Pages

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ 4 ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σε τέσσερα σημεία των ακτών του Δήμου Καλαμάτας αναρτήθηκαν Γαλάζιες Σημαίες για το 2016, που πιστοποιούν την ποιότητα των υδάτων, αλλά και την καταλληλότητα της παραλίας. Σε εφαρμογή της Απόφασης 483/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στο διεθνές πρόγραμμα Γαλάζιες Σημαίες για το έτος 2016, όσον αφορά στις ακτές: Α. Ανατολική Καλαμάτα 1 / Ανάσταση Β. Ανατολική Καλαμάτα – Τέρμα Ναυαρίνου Γ. Αλμυρός Βέργας και Δ. Μικρή Μαντίνεια. Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα Γαλάζια Σημαία είχαν οι ακτές Μικρή Μαντίνεια και Ανατολική Καλαμάτα 1 / Ανάσταση, δηλαδή οι Γαλάζιες Σημαίες διπλασιάζονται για το 2016 και γίνονται 4. Επισημαίνεται ότι σε όλες τις ακρογιαλιές τα νερά κολύμβησης είναι πεντακάθαρα, κάτι που πιστοποιείται από τις τακτικές αναλύσεις, τις οποίες διεξάγει η ΔΕΥΑΚ.
Οι παραλίες όπου υπάρχει Γαλάζια Σημαία, είναι οργανωμένες, διαθέτουν ναυαγοσώστη και όλα τα σωστικά μέσα. Επίσης, οι 3 ακτές με Γαλάζια Σημαία έχουν πρόσβαση και χημικές τουαλέτες για ΑμεΑ, ενώ σε εκείνη που βρίσκεται στο τέρμα Ναυαρίνου – όπου δεν υπάρχει δυνατότητα λόγω ανισοσταθμίας σε σχέση με το δρόμο – υπάρχει σήμανση που παραπέμπει στην παραλία πλησίον του Ιερού Ναού Ανάστασης. Ακόμη, σε όλες τις ακτές με Γαλάζια Σημαία υπάρχουν πίνακες με πληροφοριακό υλικό για τους λουόμενους, όπως βασικές οδηγίες, τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης, δρομολόγια λεωφορείων κ.λπ.

ΣΕ 21 ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Tον προγραμματισμό των πτήσεων από και προς την Καλαμάτα για το μήνα Ιούλιο 2016 κοινοποίησε ο Δημήτρης Μανδηλάρης, αερολιμενάρχης του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος». Οι διεθνείς συνδέσεις είναι πολλές, μεταξύ των οποίων εκείνες με μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και πόλεις. Φυσικά, υπάρχει και η συγκοινωνία μεταξύ Καλαμάτας και Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια παρουσιάζουν μεταβλητότητα ακόμη και εντός του μηνός, ως προς τις ώρες.
Το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ. http://kalamata.gr/images/arthra/2016/06/29-9732/ptiseis-iouliou-2016.pdf Κατά τον Ιούλιο, η Καλαμάτα θα συνδέεται αεροπορικώς με τις εξής πόλεις του εξωτερικού, σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό: Κοπεγχάγη, Μπρατισλάβα Σλοβακίας, Άμστερνταμ, Φρανκφούρτη, Πράγα, Μπίλουντ Δανίας, Λιόν Γαλλίας, Λονδίνο, Παρίσι, Βιέννη, Μόναχο, Βαρσοβία, Στοκχόλμη, Ρώμη, Ντίσελντορφ, Ναντ Γαλλίας, Όσλο, Μιλάνο, Μόσχα, Μάντσεστερ και Μπέρμιγχαμ.

Άδειες για πλωτές εξέδρες μπροστά από ξενοδοχεία

Τι αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Άδειες χορήγησε η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων για τη τοποθέτηση πλωτών εξεδρών μπροστά από ξενοδοχεία. Αναλυτικά, δόθηκε άδεια για την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας εμβαδού 55 τ.μ., για εποχιακή χρήση, μέχρι έξι μήνες ανά έτος, στην θαλάσσια περιοχή Λάμπη, στη Κω έμπροσθεν της ξενοδοχειακής μονάδας ‘BLUE LAGOON RESORT’ για λογαριασμό της εταιρείας «ΜΟΥΡΑΓΙΟ Α.Ε.
Η πλωτή εξέδρα θα χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση των λουόμενων σε δύσβατη παραλία και περιοχή, προς λήψη θαλασσίου λουτρού και θα τοποθετηθεί στην προβλεπόμενη θέση, από τον αιτούντα, άνευ επέμβασης στον αιγιαλό.Επίσης, δόθηκε άδεια για την τοποθέτηση μίας πλωτής εξέδρας διαστάσεων 58,78τ.μ. στη θάλασσα, χωρίς επέμβαση στον αιγιαλό, για εποχιακή χρήση μέχρι έξι μηνών στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Ιωάννης Μυκόνου έμπροσθεν του ξενοδοχείου «SAINT JOHN HOTEL VILLAS & SPA», για την προσωρινή πρόσδεση σκαφών, κατόπιν αιτήσεως της ΑΧΙΝΟΠΟΔΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ- ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. Δεν επιτρέπεται η χρήση της πλωτής εξέδρας για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύναται να εξυπηρετεί θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς.Τέλος, δόθηκε άδεια για την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας εμβαδού 18 τ.μ. για εποχιακή χρήση, μέχρι έξι μήνες ανά έτος, στην θαλάσσια περιοχή Λίχνος, στην Πάργα. Η πλωτή εξέδρα θα χρησιμοποιηθεί για αποεπιβίβαση επιβατών σε τουριστικά πλοιάρια, τα οποία εκτελούν δρομολόγια στην παραλιακή ζώνη και θα τοποθετηθεί στην προβλεπόμενη από την θέση, από τον αιτούντα, άνευ επέμβασης στον αιγιαλό.

ΑΣΑΣΕΡΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Οι ιατρικές σχολές παραμένουν στα ύψη, αντίθετα με τα παιδαγωγικά που θα προσγειωθούν χαμηλά, ενώ πέφτουν και οι βάσεις των πολυτεχνικών σχολών. Σύμφωνα με την πρόβλεψη για τις βάσεις των πανελλαδικών και την εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ δείχνουν κάμψη και στις Οικονομικές σχολές. Ως τις 8 Ιουλίου θα πρέπει οι υποψήφιοι των πανελλαδικών 2016 να έχουν συμπληρώσει το μηχανογραφικό οι βεβαιώσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές με το νέο σύστημα θα χορηγηθούν από τις αρχές Ιουλίου. Αναλυτικά:
 1ο επιστημονικό πεδίο: Άνοδος σε ψυχολογικές και φιλοσοφικές σχολές, μικρή πτώση σε κάποιες από τις Νομικές σχολές.
 2ο επιστημονικό πεδίο: Στις Πολυτεχνικές σχολές.
 3ο επιστημονικό πεδίο: Αύξηση των βάσεων στις Ιατρικές, αλλά και τα τμήματα των παραϊατρικών επαγγελμάτων
 4ο επιστημονικό πεδίο: Βουτιά στις Παιδαγωγικές σχολές λόγω κακής επίδοσης στα μαθηματικά.
 5ο επιστημονικό πεδίο: Σχολές Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής θα παρουσιάσουν μεγάλη μείωση.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Ο ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

Διήμερη επίσκεψη στη Μεσσηνία θα πραγματοποιήσει ο ευρωβουλευτής του κόμματος και γνωστός δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου, το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου 2016. Το Σάββατο, στις 8 το βράδυ, στο Ξενοδοχείο RΕΧ στην Καλαμάτα, θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώνει η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα "ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ TTIP; Η νέα διατλαντική σχέση εμπορίου και επενδύσεων και οι συνέπειές της". Στην εκδήλωση θα προβληθεί και σχετικό με το θέμα κινηματογραφικό υλικό.
Την Κυριακή, 3 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ ο Στέλιος Κούλογλου θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η O.M. ΣΥΡΙΖΑ Γαργαλιάνων, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, με θέμα "Κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και νεανική επιχειρηματικότητα". Πρόσφατα, ο Στέλιος Κούλογλου ανακηρύχθηκε στην 3η θέση του «Fair Politician of the Year» στην Ευρώπη για το έτος 2015-2016, σύμφωνα με την κατάταξη της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης Oxfam. H διάκριση για τον δικαιότερο πολιτικό, απονέμεται κάθε χρόνο σε όσους με τη πολιτική και κοινοβουλευτική τους δράση αγωνίζονται υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης, της καταπολέμησης της φτώχειας και της διαφθοράς σε όλο το κόσμο.

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να δοθεί στην κυκλοφορία ο κόμβος της Μεγαλόπολης και ακολούθως ο Μορέας να ολοκληρωθεί στο σύνολό του τον προσεχή Οκτώβριο, με όλα τα τμήματα του Περιμετρικού της Καλαμάτας. Το μεγάλο βάρος έχει πέσει στις υποδομές με τα νέα να μοιάζουν σταδιακά θετικά και για την Ολυμπία οδό, καθώς μέσα στον Ιούλιο το Κόρινθος-Κιάτο πρόκειται να παραδοθεί προς χρήση και αυτό. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα επεσήμανε ο Υπουργός Υποδομών για τα όσα κατάφερε να κερδίσει το ελληνικό δημόσιο μέσω την επαναδιαπραγμάτευσης από τον Μορέα με το ποσό να ξεπερνά τα 350 εκατ. Ευρώ

ΕΤΟΙΜΗ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΡΙΟ


Εις μνήμην του Υπουργού Ιωάννη Χαραλαμπόπουλου, θα πραγματοποιηθεί σεμνή τελετή την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, με αποκάλυψη πλάκας επί αναθηματικής στήλης, η οποία φέρει την ονομασία «Πλατεία Ιωάννη Χαραλαμπόπουλου». Η σχετική στήλη έχει τοποθετηθεί στο σημείο όπου ευρίσκετο παλιά η κεντρική πύλη του πρώην Στρατοπέδου Παπαφλέσσα. Ο σκοπός είναι η σύνδεση του Ιωάννη Χαραλαμπόπουλου με το χώρο, αφού – ως γνωστόν - με ενέργειες του το παλιό Στρατόπεδο Παπαφλέσσα - Ανατολικό Κέντρο παραχωρήθηκε στο Δήμο Καλαμάτας.

ΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΖΗΤΑ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ

«Μόνο η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει τη δυνατότητα διεκδίκησης πόρων από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποκατάσταση των βλαβών από τη θεομηνία του Σαββάτου σε περιοχές της Αρκαδίας» ήταν η κοινή διαπίστωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του επικεφαλής κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτή κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, κατά τη συνάντησή του στην έδρα της Περιφέρειας την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016, στην οποία συμμετείχαν επίσης η Βουλευτής κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η πολιτευτής Αρκαδίας κα Εύη Τατούλη και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αρκαδίας κ. Τίμος Κατσίπος.
 Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι η προσπάθεια της περιφερειακής αρχής είχε άμεση προτεραιότητα την προστασία των ανθρώπινων ζωών και σημείωσε ότι «αν δεν είχαμε προβεί σε καθαρισμό των ρεμάτων, η ποσότητα και η διάρκεια της βροχής θα είχε δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα». Ο κ. Τατούλης τόνισε ακόμη ότι οι ζημιές στις υποδομές, τόσο στις δημόσιες όσο και τις ιδιωτικές, είναι πολύ μεγάλες και επεσήμανε ότι η αγροτική παραγωγή των περιοχών αυτών έχει πληγεί ανεπανόρθωτα τόσο κατά τη φετινή χρονιά, όσο και κατά τις επόμενες. Για το λόγο αυτό γίνονται άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι αποζημιώσεις να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό, αλλά και να διευκολυνθεί η αποκατάσταση των βλαβών.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Θετικά απάντησε ο Διευθυντής του Τελωνείου Καλαμάτας Ιωάννης Κάββουρας στο αίτημα που του έθεσε ο Δήμαρχος, για τη διάθεση τμήματος της χερσαίας ζώνης του λιμένα Καλαμάτας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης κατά τη θερινή περίοδο. Πρόκειται για το χώρο όπου παλιά βρισκόταν ο γερανός.
Ο χώρος στάθμευσης θα λειτουργήσει με ευθύνη και μέριμνα του Δήμου Καλαμάτας, για την εξυπηρέτηση του μεγάλου αριθμού κατοίκων και επισκεπτών της πόλης, που το καλοκαίρι μεταβαίνουν στο χώρο του λιμένα και, ευρύτερα, της Παραλίας. Συγκεκριμένα, στο έγγραφο με το οποίο αποδέχεται το αίτημα του Δημάρχου, ο Διευθυντής του Τελωνείου αναφέρει τα εξής: «Η Υπηρεσία μας, κατανοώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος σας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου και στηρίζοντας την προσπάθειά σας για καλή εξυπηρέτηση, τόσο των δημοτών όσο και των επισκεπτών της πόλης μας, δεν έχει αντίρρηση να σας διαθέσει προσωρινά (από 28-7-2016 έως και 28-8-2016) το τμήμα της χερσαίας ζώνης του λιμένα Καλαμάτας, όπως οριοθετείτε στο έγγραφό σας, παρά το γεγονός ότι είναι τελωνειακά ελεγχόμενος χώρος. 
Σας επισημαίνουμε ότι η απόφασή μας βασίστηκε στη διαβεβαίωσή σας ότι η περιοχή που θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης, θα λειτουργήσει σύμφωνα με αυτό που αναφέρεται στο έγγραφό σας, καθώς επίσης ότι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα. Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι, μετά την ανωτέρω ημερομηνία, ο χώρος θα παραδοθεί και πάλι για αποκλειστική χρήση του Τελωνείου στην μορφή που υπάρχει σήμερα». 
Επισημαίνεται ότι ο Δήμαρχος, στο έγγραφο αίτημά του, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι σε περίπτωση παραχωρήσεως του χώρου «ο Δήμος Καλαμάτας θα τοποθετήσει κιγκλιδώματα για την οριοθέτηση του χώρου σταθμεύσεως, σε συνεργασία με το φορέα διαχειρίσεως, κατόπιν συνεννοήσεως και υποδείξεων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας. Επίσης, καθ' όλη την περίοδο λειτουργίας του εν λόγω χώρου σταθμεύσεως, θα βρίσκεται σε αυτόν υπάλληλος του Δήμου, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ευταξία. Αυτονόητο είναι ότι, σε περίπτωση κατάπλου πλοίου, θα παύει η χρήση του χώρου αυτού ως πάρκινγκ, ώστε να εξυπηρετείται το εν λόγω σκάφος για όσο χρόνο χρειάζεται».

H ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ ΣΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ταξιδιωτικά περιοδικά παγκοσμίως. Ο λόγος για το νεοϋρκέζικο Travel & Leisure που αυτή τη φορά συμπεριέλαβε δύο ελληνικούς προορισμούς –ένα νησί και έναν από την ηπειρωτική Ελλάδα– στη λίστα με τα 25 μυστικά χωριά της Ευρώπης. Στις επιλογές του συμπεριλαμβάνονται προορισμοί από διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπως Ελβετία, Δανία, Σουηδία, Τσεχία, Ιταλία κ.α. Στην πρώτη θέση συναντάται το Giornico στην Ελβετία, ακολουθεί το παραθαλάσσιο Kotor στο Μαυροβούνι και η πρώτη τριάδα κλείνει με το κουκλίστικο Bolgheri στο βορειοδυτικό τμήμα της Ιταλίας.
Το Staufen im Breisgau στη νότια Γερμανία στην άκρη του Μέλανα Δρυμού βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ η πεντάδα ολοκληρώνεται με το Lavenham, με τα γραφικά πολύχρωμα χαρακτηριστικά κτήρια, 120 χλμ. βορειοανατολικά του Λονδίνου. Στην δέκατη θέση, λοιπόν, βρίσκεται ένα από τα πιο όμορφα κυκλαδονήσια της χώρας μας. Ο λόγος για την Φολέγανδρο με την άγρια και απόκοσμη ομορφιά, που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο μόλις την γνωρίσει εκ των έσω.
Σε αντίθεση με τα γειτονικά φημισμένα νησιά των Κυκλάδων, η Φολέγανδρος διατηρεί χαμηλούς τόνους, ενώ γενικά χαρακτηρίζεται για τον πιο εναλλακτικό της χαρακτήρα. Σε αυτήν δεν θα βρείτε πολυτελή εστιατόρια, αλλά ούτε και μοντέρνες boutiques. Αντ' αυτού θα την ξεχωρίσετε για την αυθεντικότητα που βγάζει, την οποία στο πέρασμα του χρόνου έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτη. Και αυτό μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Θα λατρέψετε σίγουρα την πανέμορφη χώρα του νησιού με το εκκλησάκι της Παναγίας στην κορυφή του λόφου όπου εντοπίζεται να "παρατηρεί" όλα όσα εκτυλίσσονται στη Χώρα και σίγουρα θα ξετρελαθείτε με τις παραλίες της. Στα συν, βέβαια, και τα λιγοστά χωριουδάκια έξω από τη Χώρα όπως η Άνω Μεριά, ο Καραβοστάσης και η Αγκάλη που θα σας χαρίσουν αμέτρητες γραφικές εικόνες.
 Στην εικοστή θέση συναντάται ακόμη ένα ελληνικό, χωριουδάκι, αυτή τη φορά στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Ο λόγος για την Καρδαμύλη, από τα πιο όμορφα χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης σε απόσταση 37 χλμ. ανατολικά της Καλαμάτας. Κουκλίστικη και αρχοντική βρίσκεται στα πόδια του Ταϋγέτου, απέναντι από το νησάκι Μερόπη. Το χωριό "εποπτεύεται" από την παλιά πόλη με τα εντυπωσιακά αναστηλωμένα και αναπαλαιωμένα πυργόσπιτα και την μεταβυζαντινή εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα.

Ποιες παροχές επανέρχονται για τους δημοτικούς υπαλλήλους

Νέο σχέδιο νόμου φέρνει σημαντικές αλλαγές στις αποδοχές, τις μετακινήσεις και τις συνθήκες εργασίας 80.000 Δημοτικών Υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα επανέρχονται αποδοχές και επιδόματα που είχαν παγώσει και οι εργαζόμενοι χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες προκειμένου να τους καταβληθεί επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και μέσα ατομικής προστασίας σε χρήμα σε τρεις κατηγορίες εργαζομένων στους ΟΤΑ. Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ οι τρεις κατηγορίες είναι:
1)Στην πρώτη κατηγορία που θα δικαιούται πλέον επίδομα 150 ευρώ το μήνα ανήκουν:
  • Εργαζόμενοι στην καθαριότητα
  • Εργαζόμενοι σε συνεργία απολύμανσης
  • Απολυμαντές
  • Εργάτες και τεχνίτες βιολογικού καθαρισμού
  • Νοσηλευτές και νοσοκόμοι
2)Στη δεύτερη κατηγορία με επίδομα 70 ευρώ το μήνα υπάγονται:
  • Ηλεκτροσυγκολητές
  • Εργάτες ψεκασμού
  • Μηχανοτεχνίτες
  • Ηλεκτροτεχνίτες
  • Βαφείς
  • Φανοποιοί
3)Στην τρίτη κατηγορία με 35 ευρώ το μήνα που αντικαθιστούν το γάλα και τα μέσα ατομικής προστασίας που δεν έχουν χορηγηθεί κατά το παρελθόν ανήκουν οι: Γιατροί και νοσηλευτές
  • Συμβασιούχοι καθαριότητας
  • Οδηγοί οχημάτων
  • Εργαζόμενοι στην καθαριότητα.
  • Το ποσό θα καταβληθεί σε 36 δόσεις.
Τι ισχύει για τις μετακινήσεις και τις μισθοδοσίες 
Υπάλληλοι που έχουν μεταταχθεί ή μετακινηθεί σε ΟΤΑ α και β βαθμού και οι υπάλληλοι που έχουν μετακινηθεί στο πλαίσιο κινητικότητας θα λαμβάνουν την προσωπική διαφορά και ουσιαστικά θα αμείβονται με το ποσό της αρχικής τους θέσης.
Σε ό,τι αφορά σε φορείς που καταργούνται σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο άμεσα το προσωπικό εντάσσεται στους δήμους με την ίδια σχέση εργασίας που είχαν όταν υπηρετούσαν στους φορείς που καταργούνται. Η διάταξη αυτή αφορά στο μόνιμο και το αορίστου χρόνου εργασίας προσωπικό των φορέων που τελούν υπό εκκαθάριση.

ΠΛΟΥΣΙΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΚΟΙΝΟΦΕΛΕΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι εκδηλώσεις των Σχολών της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» είναι μια καλή ευκαιρία για τους σπουδαστές να αποκτήσουν εμπειρίες, αλλά και να δείξουν στο κοινό τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στις Σχολές επί 30 χρόνια, κατά τα οποία έχουν αδιάλειπτη και ποιοτική παρουσία. Η επιτυχημένη λειτουργία των Σχολών είναι εφόδιο και διαβατήριο για την υποψηφιότητα της πόλης μας για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.
Σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, μίλησαν οι Καλλιτεχνικοί Διευθυντές των Σχολών, Χορού Κατερίνα Κασιούμη και Εικαστικών Παναγιώτης Λαμπρινίδης, καθώς και ο Διευθυντής του Ωδείου, Στάθης Γυφτάκης, οι οποίοι ευχαρίστησαν θερμά:
• τους σπουδαστές και τους γονείς τους για την προσπάθεια που καταβάλουν,
• τους εκπαιδευτικούς και συνεργάτες τους στις Σχολές, καθώς και
• τη Διοίκηση της ΚΕ «Φάρις» και τη Δημοτική Αρχή για την αγαστή συνεργασία.
Οι Διευθυντές κάλεσαν το κοινό να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις, ώστε να διαπιστώσει το υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο και την συμπεριφορά των σπουδαστών, που τείνει προς τον επαγγελματισμό.
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Αναλυτικά, οι εκδηλώσεις των Σχολών έχουν ως εξής:
Τρίτη 28/6 | Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας |21.00
«Ένα ταξίδι ... μία διαδρομή .....»
Παράσταση της Δημοτικής Σχολής Χορού
Τέταρτη 29/6 |Εικαστικό Εργαστήρι «Φάρις» | 20.30
Εγκαίνια έκθεσης: « μ π λ ε 2 »
Έκθεση έργων των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου
Διάρκεια: 29 Ιουνίου –31 Αυγούστου
Ωράριο: Δευτέρα έως Παρασκευή, 19.00 έως 22.00
Πέμπτη 30/6 | Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας | 21.00
«Άσπρα καράβια τα όνειρά μου»
Συναυλία Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Ένα τριήμερο εκδηλώσεων θα διοργανωθεί, με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης των Αγίων Αποστόλων, από το Σύλλογο Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, για να τονωθεί η κίνηση στη συγκεκριμένη περιοχή.
29 /6| Πλατεία Αμφείας |20.30
«Λούνα Παρκ», με παιχνίδια για τα παιδιά από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Καλαμάτας
30/6| Πλατεία Αγ. Αποστόλων |20.30
Παραδοσιακοί Χοροί και Μουσική από λαϊκή ορχήστρα
Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας – Πολιτιστικός Σύλλογος Βέργας
1/7 | Πλατεία Όθωνος |20.30
Προβολή ταινίας από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, με τίτλο: «Μερικοί το προτιμούν καυτό»

1 ΕΚ. ΘΕΣΕΙΣ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

Η εργασία στην χώρα 'θρηνεί' 1 εκατ. θέσεις σε 7 χρόνια. Τα δραματικά στοιχεία σχετικής μελέτης του Κέντρου Προγραμματισμού και οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) Χάθηκαν 1 εκατ. θέσεις εργασίας από το 2008 έως και το 2015, ως αποτέλεσμα της βαθιάς οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα. Ήταν τόσο μεγάλες οι απώλειες θέσεων απασχόλησης, που υπολογίζεται ότι είναι σχεδόν διπλάσιες με τις περίπου 500.000 θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στα χρόνια της οικονομικής «άνθησης», δηλαδή από το 2001 έως το 2008. Όπως δημοσιεύουν τα dikaiologitika.gr, μπορεί την τελευταία διετία, σε απόλυτους αριθμούς να καταγράφεται αύξηση στα μεγέθη της απασχόλησης, εντούτοις δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνεται αναφορά για αντιστροφή του κλίματος.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει σχετική μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Συγκρίνοντας τα στοιχεία του 4ου τριμήνου του 2015 με το αντίστοιχο του 2008, προκύπτει μείωση απασχολούμενων κατά 20,8% ή 956 χιλιάδες άτομα. Βέβαια, αν η σύγκριση γίνει με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014 προκύπτει αύξηση απασχολούμενων κατά 3% ή 106 χιλιάδες άτομα. Η παρατεταμένη μείωση της απασχόλησης, επισημαίνουν οι ειδικοί επιστήμονες του ΚΕΠΕ δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στα έσοδα του κράτους, αφού μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές και τα κονδύλια για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Παράλληλα, αυξάνονται οι ανάγκες για κοινωνική προστασία. Λόγω της κρίσης μειώθηκαν οι απασχολούμενοι, που παράγουν και εισφέρουν στα Ασφαλιστικά Ταμεία και αυξήθηκαν οι άνεργοι και τα άτομα που δεν συμμετέχουν στην αγορά εργασίας.

ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ..

Άνοιξε ο δρόμος για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με το μήνα και την κυκλοφορία του αυτοκινήτου για λιγότερο από ένα χρόνο. Ηδη εκδόθηκε η εγκύκλιος και επομένως αρχίζει η εφαρμογή του νόμου. Παράλληλα λαμβάνεται μέριμνα για τις περιπτώσεις πώλησης αυτοκινήτου σε ακινησία και ορίζεται η καταβολή του συνόλου των τελών κυκλοφορίας. Στην περίπτωση δε που είχε προηγουμένως κυκλοφορήσει για κάποιο χρονικό διάστημα με την καταβολή των αντίστοιχων τελών κυκλοφορίας, τότε το ποσό που καταβλήθηκε για τους μήνες που κυκλοφόρησε αφαιρείται. Ειδικότερα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών ορίζεται ότι:
Με την παρ. 4 του άρθρου 117 του ν. 4387/2016, δίνεται η δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους κατόχους ΙΧ οχημάτων, αυτοκινήτων ή μοτοσικλετών, οι οποίοι τα έχουν θέσει σε ακινησία, και εξαιρετικά για το έτος 2016, να άρουν την ακινησία για τα εν λόγω οχήματα καταβάλλοντας, πριν την άρση, τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος αυτό, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις περιπτώσεις α) έως γ) της προαναφερθείσας διάταξης και συγκεκριμένα: -για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας -για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας -για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού (31.12.2016), καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Μεσσήνη: Εκανε εμπόριο χασίς αλλά εντοπίστηκε...

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, 52χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του, καθώς και σε ακόμη μία (1) οικία, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, δύο (2) κινητά τηλέφωνα και μία (1) ζυγαριά ακριβείας.

ΟΜΑΛΑ Η ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ..

Ομαλά και χωρίς προβλάματα εξελίσσεται η αντιπυρική περίοδος στη Μεσσηνία, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να είναι έτοιμη προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν περιστατικά.

Χωρίς εγγυητική επιστολή οι προκαταβολές του ΕΣΠΑ

Δεν θα χρειάζεται πλέον η υποβολή εγγυητικής επιστολής για να λαμβάνουν οι δικαιούχοι προγραμμάτων ΕΣΠΑ τις προκαταβολές τους. O υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης υπέγραψε Υπουργική Απόφαση με την οποία ρυθμίζονται οι όροι για τη δημιουργία και την εφαρμογή του Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμού (Escrow Account) σε συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Ο Ανοιχτός Καταπιστευτικός Λογαριασμός αποτελεί έναν μηχανισμό που εξασφαλίζει στους δικαιούχους προγραμμάτων ΕΣΠΑ πρόσβαση σε ποσό ίσο με την προκαταβολή που δικαιούνται, χωρίς να απαιτείται η υποβολή εγγυητικής επιστολής. Η κατάθεση της εγγύησης προκαταβολής ήταν μια προϋπόθεση που δρούσε έως τώρα αποτρεπτικά για πολύ μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων επενδυτών. Με τη θεσμοθέτηση αυτού του μέτρου ξεπερνιέται πλέον ένα σημαντικό εμπόδιο για την απρόσκοπτη υλοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων επενδυτικών σχεδίων.
Ειδικότερα, στον escrow account, και αποκλειστικά για λογαριασμό των δικαιούχων ΕΣΠΑ, πιστώνεται ποσό ίσο με την προκαταβολή που δικαιούνται το οποίο αποδεσμεύεται σταδιακά για την αποπληρωμή των τιμολογίων των προμηθευτών τους. Με αυτή τη ρύθμιση δεν απαιτείται πλέον από τους επενδυτές να προχρηματοδοτήσουν οι ίδιοι την υλοποίηση του επενδυτικού τους σχεδίου κατά το συγχρηματοδοτούμενο μέρος του. Μειώνονται έτσι ουσιαστικά οι απαιτήσεις ρευστότητας των δικαιούχων για την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ενεργοποίηση του Λογαριασμού ανταποκρίνεται σε ένα βασικό, διαχρονικό αίτημα των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της χώρας, αλλά και μεγάλου πλήθους υποψήφιων επενδυτών που επιδεικνύουν διαρκώς αυξανόμενη εμπιστοσύνη στις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΔΕΝΔΡΥΛΙΑ ΧΑΣΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Πέντε μικρά δενδρύλλια ινδικής κάνναβης καλλιεργούσε σε γλαστράκια στο σπίτι του στο Νεοχώρι της Μάνης ένας 67χρόνος, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης από αστυνομικούς του Τμήματος Καρδαμύλης Σε έρευνα που έκαναν αστυνομικοί βρήκαν τις γλάστρες με τα δενδρύλλια, τα οποία είχαν ύψος από 18 έως 30 εκατοστά. Επίσης, στο σπίτι του βρήκαν μικροποσότητα κάνναβης 0,6 γραμμαρίων, σπόρους κάνναβης βάρους 10,2 γραμμαρίων, δύο τρίφτες κάνναβης, ένα φυσίγγιο και τρεις σουγιάδες. Χθες το μεσημέρι ο 67χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και, αφού του ασκήθηκε ποινική δίωξη, τον παρέπεμψε σε ρητή δικάσιμο και αφέθηκε ελεύθερος. Στο μεταξύ, χθες από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας συνελήφθη στη Μεσσήνη ένας 55χρονος, διότι σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε να καλλιεργεί σε γλάστρα ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 45 εκατοστών.

Η ΠΙΣΙΝΑ ΤΟΥ..ΚΕΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ....

Πλημμυρισμένο βρήκαν σήμερα το πρωί οι υπάλληλοι του ΚΕΠ του δήμου Καλαμάτας τον χώρο που βρίσκεται μέσα στο Διοικητήριο σύμφωνα με το BEST TV. Οι σωλήνες που περνούν πάνω από την ψευδοροφή δεν είχαν ελεγχθεί… ποτέ και έτσι από την τελευταία νεροποντή… βούλωσαν με συνέπεια ο χώρος να γίνει… πισίνα.
Still0627_00006.jpg

Ερχεται κόφτης στις αγροτικές ενισχύσεις


Πάνω από 12.000 αγρότες θα δουν «πετσοκομμένες» τις βασικές ενισχύσεις που θα δοθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο – Νοέμβριο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Με «κούρεμα» των αγροτικών ενισχύσεων για 12.000 αγρότες ξεκινά η πολιτική του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ανάκτηση των παράνομων ενισχύσεων που δόθηκαν από προηγούμενες κυβερνήσεις. Όπως ενημέρωσε ο κ Βαγγέλης Αποστόλου οι βασικές ενισχύσεις που θα δοθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο – Νοέμβριο θα είναι «πετσοκομμένες» προκειμένου να εξοικονομηθούν 40.000.000 ευρώ. Σε πρώτη φάση το μέτρο αφορά περίπου 12.000 αγρότες που είχαν λάβει ενισχύσεις από το πακέτο «Χατζηγάκη» την περίοδο 2008 – 2009 και η Κομισιόν απαιτεί την ανάκτησή τους βάσει της αμετάκλητης απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που τις έκρινε παράνομες. Η απόφαση αφορά μόνο όσους δικαιούνται ενισχύσεις άνω των 5.000 ευρώ.
 Η παραδοχή δε του υπουργού πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδέχεται την απαλλαγή από τους καταλογισμούς μόνο για τους αποβιώσαντες που υπολογίζονται σε 48.000 αποτελεί στην ουσία προαναγγελία για επέκταση του “κόφτη” αγροτικών ενισχύσεων προκειμένου να εισπραχθεί το συνολικό ποσό που απαιτείται. Υπενθυμίζεται πως το αρχικό πακέτο «Χατζηγάκη» αφορούσε περίπου 720.000 αγρότες που έλαβαν ενισχύσεις ύψους 420 εκατομμυρίων ευρώ. Δια της διαπραγμάτευσης η Κομισιόν έχει καταλήξει ότι πρέπει να ανακτηθούν 220 εκατομμύρια ευρώ από συνολικά 85.000 αγρότες. Για την ώρα άγνωστο παραμένει ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής και ο αριθμός των δόσεων που θα καταλήξει η διαπραγμάτευση με την Κομισιόν μέχρι την ημέρα που θα τους αποσταλούν τα «φαρμακερά μπιλιετάκια». Οι πληροφορίες πάντως θέλουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να θέτει ως «ταβάνι» τις 2 δόσεις.

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ;

Σε τεντωμένο σκοινί ισορροπούν οι τιμές παραγωγού ελαιολάδου στην Ελλάδα με απρόβλεπτες τις προσεχείς εξελίξεις. Τις τελευταίες εβδομάδες οι τιμές των έξτρα παρθένων αυξομειώνονται σε ένα πολύ μικρό εύρος +/- 0,10 €/κιλό. Οι τιμές παράδοσης CIF Ιταλία κυμαίνονται μεταξύ 3,23 και 3,28 €/κιλό, ανάλογα με τα ιδιαίτερα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Οι τιμές αυτές μεταφράζονται σε 3,0 ή και λιγότερο €/κιλό για τον ελαιοπαραγωγό. Οι αντίστοιχες τιμές του λαμπάντε 5ο είναι 2,25-2,30 €/κιλό προέλευσης Λέσβου και 2,20 €/κιλό από Κέρκυρα. Μεταξύ ενημέρωσης, παραπλάνησης και αιδήμονος σιωπής Κάποια «μέσα ενημέρωσης» προτρέπουν τον κόσμο του ελαιόλαδου να «χαμογελάσει ελεύθερα για τις τιμές στο ελαιόλαδο», όταν τα ίδια τα ΜΜΕ πριν λίγους μήνες, έβλεπαν το ελαιόλαδο να «χτίζουν βάση στα 3,30 €» και προέβλεπαν «ανάκαμψη τιμών». Μάλιστα, προχωρούν σε διαπιστώσεις του είδους «οι παραγωγοί πρέπει να κρατήσουν το προϊόν τους για 3 κυρίως λόγους».

ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

"Σήμερα , Κυριακή 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη οργάνων για τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ. Σήμερα , λοιπόν, που η νεολαία τόλμησε και βγήκε μπροστά με σκοπό να προσφέρει και να αλλάξει κάτι, καταπνίγηκε. Το ΠΑΣΟΚ έδειξε το παρηκμασμένο και διεφθαρμένο πρόσωπό του και απέδειξε περίτρανα για ποιον λόγο είναι κολλημένο στο 5 %. Σε μια χρονική στιγμή που έπρεπε να δοθεί λόγος και χώρος στους νέους, σε αυτούς που αξίζει να δοκιμαστούν, η διαδικασία παρακωλύθηκε με μεθόδους βίας και νοθείας. Πιο συγκεκριμένα, στο εκλογικό κέντρο της Πύλου η κατάσταση εκτροχιάστηκε με τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής που είχαμε δηλώσει να δέχονται απειλές και εξυβρίσεις.
Στο εκλογικό κέντρο της Μεσσήνης, κορυφώθηκε η σημερινή παρωδία. Το μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής, που ανήκε στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και είχε την ικανότητα να παρευρεθεί σε όποιο εκλογικό κέντρο επιθυμούσε, κρατήθηκε έξω από την αίθουσα του Δημαρχείου με μη σύννομες διαδικασίες αφήνοντας τον χώρο και τον χρόνο στα μέλη της ¨αμόλυντης¨ Εφορευτικής Επιτροπής να νοθεύσει την κάλπη μπροστά στα μάτια μας. Ερχόμενοι , λοιπόν , αντιμέτωποι με αυτά τα γεγονότα δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να αποχωρήσουμε από την εκλογική διαδικασία. Για εμάς, η σημερινή ημέρα είναι ορόσημο καθώς μας έδειξε το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί το Κίνημα. Η ιστορική διάλυση είναι μπροστά γιατί στην κρίσιμη στιγμή βεβαιωθήκαμε ότι η ελληνική νοοτροπία δεν αλλάζει και ότι ο κεντροαριστερός χώρος δεν θα είναι ποτέ ενωτικός και διαφανής. ΓIANNHΣ ΛAMΠIPHΣ, ΣTAYPOΣ KΩNΣTANTAKOΠOYΛOΣ, ANΔPIANH ΔIAΛIATΣATOY, ANTΩNHΣ ΓKOΓKOΛOΣ".

ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τρέχουν να προλάβουν στο υπουργείο Οικονομικών τις αδικίες, τις στρεβλώσεις και τις δικαιολογημένες γκρίνιες που μπορεί να προκαλέσει η εφαρμογή των διατάξεων για το νέο αφορολόγητο, καθώς χιλιάδες οικογένειες με παιδιά κινδυνεύουν να το χάσουν. Από πού ξεκινά το πρόβλημα; Κατ' αρχάς από το ότι προβλέπεται κλιμάκωση της έκπτωσης φόρου- δηλαδή του έμμεσου αφορολογήτου- ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.
Συγκεκριμένα: χωρίς παιδιά η έκπτωση φόρου είναι 1.900 ευρώ, δηλαδή έμμεσο αφορολόγητο 8.636 ευρώ με 1 παιδί η έκπτωση φόρου είναι 1.950 ευρώ, δηλαδή αφορολόγητο 8.863 ευρώ με 2 παιδιά η έκπτωση φόρου είναι 2.000 ευρώ, άρα το αφορολόγητο είναι 9.090 ευρώ με 3 παιδιά και πάνω η έκπτωση φόρου παραμένει 2.100 ευρώ και το έμμεσο αφορολόγητο 9.545 ευρώ Αν το μοναδικό κριτήριο ήταν η ύπαρξη και ο αριθμός των παιδιών δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Αυτό που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα είναι ότι δικαιούχοι αφορολόγητου παιδιών είναι ΜΟΝΟ μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες. Τι γίνεται, όμως, στις περιπτώσεις όπου ο άνδρας είναι ελεύθερος επαγγελματίας και η σύζυγος μισθωτή;

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

ΣΕ ΠΟΤΑΜΙΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Για μια ακόμα φορά η Καλαμάτα έδειξε ότι είναι "ανοχύρωτη πόλη", καθώς χρειάστηκε μια δυνατή βροχή για να μετατραπούν οι δρόμοι σε ποτάμια. Η κατάσταση χθες το απόγευμα τραγική, ειδικά στο νότιο μέρος της πόλης, με την οδό Φαρών να αποτελεί τον κύριο ποταμό και τις υπόλοιπες οδούς να λειτουργούν ως παραπόταμοι, με τη Ναυαρίνου και άλλα σημεία σχεδόν απροσπέλαστα.
Η έλλειψη προγραμματισμού εμφανής, ενώ οι πολίτες σχολίαζαν με δεικτικό τρόπο ότι η κατάσταση ήταν ακόμα πιο τραγική σε σημεία όπου πρόσφατα έχουν γίνει έργα - τα πεζοδρόμια της Φαρών κ.ά.- από την δημοτική αρχή, κάτι που προκαλεί ακόμα περισσότερα ερωτηματικά. Σημειώνεται επίσης ότι πολλά προβλήματα έχουν καταγραφεί και σε διάφορες περιοχές με πολύωρες διακοπές ηλεκτροδότησης. Τα νερά της βροχής φανέρωσαν τις αδυναμίες της πόλης αλλά και της Δημοτικής Αρχής, καθώς επίσης και ότι όλα γίνονται στο πόδι, αφού μια δυνατή μπόρα μετατρέπει την Καλαμάτα σε Βενετία. Άραγε οι υπεύθυνοι τι λένε γι' αυτά και τις προτεραιότητες του δημάρχου Καλαμάτας;

ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έρχεται ακατάσχετος λογαριασμός και για τις επιχειρήσεις, όπου το σκεπτικό είναι απλό και έξυπνο. Στον λογαριασμό αυτόν θα μπαίνουν μετρητά αλλά δεν θα βγαίνουν. Άρα το υπουργείο Οικονομικών επιτυγχάνει δύο πράγματα:
1. Οι επιχειρηματίες θα έχουν προστασία από κατασχέσεις για παλαιές ληξιπρόθεσμες φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές
2. Είναι ισχυρό δέλεαρ για τις επιχειρήσεις προκειμένου να συνδέσουν τα μηχανάκια POS και τις εισπράξεις τους με έναν τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο θα μπορούν να μπαίνουν μετρητά αλλά δεν θα μπορούν να βγαίνουν.
Από τον λογαριασμό αυτό οι επαγγελματίες θα μπορούν να κάνουν μόνο ηλεκτρονικές πληρωμές ενώ εξετάζεται πως μπορεί αυτόματα να καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές, ο Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών και ο ΦΠΑ. Αυτό μελετά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, ενώ μετά το κύμα αναγκαστικών μέτρων είσπραξης το οποίο μάλιστα έχει πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα , εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις με οφειλές είτε στην εφορία είτε στα ασφαλιστικά ταμεία είναι εκτεθειμένες ανά πάσα χρονική στιγμή σε κατασχέσεις. Η παροχή προστασίας για τις παλαιές τους ληξιπρόθεσμες οφειλές, αποτελεί ισχυρό κίνητρο συμμόρφωσης προς τις νέες τους υποχρεώσεις.

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΚΑΡΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣΗ

ΤΗΝ Παρασκευή 24 Ιουνίου ενεργοποιήθηκε για δωδέκατη φορά η κάρτα αλληλεγγύης. Την ανακοίνωση έκανε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το ποσό που θα πιστωθεί για την επιδότηση σίτισης ανέρχεται σε 16.653.490,00 ευρώ και αφορά 148.048 δικαιούχους του Προγράμματος για την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης. Πρόκειται για οικονομική ενίσχυση που δίδεται μέσω κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70 – 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Άρχισαν οι αφίξεις αθλητών στην Καλαμάτα, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο πανελλήνιο κύπελλο ιστιοπλοΐας optimist αθλητών ηλικίας μέχρι 11 ετών, το οποίο συνδιοργανώνει με άλλους φορείς ο Δήμος Καλαμάτας. Αναμένεται να μετάσχουν 250 αθλητές που ανήκουν σε 120 ιστιοπλοϊκά σωματεία από όλη τη χώρα, τους οποίους θα συνοδεύσουν προπονητές και γονείς, με προφανή οφέλη για την κίνηση επισκεπτών στην Καλαμάτα, καθώς συνολικά αναμένονται περί τα εξακόσια άτομα. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 και ώρα 20.30 στην κεντρική προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας και περιλαμβάνει παρέλαση των αθλητών, έπαρση σημαίας, παρουσίαση των ομάδων και χαιρετισμούς εκ μέρους των διοργανωτών φορέων. Την τελετή θα καλύψει μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο Μεσσηνιακό Κόλπο, έναν από τους καλύτερους υγρούς στίβους στην Ελλάδα και αναμένεται να συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον, όσον αφορά στις επιδόσεις των φυντανιών της ελληνικής ιστιοπλοΐας. Από την οδό Ναυαρίνου θα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τις ιστιοδρομίες, οι οποίες θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 27/6, την Τρίτη 28/6 και την Τετάρτη 29/6, μεταξύ των ωρών 13.00 και 18.00, ενώ το βράδυ της Τετάρτης και ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και η απονομή επάθλων στους νικητές, στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΝΗ

Το αίτημα που είχε καταθέσει εδώ και λίγο καιρό ο δήμος Δυτικής Μάνης για να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ικανοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μπροστά στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή με τα σκουπίδια. Η Περιφέρεια απέστειλε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το εν λόγω αίτημα και προκειμένου να διευκολύνει τις διαδικασίες διαχείρισης κήρυξε το δήμο σε έκτακτης ανάγκης. Έτσι στόχος πλέον είναι να αποσυμφορηθεί η εικόνα που παρουσιαζόταν σε μια από τις πλέον τουριστικές περιοχές της χώρας, η οποία πάντως το τελευταίο διάστημα χάριν και στην μεγάλη προσπάθεια των επαγγελματιών ήταν καλύτερη.

ΠΝΙΓΗΚΕ Η Ε.Ο. ΤΡΙΠΟΛΗ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Σοβαρά προβλήματα ανέκυψαν από την απογευματινή έντονη νεροποντή και καταιγίδα στην νέα Ε.Ο. Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα. Από το... ποτάμι νερού και χωμάτων για αρκετή ώρα έμειναν εγκλωβισμένα οχήματα.

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

H ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Δήλωση έκανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δ. Μανιάτη για το BREXIT. Στη δήλωση αυτή αναφέρει: "Η αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσει σημαντικές αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία και ακόμη περισσότερο στην ελληνική οικονομία. Η αδικαιολόγητη εμμονή της ΕΕ στην πολιτική λιτότητας, με την αδιαφορία της για τον κοινωνικό ιστό και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα πρέπει άμεσα να διορθωθούν.
Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που θα πληγούν οικονομικά, ιδιαίτερα στον εξαγωγικό τομέα και τον τουρισμό. Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να δώσουμε την μάχη για να αλλάξουμε την Ευρώπη και να θωρακίσουμε τις Ευρωπαϊκές αξίες, επί τη βάσει των οποίων δημιουργήθηκε".

ΤΗΝ ΜΑΚΑΡΙΑ...ΕΔΕΙΞΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΗ

Ο Δήμος Μεσσήνης απάντησε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με το χώρο που υποδεικνύει για την δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Πρόκειται για εκτάσεις στην θέση "Μακαρία" και πλέον αναμένονται οι εξελίξεις από την πλευρά του Υπουργείου. Στην πρότασή του ο Δήμαρχος Γιώργος Τσώνης αναφέρει: «Σας παραθέτουμε την πρότασή μας αναφορικά με την επιλογή χώρου δημιουργίας κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων-μεταναστών ως κατωτέρω:
1.Αγροτεμάχιο επιφανείας 12.600 τ.μ. περίπου στη θέση «Μακαρία» εντός της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης (έδρα του Δήμου), η οποία ανήκει κατά πλήρες δικαίωμα κυριότητας και κατά ποσοστό 100% στο Δήμο Μεσσήνης.
 2.Αγροτεμάχιο συνολικής επιφάνειας 63.758 τ.μ. στη θέση «Μακαρία» εντός της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης (έδρα του Δήμου), το οποίο ανήκει κατά πλήρες δικαίωμα κυριότητας και κατά ποσοστό 100% στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και ήδη αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου (καθολικής διαδόχου της πρώτης δυνάμει του Ν.3852/2010). Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με το εγκεκριμένο εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Μεσσήνης, η ως άνω έκταση έχει συγκεκριμένη χρήση, αυτή της εφαρμογής στεγαστικού προγράμματος αθιγγάνων. Σημειώνεται επίσης ότι στο ίδιο ακίνητο βρίσκεται (στο μέσον αυτού, καταλαμβάνουσα επιφάνεια 81 τ.μ.) Γραμμή Μεταφοράς (KV Πύλος-Καλαμάτα) της ΔΕΗ».

ΤΟ BREXIT ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι εξαγωγές προϊόντων προς τη Βρετανία, καθώς μεταξύ άλλων η υποτίμηση της λίρας δημιουργεί ήδη αρνητικές συνθήκες. Στο θέμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δ. Μανιάτης, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση BESTαναφέρθηκε και στις επιπτώσεις στο τομέα του τουρισμού. Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη τουλάχιστον το 70% του εισερχόμενου τουρισμού στην Μεσσηνία είναι από τη Βρετανία. Οι επιπτώσεις μετά το brexitαναμένεται να είναι μεγάλες, ενώ για φέτος εκτιμάται ότι θα υπάρξουν ακυρώσεις τις τελευταίας στιγμής, όμως το πρόβλημα επικεντρώνεται στην επόμενη χρονιά. Όπως σημειώθηκε η υποτίμηση της λίρας έναντι του ευρώ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρολό και θα ωθήσει του βρετανούς τουρίστες σε προορισμούς εκτός Ε.Ε.

Στα ύψη οι Ιατρικές, πτώση στις Οικονομικές και τα Πολυτεχνεία


Με τις εκτιμήσεις ότι οι Ιατρικές σχολές είναι στα ύψη, οι Παιδαγωγικές “γκρεμίζονται”, τα Πολυτεχνεία “πέφτουν” και οι Οικονομικές σχολές χάνουν μόρια , οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων με τους γονείς τους υπολογίζουν τα μόρια και χαράσσουν πορεία για να εισαχθούν στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Απαραίτητη προϋπόθεση η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου , οι υποψήφιοι να μην πέσουν σε “παγίδες” αλλά να συμπληρώσουν με έξυπνο τρόπο το μηχανογραφικό δελτίο. “Δεν υπάρχει εφέτος καμία σύγκριση με τις περσινές βάσεις” ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Φροντιστών Γιάννης Βαφειαδάκης . Και υπογραμμίζει: Βασική προϋπόθεση είναι ο υποψήφιος να βάλει με σειρά τις σχολές που πραγματικά επιθυμεί, ανάλογα βέβαια και με τη βαθμολογία που έχει συγκεντρώσει. Και ο εκπαιδευτικός εξηγεί ότι “αν κάποιος έχει συγκεντρώσει 13.000 μόρια ξεκινά τη συμπλήρωση με σχολές που έχουν βαθμολογία, όσο ψηλά θέλει, αλλά εκεί κοντά στο 14 πρέπει να κάνει τη σωστή επιλογή , δηλαδή θέλει Πανεπιστήμιο Περιφέρειας ή ΤΕΙ Αθήνας”.
Επίσης, πρέπει να προσέξει πολύ την ασφάλεια του τα “μαξιλαράκια” δηλαδή και να βάλει σχολές που είναι χαμηλότερες , αν θέλει βέβαια να εισαχθεί σε κάποια σχολή, πέραν των δύο τριών πρώτων προτιμήσεων. Ένας τέτοιος υποψήφιος πρέπει να έχει στο μυαλό του μία κλίμακα σχολών από 8000 έως 18000 μόρια. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ καλό θα είναι οι υποψήφιοι να να ενημερωθούν για τις σχολές που επιθυμούν, να δουν δηλαδή τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από τα πτυχία αλλά και τα Προγράμματα Σπουδών.
Ο κ. Βαφειδάκης αποκαλύπτει ότι ένα ακόμα “μυστικό του φετινού Μηχανογραφικού είναι το μεγάλο “άνοιγμα” της ψαλίδας” που αναμένεται να σημειωθεί στις σχολές του κέντρου και της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα να “κρύβονται” ευκαιρίες.”Δηλαδή, όπως εξηγεί με δεδομένη τη στροφή της πλειονότητας των υποψηφίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν πολλές σχολές “ευκαιρίας” και μάλιστα πολύ καλές,. Ανάμεσα στις αποκαλούμενες σχολές “ευκαιρίας” συγκαταλέγονται η σχολή Μηχανολόγων Κοζάνης, η Πληροφορική στο Ηράκλειο, η Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Χίο , που είναι καλές επιλογές , χωρίς να έχουν το ατού να είναι στην Αθήνα, άρα θα έχουν και χαμηλότερες βάσει

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΟΡΟΦΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Υπεγράφη σήμερα Παρασκευή 24/6/2016 από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ.Πέτρο Γιαννουλάτο, η έγκριση της Μελέτης Εφαρμογής του έργου «Προσθήκες και Αναδιαρρυθμίσεις, στο Υφιστάμενο Κτίριο του Γ.Ν Μεσσηνίας-Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας». Πρόκειται για το μεγάλο έργο της προσθήκης ορόφου 1.000τ.μ πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική και την αναδιαρρύθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών συνολικού προϋπολογισμού 2.900.000 €

Ρεκόρ τουριστών στην Ελλάδα βλέπει η Die Presse

Ρεκόρ τουριστών αναμένεται στην Ελλάδα φέτος, σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Die Presse με τίτλο «Ελλάδα-η χώρα διακοπών της ηπείρου» και υπότιτλο «Όμορφες παραλίες, καθαρές θάλασσες: Η χώρα των νησιών αναμένει ένα νέο ρεκόρ το καλοκαίρι». Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει ρεκόρ επισκεπτών στη φετινή θερινή σεζόν, καθώς η κατάσταση ασφάλειας σε χώρες όπως η Αίγυπτος και η Τυνησία παραμένει ασταθής, όπως επίσης σε τμήματα της Τουρκίας, ιδιαίτερα μάλιστα που η Μόσχα, έπειτα από τις πολιτικές ρήξεις με την Άγκυρα, έχει διαγράψει τις τουρκικές ακτές από τους καταλόγους. Στο δημοσίευμα περιγράφονται οι ομορφιές της παραλίας Ελαφονήσι στην Κρήτη, που, όπως τονίζεται, ψηφίστηκε από ενθουσιασμένους τουρίστες ως η καλύτερη της Ελλάδας, ενώ σημειώνεται πως στην αναζήτηση ομορφιάς κανείς δεν μπορεί να προσπεράσει το Μύρτο στην Κεφαλονιά, ή το Ναυάγιο στη γειτονική Ζάκυνθο, όπως επίσης τους Λειψούς που προτείνει ο εκδοτικός οίκος Lonely Planet, ή κάθε παραλία της Σκιάθου, όπως επίσης την παραλία Παράδεισος στη Μύκονο.
Αναφέρει, επίσης, πως το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Περιβάλλοντος έδωσε πρόσφατα και πάλι πολύ καλά πιστοποιητικά για τις ελληνικές ακτές, με το 97% των περιοχών που εξετάστηκαν να είναι άψογες, και οι «μπλε σημαίες» να κοσμούν εφέτος 430 ελληνικές ακτές, που σημαίνει την τέταρτη καλύτερη θέση στον κόσμο. Το δημοσίευμα δεν παραλείπει αναφορές στις αφίξεις προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου και στις εικόνες που επηρέασαν τον τουρισμό, με το ήμισυ του συνολικού αριθμού των προσφύγων που έχουν κατευθυνθεί προς την Ευρώπη, από την έναρξη της προσφυγικής κρίσης, να έχουν περάσει από τη Λέσβο, ενώ ένας μεγάλος αριθμός τους είχαν φθάσει στη Σάμο και στην Κω

ΕΞΙ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ο Δήμος Καλαμάτας προέβη σε δημοπρατήσεις, σχετικά με την κατασκευή 6 μεγάλων έργων και τον Αύγουστο θα αρχίσουν οι σχετικές εργασίες. Ο Δήμαρχος, με δηλώσεις του, ζήτησε την κατανόηση των πολιτών και των επισκεπτών, τονίζοντας πως θα καταβληθεί προσπάθεια για τη μικρότερη δυνατή όχληση, όσον αφορά σε έργα που ο Δήμος Καλαμάτας έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει λόγω άριστης πιστοληπτικής ικανότητας, με δάνειο που έλαβε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Τα έργα που θα εκτελεσθούν, τα οποία θα συμβάλουν στη βελτίωση της εικόνας της πόλης και της λειτουργίας της, είναι τα εξής: Α. Αστική ανάπλαση ζώνης οδού Αριστομένους από οδό Ξενοφώντος μέχρι Δημοτικό Πάρκο («Ουζάκια»), σε έκταση περί τα 15 στρέμματα
Β. Ανάπλαση ανατολικής όχθης του Νέδοντα, με ποδηλατόδρομο, από οδό Κροντήρη έως μαρίνα
Γ. Ανάπλαση της ανατολικής όχθης του ποταμού Άρι με δημιουργία πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου
Δ. Επισκευή και διαρρύθμιση εγκαταστάσεων κτηρίου πρώην Καρδιολογικής Κλινικής του παλιού Νοσοκομείου Καλαμάτας, για τη στέγαση υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας Ε. Κατασκευή δημοτικού χώρου αθλητικών δραστηριοτήτων στη θέση Παλιάμπελα
Στ. Εγκατάσταση χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου πρώην Σφαγείων και βελτίωση λοιπών εγκαταστάσεων.
Με το ποσό που αντιστοιχεί στις εκπτώσεις, οι οποίες δόθηκαν για τα παραπάνω έργα, θα πραγματοποιηθούν και άλλες παρεμβάσεις, όπως: Α) Κατασκευή πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμός στις οδούς Ηρώων και Αύρας, καθώς και ηλεκτροφωτισμός στον πεζόδρομο Ποσειδώνος στη μαρίνα Β) εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στην Καλαμάτα και σε Τοπικές Κοινότητες Γ) ράμπες για τη διευκόλυνση των Ατόμων με Αναπηρία Δ) γήπεδο στα Λαίϊκα, όπου έχουν παραχωρήσει χώρο τα αδέλφια Κάρτσωνα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Oι Βρετανοί μπήκαν στο παραβάν και αποφάσισαν για το μέλλον τους και το μέλλον ολόκληρης της ΕΕ που αποσυναρμολογείται. Η «Μαύρη Παρασκευή» που ξημέρωσε για ολόκληρη την Ευρώπη είναι χωρίς αυταπάτες για την επόμενη μέρα, ένας πολιτικός και οικονομικός σεισμός που είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα μπορέσουν να ελέγξουν οι θεσμικοί των Βρυξελλών. Ηδη πριν ακόμα ξημερώσει η 24η Ιουνίου, οι αγορές αντέδρασαν με άγριες διακυμάνσεις σε χρηματιστήρια και αγορές νομισμάτων που πρακτικά δεν έχουν υπολογίσει τον αντίκτυπο της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ. Πολιτικά οι επιπτώσεις είναι απρόβλεπτες και ακόμη πιο επικίνδυνες.
Η τρικυμία ξεκινά από την ίδια τη Βρετανία όπου σύσσωμη η αντιπολίτευση, οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν αλλά και το ευρωσκεπτικστικό UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ ζητούν την παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον, του πολιτικού που για να αποτρέψει την ανταρσία στο εσωτερικό του κόμματός του και να διασφαλίσει μια νέα θητεία στην Ντάουνιγκ Στριτ υποσχέθηκε δημοψήφισμα.
Πολιτικός σεισμός στην Ευρώπη 
Ομως η βρετανική ψήφος προκάλεσε τσουνάμι που θα φτάσει αναπόφευκτα σε Βερολίνο και Παρίσι. Ο άλλοτε ισχυρός γαλλογερμανικός άξονας θα κληθεί να ηγηθεί πρωτοβουλιών σε μια Ευρώπη αδύναμη και κοινωνικά ασταθή εξαιτίας της βαθιάς και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, της προσφυγικής κρίσης και της ενίσχυσης της ακροδεξιάς. Γερμανία και Γαλλία θα θελήσουν να απαντήσουν με μια δέσμευση για περισσότερη ολοκλήρωση, καθώς και μια δήλωση ότι το όνειρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένει ζωντανό. Ποιος όμως θα πεισθεί ότι αυτό είναι τελικά εφικτό; «Ανάθεμα! Είναι μια άσχημη μέρα για την Ευρώπη».
Αυτό ήταν το πρώτο σχόλιο της γερμανικής κυβέρνησης για το αποτέλεσμα του Βρετανικού δημοψηφίσματος από τον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που έγραψε το σχετικό Tweet. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρειαστεί μια αξιόπιστη στρατηγική», λέει ο Guntram Wolff του πολιτικού think tank Bruegel και προσθέτει: «Για να αποφευχθεί μια σταδιακή διάλυση της ΕΕ, οι πολιτικοί ηγέτες θα χρειαστεί να ισχυροποιήσουν την ελκυστικότητα της ΕΕ και ιδιαίτερα της γαλλογερμανικής συμμαχίας» Πράγμα δύσκολο αν όχι αδύνατο με τα σημερινά δεδομένα. Πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση του Βερολίνου υποστηρικτή του σεναρίου της ήπιας διαχείρισης του Brexit.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σε δωρεάν εξετάσεις για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου της μήτρας, έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν οι γυναίκες της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, μέσω του προγράμματος του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, που και πάλι εφαρμόζεται στην Καλαμάτα. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει παραχωρήσει δωρεάν στο Ανατολικό Κέντρο οικίσκους για τη στέγαση των υπηρεσιών του προγράμματος και προτίθεται να δώσει κάθε διευκόλυνση για την επιτυχή πραγματοποίησή του, όπως επεσήμανε σήμερα ο Δήμαρχος, υποδεχόμενος τον χειρουργό Εμμανουήλ Αμπατζόγλου, επιστημονικό διευθυντή του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, παρουσία του Αντιδημάρχου Υγείας και Πρόνοιας Παναγιώτη Γιαννόπουλου και υπηρεσιακών στελεχών.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας που επέλεξε την Καλαμάτα για την εφαρμογή του προγράμματος και πάλι, τονίζοντας ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές και προτρέποντας τις γυναίκες να πηγαίνουν και να εξετάζονται δωρεάν. Τόνισε, επίσης, ότι υποσχέθηκε στον κ. Αμπατζόγλου πως ο Δήμος Καλαμάτας θα δώσει στο κτήριο της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής, αφού αυτό μετασκευαστεί σε κέντρο Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, όσο χώρο είναι αναγκαίος για τη διενέργεια του προγράμματος αυτού. Ανέφερε, ακόμη, την πρότασή του να διοργανωθεί μεγάλη εκδήλωση το Σεπτέμβριο στην Καλαμάτα, με την παρουσία εκπροσώπων του υγειονομικού κόσμου και των φορέων, ώστε να προβληθεί αυτή η δράση.
Ο κ. Αμπατζόγλου ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο Καλαμάτας για τη βοήθεια που έχει δώσει ο Δήμος όσον αφορά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, τονίζοντας ότι «μας εκπλήσσει καθημερινά με καινούργιες παροχές και διευκολύνσεις». Επεσήμανε ότι σκοπός είναι η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου της μήτρας και πως στόχος του προγράμματος είναι να εξεταστεί και πάλι το 55% του γυναικείου πληθυσμού της Μεσσηνίας, ή και παραπάνω, όπως είχε γίνει κατά τις προηγούμενες εφαρμογές του προγράμματος. Όλες οι εξετάσεις είναι δωρεάν χάρις στη χορηγία του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου.

Θάνατος «μυστήριο» 19χρονου στρατιώτη από την Πελοπόννησο

Αναταραχή και θλίψη στην 7η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία στην Αλεξανδρούπολη από τον ξαφνικό θάνατο 19χρονου στρατιώτη στη μονάδα. Ο άτυχος στρατιώτης Θ.Α., με καταγωγή από την Μεγαλόπολη, βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατιώτης της Ταξιαρχίας δεν ξυπνούσε κατά το πρωινό ξύπνημα. Πραγματοποιήθηκε η άμεση μεταφορά του στο ιατρείο του στρατοπέδου, όπου έγιναν προσπάθειες για ανάνηψη από τον γιατρό της μονάδας και στη συνέχεια διακομίστηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τα αίτια θανάτου του άτυχου στρατευμένου θα διερευνυθούν, ενώ σύμφωνα με το ΓΕΣ ο νεαρός είχε επιστρέψει από έξοδο το προηγούμενο βράδυ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτει ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ

Μεγάλη επιτυχία των Περιφερειών της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Περιφέρειας Πελοποννήσου που πρωτοστάτησε στη διεκδίκηση ενός σημαντικού τμήματος του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το ποσοστό του 38% του ΠΑΑ που θα διαχειριστούν οι Περιφέρειες, κατά τη διάρκεια ημερίδας για το «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 στην Πελοπόννησο», με τη συμμετοχή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελου Αποστόλου και του Γενικού Γραμματέα κ. Χαράλαμπου Κασσίμη.
«Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς οι Κυβερνήσεις έχουν την ευθύνη να λύσουν τα δημοσιονομικά προβλήματα της χώρας, ενώ οι Περιφέρειες, σύμφωνα με τον Καλλικράτη, αλλά και γιατί βρίσκονται εγγύτερα στον πολίτη, έχουν την ευθύνη της ανάπτυξης της οικονομίας τους» δήλωσε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, απορρίπτοντας ταυτόχρονα τους χαρακτηρισμούς «δίκαιη και άδικη ανάπτυξη». Ο κ. Τατούλης σημείωσε ακολούθως ο πρωτογενής τομέας αποτελεί κρίσιμο πυλώνα της εθνικής οικονομίας, τόνισε ωστόσο ότι οι αγρότες με το νέο καθεστώς φορολόγησης θα υποχρεωθούν στην καταβολή τιμήματος που θα λείψει σε δύσκολους καιρούς από το οικογενειακό χαρτοφυλάκιο τους στην προσπάθεια επιβίωσής τους.

ΧΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ...

Πολύ μικρή είναι έως τώρα η ανταπόκριση των «κόκκινων» δανειοληπτών στο κάλεσμα των τραπεζών για ρύθμιση των χρεών τους. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Καθημερινής», μόλις το 15% εμφανίζεται συνεργάσιμο και προσέρχεται στις τράπεζες ώστε να προβεί σε ρύθμιση των οφειλών του, ενώ το ποσοστό ανταπόκρισης είναι ακόμα πιο χαμηλό στις περιπτώσεις των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων.
Οι τράπεζες έχουν έως τώρα στείλει περισσότερες από ένα εκατομμύριο επιστολές έχουν αποστείλει μέχρι στιγμής ενώ εντός των επόμενων ημερών θα στείλουν την τρίτη και τελευταία πρόσκληση για ρύθμιση δανειακών χρεών. Όσοι δεν μεριμνήσουν θα κινηθούν οι διαδικασίες πλειστηριασμού, ακόμη και για την πρώτη κατοικία. Σημειώνεται ότι η προστασία αφορά μόνο εκείνους που έχουν προσφύγει στο νόμο Κατσέλη και σε καμία περίπτωση για το σύνολο των δανειοληπτών, ακόμη κι αν η αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας τους είναι μικρότερη των 140.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Μάρτιο τα «κόκκινα» δάνεια υπερέβαιναν το 45% των συνολικών πιστώσεων που έχουν δώσει οι ελληνικές τράπεζες.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΕΚΤΟΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Τέλος στο… όνειρο της επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία μπαίνει, αφού με βάση το νέο σχεδιασμό της ΔΕΠΑ για την περίοδο 2016-2025 η Πελοπόννησος δεν περιλαμβάνεται στις περιφέρειες όπου υπάρχει προοπτική να γίνουν κάποια περαιτέρω έργα. Έτσι η επέκταση φαίνεται πως θα σταματήσει στην υπόθεση σύνδεσης με τη Μεγαλόπολη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΔΕΠΑ, η περαιτέρω αναβάθμιση της εσωτερικής αγοράς θα γίνει με τρείς τρόπους:
 · Επέκταση των δικτύων σε περιοχές που γειτνιάζουν με το κεντρικό σύστημα μεταφοράς του φυσικού αερίου.
 · Μεταφορά, με βυτιοφόρα, συμπιεσμένου αερίου (CNG) σε πιο απομακρυσμένες περιοχές στις οποίες θα εγκατασταθούν συμπιεστές και θα αναπτυχθούν μικρά τοπικά δίκτυα, στο βαθμό βεβαίως που οι καταναλώσεις επιτρέπουν τέτοιες επενδύσεις. ·
 Με μεγαλύτερα έργα μεταφοράς υγροποιημένου αερίου (LNG) σε λιμάνια της χώρας, εγκατάστασης των σχετικών υποδομών και ανάπτυξη τοπικών δικτύων.
 Η πρώτη φάση του σχεδιασμού, μάλιστα, για την περίοδο 2016-2025, αφορά τέσσερις περιφέρειες: Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, Στερεά Ελλάδα - Εύβοια, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Ελλάδα. Οι τρεις πρώτες είναι οι πιο «προχωρημένες» σε επίπεδο προετοιμασίας, αρχής γενομένης από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Στη Δυτική Ελλάδα πρόκειται να υπάρξει μεταφορά LNG, καθώς ήδη στην Πάτρα έχει υπάρξει παραχώρηση έκτασης μέσα στο λιμά

ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ

Μεταφέρεται άμεσα στον όροφο του κεντρικού κτηρίου του σιδηροδρομικού σταθμού το Γραφείο Υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. Ο Δήμος Καλαμάτας ενοικίασε το χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού αντί 2.500 ευρώ το μήνα, καθώς δεν ήταν δυνατόν να παραμείνει «μαύρη τρύπα» στο κέντρο της Καλαμάτας. Στο κεντρικό κτήριο θα στεγασθεί το Γραφείο του Κ21 και τα υπόλοιπα κτήρια θα δοθούν για πολιτιστικές χρήσεις.
Ο Δήμαρχος, με δηλώσεις του, ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, διότι παραχωρεί κτήρια προκειμένου να μένουν καλλιτέχνες, οι οποίοι θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια της Καλαμάτας να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021. Τόνισε, δε, ότι τα χρήματα που προϋπολογίζεται να δαπανηθούν είναι πολλά, αλλά πάνω από το μισό του προϋπολογισμού θα προέλθει από χορηγίες ιδιωτών.

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Από τις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδας) περίπου 47 εκατομμύρια Βρετανοί καλούνται στις κάλπες για να αποφασίσουν εάν η χώρα θα πρέπει να παραμένει στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στο πιο κρίσιμο δημοψήφισμα στην ιστορία της χώρας και ολόκληρης της Γηραιάς Ηπείρου. Δείτε όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για το δημοψήφισμα και βεβαίως το πότε θα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα. Ποιο είναι το ερώτημα και το ψηφοδέλτιο;
Οι Βρετανοί δεν καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα «ναι» ή ένα «όχι», καθώς εξ αρχής διαπιστώθηκε ότι εάν οι επιλογές ήταν μονολεκτικές στο ψηφοδέλτιο, οι ψηφοφόροι ενδεχομένως να μπερδεύονταν και να ψήφιζαν κάτι που δεν θα ανταποκρινόταν στην επιλογή τους. Ετσι αποφασίστηκε στο ψηφοδέλτιο να διατυπώνεται το ερώτημα και οι δύο επιλογές να είναι διατυπωμένες περιφραστικά. Συγκεκριμένα το ερώτημα είναι: «Πρέπει το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ή να αποχωρήσει την Ευρωπαϊκή Ενωση;». Οι απαντήσεις που καλούνται να επιλέξουν οι ψηφοφόροι είναι: «Να παραμείνει ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης» και «Να αποχωρήσει την Ευρωπαϊκή Ενωση».

ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Την Παρασκευή, 24 Ιουνίου, ο ΟΓΑ θα καταβάλλει οικογενειακά επιδόματα, που αφορούν αιτήσεις οι οποίες εκκρεμούσαν από το 2015, σε 12.984 δικαιούχους. Πρόκειται για περιπτώσεις καταβολής ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, οι αιτήσεις (Α21) των οποίων ελέγχθηκαν έως τις 11 Απριλίου 2016. Η συνολική δαπάνη θα ανέλθει στα 10.211.706 ευρώ. Η καταβολή της β’ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων που αφορούν το τρέχον έτος, είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου. Ο αριθμός των επιδομάτων που θα καταβληθούν, θα εξαρτηθεί από τις φορολογικές δηλώσεις που θα έχουν υποβληθεί έως τις αρχές Ιουλίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα οικογενειακά επιδόματα από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr), όπου υπάρχει η ένδειξη ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΓΑ, στην ενότητα «Υπηρεσίες προς το Κοινό», στο πεδίο «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων».

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ PARKING

Κυκλοφοριακή… κόλαση στο κέντρο της Καλαμάτας. Ουρές αυτοκινήτων, εκνευρισμός οδηγών, μποτιλιάρισμα και κόρνες συνθέτουν ένα πρωινό όπου οι οδηγοί προσπαθούν να μπουν στο κεντρικό πάρκινγκ με την καθυστέρηση όμως να είναι τεράστια. Οι οδηγοί αγανακτισμένοι, ενώ χρειάστηκε να επέμβει μέχρι και άνδρας της τροχαίας προκειμένου για λίγα λεπτά να αποσυμφορήσει την κίνηση. Βέβαια χρειάστηκαν δευτερόλεπτα για να ξαναγίνει το κέντρο… μπάχαλο και πάλι από αυτοκίνητα. Αλήθεια ο "συγκοινωνιολόγος" κ. Νίκας ακόμη να καταλάβει ότι ευθύνεται για τα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης;
To θέμα όμως είναι ότι ΔΕΝ υπάρχουν δημόσιοι χώροι στάθμευσης και όσοι είναι σε λειτουργία από το Δήμο, ζητούν να βάλει ο επισκέπτης το χέρι στην τσέπη...Έλεος πιά..

ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΒΕΡΓΑΣ

Με διήμερες εκδηλώσεις, το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουνίου και σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 , τιμήθηκε η επέτειος των 190 ετών από τη Μάχη της Βέργας. Η ιστορική μάχη δόθηκε στις 22 Ιουνίου 1826 στη θέση Βέργα Αλμυρού, όπου οι Έλληνες νίκησαν το τουρκοαιγυπτιακό στράτευμα του Ιμπραήμ. Χθες βράδυ 21/6 πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στο πάρκο του Αλμυρού, στις οποίες εκπροσώπησε το Δήμαρχο ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Γυφτέας. Σήμερα, 22 Ιουνίου 2016, μετά την τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού παρουσία του Δημάρχου, πραγματοποιήθηκε μετάβαση εκπροσώπων Αρχών, οργανώσεων και κοινού και μεταφορά της Ιεράς Εικόνος «Η Ελπίς των Χριστιανών» στη θέση Μάνδρα Αλμυρού, όπου δόθηκε η μάχη, συνοδεία μελών του Πολεμικού Συλλόγου «Κομάντος '74». Εκεί, μεταξύ άλλων, τελέσθηκε επιμνημόσυνη Δέηση προ του υπάρχοντος Ηρώου των πεσόντων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΗΡΩΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΕΡΓΑ...

Στις παρατιθέμενες φωτογραφίες του δήμου απεικονίζονται σχέδια της ανάπλασης στην οδό Ηρώων, από τη Ναυαρίνου μέχρι την Κρήτης. Το έργο αυτό, μαζί με την ανάπλαση στην οδό Αύρας και τον ηλεκτροφωτισμό του πεζοδρόμου της Ποσειδώνος, στη μαρίνα, θα έλθει για λήψη απόφασης ένταξης στο πρόγραμμα έργων του Δήμου Καλαμάτας, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ής Ιουνίου 2016.

29ΧΡΟΝΗ ΑΠΟΣΠΟΥΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πέντε (5) περιπτώσεις απάτης και αποπειρών απάτης σε βάρος ιερέων, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται μία (1) 29χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία, για απάτη. Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης της, η 29χρονη, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσε ιερείς, παραθέτοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος. Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσε σε ιερείς και δήλωνε ψευδώς, είτε ότι ήταν άτομο που χρειαζόταν βοήθεια, είτε δήλωνε ψευδώς την ιδιότητα υπαλλήλου υπηρεσιών Πρόνοιας και τους αποσπούσε χρήματα.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, εξακριβώθηκε ότι η 29χρονη, κατά το χρονικό διάστημα από την 8.4.2016 έως και την 26.4.2016, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, διέπραξε τρείς (3) περιπτώσεις απατών και δύο (2) περιπτώσεις αποπειρών απάτης, σε βάρος ιερέων. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.