Pages

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

«Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας" με νέο κύκλο παρουσιάσεων

4ος κύκλος «Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας»To Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη” στη Μεσσηνία, με συνέπεια στην ανάδειξη, προώθηση και ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη και τη σημασία της Μεσσηνιακής κουζίνας ως επέκταση της Μεσογειακής διατροφής, διοργανώνει για 4η συνεχή χρονιά δωρεάν «Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» για τους επαγγελματίες της εστίασης, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το ΙΕΚ Ορίζων και το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο NavarinoDunes της CostaNavarino, στις 10, 11 & 12 Μαΐου 2016. Σκοπός των σεμιναρίων είναι η εκπαίδευση και η γνωριμία των συμμετεχόντων με την ιδιαίτερηπαραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας εστιάζοντας στην ποικιλία των εκλεκτών τοπικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή.
Δίπλα σε σημαντικούς επαγγελματίες του χώρο όπως ο Δημήτρης Μελεμενής – CostaNavarino, ο Κώστας Τσίγκας – VespaRosa, PereUbu, Testaccio & SteakFrites, ο Λευτέρης Λαζάρου – VaroulkoSeaside, oΔόξηςΜπεκρής - Γενικός υπεύθυνος Chefγια τα ξενοδοχεία και τα resorts του ομίλου “Fairmont” στην Αφρική, oΔημήτρης Δημητριάδης - Chef στο “Artisanal”, ο Γιώργος Βενιέρης - Chef “Mr. Pug” και o Αλέξανδρος Φουρούλης - Chef & συνιδιοκτήτης στο “ΜΑΝΗΜΑΝΗ”, οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν μοναδικές εμπειρίες, αλλά και πολύτιμες συμβουλές και γνώσεις. Οι καταξιωμένοι σεφ, θα μαγειρέψουν και θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες τοπικές μεσσηνιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας πάντα υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, συνδυασμένες με σύγχρονες γαστρονομικές γεύσεις και μεθόδους μαγειρέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου