ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟ 2017 ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟ 2018 ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ.. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟ 2017 ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟ 2018 ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ..

ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟ 2017 ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟ 2018 ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ..

Share This
«Επιστρέφουμε στις αγορές το 2017» είναι ο τίτλος της συνέντευξης που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στη Real News της Κυριακής, ενώ εκτιμά πως «ίσως θα έχουμε βγει οριστικά από τα μνημόνια πολύ νωρίτερα από τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018». Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται και στον πολυσυζητημένο "κόφτη", ο οποίος είναι ανάμεσα στα 18 προαπαιτούμενα για τη συμφωνία με τους δανειστές. «Ο μηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί και σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνει απολύσεις στο Δημόσιο», λέει. «Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης κλείνει ένας κύκλος και η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή» τονίζει ο πρωθυπουργός και επισημαίνει πως «αν πετύχουμε αυτό που επιδιώκουμε για το χρέος στις 24 Μαΐου, το 2017 θα επιστρέψουμε στις αγορές και ίσως πολύ νωρίτερα από τη λήξη του προγράμματος, (Αύγουστος 2018) θα έχουμε βγει οριστικά από τα μνημόνια».
Μάλιστα διαβεβαιώνει ότι «μετά την αξιολόγηση, δημοσιονομικά μέτρα τέλος» επισημαίνοντας ότι «ο μηχανισμός δεν θα ενεργοποιηθεί» σίγουρα για τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά και για το 2019, αφού «μέχρι τον Μάιο του 2019 η Ελλάδα θα έχει αναπτύξει την οικονομία της κατά επτά περίπου μονάδες». Στέλνει δε και ένα μήνυμα στην Τουρκία, που εδώ και αρκετές μέρες για να "καλύψει" τα εσωτερικά της προβλήματα και την πολιτική κρίση μετά την παραίτηση Νταβούτογλου παίζει τα δικά της παιχνίδια στο Αιγαίο: «Πρέπει να καταλάβει ότι η ένταση δεν συμφέρει ούτε εκείνη, αλλά ούτε και την ευρύτερη περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages