ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ

Share This
Στο θέμα που ο ίδιος προκάλεσε, επιχειρεί να μαζέψει τις ευθύνες του μετά τις έντονες αντιδράσεις που σημειώθηκαν από φορείς και πολίτες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεφεύγοντας, πέρα από κάθε όριο πολιτικής. Έχοντας ως αρωγό και συνομιλητή τον Δήμαρχο Καλαμάτας μετά και την σημερινή τους συνάντηση στην Αθήνα, ο Πάνος Καμμένος, αφού άνοιξε τον ασκό του…. Αιόλου – βάζοντας στο πεδίο του προσωπικού του «καπρίτσιου» – το στρατόπεδο της Καλαμάτας, σήμερα άρχισε να λέει πως το στρατόπεδο δεν θα κλείσει, αλλά και πάλι κανείς – πλην του Παναγιώτη Νίκα δεν είναι βέβαιος αν θα συνεχίσει να λειτουργεί ως έχει ή περίπου ως έχει. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή ο κ. Καμμένος ήταν εκείνος που την Πέμπτη στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση του Γ. Κουτσούκου, ακραιφνώς στοχοποίησε το στρατόπεδο της Καλαμάτας, σημειώνοντας ότι «…δεν απειλείται η Καλαμάτα από τον Ομέρ Βρυώνη για να έχει στρατεύματα που φυλάνε το γραφείο του κ. Σαμαρά», ενώ τόνισε πως «δεν χρειάζεται να πληρώνουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να εξυπηρετηθούν τοπικά συμφέροντα». Το θέμα αυτό πήρε γρήγορα διαστάσεις απασχολώντας σχεδόν το σύνολο των μέσων ενημέρωσης τοπικά και πανελλαδικά, με σφοδρές αντιδράσεις από το σύνολο φορέων και αρχών που έκαναν λόγο για «προσβλητικές και απαράδεκτες δηλώσεις».
Την επόμενη δε ημέρα το ΥΕΘΑ, μετά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τα ρεπορτάζ των τοπικών μέσων, προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης στην οποία και αναφερόταν μεταξύ άλλων: «Όσον αφορά την Καλαμάτα, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό για τη λειτουργία του στρατοπέδου το ποσοστό στελέχωσης του θα μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό, ώστε να εξυπηρετεί ανάγκες φύλαξης», δείχνοντας τις προθέσεις για κλείσιμο του στρατοπέδου με την σημερινή του μορφή. Στην ανακοίνωση ομοβροντία αντιδράσεων καταγράφηκε με εξαίρεση την… ηρεμία που επικρατούσε στο «στρατόπεδο» Νίκα, ως να ήξεραν τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί. Ο κόσμος όπως είναι φυσικό αγανάκτησε στο ενδεχόμενο «λουκέτου» του στρατοπέδου και το δήλωσε με ξεκάθαρο τρόπο. Μέχρι και σήμερα οπότε και έγινε η συνάντηση Καμμένου – Νίκα είναι χαρακτηριστικοί οι τίτλοι έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου αλλά και η στάση σιωπής που υπήρξε (καμία αντίδραση από την πλευρά του δημάρχου της Καλαμάτας που καλούσε σε συνέντευξη για το οτιδήποτε) και φθάνουμε στο πρωινό… Το όλο ζήτημα μαζεύτηκε κακήν… κακώς από τον κ. Καμμένο ο οποίος μιλά πλέον – σε ένα θέμα που ο ίδιος άνοιξε και ακολούθησε η ανακοίνωση του Υπουργείου – για «…θέμα που προέκυψε από δημοσιεύματα στα όρια της επιστημονικής φαντασίας και παραπληροφόρησης». Μάλιστα φθάνει στο σημείο να εκφράζει και την δυσαρέσκειά του μέχρι και για τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο!!! Ακολούθως, η ανακοίνωση του Υπουργείου ξεφεύγει από τα όρια της πολιτικής προχωρώντας με έναν ακατανόητο και αήθη τρόπο σε μια επίθεση που φαίνεται πως εκφράζει το προσωπικό ύφος του κ. Καμμένου, μετά και την ενημέρωση-συνάντηση με τον κ. Νίκα. Εκεί στοχοποιείται αναίτια ο Δ/ντής της τηλεόρασης BEST Νίκος Μπελογιάννης: «…ουδέποτε υπήρξε θέμα κλεισίματος του στρατοπέδου όπως ανακοίνωσε ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού, πρώην ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων και έγινε αναπαραγωγή στον τοπικό τύπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages