Η Μεσογειακή διατροφή, η οποία είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, ψάρια και μη επεξεργασμένατρόφιμα, μειώνει τον κίνδυνο για εμφράγματα και εγκεφαλικά σε ανθρώπους που ήδη έχουν καρδιοπάθεια, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη, που διήρκεσε σχεδόν τέσσερα έτη και αφορούσε περίπου 15.500 ανθρώπους σε 39 χώρες (μεταξύ των οποίων η Ελλάδα), δείχνει ότι για τους καρδιοπαθείς, είναι πιο σημαντικό να τρώνε περισσότερες υγιεινές τροφές, παρά να αποφεύγουν τις ανθυγιεινές, όπως τις επεξεργασμένες, τα γλυκά, τα τηγανητά, τα ποτά με ζάχαρη κ.α. - εν ολίγοις πολλά από αυτά που χαρακτηρίζουν τη «δυτική» διατροφή.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ραλφ Στιούαρτ του Πανεπιστημίου του Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "European Heart Journal" της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, διαπίστωσαν ότι για κάθε 100 ανθρώπους που τρώνε περισσότερες ποσότητες «μεσογειακής» διατροφής, υπάρχουν τρία λιγότερα εμφράγματα, εγκεφαλικά και πρόωροι θάνατοι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου