22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας από τις 15 έως τις 26 Ιουλίου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας από τις 15 έως τις 26 Ιουλίου

22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας από τις 15 έως τις 26 Ιουλίου

Share This
Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ανανεώνει και πάλι το καλοκαιρινό του ραντεβού με τον κόσμο του σύγχρονου χορού. Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με νέα Καλλιτεχνική διευθύντρια την Κατερίνα Κασιούμη, διοργανώνεται από τις 15 έως τις 26 Ιουλίου 2016, και προσκαλεί το φιλότεχνο κοινό και τον κόσμο του χορού να παρακολουθήσουν το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμά του και να συμμετάσχουν ενεργά στα σεμινάρια και στις παράλληλες εκδηλώσεις του. Η Καλαμάτα, ο Δήμαρχός της κ. Παναγιώτης Ε. Νίκας, το Διεθνές Κέντρο Χορού, που ανήκει στην Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου και διοργανώνει το Φεστιβάλ, θα υποδεχτούν φέτος οκτώ διεθνείς και ελληνικές ομάδες σύγχρονου χορού, δύο σεμινάρια, ένα εργαστήρι και δέκα παράλληλες διοργανώσεις, σε είκοσι έξι εκδηλώσεις. Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού δεν μπορεί παρά να είναι η συνέχεια ενός επιτυχημένου από όλες τις απόψεις Φεστιβάλ, το οποίο δημιούργησε και ανέδειξε σε υψηλού επιπέδου ελληνικό αλλά και διεθνές καλλιτεχνικό γεγονός, επί 21 χρόνια, η πρώτη του Καλλιτεχνική διευθύντρια Βίκυ Μαραγκοπούλου.
Η Καλαμάτα έγινε διεθνώς γνωστή ως πόλη του χορού και το Φεστιβάλ της άνοιξε νέους δρόμους για τον σύγχρονο χορό στην Ελλάδα, σε μια εποχή που ήταν ελάχιστα γνωστός στη χώρα, παρουσιάζοντας πρωτοπόρες παραστάσεις και χορογράφους από όλο τον κόσμο, ενημερώνοντας γενιές ελλήνων χορευτών και χορογράφων, διευρύνοντας και εκπαιδεύοντας ένα πλατύ κοινό που αγάπησε και υποστήριξε θερμά το θεσμό.
 Στο παραπάνω πλαίσιο, το 22ο Φεστιβάλ, διατηρώντας τα χαρακτηριστικά που έχουν διαμορφώσει την ταυτότητά του ως ξεχωριστή, αποκεντρωμένη εκδήλωση με διεθνή αναγνώριση, και αντιμετωπίζοντας και αυτό τις γενικότερες δύσκολες συνθήκες στη χώρα, έχει προγραμματίσει παραστάσεις υψηλής καλλιτεχνικής αξίας στις οποίες εκπροσωπούνται οι τάσεις της σύγχρονης χορευτικής σκηνής, καθώς και η ομορφιά της διαφορετικότητας της ανθρώπινης φύσης, όπως αυτή εκφράζεται μέσω της τέχνης του χορού. Επιπλέον, εντάσσει αρμονικά, προβάλλει και υποστηρίζει ιδιαίτερα έλληνες χορογράφους και ομάδες χορού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages