ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΕΣΠΑ ΤΡΕΧΕΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΤΕΛΙΚΑ.. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΕΣΠΑ ΤΡΕΧΕΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΤΕΛΙΚΑ..

ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΕΣΠΑ ΤΡΕΧΕΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΤΕΛΙΚΑ..

Share This
Εξαιρετικά αισιόδοξος ότι οι εργασίες για την ολοκλήρωση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της Δυτικής Ελλάδας έχουν πάρει το… δρόμο τους και τα έργα θα παραδοθούν εγκαίρως τον Μάρτιο του 2017.. εμφανίζεται ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες. Παράλληλα σημειώνει ότι το πρόβλημα με τις απαλλοτριώσεις, ειδικά για την Πατρών-Κορίνθου, αντιμετωπίζεται οριστικά ενώ δεσμεύεται ότι πριν την δημοπράτηση του τελευταίου κομματικού της Πατρών-Πύργου θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση με τους φορείς της Αχαΐας για τη Νότια Χάραξη. Απαντώντας σε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι τα χρήματα που έχουν διατεθεί για την εξέλιξη της Ολυμπίας Οδού (Πατρών-Κορίνθου) είναι λίγα και δεν επιτρέπουν στις εργασίες να «απογειωθούν» ο κ. Δέδες σχολίασε ότι είναι η πρώτη φορά, τα τελευταία 2-3 χρόνια, που δεν υπάρχει ούτε σεντ οφειλής του Δημοσίου προς του αυτοκινητόδρομους.
 «Αυτό το λέω κατηγορηματικά και το υπογραμμίζω. Είναι κάτι άλλωστε που επιβεβαιώνεται και από τους ίδιους τους παραχωρισιούχους – κατασκευαστές. Το ελληνικό δημόσιο κατάφερε να αποπληρώσει όλες τις οφειλές τους στο σύνολο των μεγάλων έργων. Αυτό ήταν μια νίκη και της απορρόφηση των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ. Το δικό μας Υπουργείο έφθασε στο 100% της απορρόφησης των πόρων, δεν άφησε ούτε ένα σεντ ευρωπαϊκών κονδυλίων να πάει χαμένο και ταυτόχρονα υπάρχουν και εθνικοί πόροι από τους οποίους χρηματοδοτούνται πλέον αυτά τα έργα από την 1-1-2016. Η συμμετοχή της Ε.Ε. έχει σταματήσει και υπάρχει πλήρης επάρκεια εθνικών πόρων για να χρηματοδοτηθούν αυτά τα έργα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δέδες μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό .
Παράλληλα επισήμανε ότι υπάρχει μια άκρως θετική εξέλιξη η οποία φέρνει τον στόχο για παράδοση των έργων τον Μάρτιο του 2017 ακόμα πιο κοντά στην πραγματικότητα. Και αυτό επειδή την προηγούμενη εβδομάδα υπογράφηκαν τα πλαίσια συναντίληψης με τους παρασιχωρισιούχους, τόσο της Ολυμπίας όσο και της Ιονίας Οδού με τα οποία πλέον δεσμεύονται στην πλήρη αποπεράτωση των αυτοκινητόδρομων μέχρι την 31η Μαρτίου 2017, δηλαδή σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα. «Αυτό είναι σημαντικό. Η διαπραγμάτευση είχε ξεκινήσει αρκετά έγκαιρα, αμέσως μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου προκειμένου να κερδίσουμε το στοίχημα της παράδοσης των έργων τον Μάρτιο του ‘17. Αυτό σε επίπεδο συμφωνίας επετεύχθη και έχουμε τις υπογραφές και των κατασκευαστών-παραχωρισιούχων και φυσικά του Υπουργού που δεσμευόμαστε στην υλοποίηση και παράδοση των έργων. Προβλέπονται δε βαρύτατες ποινές στην περίπτωση που οι κατασκευαστές δεν τηρήσουν την συμφωνία και δεν τα ολοκληρώσουν εγκαίρως», υπογράμμισε ο Γ.Γ. υποδομών. Όσον αφορά στην πρόοδο των εργασιών ο κ. Δέδες εξήγησε ότι υπάρχει ήδη σε Ιόνια και Ολυμπία Οδό μια πολύ πιο έντονη κινητικότητα από ότι πριν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages