της Βάθειας, του Γερολιμένα και της Λάγιας, αποτυπώνονται σε βίντεο του Ηλία Χατζηγεωργίου, που κάνει το γύρο του διαδικτύου. Η Μάνη είναι ιστορική περιοχή της Πελοποννήσου που καλύπτει τη χερσόνησο του Ταϋγέτου. Γεωγραφικά η κυρίως Μάνη ή «Μέσα Μάνη», όπως ονομάζεται τοπικά, ορίζεται από τον αυχένα του Ταΰγετου Σαγιά και καταλήγει στο Ακρωτήριο Ταίναρο.

Μέλος της επιτροπής Τουρισμού Καλαμάτας επιθυμεί να γίνει η Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων

Η μη κερδοσκοπική Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος (Executive Chefs Club of Greece) που δραστηριοποιείται στον Νομό Μεσσηνίας, επιθυμεί να συμμετάσχει στην επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας με στόχο την ανάδειξη, προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων και της τοπικής γαστρονομίας στο εξωτερικό, μέσα από τα μέλη της και την εκπομπή «Στα μονοπάτια των γεύσεων»  για τις επόμενες τουριστικές περιόδους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος είχε πραγματοποιήσει τον Ιανουάριο γυρίσματα της τηλεοπτικής εκπομπής «Στα μονοπάτια των γεύσεων» στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας με στόχο την ανάδειξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

ΚΡΥΦΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΥ


Βρίσκονται αντιμέτωποι με επιβάρυνση έως και 100% στη συμμετοχή τους για μια σειρά από βασικές διαγνωστικές εξετάσεις, έπειτα από απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης - Το ποσοστό συμμετοχής παραμένει το ίδιο, στο 15%, αλλάζει όμως το ποσό επί του οποίου αυτό το ποσοστό υπολογίζεται

Με επιβάρυνση έως και 100% στη συμμετοχή τους για μια σειρά από βασικές διαγνωστικές εξετάσεις βρίσκονται αίφνης αντιμέτωποι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, έπειτα από απόφαση που υπέγραψε με…συνοπτικές και εν κρυπτώ διαδικασίες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ.Παύλος Πολάκης.

Η υπουργική απόφαση που υπογράφει ο κ. Πολάκης προβλέπει μια φαινομενικά «αθώα» αλλαγή ως προς τον τρόπο υπολογισμού της συμμετοχής των ασφαλισμένων για δεκάδες διαγνωστικές εξετάσεις, ως επί το πλείστον μικροβιολογικές και βιοχημικές εξετάσεις που συνταγογραφούνται με μεγάλη συχνότητα από τους γιατρούς και καταλαμβάνουν πολύ μεγάλο όγκο αλλά και μεγάλη δαπάνη στο ταμείο του ΕΟΠΥΥ.  «Η συμμετοχή των ασφαλισμένων στις εξετάσεις που περιγράφονται στα παραρτήματα Ε και Στ της υπ’ αριθ. Γ3γ/οικ. 98494/21−12−2015 (ΦΕΚ 2816 Β ́) απόφασης του Υπουργού Υγείας όπως έχει τροποποιηθεί με την υπ’ αριθ. Γ3γ/οικ. 2180/12−1−2016 (ΦΕΚ 28 Β ) υπολογίζεται στο 15% επί του κρατικού τιμολογίου» αναφέρεται στην απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 18 Φεβρουαρίου.

Το ποσοστό συμμετοχής παραμένει το ίδιο, στο 15%, αλλάζει όμως το ποσό επί του οποίου αυτό το ποσοστό υπολογίζεται. Μέχρι πρότινος, η συμμετοχή των ασφαλισμένων υπολογιζόταν επί της ασφαλιστικής τιμής κάθε εξέτασης όπως αυτή είχε προκύψει από την ανακοστολόγηση του περασμένου Δεκεμβρίου στις διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ.

Σημειωτέον ότι η ανακοστολόγηση των εξετάσεων αποτελούσε το τελευταίο σε εκκρεμότητα προαπαιτούμενο από τα 13 του περασμένου Δεκεμβρίου για την εκταμίευση του 1 δις ευρώ. Ο νέος τιμοκατάλογος με τις μειωμένες τιμές για 51 εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ εφαρμόστηκε στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου και βάσει αυτών των χαμηλότερων τιμών υπολογιζόταν και η συμμετοχή των ασφαλισμένων.

Μάλιστα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με ανακοίνωσή της στην εκπνοή του έτους και της ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων είχε σπεύσει να πανηγυρίσει με ανακοίνωσή της για την οικονομική ανακούφιση που επήλθε στους ασφαλισμένους με τις ρυθμίσεις και τα μέτρα που λαμβάνει. «Είναι προφανές ότι από τη ρύθμιση αυτή μειώνεται η οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων σε ποσοστό αντίστοιχο με τη μείωση στις τιμές των εξετάσεων» τονιζόταν στην ανακοίνωση.

Ωστόσο, χρειάστηκε λιγότερο από ένας μήνας για να αλλάξει ρότα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε ό,τι αφορά την επιχείρηση ανακούφισης των ασφαλισμένων. Στη νέα υπουργική απόφαση το ποσοστό 15% της συμμετοχής υπολογίζεται επί της τιμής της εξέτασης στο κρατικό τιμολόγιο, η οποία είναι υψηλότερη από εκείνη την τιμή που τέθηκε σε ισχύ με την ανακοστολόγηση – για την οποία πρέπει να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κόμπαζε ότι επιτεύχθηκε μεσοσταθμική μείωση κατά 43% σε μια σειρά από «κοστοβόρες» μικροβιολογικές εξετάσεις.

Τα παραδείγματα είναι ενδεικτικά: Μια γενική αίματος έχει τιμή στο κρατικό τιμολόγιο 2,88 και ασφαλιστική τιμή 1,99 ευρώ. Η συμμετοχή του ασφαλισμένου το προηγούμενο διάστημα υπολογιζόταν επί της ασφαλιστικής τιμής - πλήρωνε δηλαδή 0,30 λεπτά για μια γενική αίματος που του είχε συνταγογραφήσει γιατρός μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Πλέον η συμμετοχή του ασφαλισμένου, το 15% θα υπολογίζεται επί της τιμής του κρατικού τιμολογίου, δηλαδή στα 2,88 ευρώ, δηλαδή θα πληρώνει 0,43 λεπτά.

Ανάλογα στην επίσης συχνότατη εξέταση για το σάκχαρο. Η εξέταση κοστολογείται στο κρατικό τιμολόγιο στα 2,26 ευρώ οπότε η συμμετοχή του ασφαλισμένου είναι 0,40 λεπτά. Η συμμετοχή του ωστόσο με βάση την ασφαλιστική τιμή διαμορφώνεται στα 0,17 λεπτά (ασφαλιστική τιμή για σάκχαρο 1,15 ευρώ).

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά του ελαιόλαδου σε παραδοσιακούς χώρους μαζικής εστίασης της Μεσσηνίας

Πρόγραμμα ενημέρωσης από το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του ΤΕΙ Πελοποννήσου

Οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης είναι ζωτικής σημασίας για την τουριστική οικονομία της περιοχής.  Είναι οι πρεσβευτές της τοπικής αγροτικής παραγωγής με την έννοια ότι οι παραδοσιακές ταβέρνες και τα εστιατόρια είναι το σημείο συνάντησης των επισκεπτών με τα τοπικά προϊόντα.
Το ελαιόλαδο αποτελεί τη βάση της Μεσσηνιακής γαστρονομίας. Μαγειρεμένο ή ωμό υπάρχει πάντα τόσο στο τραπέζι της οικογένειας όσο και στις ταβέρνες και τα εστιατόρια. Στη Μεσσηνία, στις περισσότερες περιπτώσεις, το ελαιόλαδο που σερβίρεται είναι οικογενειακή παραγωγή.
Όλοι μας έχουμε υπερηφανευτεί πως το λάδι μας είναι το καλύτερο και ως τέτοιο το υπερασπιζόμαστε και το προάγουμε. Είναι, όμως, τελικά έτσι;
Δύο είναι τα βασικά ζητήματα που έχουν διαπιστωθεί σε σχέση με την ποιότητα του ελαιολάδου στις ταβέρνες και στα εστιατόρια: ο τρόπος παρουσίασής του στο τραπέζι καθώς και η συντήρηση και αποθήκευσή του. 
Το θέαμα ενός διάφανου μπουκαλιού πολλών χρήσεων στο τραπέζι είναι πάρα πολύ συνηθισμένο. Επιπλέον, η συντήρηση και η αποθήκευση του ελαιολάδου στην κουζίνα των χώρων μαζικής εστίασης συχνά υποβιβάζουν τη γευσιγνωστική του ποιότητα. Περισσότερο συχνά από ότι θα θέλαμε, το αποτέλεσμα είναι το ελαιόλαδο που προσφέρεται να μην ανταποκρίνεται στην ποιότητα που θα άξιζε της περιοχής μας.
Μία άλλη πτυχή που απορρέει από τις γευσιγνωστικές ιδιότητες του ελαιόλαδου και θα είχε ενδιαφέρον για τους επαγγελματίες του κλάδου είναι ο συνδυασμός διαφορετικών ελαιολάδων με τα τρόφιμα.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και μάγειρες παραδοσιακών εστιατορίων και ταβερνών της περιοχής της Μεσσηνίας με σκοπό να τους παρουσιάσει την ποιότητα του ελαιόλαδου μέσα από τρεις οπτικές γωνίες:
·        την αναγνώριση των γευσιγνωστικών χαρακτηριστικών του ποιοτικού ελαιόλαδου,
·        τις ορθές πρακτικές αποθήκευσης και παρουσίασής του στο τραπέζι, και
·        τις βασικές αρχές συνδυασμού του με διαφορετικά τρόφιμα.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη μορφή διήμερων σεμιναρίων συνολικής διάρκειας το καθένα 10 ώρες με μέγιστο αριθμό 10 εκπαιδευόμενων από κάθε μία από τρεις αγροτουριστικές περιοχές της Μεσσηνίας και συγκεκριμένα την Καλαμάτα, την Πύλο και την Καρδαμύλη.

Ημερομηνίες διεξαγωγής σεμιναρίων:
Καλαμάτα 4 & 5 Μαρτίου 2016
Πύλος 10 & 11 Μαρτίου 2016
Καρδαμύλη 17 & 18 Μαρτίου 2016

Τονίζεται πως το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες π χώρων μαζικής εστίασης παραδοσιακής κουζίνας. Για εκδήλωση ενδιαφέροντος, στείλτε email στοkalamataoliveoil@hotmail.com ή στο oliveoil@teikal.gr γράφοντας όνομα, στοιχεία επικοινωνίας, επαγγελματική δραστηριότητα, και επιλογή πόλης συμμετοχής στο σεμινάριο.
Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας και θα ληφθεί υπόψη η συνάφεια της επαγγελματικής δραστηριότητας με το πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από τοΔιεθνέςΣυμβούλιοΕλαιολάδου και τοΊδρυμα Καπετάν Βασίλη.ΕυχαριστούμετοΔήμοΔυτικήςΜάνηςγια την προσφοράτουχώρουδιεξαγωγήςτου προγράμματοςστην Καρδαμύλη, τιςεταιρείεςελαιολάδουΚύκλωπας Α.Ε., και Jordan Olive Oil καθώς και τον Antonio Lauroγια την προσφοράελαιολάδων.

ΕΞΟΔΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΤΑΧΥΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ-ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Ανατροπές για τα όρια συνταξιοδότησης προβλέπει τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους να παραμείνουν στην υπηρεσία τους έως τα 67 τους χρόνια. Ωστόσο όσοι μόνιμοι υπάλληλοι δεν συνταξιοδοτούνται με δημοσιοϋπαλληλικές διατάξεις θα απολύονται υποχρεωτικά στο 62ο έτος της ηλικίας τους εφόσον συμπληρώνουν και 40 χρόνια εργασίας. Διαφορετικά θα μένουν μέχρι να πιάσουν τα 40 χρόνια, και όχι πέραν του 67ου έτους. Η τροπολογία που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος, Υγείας Π. Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χ. Βερναρδάκης αλλάζει το άρθρο 155 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και προβλέπει ότι:
Ο υπάλληλος απολύεται αυτοδικαίως από την υπηρεσία με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας του. Η παράγραφος 2 του άρθρου 155 του κώδικα δημοσίων υπαλλήλων (σ.σ.: που προέβλεπε την απόλυση στα 60 με 35 έτη) καταργείται. Με το νέο καθεστώς οι μόνιμοι υπάλληλοι θα μπορούν να μείνουν ως και 7 έτη πριν απολυθούν από το Δημόσιο (στα 67 αντί 60) ενώ σε κάθε περίπτωση θα μπορούν να αποχωρήσουν με παραίτηση οποτεδήποτε θελήσουν εφόσον θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τα κατά περίπτωση όρια ηλικίας που ισχύουν κάθε φορά.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΣΔΙΤ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης μίλησε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων στο BEST για το θέμα των απορριμμάτων στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο κ. Τσιρώνης επιβεβαιώνει αυτά που ανέφερε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου στη συνέντευξή του, λέγοντας ότι η ΣΔΙΤ Πελοποννήσου θα γίνει κανονικά. Οι δήμαρχοι βέβαια αναφέρουν ότι μπορούν να αναλάβουν μόνοι τους τη διαχείριση των απορριμμάτων με δική τους ευθύνη κάνοντας τα τοπικά σχέδια διαχείρισης ο εκάστοτε δήμος.
Αναλυτικά ο κ. Τσιρώνης είπε:
«Εμείς ως κυβέρνηση ασχολούμαστε με το θέμα των απορριμμάτων και δεν ασχολούμαστε ούτε με τον κ. Τατούλη, ούτε με τον κ. Χατζηδάκη ούτε με τους δημάρχους, που κάνουν τη δουλειά τους.
Υπήρχε ένα σχέδιο όπου ερήμην των δημάρχων οι πολίτες της Πελοποννήσου θα πλήρωναν διπλά, τριπλά και πενταπλά τα τέλη που πληρώνουν μέχρι σήμερα. Αυτό καταργήθηκε στη Βουλή τις προηγούμενες ημέρες με ευρύτατη πλειοψηφία.
Είναι προς τιμήν της Νέας Δημοκρατίας και του Ποταμιού που το ψήφισαν.
Δεν μπορεί να αποφασίζει κανένας εκτός από τους δημάρχους τα τέλη καθαριότητας, αυτό δε γίνεται πουθενά. Δεν μπορεί επειδή εξουσιοδοτήθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου να υπογράψει μία σύμβαση να αποφασίζει για τα επόμενα 28 χρόνια πόσα τέλη θα πληρώνουν οι δημότες, είναι παραλογισμός και αντισυνταγματικό.»
Για τη ΣΔΙΤ Πελοποννήσου:
«Φυσικά και δεν γίνεται κατάργηση της ΣΔΙΤ Πελοποννήσου , όπως λέει ο καινούριος εθνικός σχεδιασμός που έχει βάση την αξιοποίηση των απορριμμάτων είμαστε σε αναδιαπραγμάτευση  με όλες τις μεγάλες εταιρίες που θα γίνει μαζί με τους δημάρχους και όχι πίσω από την πλάτη τους.
Δεν κινδυνεύει να χαθεί κανένας πόρος. Έχει βαρύτατες ευθύνες ο περιφερειάρχης , όταν πριν από 6 χρόνια του ανατέθηκε να διαχειριστεί το κλείσιμο των ΧΑΔΑ, εδώ και 5 χρόνια δεν έκανε τίποτα, τα χρήματα από το ΕΣΠΑ χάθηκαν με απόλυτη ευθύνη του.
Θα τελειώσουμε με το σχεδιασμό και μετά θα τα δούμε και αυτά, τη βαρύτητα της ευθύνης. Είναι η μόνη περιφέρεια που το κλείσιμο των ΧΑΔΑ ανατέθηκε στην περιφέρεια και όχι στους δήμους και είναι η μόνη περιφέρεια που αυτή τη στιγμή που υπάρχουν πάνω από 60 ΧΑΔΑ μη αποκαταστημένους, ρεκόρ για όλη τη χώρα. Ένα έργο που είχε αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και δεν το έκανε.
Κάθε πρόστιμο που πληρώνουμε σήμερα έχει απόλυτη και μοναδική ευθύνη η Περιφέρεια Πελοποννήσου και όχι οι δήμοι.
Εάν καθυστερεί κάτι αυτή τη στιγμή καθυστερεί επειδή η περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει περιφερειακό σχέδιο, έχει ένα πολύ παλιό που πρέπει να επικαιροποιηθεί, δεν έχει σχέδιο που πρέπει βάσει νόμου να είναι εκπονημένο από τους δημάρχους, δεν έχει στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που είναι υποχρεωτική από το νόμο. Από εκεί και πέρα αφού γίνουν όλα αυτά, τα οποία δεν έχουν γίνει με τεράστια καθυστέρηση και με ευθύνη της Περιφέρειας, τότε ξεκινά η συζήτηση για το τι θα λέει το καινούριο σχέδιο και φυσικά η εταιρία θα δει αν αυτό το νέο σχέδιο μπορεί να προσαρμοστεί στις καινούριες ανάγκες.
Είμαι πεπεισμένος ότι αν βάλουμε κάτω ένα σωστό σχέδιο δεν υπάρχει λόγος να ατυχήσει μία συμφωνία, αλλά κι αν ατυχήσει έχουμε εναλλακτικές λύσεις εξαιρετικές και άμεσα εφαρμόσιμες.
Έχουμε συζητήσει με τους δημάρχους την προσωρινή διαχείριση η οποία θα πρέπει να ξεκινήσει από αύριο. Τα χρήματα, αυτά που επικαλείται ο κ. Τατούλης δεν είναι δικά του, είναι αυτά της ΕΕ που περιλαμβάνουν και την προσωρινή αλλά και την τελική διαχείριση, και φυσικά υπάρχουν.»
Για το αν δεν υπογράψει ο κ. Τατούλης:
«Ο κ. Τατούλης βάλλει κατά πάντων, απειλεί τους δημάρχους ότι δε θα υπογράψει, απειλεί την ΕΕ ότι θα καταργήσει το ΕΣΔΑ. Μπορεί να απειλεί όσο θέλει, αλλά τόσο πιο πολύ εκτίθεται.
Δεν έχω κάνει καμία δήλωση σε βάρος του περιφερειάρχη, τη δουλειά μου την έκανα. Η δουλειά μου είναι να κάνω έργο και το έκανα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει λύση, εάν ο κ. Τατούλης δε θέλει να κλείσει τους ΧΑΔΑ, αν είναι τόσο αντιδραστικός να υπογράψει το έργο, θα άρουμε τη διαπιστωτική που έχει στα χέρια του και πήρε από τους δημάρχους, και θα επανέλθει σε αυτούς. Ο ΦΟΔΣΑ θα υπογράψει δε χρειάζεται να υπογράψει και ο περιφερειάρχης.»