Πρωτοβουλία του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πρωτοβουλία του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας

Πρωτοβουλία του Κοινωνικού Ιατρείου Καλαμάτας

Share This
Το Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας προσκαλεί σε συνάντηση τους επαγγελματικούς φορείς της πόλης, προκειμένου να συνομιλήσουν και να συντονίσουν τη δράση τους, σε σχέση με τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία (κοινωνικό, ασφαλιστικό, προσφυγικό κλπ). Επίσης θα ζητήσει να γίνει συζήτηση προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα σύστασης ενός κινήματος Ειρήνης από τους φορείς, με κεντρικό σύνθημα την παύση των πολέμων. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου, στις 10.00 π.μ., στην αίθουσα του 3ου ορόφου του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Ακολουθεί η πρόσκληση…
«Αγαπητοί φίλοι,
Ο Σύλλογος Φίλων Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Σ.Φ.Δ.Ι.Κ.ΑΛ.) Μεσσηνίας λαμβάνοντας υπόψη την πραγματικότητα την οποία βιώνουμε, η οποία αναλύεται ως εξής:
• Μετά από εξαετή κοινωνικοοικονομική κρίση και εφαρμογή τριών μνημονίων διάσωσης, το βιοτικό μας επίπεδο εξακολουθεί να απομειώνεται, ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης αλλά ακόμα και σ’ αυτόν της διατροφής.
• Η μετανάστευση του ποιοτικού επιστημονικού και στελεχικού δυναμικού της χώρας σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα και την μείωση του προσδόκιμου ζωής οδηγεί σε εξάντληση του κοινωνικού μας κεφαλαίου.
• Η δημόσια περιουσία της χώρας αλλά τώρα πια και η δική μας ιδιωτική περιουσία περιέρχονται, σχεδόν άνευ όρων, στα χέρια μεγάλων κεφαλαιούχων είτε αυτοί είναι τράπεζες, είτε διεθνή funds, είτε μεγάλες εταιρείες, εντόπιες ή διεθνείς, οι οποίοι είναι κατ’ όνομα επενδυτές, όπως η πράξη μας δείχνει.
• Σε όλα τα παραπάνω προστίθεται το πρόβλημα των προσφύγων, ανθρώπων που ξεσπιτώθηκαν από τις χώρες τους, οι οποίες είτε δέχθηκαν βίαιο «εκδημοκρατισμό» (Ιράκ, Αφγανιστάν), είτε βίαια «επενδυτικά – αναπτυξιακά» προγράμματα (υποσαχάριος Αφρική), είτε τέλος έξωθεν καταστολή λαϊκών εξεγέρσεων (Αραβική Άνοιξη, Συρία, Λιβύη, Κούρδοι).
• Θεωρούμε την πολιτική της ΕΕ, των ΗΠΑ και των συμμάχων τους (Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Ισραήλ), καθώς και οργανισμών τους (ΝΑΤΟ), υπαίτια τόσο για την κοινωνικοικονομική σύνθλιψη της πατρίδας μας, όσο και των προσφυγικών ροών. Μην αλλάζοντας αυτήν την πολιτική επιχειρούν τώρα να καταστήσουν την χώρα μας αποθήκη απελπισμένων ψυχών. Όπως δηλώθηκε και απ’ τους αυτοδιοικητικούς μας άρχοντες, σύντομα θα κληθούμε κι εμείς, ως πόλη, να φιλοξενήσουμε κάποιους απ’ αυτούς.
• Τέλος, το μεγάλο πρόβλημα που αναδεικνύει η επικαιρότητα είναι το πρόβλημα των ΜΚΟ. Δεν είναι καινούργιο, μιας και είναι γνωστό ότι ΜΚΟ οργάνωσαν τις λεγόμενες “έγχρωμες επαναστάσεις” σε χώρες όπως η Ουκρανία και η Γεωργία, χρηματοδοτούμενες από σκοτεινά πλην πασίγνωστα κέντρα. Οι ίδιες ΜΚΟ φροντίζουν να κάνουν το προσφυγικό ευκαιρία, παρενδυμένες τον ανθρωπισμό και την φιλανθρωπία, παρότι πολλές απ’ αυτές δηλώνουν απερίφραστα ότι χρηματοδοτούνται από μεγαλοκεφαλαιούχους, όπως ο Τζ. Σόρος (Solidarity Now). Δεν είναι τυχαίο δε το ότι η ΕΕ, αντί να χρηματοδοτεί το ελληνικό κράτος για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, επιλέγει την χρηματοδότηση των ΜΚΟ γι αυτόν τον σκοπό.
1. Θεωρούμε ότι η αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων δεν μπορεί να γίνει κατ’ ανάθεσιν, μόνον από τους εκλεγμένους μας αντιπροσώπους και άρχοντες αλλά χρειάζεται η συμμετοχή όλων των πολιτών.
2. Θεωρούμε ότι απαιτείται η συνεργασία όλων των φορέων της πόλης προκειμένου τόσο να ενημερωθούν οι πολίτες για τα αίτια της δεινής κατάστασης την οποία βιώνουν όσο και για να διερευνηθούν δράσεις αντιμετώπισής της.
3. Επειδή σύντομα θα κληθούμε ως πόλη να φιλοξενήσουμε κάποιον αριθμό προσφύγων, καθήκον των φορέων είναι να ενημερώσουν για τις αιτίες, που τους έφεραν εδώ, για την κουλτούρα τους και για την κατάστασή τους ως πρόσφυγες και να προετοιμάσουν συντεταγμένα τους συμπολίτες μας γι αυτό το ενδεχόμενο.
4. Προτείνουμε, μέσα από τις συνομιλίες και τη συνεργασία των φορέων, να δημιουργηθεί ένα κίνημα Ειρήνης με αιτήματα την παύση των πολέμων και την κοινωνική δικαιοσύνη.
5. Να διερευνήσουμε την δυνατότητα συνεργασίας και με άλλες πόλεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στις παραπάνω κατευθύνσεις.
Σ’ αυτήν την κατεύθυνση, λοιπόν, παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε σε συνάντηση εκπροσώπων όλων τον φορέων της πόλης, όπου θα ανταλλάξουμε απόψεις και θα συζητήσουμε τρόπους κοινής δράσης. Ως καταλληλότερη ημερομηνία θεωρούμε το Σάββατο 7/5/16 στις 10.00 πμ και καταλληλότερο χώρο το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.
Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας.
Μετά τιμής Το ΔΣ του Σ.Φ.Δ.Ι.Κ.ΑΛ Καλαμάτας (Κοινωνικό Ιατρείο).
Καλαμάτα 22/4/2016
Κοινοποιείται στους κάτωθι συλλόγους:
1. Ν. Ε. Τ.Ε.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
2. Σύλλογος Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μεσσηνίας
3. Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλ. Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων
4. Περιφ. Τμήμα Μεσσηνίας
5. ΈΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
6. Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου
7. ΈΝΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
8. ΑΔΕΔΥ
9. Α΄ ΕΛΜΕ
10. Β’ ΕΛΜΕ
11. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ και ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
12. ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
13. ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
14. ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
15. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ
16. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
17. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
18. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
19. Σύλλογος Νοσηλευτών
20. Σύλλογος Νοσοκομειακων Ιατρών Καλαμάτας
21. Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Καλαμάτας
22. Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας
23. Σύλλογος Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας
24. ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages